صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
sarpoosh
کافه سیاست > غلامحسین کرباسچی

غلامحسین کرباسچی

غلامحسین کرباسچی

غلامحسین کرباسچی

غلامحسین کرباسچی (زاده ۱۳۳۲ در قم)، سیاست‌مدار ایرانی است که در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ شهردار تهران بوده‌است و در حال حاضر دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی است.

 

زندگی

غلامحسین کرباسچی در سال ۱۳۳۲ در قم متولد شد. پدرش آیت‌الله محمدصادق کرباسچی (ملقب به تهرانی) از یاران بیت روح‌الله خمینی در قم بود. وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی به حوزه علمیه قم پیوست و در مدرسه علمیه حقانی مشغول به تحصیل گردید و سه ساله درس آیت‌الله منتظری و وحید را گذراند. کرباسچی سال ۱۳۵۱ با تشویق آیت الله بهشتی به دانشگاه رفت و در رشته علوم ریاضی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.

 

او از سن ۱۲ سالگی فعالیت سیاسی را در مخالفت با حکومت محمدرضا شاه پهلوی آغاز نمود و تحت تعقیب ساواک بود چند بار به خاطر سخنرانی توسط شهربانی احضار شد. وی قبل از انقلاب هم سه بار دستگیر شد، اولین بار در اسفند ۱۳۵۲ دو ماه در کمیته مشترک ضد خرابکاریو دو ماه هم در اوین بود و بار آخر از سال ۵۳ تا سال ۵۵ در زندان ماند.

 

فعالیت‌های سیاسی-اجرایی

کرباسچی در سال ۵۷ از طرف سید احمد خمینی به عضویت کمیته استقبال از امام خمینی درآمد و بعد از آمدن وی در دفتر او بود و همراه او راهی قم شد. او از آنجا به رادیو تلویزیون رفت و به ساخت برنامه‌های مذهبی مشغول شد. وی که هنگام رفتن به دانشگاه لباس روحانیت را نمی‌پوشید هنگام رفتن به رادیو تلویزیون با توجه به شرایط آنجا مجدداً لباس روحانیت را کنار گذاشت که این ترک لباس همیشگی شد.

 

او سپس به عنوان نماینده امام خمینی در ژاندارمری جمهوری اسلامی منصوب شد و در سال ۱۳۶۱ با فرمان و نظر مستقیم امام به استانداری اصفهان منصوب گردید و در این زمان چنان خوش درخشید که پس از پایان جنگ در سال ۱۳۶۸ از استانداری اصفهان به شهرداری تهران منتقل شد و دوباره طرح جامع شهر تهران را که در زمان شهرداری غلامرضا نیک‌پی طرح‌ریزی شده‌بود ادامه داد که در کنار گذاردن پیشنهادات مطرح شده بعد از پایان جنگ مبنی بر انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر تأثیرگذار بود. او در دوران شهرداری تهران و در جریان اقدامات خود از حمایت هاشمی رفسنجانی بر خوردار بوددر دوران وی برای اولین بار شهردار تهران در هیئت دولت در کنار وزرا و معاونان رئیس جمهور حضور یافت. این وضعیت تا انتصاب محمود احمدی‌نژاد به شهرداری تهران ادامه داشت.

 

در آستانه برگزاری انتخابات مجلس پنجم، وی به همراه عده‌ای دیگر از وزرا و معاونان هاشمی رفسنجانی، حزب کارگزاران سازندگی را تأسیس کرد و در کنار جامعه روحانیت مبارز تهران به ارائه لیست انتخاباتی پرداخت.

 

تأسیس مؤسسه همشهری و انتشار روزنامه همشهری و نشریات و ویژه نامه‌های وابسته به آن و راه اندازی فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ در تهران از اقدامات وی بود.

 

در اسفند سال ۱۳۸۵ دادگاه مطبوعات، روزنامه هم‌میهن را که کرباسچی مدیرمسئول آن بود، از اتهاماتی که در سال ۱۳۷۹ مبنای توقیف آن شده بود تبرئه کرد. این روزنامه از اواخر اردیبهشت ۱۳۸۶ به سردبیری محمد قوچانی دوباره منتشر شد، ولی پس از انتشار ۴۳ شماره قاضی مرتضوی دادستان تهران به دلیل نقض دادرسی آن را دوباره توقیف کرد.

 

او در انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۳۸۸ از نامزدی مهدی کروبی حمایت کرد و به عنوان معاون اول او در صورت پیروزی معرفی شده بود.

 

 

سایر مطالب درباره غلامحسین کرباسچی

شاید از دست داده باشید
بانک قرمز، مورد نظر هواداران آبی
۱۰ فیلم رزمی جذاب و دیدنی در مورد بوکس که علیرغم کیفیتشان نادیده گرفته شدند
تصاویر جدید الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه
دستگیری مظنونین تهدید به قتل خانواده دی‌ماریا
مبلغ جرایم رانندگی به طور میانگین ۵ برابر شد
پوتین: روسیه به ناتو حمله نخواهد کرد اما جنگنده‌های اف۱۶ را هرکجا که باشند سرنگون می‌کند
واکنش سیدحسن هاشمی، وزیر پیشین بهداشت به خودکشی پرستو بخشی: سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
واکنش محمد صدر به لایحه عفاف و حجاب: ایده‌های ضد اسلام توسط برخی افراد تندرو که عقل کامل ندارند به نظام تحمیل می‌شود
پولیتیکو: آمریکا درحال برگزاری مذاکرات مقدماتی برای برقراری ثبات در غزه پسا جنگ است
از شایعه تا واقعیت بمب خبری فوتبال ایران | بانک‌ها استقلال و پرسپولیس را نمی‌خواهند؟
پیشنهاد یک استاد دانشگاه پس از کشف ماجرای کاظم صدیقی و پسرانش: فهرست اموال ۱۰۰ روحانی مشهور و آقازاده های شان را منتشر کنید
استقلال در رتبه نهم آسیا و بالاتر از پرسپولیس و سپاهان
سم بنکمن-فرید، «سلطان رمزارز» به ۲۵ سال زندان محکوم شد
عضویت کیمیا علیزاده در تیم ملی بلغارستان
حداکثر حقوق مدیران دولتی ۷۰ میلیون تومان شد/ اعلام ضریب حقوق ۱۴۰۳ کارمندان و بازنشستگان دولت