جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۱۸ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۵۱۱
خواندنی ها و دیدنی ها

فیلم/ کشف طولانی ترین حیوان جهان در استرالیا

طولانی ترین حیوان جهان در اعماق آب های استرالیا کشف شده و طبق ویدیوهای منتشر شده، بنظر میرسد که این موجود تنها گوشه ای از شگفتی های اعماق اقیانوس (Oceans) باشد.

این موجود عجیب و فوق العاده طولانی آبزی سیفونوفور آپولمی (siphonophore Apolemia) نام دارد و تخمین زده شده که طول آن در حدود ۴۶ متر است. پژوهشگران استرالیایی در جریان اکتشافات دریایی خود به اعماق آب های کشور استرالیا رفتند و علاوه‌براین جاندار عجیب و غریب، گونه های جانوری متنوع و شگفت انگیزی کشف کردند.

پژوهش ها دانشمندان تحت نظر موسسه اقیانوسی اشمیت (Schmidt Ocean Institute) بود و گفته شده که در طول پروسه یک ماهه این اکتشافات اقیانوسی، ۳۰ گونه جانوری آبزی جدید کشف شده است؛ با این وجود سیفونوفور آپولمی در میان تمامی موجودات ریز و درش ثبت شده، از همه عجیب تر بنظر می رسد.

سیفونوفورها بصورت معمول بسیار بلند هستند و با ظاهر شفاف خود، در بخش های مسطح کف اقیانوس (Oceans) شناور می شوند؛ برای جذب طعمه، این حیوانات نوعی درخشش خاص را بوجود می آورند و حرکت سیفونوفور هم معمولاً به شکل جهش و کشش است.

البته نکته جالب توجه اینجاست که طولانی ترین حیوان جهان یک ارگانیسم واحد نبوده و در عوض ، به صورت کلنی چند ارگانیسم وابسته و متصل به هم بوجود می آید؛ این ارگانیسم ها شامل جانورانی هستند که بگونه عروس دریایی و جانداران مشابه شباهت دارند و با شرکت در کلنی موردنظر ، یک سیفونوفور را تشکیل می‌دهند که نوعی ارگانیسم گروهی است. در این زندگی گروهی و جمعی وابسته به یکدیگر، هر قسمت از کلنی یک وظیفه را بر عهده می گیرد و در حالیکه بخشی از جانداران زیرگروه مسوول به جلو راندن کل بدن هستند، ارگانیسم های جزیی دیگری مسوولیت تولید مثل و یا هضم غذا را بر عهده دارند.

برای تولید مثل، سیفونوفورها نیازی به جاندار دیگری ندارند و بگونه ای، یک زنجیره گسترده از بدنه ای مخصوص را بوجود می آورند که از لحاظ ژنتیکی با جاندار مادر تطابق کامل دارد. با وجود درازی این موجود آبزی، قطر سیفونوفور تنها به اندازه قطر یک شلنگ معمولی بوده و حالت مارپیچی جاندار که در ویدیو بالا دیدیم به وضعیت تغذیه و تامین انرژی طولانی ترین حیوان دنیا مربوط می شود.

دکتر نریدا ویلسون (Nerida Wilson)، سرپرست تیم تحقیقاتی این اکتشافات یک ماهه می گوید که برخلاف انتظار، رنج گسترده و فوق العاده متنوعی از حیوانات ناشناخته در جستجوها پیدا شد و او و همکارانش اصلاً انتظار نداشتند که در ماموریتی برای افزایش سطح آگاهی در خصوص جانداران آبزی، این چنین اکتشافات حیرت انگیزی ثبت شوند.

به کمک کاوشگر دریایی “SuBastian” ویلسون و تیمش تعداد ۲۰ اکتشاف زیر آب که در کل ۱۸۱ ساعت طول کشید را انجام دادند و به عمق هایی بیشتر از عمق میانگین اقیانوس های جهان که ۴ کیلومتر اندازه‌گیری شده، رسیدند. نکته جالب توجه در خصوص تحقیقات این تیم مربوط به دسترسی سایر پژوهشگران حوزه اقیانوسی به اطلاعات جمع آوری شده، بدون پرداخت هزینه بوده و از طرف دیگر ویلسون و همکارانش اعلام کرده اند که در آینده تمامی داده های حاصل شده در تحقیقات را در اختیار عموم مردم قرار می دهند.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر