دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۲ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۷۰۰
سایر ورزشها

گزارشی از حضور مدیرانی که تا زمان دلخواه بر مسند قدرت می‌نشینند

سیدمحمد پولادگر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
حدود ٧٠درصد آرای مجامع فدراسیون‌ها در اختیار روسای هیات‌های استانی است داورزنی: در اساسنامه جدید سعی بر برقراری تعادل می‌کنیم

در روزهایی که انتخابات فدراسیون‌های ورزشی به صورت متوالی برگزار می‌شود و وزارت ورزش روزهای شلوغی را پشت‌سر می‌گذارد، انتقادات زیادی به نحوه انتخاب روسای فدراسیون‌ها مطرح می‌شود. به نظر می‌رسد با توجه به این‌که روسای هیأت‌های استانی اکثریت اعضای مجمع را تشکیل می‌دهند، کار افرادی که چند دوره در رأس فدراسیون‌ها قرار داشتند، برای ادامه کار سخت نیست. این مسأله که روز گذشته با معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش هم در میان گذاشته شد، باعث قابل پیش‌بینی‌بودن نتایج انتخابات فدراسیون‌ها شده است.

 

 

چه کسانی حق رأی دارند؟

جالب است بدانید اعضای مجمع فدراسیون‌های ورزشی که تصمیم‌گیرنده برای آن رشته هستند را چه کسانی تشکیل می‌دهند. ٣١ تن از روسای هیأت‌های استانی در مجامع انتخاباتی حق رأی دارند که بیشترین سهم و چیزی حدود ٧٠‌درصد را شامل می‌شوند. نماینده داوران، نماینده ورزشکاران مرد(٢نفر)، نماینده ورزشکاران زن، نماینده باشگاه‌ها(٢نفر)، رئیس فدراسیون، نماینده نیروهای مسلح، نماینده فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی، نماینده فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی، نماینده فدراسیون ورزش‌های کارگری، نماینده کمیته ملی المپیک و وزیر یا معاون قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش (رئیس مجمع) دیگر اعضای مجمع را تشکیل می‌دهند.

 

 

تکرار قصه خادم برای پولادگر

روز گذشته انتخابات فدراسیون تکواندو در شرایطی برگزار شد که سیدمحمد پولادگر توانست با قاطعیت رأی اعضای مجمع را کسب کند. این درحالی است که او روی کاغذ یک رقیب جدی داشت اما وقتی رقبا متوجه رای بالای پولادگر در مجمع شدند، تصمیم گرفتند قبل از این‌که در رقابت شکست بخورند، انصراف دهند. درنهایت پولادگر با ٤١ رأی از ٤٣ رأی ممکن برای پنجمین دوره انتخاب شد. نکته جالب اینکه خود پولادگر به عنوان رئیس فدراسیون حتی در شرایطی که یکی از نامزدهای انتخابات بود توانست در رای‌گیری شرکت کند. این اتفاق چند روز قبل هم در انتخابات فدراسیون کشتی رخ داد؛ جایی که عباس جدیدی وقتی از رأی قاطع رسول خادم در مجمع باخبر شد، تصمیم به ترک مجمع گرفت.

 

 

آرای قابل پیش‌بینی

نکته مشترک در مجمع خیلی از فدراسیون‌های دیگر این است که می‌توان برنده را از قبل حدس زد و این موضوع برخی از افراد صاحب‌نظر را از ورود به رقابت انتخاباتی منصرف می‌کند. وقتی رئیس یک فدراسیون در طول ٤‌سال انتخابات هیأت‌های ٣١ استان را برگزار می‌کند، قطعا در پایان دوره خود رابطه خوبی با اکثر روسایی دارد که در زمان ریاست خودش انتخاب شده‌اند.

 

همین مسأله خیال تمام روسای فدراسیون‌های ورزشی را بابت گرفتن اکثریت آرا راحت می‌کند. در واقع تا زمانی که وزارت ورزش به ماجرا ورود نکرده و حکم برکناری صادر نکند یا این‌که خود رئیس فدراسیون تصمیم به کناره‌گیری نگیرد، انتخابات فدراسیون‌ها به همین شکل برگزار می‌شود و فرد جدیدی نمی‌تواند وارد رقابت انتخاباتی شود. این اتفاق در سال‌های اخیر باعث شده افرادی چون مشحون، پولادگر، ناطق‌نوری و... بالای ١٥‌سال در فدراسیون‌ها باقی بمانند.

 

 

قانونی که به تصویب نرسید!

چندی پیش صحبت از قراردادن بندی در آیین‌نامه فدراسیون‌ها بود که روسای فدراسیون‌ها تا ٣ دوره بیشتر مجاز به حضور نباشند. این موضوع که با استقبال خیلی از اهالی ورزش روبه‌رو شده بود، به شکلی عجیب حذف شد تا افرادی همچون پولادگر باز هم بتوانند به راه خود ادامه دهند. به نظر می‌رسد محدودیت ٣ دوره ٤ساله برابر با ١٢‌سال برای یک رئیس فدراسیون کاملا منطقی و کافی باشد تا تمامی برنامه‌های خود را پیاده کند، حتی برخی این موضوع را با ریاست‌جمهوری مقایسه می‌کنند که یکی از مهمترین پست‌های اجرایی یک کشور است و محدودیت ٢دوره‌ای برای آن وجود دارد.

 

 

پاسخ داورزنی به انتقادات

محمدرضا داورزنی بعد از مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو وقتی با سوالی مبنی بر این‌که نتایج انتخابات اکثر فدراسیون‌ها از قبل مشخص است، مواجه شد، اینطور پاسخ داد: «در اساسنامه جدیدی که درحال تدوین است، تمهیداتی در نظر گرفته شده که دیگر حس انتخابات یک‌طرفه وجود نداشته باشد. ما در اساسنامه جدید تعداد افراد دیگری که خارج از حوزه انتخاب رئیس فدراسیون هست و از سوی نهادهای دیگر انتخاب می‌شوند را افزایش دادیم. این موضوع تعادلی را برقرار می‌کند و باعث می‌شود شک و شبهات کمتر شود.»

 

وی همچنین می‌افزاید: «برخی از دوستان این نکته را مطرح می‌کنند، رئیس هیأت را رئیس فدراسیون مشخص می‌کند و طبیعی است که رئیس هیأت هم به همان فرد رأی می‌دهد. اگر این فرضیه را قبول داشته باشیم، رئیس فدراسیون را اکثر روسای هیأت‌های استانی تعیین می‌کنند. به‌عنوان کسی که هم در استان بودم، هم در فدراسیون و هم در وزارت ورزش؛ می‌گویم که ١٩نفر در استان رأی می‌دهند تا رئیس هیأت انتخاب شود. برای این‌که این شبهه هم برطرف شود، ما می‌خواهیم در اساسنامه جدید از بخش‌های دیگر ورزش مثل باشگاه‌های لیگ برتری، داوران و مربیان تعداد نمایندگان افزایش دهیم.»

 

داورزنی در پایان می‌گوید: «ما برای کمترشدن شائبه‌ها سعی می‌کنیم تعادل برقرار کنیم تا حتما رئیس قبلی فدراسیون در مجمع انتخاب نشود و فضای رقابت برای سایر دوستان هم باز باشد. تا الان هم هر کسی به وزارت ورزش آمده و نظر خواسته، ما آن فرد را به حضور در انتخابات تشویق کردیم. هم‌اکنون براساس اساسنامه قبلی عمل می‌کنیم و اساسنامه جدید در پروسه تدوین به سر می‌برد.»

 

 

نیاز به بازنگری جدی

با توجه به این‌که حتی ورود متخصصان و قهرمان‌های ورزش به انتخابات فدراسیون‌ها هم اکثرا با شکست مواجه شده، به‌ نظر می‌رسد وزارت ورزش باید در تدوین اساسنامه جدید دقت بیشتری به خرج بدهد، حتی سهم هیأت‌های استانی کمتر شده و فقط چند نماینده از آنها در مجمع حاضر شوند. از سوی دیگر، سهم اهالی یک رشته و قهرمان‌های سابق آن بیش ازپیش باشد. البته فدراسیون فوتبال تنها فدراسیونی است که اساسنامه متفاوتی دارد، چون علاوه بر روسای هیأت‌های استانی ١٦ مدیرعامل لیگ‌ برتری، ٤ مدیرعامل لیگ دسته اولی و چند مدیرعامل باشگاه از دسته دوم، فوتسال و فوتبال ساحلی هم حق رأی دارند تا اعضای مجمع تعدادشان به نزدیک ٧٠ برسد.

 

 

انتخاب فدراسیون تکواندو با حواشی فراوان برگزار شد

مقاومت پولادگر برای ٢٠‌سال ریاست

در روزهای اخیر شایعات زیادی مبنی بر فشار وزارت ورزش به پولادگر برای کناره‌گیری از انتخابات فدراسیون تکواندو شنیده شد که این مسأله با صحبت‌های رئیس فدراسیون در مجمع به تأیید هم رسید. پولادگر که دیروز به‌عنوان دومین نامزد پشت تریبون رفت، در بخشی از سخنانش گفت: «در روزهای اخیر در دوراهی مصلحت و حقیقت مانده بودم. مصلحت این بود که با توجه به فشارها و بداخلاقی‌ها کنار بروم اما من حقیقت را انتخاب کردم که بمانم و بجنگم. البته از دوستان می‌خواهم که به من رأی ندهند تا این مسئولیت سنگین از روی دوش من برداشته شود.»

 

به نظر می‌رسید با توجه به ماندن پولادگر در انتخابات همه برنامه‌های مختار کلانتری به هم ریخته و او بدین ترتیب پشت تریبون رفت و انصراف خود را اعلام کرد. رئیس سابق فدراسیون تکواندو که برای گرفتن جای پولادگر وعده‌هایی از وزارت ورزش دریافت کرده بود و حمایت ‌هادی ساعی را به همراه داشت، بعد از ترک مجمع، گفت: «با توجه به فشاری که از بالا وجود داشت، فکر می‌کردیم تغییراتی انجام می‌شود که به من هم قولش را صددرصد داده بودند.

 

مسئولان وزارت ورزش گفتند که پولادگر قطعا در انتخابات شرکت نمی‌کند. من از داورزنی پرسیدم که نظرتان برگشته که گفت بله!‍» البته داورزنی هم در صحبت‌های خود به نوعی حمایت وزارت ورزش از کلانتری را تأیید کرد: «جلسه‌ای بین پولادگر و کلانتری برگزار شد تا به توافق برسند اما این اتفاق رخ نداد. به‌ هرحال ما قصد دخالت در انتخابات را نداشتیم و دیدید که پولادگر هم انتخاب شد.» به ‌هرحال با وجود نظر وزارت ورزش برای تغییرات در تکواندو، پولادگر مقاومت کرد و دیروز برای پنجمین دوره متوالی به‌عنوان رئیس انتخاب شد.

 

رئیس فدراسیون تکواندو که ‌سال ٧٩ این سمت را برعهده گرفت، حالا می‌تواند تا‌ سال ١٤٠٠ در رأس این فدراسیون حضور داشته باشد تا ریاستش بیش از ٢٠‌سال طول بکشد. او بعد از انتخابش از مخالفان هم دعوت کرد که با فدراسیون همکاری کنند، چون معتقد بود تا حالا هم هیچ‌کسی را از فدراسیون بیرون نکرده و در مسیر برخی افراد همچون ‌هادی ساعی جدا شده است.

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
    لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - ویارئال
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - تاتنهام
    ۱۹:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    آینتراخت فرانکفورت - بایرلورکوزن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - جنوا
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    گالاتاسرای - سیواس اسپور
    ۱۹:۳۰
  • فینال فوتسال لیگ قهرمانان اروپا
    بارسلونا - پالما
    ۱۹:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - آلاوس
    ۲۰:۰۰
  • اردیویسه هلند
    فاینورد - زووله
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - یوونتوس
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - گرانادا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    فامالیسائو - بنفیکا
    ۲۳:۰۰
  • دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    پیکان - آلومینیوم اراک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الامارات
    ۱۷:۳۵
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - استقلال خوزستان
    ۱۸:۱۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - هوادار
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - تراکتور
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - شارجه امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ذوب آهن
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    لوکوموتیو مسکو - روستوف
    ۲۱:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - ناپولی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - منچستریونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیل - لیون
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۸ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - النصر دبی
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش