سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۷:۱۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۲۸۴
پزشکی

فیلم/ نحوه دست دادن صحیح در شرایط کرونایی

آیا اگر به جای دست دادن، با مشت با هم سلام و احوال‌پرسی کنیم، کرونا منتقل نمی‌شود؟ مسئله‌ی چگونه دست دادن را در ۴۵ ثانیه ببینید و برای دوستان‌تان هم بفرستید.

دست دادن با مشت و آرنج باعث شیوع کرونا می‌شود؟

یکی از مهم ترین توصیه پزشکان برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا (corona) به یکدیگر رعایت فاصله فیزیکی است در حالیکه در دست دادن با مشت یا زدن آرنج دست ها به یکدیگر نه تنها این موضوع نادیده گرفته می شود بلکه اینگونه ارتباط نیز موجب انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر خواهد شد.

زدن کف دست ها به هم یا حالت High-five بطور کلی ویروس از طریق پوست منتقل نمی شود اما تماس دست ها به یکدیگر چنانچه یکی از دست ها آلوده باشد، میتواند باعث انتقال ویروس به دست مقابل و در صورت تماس دست آلوده با صورت، باعث ورود ویروس از طریق دهان یا بینی (Nose) به بدن شود.

روش تماس کف دست ها به هم یا حالت «بزن قدش» در فرهنگ خودمان که بیشتر در جمع های ورزشی کاربرد دارد، بعنوان یکی از روش های جایگزین دست دادن معرفی شده است. بر اساس تحقیق آقای «ویت ورس» در این روش که در فرهنگ غربی به روش High-five آنرا می شناسند میزان انتقال ویروس تا ۵۰ درصد کم تر از حالت دست دادن است.

ولی قابل ذکر است که این روش به دلیل تماس مستقیم کف دست دو طرف به یکدیگر، هم چنان روش بسیار ناایمنی است و توصیه نمی شود. مشت زدن به هم یکی از روش هایی که از همان ابتدای شیوع در کشورهای مختلف من جمله ایران متداول شد، روش مشت زدن به هم به جای دست دادن بود.

این روش به علت اینکه پشت دست به جای کف دست ها تماس پیدا می کنند، میتواند روش مطمئن تری باشد. در یک تحقیق که توسط آقای «ویت ورس» انجام شد، معلوم شد که انتقال ویروس از طریق زدن مشت به هم تا ۹۰ درصد احتمال انتقال ویروس و باکتری (Bacterium) را نسبت به حالت دست دادن عادی کم تر می کند. به این علت که هم مدت تماس و هم سطح تماس کمتر است. البته اگر قبل از تماس، پشت دست ها به وسیله کف دست آلوده شده باشد احتمال انتقال آلودگی وجود دارد.

ضمنا مشت زدن به هم‌دیگر مشکلات خاص خودش را دارد، من جمله اینکه نشانه گیری همه مان برای زدن مشت به یکدیگر خوب نیست و همچنین امکان دارد برخی محکم تر از حد طبیعی مشت بزنند که این مسأله مطلوب خيلي ها نخواهد بود.

آرنج زدن به یکدیگر هم روشی بود که در برخی کشورها و حتی در تصاویری از قرارهای رسمی سران کشورها مشاهده شد. در این نوع از رفتار اجتماعی طرفین به جای دست دادن، آرنج ها را به هم می زنند. در نگاه اول، بنظر میرسد این روش به دلیل تماس نداشتن مستقیم بدن با یکدیگر و احتمال کم تر آلودگی لباس و پوست ناحیه آرنج بسیار احتمال انتقال را کم کند ولی دو نکته مهم در مورد آن وجود دارد. اول اینکه به اشخاص توصیه شده که عطسه (sneeze) و سرفه خود را با قسمت آرنج کنترل کنند، بنابراین به این دلیل، احتمال آلودگی این ناحیه از بدن به قطرات تنفسی افزایش می یابد و دوم اینکه لازمه آرنج زدن به یکدیگر شکستن فاصله ایمن اجتماعی است.

بنابراین این روش هم اشکالات خاص خودش را دارد. رعایت آداب اجتماعی بدون ایجاد تماس در نهایت بنظر میرسد تا هنگامی که در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار داریم، بهترین روش برای رعایت آداب و احترام اجتماعی که هم بدون تماس باشد و هم فاصله ایمن اجتماعی را حفظ کند، دست گذاشتن بر سینه و ادای احترام به یکدیگر است. روش متداولی که از دیرباز در فرهنگ ایرانی خود ما وجود داشته و احترام و تواضع کافی را از سمت ما به فرد مقابل منتقل می کند.

irna.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر