دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۱۵۱۷
سیاست داخلی

کرباسچی: وضعیت اینترنت برای مردم زجردهنده است

کرباسچی,صحبت های کرباسچی درباره وضعیت اینترنت در ایران
تحلیلگران و صاحبان قلم که در حوزه سیاست می‌گویند و می‌نویسند، از چند سال قبل مساله دوگانه‌های تندروی و میانه‌روی را مطرح کردند. علاوه بر این دسته‌بندی جدید، یک نقطه دیگر هم در صحبت‌های آنان به چشم می‌خورد و آن هم خستگی جامعه از شرایط فعلی است. برخی معتقدند که وفاق ملی و نگاهی که مسعود پزشکیان مطرح می‌کند، با نگاه به عبور از همین وضعیت طراحی شده است.

به گزارش فرارو، مساله وفاق ملی این روز‌ها از سوی مراجع و افراد مختلف در رسانه‌های گوناگون مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد. این که پزشکیان چه مسیری در پیش دارد و با چه موانعی روبرو خواهد شد، یکی از نقاط مورد توجه است. درباره این موضوع با غلامحسین کرباسچی، دبیرکل سابق کارگزاران سازندگی و مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن گفتگو کردیم.

کرباسچی درباره موضوع وفاق ملی و لزوم عملی شدن آن گفت: «صحبتِ تنها از قصد ایجاد وفاق در حال حاضر فایده‌ای ندارد. آقای پزشکیان باید از انتخابات گذر کند. او الان مسئول و رئیس‌جمهور است. مردم می‌خواهند نتیجه آن صحبت‌ها را ببینند. می‌خواهند ببینند آیا وفاق شکل گرفته یا نه؟ مهمتر هم این است که مردم اثر این وفاق را در زندگی خود حس کنند. این که کیهان بگوید فلان کار وفاق نبود و دیگری بگوید وفاق بود چیزی به نفع مردم نمی‌آید. بعضی اتفاق‌ها مثل بازگشت دانشجو‌ها و اساتید به دانشگاه خوب است، اما به نسبت توقعی که مردم در حال حاضر دارند، خیلی قابل توجه نیست.»

وی افزود: «مساله وفاق ملی، فراتر از این چیزی است که مطرح می‌شود. آقای پزشکیان باید برود با رهبری، مجلس، قوه قضاییه، سپاه، اطلاعات و نهاد‌های مختلف رایزنی کند. بالاخره مشکلات بزرگی در کشور هست که ایشان قول داده آن‌ها را در دوره ریاست‌جمهوری‌اش به جایی برساند. مثلا موضوع اینترنت یکی از این موضوعات است. امروز اینترنت از صبح تا شب، با زندگی روزمره مردم سر کار دارد. نمی‌دانم خارج هم این نارسایی‌ها هست که یک روز اشتباه انسانی رخ می‌دهد و یک روز کابل‌های گرجستان قطع می‌شود؟ از طرف دیگر، سرعت و کیفیت اینترنت مطرح است. با سلام و صلوات باید چیزی را باز کنیم یا فایلی را برای دیگران بفرستیم. این برای مردم واقعاً زجردهنده است. آقای پزشکیان باید به کار‌ها سرعت بدهد. حدود سه ماه از انتخابات گذشت. باقی دولت چهاردهم هم به همین سرعت می‌گذرد.»

این فعال سیاسی اصلا طلب تاکید کرد: «بنابراین معتقدم که رئیس‌جمهور باید سرعت اقدامات را بالا ببرد. این طور نباشد که مردم چشم به راه بمانند که وضعیت اقتصادی چه شد؟ سیاست خارجی چه شد؟ آیا شرایط بهتر می‌شود؟ مهم است که مردم نتیجه این سیاست وفاق را ببینند. این اتفاقات باید در زمان مناسب بیافند. تاکید می‌کنم که مردم باید نتیجه این وفاق مد نظر رئیس‌جمهور را ببینند. مثلا آقای پزشکیان بدون تشریفات و پروتکل می‌رود مجلس، خروجی‌اش این باشد که چهار مورد از گره‌ها و مشکلاتی که وجود دارد حل یا در مورد آن رایزنی شده است. امیدواریم این اتفاق بیافتد. اگر نه، این بحث وفاق هم تبدیل می‌شود به همان شعار‌هایی که تا امروز داده شده و در زندگی مردم تاثیر نداشته است.»

کرباسچی با تائید این که مردم خیلی به سیاستمداران فرصت اشتباه نمی‌دهند، گفت: «۲۰ سال پیش، بحران‌های زندگی مردم مثل امروز نبود. ۲۰ سال پیش وضع تورم، گرانی، بیکاری و مسکن مثل امروز نبود. مردم امروز در زندگی‌شان از لحاظ اقتصادی با فاجعه مواجه هستند. بعضی چیز‌هایی که می‌شنویم مثل این که خانمی قوری چینی خانه‌اش را برده تا در ازای آن نان بگیرد، اگر حقیقت داشته باشد فاجعه است. از ته دل می‌خواهیم که این‌ها دروغ باشد. اگر درست باشد شایسته جمهوری اسلامی نیست. به هر حال الان وضعیت جامعه طوری است که مردم از مسئولین توقع دارند که خیلی زمان را از دست ندهند. دولت خیلی چابک کار خود را آغاز کند. در بعضی کشور‌ها ساختار اداری طوری است که فردای اعلام نتایج انتخابات، روال کار‌ها مسیر طبیعی خود را طی می‌کند. دعوای حزبی و سیاسی هم با هم دارند، اما کار انجام می‌شود. این که مدت‌ها طول بکشد تا تودیع و معارفه‌ها صورت بگیرد، استاندار‌ها منصوب شوند و ... زمان را از بین می‌برد. یعنی خیلی سریعتر خیلی چابک‌تر باید کار شروع شود.»

این مدیر مطبوعاتی خاطرنشان کرد: «موانع مقابل آقای رئیس جمهور کم نیست. یکی از آن‌ها را اگر بخواهم بگویم، ساختار فرسوده اداری و بخشی هم مدیران سالخورده هستند. نیرو‌هایی که به نظر می‌رسد توان جوان‌ها را ندارند و برای رفع مشکلات مردم هم خیلی عجله‌ای ندارند. آقای پزشکیان باید از نیرو‌های جوان توانمند استفاده کند. باید سیستم اداری کشور را روی ریل بیاندازد. این سیستم باید فعال باشد. زمانی در این کشور کارگاه‌ها شبانه‌روزی کار می‌کردند و مردم تغییر را در شهر‌های خود احساس می‌کردند. این اتفاق باید بیافتد. مردم باید این‌ها را ببینند که کمی امیدوار شوند. این که چند ماه بگذرد و دولت تازه بخواهد راه بیافتد، زیبنده نیست.»

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش