سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۶:۳۲ - ۲۹ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۴۳۴
جامعه

فیلم/ ترافیک در جاده هراز؛ طوفان «کرونا» در راه شمال

با اینکه تهران ۶ روز تعطیل و خروجی‌های این شهر بسته شد، اما می بینیم که افراد زیادی به سمت شمال رهسپار شدند.

رکوردهای اعجاب آور کرونا در «پایتخت»/ طوفان «کرونا» در راه شمال

افزایش آمار ابتلا و عبور فوتی های پایتخت از مرز عدد ۱۰۰ در یک شبانه روز، باعث شد تا دو استان تهران و البرز بمدت شش روز تعطیل شوند.

گزارش های میدانی و آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که شرایط کرونایی کشور در مرز بحران قرار دارد و اگر نخواهیم نسبت به رعایت پروتکل ها جدّي باشیم، باید منتظر فاجعه در پیک پنجم کرونا باشیم.

بر اساس اعلام علیرضا زالی رییس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، روز گذشته دو رکورد اعجاب آور در استان تهران ثبت شد؛ به طوریکه از روز آغاز کرونا تا کنون چنین موردی وجود نداشت و تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی استان تهران از مرز ۸ هزار نفر گذشت و هم اکنون بیش از ۸ هزار بیمار بستری در مراکز درمکانی استان تهران وجود دارد. همچنین برای اولین بار میزان مراجعان سرپایی به مراکز درمانی استان تهران از مرز ۲۰ هزار نفر عبور کرد که این رکورد از زمان آغاز کرونا تا کنون سابقه نداشته و ثبت شد. در روز گذشته در استان تهران ۹۲ فوتی داشتیم.

افزایش تعداد بیماران مبتلا با کرونا در کشور با وجود جهش مجدد ویروس کرونا (corona) منجر شد تا سویه دلتای این ویروس به سرعت در کشور بچرخد و افراد زيادي را درگیر خود کند، تا جایی که بر اساس اعلام مسوولان بیمارستان امام خمینی( ره) بیان کرده اند هر شب دو بخش به تعداد بخش های کرونایی افزوده می شود تا بتوانند پاسخگوی مراجعان کرونایی باشند. در همین حال، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، از افزایش ۱۸.۵ درصد مرگ های کرونایی در پیک پنجم خبر داده و گفته است که میزان بستری های کرونایی با افزایش ۳۵ درصدی مواجه شده است.

تمامی این آمار و ارقام میتواند هشداری برای مواجه شدن با فاجعه ای ناگوار باشد، اگر نخواهیم نسبت به رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی جدّي باشیم. شرایط نا مناسب شیوع کرونا در تهران باعث شد تا مسوولان ستاد کرونا برای آرام تر شدن وضعیت تعطیلی ۶ روزه ای را در استان تهران و البرز وضع کنند.

* عادی انگاری دلیل بروز فاجعه

بی توجهی به دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا و عادی انگاری را باید یکی از دلایل اصلی شیوع مجدد سویه دلتا در کشور عنوان کرد به طوریکه بر اساس اعلام علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا میزان رعایت پروتکل ها به طرز بی سابقه ای کاهش یافته و به عدد ۴۸ درصد رسیده است. یعنی اینکه ۵۲ درصد مردم به این نتیجه رسیده اند که کرونا وجود ندارد و این خيلي خطرناک است. زیرا، همین ۵۲ درصد میتوانند زحمات ۴۸ درصد افرادی که پروتکل ها را رعایت می کنند، به باد بدهند.

باید توجه کرد که از ۱۶ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۰ به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانوایی ها و رستوران ها رتبه های اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضائی را در میان اماکن عمومی را بخود اختصاص داده اند و بعد از آن فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، مطب ها، ادارات و سازمان ها، مراکز ورزشی، پیشخوان و پلیس+ ۱۰، آرامستان ها، داروخانه ها، تالارهای پذیرایی، پاساژها، پایانه های مسافربری درون شهری و اماکن متبرکه و مساجد قرار دارند.

* وارد خیز پنجم شدیم

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار‌کرد: متأسفانه در خیز چهارم بیماری در کمال ناباوری وارد خیز پنجم کرونا شده ایم. یکی از مهمترین مواردی که در بحران کرونا به چشم می خورد، عدم قرنطینه کردن شهرها، روند کند واکسیناسیون و عدم تمکین مردم در رعایت بهداشت اجتماعی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بر اساس اطلاعات رسمی کاملاً مشخص است که تمکین مردم به رعایت بهداشت اجتماعی، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی به کم تر از ۵۰ درصد رسیده است. کشور در حال حاضر در وضعیتی قرار دارد که روزانه بیش از ۲۰ هزار موارد مثبت جدید داریم و آرام آرام باید در طول دو هفته آینده منتظر آمار بیشتر مبتلایان و به دنبال آن افزایش موارد مرگ و میر باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با اشاره به این که خیزش پنجم کرونا به دلیل چرخش واریانت دلتا بسیار سهمگین تر از پیک های قبلی است خاطرنشان کرد: این موضوع و به تبع ضررهای ناشی از آن تماما مواردی است که متوجه مردم است. عواقب کرونا عواقبی است که صد در صد متوجه مردم است؛ مثل از دست دادن جان و عوارض پایداری که ابتلا به این بیماری به جای می گذارد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با بیان این که ایران از جمله کشورهایی است که شیوع بالای کرونا را تجربه کرده گفت: خطر مرگ و میر و از کارافتادگی بعداز کرونا بسیار بالاست و متاسفانه در روزهای آینده باید منتظر عددهای بالاتر مرگ و میر ناشی از کرونا باشیم.

* کرونا مردم را راهی شمال کرد!

ظاهرا تعطیلی ۶ روزه استان های تهران و البرز فرصت مناسبی بود برای سفرهای تابستانه؛ بلافاصله بعداز اعلام خبر تعطیلی ۶ روزه نقشه های ترافیکی نشان می داد که سیل عظیمی از مردم راهی شهرهای شمالی شده اند و در اولین ساعات بعد از ظهر، جاده های هراز و چالوس بار ترافیکی سنگینی مواجه شد.

* و جریمه ۵۰۰ هزار تومانی

در پی اعلام تعطیلی تمامی ادارات استان تهران و البرز از امروز تا دوشنبه هفته آینده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، راهور اطلاعیه ای را مبنی بر دستورالعمل های اجرایی برای جلوگیری از تردد های جاده ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است که جریمه یک میلیون تومانی برای ورود به شهرهای قرمز و جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای ورود به شهرهای نارنجی و زرد برای متخلفان در نظر گرفته شده است و راهور در هر کجا که با خودروهای شخصی غیر بومی مواجه شود افراد متخلف را اعمال قانون خواهد کرد. فرمانده انتظامی شرق استان تهران نیز از اعمال ممنوعیت تردد در شرق این استان از ۲۹ تیر خبر داد و گفت:مجوزهای تردد صادره شده دارای تاریخ، در اجرای این طرح فاقد اعتبار است.

اما به نظر میرسید که ساکنان شهر تهران توجهی به این اظهارات نداشتند و بیش از باقی شهروندان، می خواستند خود را از ملال تابستانه رها کرده و به سواحل شمال کشور پناه ببرند و مثل هر سال، خاطرات خوشی از این تعطیلی نسبتا طولانی به یاد بسپرند! ساعت ۱۴ دیروز، خبرگزاری ها به نقل از سامانه تلفن گویای ۱۴۱ مرکز مدیریت راه های کشور، در اعلام آخرین وضعیت ترافیکی در محورهای منتهی به مازندران نوشتند:در محور کندوان مسیر جنوب به شمال محدوده تونل کندوان ترافیک سنگین مشاهده شده است. بررسی تصویری آخرین تصاویر ثبت شده از ورودی جاده چالوس در دهانه شمالی تونل کندوان نشان می دهد که طی برخی ساعات ترافیک سنگینی در این نقطه ایجاد شده و مسافران زیادی در حال سفر به مازندران هستند.

افزایش سفرهای تهرانی ها با خودروی شخصی در حالی از ظهر دیروز آغاز شد که طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، از ساعت ۱۸ روز گذشته ۲۸ تیر، هرگونه تردد از استان های تهران و البرز به تمام نقاط کشور تا صبح روز دوشنبه ۴ مرداد، ممنوع و مقرر بوده که متخلفان، علاوه بر تقبل جریمه نقدی، به مبدا بازگشت داده شوند. این موضوع درحالی است که به نظر می رسد ستاد ملی مقابله با کرونا باید تمهیدات سخت تری را برای ممنوعیت سفرها در این روزها در نظر می گرفت و همین عدم سختگیری باعث خواهد شد تا سویه جدید ویروس کرونا در سراسر کشور تاخت و تاز کند و حتی در شهرهایی که شیوع بیماری شدید نیست بعد از تعطیلات شاهد افزایش شیوع بیماری باشیم.

نمودارها از شیوع بیماری تا ۲۸ تیر ماه حکایت از بالا رفتن موارد بستری بیماران کرونایی در تمامی استان های کشور دارد با این حال باوجود هشدارهای مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر شیوع ویروس دلتا با خصوصیت سرایت پذیری ۶۰ درصدی آن کماکان مسافرت های تعطیلات تابستانی با شدت بیشتری ادامه دارد؛ بازار و پاساژها شلوغ و پرازدحام است و اصناف و کسبه نیز نسبت به قوانین محدودیت های کرونایی و تعطیلی ها بی تفاوت عمل می کنند، لذا با توجه به تجارب پیک های گذشته انتظار میرود مسوولا ستاد ملی مقابله با کرونا با بروزرسانی قوانین نظارت بیشتری بر اجرای پروتکل ها داشته باشند.

farsnews.ir
iribnews.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر