صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
sarpoosh
نبض اقتصاد > قرارداد FATF

قرارداد FATF

قرارداد FATF

قرارداد FATF

FATF  یک قرارداد نیست، یک سازمان بین دولتی است. « گروه ویژه اقدام مالی» (Financial Action Task Force  – FATF) در سال ۱۹۸۹ به ابتکار کشورهای عضو گروه «جی ۷» تشکیل شد تا بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازارهای مختلف مالی را در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشورهای عضو برساند تا این کشورها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به «کشورهای مشکوک» می‌روند احتیاط کنند.

 

در این زمان، گروه ویژه اقدام مالی، تنها ۱۶ عضو رسمی داشت و وظیفه‌ای که برایش در نظر گرفته شده بود این بود که روند پول‌شویی در دنیا را بررسی کند، در سطح ملی و بین‌المللی بر نحوه اجرای قوانین و فعالیت‌های مالی کشورها نظارت و استانداردهایی برای مبارزه با پولشویی طراحی کند.

 

مقررات مبارزه با پولشویی شامل قوانینی است که اشخاص و شرکت‌ها را موظف می‌کند در مورد نحوه کسب درآمدشان به دولت‌ها توضیح دهند، از این راه، پول‌هایی که از راه‌های نامشروع، مانند قاچاق، رشوه و تخلف‌های مالی به دست آمده است، برای ورود به بازارهای مالی با دشواری بیشتری رو به رو می‌شود و سلامت نظام مالی و اقتصادی قابل تضمین‌تر خواهد بود.

 

در سال ۲۰۰۱ بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر به برج های مرکز تجارت جهانی در نیویورک، یک وظیفه دیگر هم به عهده کارشناسان سازمان گذاشته شد و آن این‌که «بازارهای هدف برای سرمایه‌گذاری را از نظر وجود امکان تامین مالی تروریسم» بررسی کنند.

 

کارشناسان FATF بر اساس گزارش‌های رسمی کشورهای مختلف از جمله در مورد شفافیت مالی، قوانین مالیاتی و مانند آن نظرات مشورتی خودشان را در مورد میزان ریسک سرمایه‌گذاری در آن کشورها اعلام می‌کنند که مورد استناد سرمایه‌گذاران بین‌المللی قرار می‌گیرد.

 

FATF  در مورد پولشویی ۴۰ توصیه و  در مورد تامین مالی تروریسم ۹ توصیه دارد که بر اساس آنها کشورهای مختلف را بررسی و رده‌بندی می‌کند. توصیه‌های این نهاد می‌تواند از طریق وضع قوانین داخلی توسط کشورها، به اجرا دربیاید و زمینه‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم را کاهش دهد.

 

لیست سیاه

بعد از چند سالی و بالا و پایین، سرانجام اولین بار در کتاب مرجع سال ۲۰۰۹ FATF برای کشورها و ارزیابان، معیارهای نهایی بررسی‌های FATF  معرفی شد، اما از ۹ سال قبل از آن، یعنی از سال ۲۰۰۰ میلادی، گروه ویژه اقدام مالی، در گزارش‌های سالانه‌اش، یک «لیست سیاه» از کشور هایی که با معیار این نهاد، پرخطرترین کشورها برای سرمایه‌گذاری هستند قرارد داده بود. این لیست سیاه همان لیستی بود که از طرف « سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه‌ای» یا OECD نیز منتشر می‌شد و عنوان آن هنوز هم «کشورها و قدرت‌های نامناسب برای همکاری» است.

 

این لیست شامل کشورهایی است که از نظر کارشناسان این سازمان، در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم همکاری نمی‌کنند. البته با وجود تمام انتقادهایی که به این لیست وارد بود است، بعد از اجلاس « جی ۲۰» در سال ۲۰۰۸ این نهاد تصمیم گرفت بررسی‌هایش را دقیق‌تر و معیارهایش را سخت‌گیرانه‌تر بررسی کند.

 

در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار، نام ایران در کنار نام پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان وارد لیست سیاه پیشنهادهای سرمایه‌گذاری FATF شد. در سال‌های بعدی نیز گزارش‌ها ادامه پیدا کرد و نام ایران در راس لیست سیاه به چشم می‌خورد، در حالی که FATF این حق را برای خودش محفوظ می‌دانست که در بررسی‌های تازه نام بعضی کشورها را از لیست حذف و نام کشورهای دیگری را به آن اضافه کند، اما ایران در کنار کره شمالی، در جایگاهی حتی بدتر از «لیست سیاه» و در فهرست کشورهایی قرار می‌گرفت که توصیه می‌شد علیه آنها «اقدامات مقابله‌ای» انجام شود.

 

FATF دقیقا درباره ایران به دنیا چه می‌گفت؟

در آخرین گزارش FATF درباره ایران در فوریه سال ۲۰۱۶ ( بهمن ۱۳۹۴)، آمده است:

« FATF نگرانی‌های ویژه و فوق‌العاده‌ای درباره شکست ایران در رسیدگی به کاهش ریسک تامین مالی تروریسم و در نتیجه تهدید جدی علیه یکپاچگی سیستم مالی بین‌المللی دارد. ما به همه اعضاء و نهادهای تصمیم‌گیری مجددا تاکید می‌کنیم که به همه موسسه‌های مالی‌شان توصیه کنند که توجه ویژه‌ای به روابط تجاری و معامله با ایران و شرکت‌های تجاری و موسسه‌های مالی ایرانی داشته باشند. علاوه بر گسترش اقدامات امنیتی، FATF بیانیه سال ۲۰۰۹ را مورد تاکید مجدد قرار می‌دهد که بر اساس آن از اعضاء و نهادهای تصمیم‌گیری خواسته شده بود که اقدامات مقابله‌ای موثری را در پیش بگیرند تا بخش‌های مالی خود را از ریسک پولشویی و تامین مالی ترورسیم در ایران حفظ کنند.

 

FATF» نهادهای تصمیم‌گیری را به محافظت از خود در برابر روابط نمایندگی‌ها که برای دور زدن یا فرار از این اقدامات مقابله‌ای صورت می‌گیرد، همچنین اقدامات درخصوص شیوه‌های کاهش ریسک فرامی‌خواند و می‌خواهد هنگامی که نهادهای مالی ایران خواستار ایجاد شعبه در کشورهای دیگر هستند احتمال وجود تامین مالی تروریسم مورد توجه قرار گیرد.

 

با توجه به ادامه خطر تامین مالی تروریسم در ایران، نهادهای تصمیم‌گیری باید علاوه بر گام‌هایی که پیش از این برداشته شده، تدابیر اضافی و تشدید اقدامات موجود را در نظر بگیرند.

 

FATF از ایران درخواست می‌کند تا نقص‌های قوانین خود در زمینه مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم را به شکل فوری و معنی‌دار برطرف کند و به طور خاص، تامین مالی تروریسم و انجام معامله‌های مشکوک را در قوانین خود به عنوان جرم تلقی کند.

 

اگر ایران نتواند گام‌های معنی داری در سیستم مبارزه با تامین مالی تروریسم خود بردارد، FATF بار دیگر در جولای ۲۰۱۶ از اعضای خود خواهد خواست تا اقدامات پیشگرانه موثر و سخت تری را در دستور کار قرار دهند.»

 

اقدامات ایران چه بود؟

ایران، در سال‌های گذشته تلاش کرده است با تصویب قوانین جدید، هم نظارت بر پرداخت مالیات‌ها را بیشتر کند، هم فضای کسب و کار را بهبود بخشد و هم شبهه‌ها در مورد تامین مالی تروریسم از طریق بازارهای غیرشفاف مالی را کاهش دهد، یکی از اقداماتی که برای این منظور انجام شده، تصویب « قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» بود که لایحه آن توسط دولت حسن روحانی در سال ۹۴ به مجلس فرستاده شد، در بهمن سال گذشته تصویب و در اسفند سال گذشته به دولت ابلاغ شد.

 

این قانون تلاش کرده است فعالیت‌های تروریستی را رده‌بندی کند و البته به صراحت اعلام کرده است که « اعمالی که افراد، ملت‌ها، یا گروه‌ها و یا سازمان‌های آزادی‌بخش برای مقابله با اموری از قبیل سلطه ، اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی انجام می‌دهند، از مصادیق اقدام تروریستی موضوع این قانون نیست و تعیین مصداق گروه‌های تروریستی و سازمان‌های مشمول این تبصره بر عهده شورای عالی امنیت ملی است.»

 

سرانجام در پی اقدامات دولت روحانی، گروه اقدام مالی (FATF) در تاریخ چهارم تیر ۱۳۹۵ با انتشار بیانیه‌ جدید خود، درخواست خود از کشورها برای انجام اقدامات مقابله‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را به مدت یک سال به حالت تعلیق درآورد و حالا اعلام شده که این تعلیق نتیجه اقدامات متعدد دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه در سالهای اخیر، از جمله تصویب قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و التزام ایران به اجرای برنامه اقدام برای رفع کاستی‌های چارچوب مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم منطبق با قانون اساسی بوده است. البته تعاملات با گروه اقدام مالی، منحصر به ماه‌های گذشته و این دولت نبود و در دولت‌های سابق نیز تلاش‌های گسترده‌ای در جهت تعامل با گروه اقدام مالی صورت می‌گرفت که به دلیل فضای منفی بین‌المللی ایجاد شده علیه کشور، منتهی به نتیجه مطلوب نمی‌شد.

 

دولت که پس از برجام همواره بر ضرورت برقراری روابط ساختارمند با نهادهای موثر بین‌المللی تاکید کرده است، یکی از قفل‌های باز نشده ورود سرمایه به کشور را همین حضور نام ایران در لیست سیاه FATF  می‌دانست و معتقد بود همکاری و تعامل با گروه اقدام مالی از آن رو ضرورت دارد که امروزه کلیه بانکها، موسسات مالی، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در سراسر جهان موظف هستند که استانداردهای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم  را اجرا نمایند و براین اساس در مواردی که کشوری توسط گروه اقدام مالی در فهرست کشورها و مناطق پرخطر و غیر همکار قرار گرفته باشد، موسسات مالی و  سایر بنگاه‌های اقتصادی یا به طور کلی از تعامل با بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی آن کشور صرف نظر یا همکاری خود را منوط به بررسی‌های به شدت سخت‌گیرانه‌ای می‌کنند که در نهایت هزینه‌های معامله را به طور جدی افزایش می‌دهد و نهایتا بر همین اساس، کلیه کشورها تلاش می‌کنند در فهرست یادشده قرار نگیرند.

 

سایر مطالب درباره قرارداد FATF

  • اقتصاد ایران,وضعیت اقتصاد ایران در سال 1403

    اقتصاد ایران در گرو تندروی افراطیون است/ حاکمیت در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند

    تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: اینکه در مجلس آتی افرادی که منتسب به گرو‌ه‌های افراطی‌اند، با رای پایینی روی کار آمده‌اند، موید این قضیه است که مجلس دوازدهم با این هدف در خرداد ماه آتی شروع به کار خواهد کرد که بر طبل تقابل با نظام بین‌الملل بکوبد که تبعات خوفناک این رویه بر...

  • ایران در فهرست سیاه,ایران در FATF

    ایران در فهرست سیاه «FATF» باقی ماند

    به رغم ارسال گزارش از سوی دولت، ایران در فهرست سیاه (کشورهای غیرهمکار) باقی ماند و کماکان موضوع اقدامات تقابلی خواهد بود. به گزارش عصرایران به نقل از جهان دیپلماسی، علیرغم ارسال گزارش اجرای برنامه اقدام (اکشن پلن) از سوی دولت ايران در ژانویه سال جاری میلادی، کشورهای...

  • خبرسازی جهت دار,خروج از ذیل بند هفت FATF

    نام ایران در لیست سیاه FATF باقی ماند؟

    انتخاب تیترهای جهت دار با این مضمون که FATF با حذف نام ایران از لیست سیاه موافقت کرده ، از سوی بسیاری از رسانه‌ها نشان می‌دهد در نبود اخبار خوب، عده‌ای در تلاشند تا خبر خوب را بسازند یا خبرسازی جهت دار نمایند. چه اتفاق جدیدی در عرصه اف‌ای‌تی‌اف رخ داده است؟ این سئوالی...

  • قرارداد FATF,حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره 7 اف‌ای‌تی‌اف

    نام ایران از ذیل توصیه شماره ۷ اف‌ای‌تی‌اف (FATF) حذف شد

    نام ایران از ذیل توصیه شماره ۷ اف‌ای‌تی‌اف حذف شد. به گزارش تسنیم، به دنبال ارسال نامه اعتراضی از طرف وزیر امور اقتصادی و دارایی به رئیس گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) و پیگیری مرکز اطلاعات مالی ایران برای حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره ۷ و استانداردهای این نهاد...

  • تعامل ایران با FATF,رمزگشایی از متن نامه ایران به گروه ویژه اقدام مالی

    رمزگشایی از متن نامه ایران به «گروه ویژه اقدام مالی»/ دولت سیزدهم تعامل با FATF را می‌پذیرد؟

    روز گذشته یک خبر مهم در خصوص نامه اعتراضی ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) مطرح شد که می‌تواند سنگ بنای احیای روابط ایران با این نهاد بین‌الدولی باشد. روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: انتشار خبری درخصوص نامه اعتراضی ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) باعث شد که رابطه...

  • مسعود پزشکیان,صحبت های مسعود پزشکیان درباره فساد در کشور

    پزشکیان: سیاستگذاران عمر، آرزو و زمان جوانان را هدر ‌می‌دهند/ باید FATF داخلی راه‌اندازی کنیم

    نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر خواهان مبارزه با فساد، رانت و شفافیت هستیم باید FATF داخلی را راه‌اندازی کنیم. به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در همایش نکوداشت روز دفاتر رسمی که در تالار معلم تبریز برگزار شد، از...

  • حسین جمالی,صحبت های حسین جمالی درباره FATF

    نماینده مجلس: دیگر مسئله FATF در ایران طرح نخواهد شد

    حسین جلالی، نماینده رفسنجان و رئیس دفتر پیشین مرحوم آیت الله مصباح، گفت: برخی می‌خواهند از جنازه مرده برجام استفاده کنند، اما این مرده با تنفس مصنوعی هم قابل احیا نیست و FATF دیگر احیاشدنی نیست. به گزارش ایسنا، حسین جلالی شامگاه هفتم آبان ماه در نشست خبری در پاسخ به سؤالی...

  • ایران در لیست سیاه FATF,تمدید حضور ایران در لیست سیاه FATF

    ایران در «لیست سیاه» FATF باقی‌ماند

    ایران در لیست سیاه اف ای تی اف باقی ماند به گزارش جماران، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در تازه ترین گزارش درباره وضعیت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ایران در ژوئیه ۲۰۲۳ گزارشی ارائه داد که در آن هیچ تغییر مهمی در وضعیت برنامه اقدام این کشور دیده نمی شد.  در بخش...

  • رقم صفر صادرات صنعت فرش,صادرات فرش

    فرش ایران؛ لگدمال سیاست‌ پیمان ارزی و FATF

    سید رضی حاجی آقامیری: کاهش چشمگیر صادرات فرش را می‌توان ناشی از سیاست پیمان ارزی دانست که نه فقط به فرش، بلکه به صادرات غیرنفتی ایران ضربه وارد کرده است. نکته دوم نیز مسئله حل نشدن FATF و تحریم‌هاست که روند بازگشت پول به کشور را با معضل مواجه کرده است به گزارش توسعه...

  • محمد صدر,صحبت های صدر و باهنر درباره FATF

    صدر: به رئیسی گفتم اقتصاد کشور بدون برجام و FATF راه نمی افتد

    محمدرضا باهنر و سیدمحمد صدر، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام سیگنال‌های مهمی درباره تصویب FATF به ابراهیم رئیسی فرستادند. به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا باهنر و سیدمحمد صدر، دو عضو اصولگرا و اصلاح طلب مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز سه‌شنبه، دوم آبان‌ماه مهمان کافه خبر خبرگزاری...

  • سیدجواد حسینی‌کیا,صحبت های سیدجواد حسینی‌کیا درباره FATF

    نماینده مجلس: نظام FATF را نپذیرفته است

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: عضویت در FATF در شرایط فعلی شدنی نیست مگر آنکه آمریکا عادلانه پای میز مذاکره بیاید و به گونه‌ای باشد که حق ملت ایران تضییع نشود. حجت الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  در گفتگو با...

  • قرارداد FATF,واکنش روزنامه جمهوری اسلامی به پذیرش FATF

    روزنامه جمهوری اسلامی: خوشحالیم که اشتباه تان را در باره FATF قبول کردید، اما هزینه این ۱۰ سال لجاجت را هم بپردازید

    روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: چند روزی است که مسئولان مختلف سیاسی، اقتصادی و تقنینی کشورمان سخن از آمادگی برای پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف می‌گویند. بعضی از همین افراد قبلاً بارها علیه اف‌ای‌تی‌اف سخنرانی‌ها و قلمفرسائی‌ها کرده و پیوستن به آن را خیانت به کشور و ملت قلمداد نموده...

  • وزارت اقتصاد,موضع جدید وزارت اقتصاد درباره FATF

    وزارت اقتصاد:‌ تغییری در سیاست ایران نسبت به FATF ایجاد نشده است

    وزارت اقتصاد تأکید کرد: هیچ تغییری در سیاست کشورمان نسبت به FATF ایجاد نشده است و جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی خود در خصوص پولشویی عمل می‌کند. به گزارش تسنیم، روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش‌های اخیر برخی رسانه‌ها با تیترهای «کارت سبز...

  • محمدصدر,صحبت های محمدصدر درباره FATF

    صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: رئیسی درباره FATF تغییر موضع داده و موافق شده است

    محمدصدر، عضو مجمع تشخیص مصلجت نظام گفت: اگر از یک طرف، تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای برجام، پایان دادن به تحریم‌ها و بازگشت به صحنه تجارت و اقتصاد بین‌المللی در دستور کار قرار نگیرد و از سوی دیگر روند پیوستن به FATF و تصویب لوایح پالرمو، cft و... آغاز نشود، ایران نمی‌تواند...

  • مسعود دانشمند,صحبت های مسعود دانشمند درباره FATF

    مسعود دانشمند: بدون FATF صادرات داریم اما به چه قیمتی آن هم از جیب مردم؟!

    یک کارشناس اقتصادی گفت: مدام در حال زیان هستیم، هم کالا‌های خودمان را ارزان‌تر می‌فروشیم و هم در نهایت اجناس مورد نیازمان در بازار را گران‌تر خریداری می‌کنیم. همه اینها بخاطر نپذیرفتن FATF است که به خاطر آن نظام بانکی هم درست عمل نمی‌کند و عضو CFT نیستیم و سوئیفت برای ما...

  • وزارت اقتصاد,موضع وزارت اقتصاد درخصوص FATF

    وزارت اقتصاد: در حوزه FATF تحول جدیدی رخ نداده است

    وزارت اقتصاد، شایعات برخی رسانه‌ها درباره پذیرش اف ای تی اف را تکذیب کرد. به گزارش ایسنا، طبق آنچه وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده، تصمیم گیری درباره لوایح مربوط به مبارزه با پولشویی و شفافیت اقتصادی در گروه FATF یک تصمیم حاکمیتی است؛ هرچند ایران ساز و کارهای...

  • ناصر کنعانی,سخنگوی وزارت خارجه

    سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم/ از احتمال پیوستن ایران به FATF بی اطلاعم

    نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه طرح اخیر سلطان عمان را ابتکار عملی برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین برجام دانست و گفت: این ابتکار عمل نه یک توافق جدید و نه یک طرح جدید است. به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با تبریک فرا رسیدن هفته وحدت و برگزاری...

  • حسین سلاح ورزی,رئیس اتاق بازرگانی

    رئیس اتاق ایران: اخبار غیررسمی درباره پذیرفته شدن FATF شنیده‌ایم

    رییس اتاق بازرگانی ایران از احتمالا تصویب اف‌ای‌تی‌اف خبر داد. به گزارش خبرآنلاین، رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال میلادی گذشته حجم تولید ناخالص داخلی ایران حدود چهل درصد تولید ناخالص داخلی عربستان و ترکیه بوده که این امر اهمیت نکات اقتصادی به سیاست‌ها را نشان می‌دهد...

  • پیمان شانگهای,عدم مزیت های اقتصادی پیمان شانگهای برای ایران

    چرا پیمان شانگهای بدون برجام و FATF هیچ مزیت اقتصادی برای ایران ندارد؟

    به نظر می‌رسد با واقعیت‌های اقتصادی موجود و همچنین شرایط تحمیل شده به کشور در سال‌های اخیر، دستیابی به نتایج مثبت در اقتصاد ایران، مستلزم تغییرات اساسی در سیاست‌های خارجی است و عضویت صرف در سازمان‌های شرقی یا غربی، به تنهایی راهگشا نخواهد بود. به گزارش فراز، خبر عضویت...

  • عبدالناصر همتی,صحبت های عبدالناصر همتی درباره FATF

    همتی: افرادی که مانع تصویب لوایح پالرمو بودند و امروز در راس تصمیمات هستند، هنوز هم حاضر به پذیرش عواقب تصمیم خود نیستند

    انتخاب | رییس سابق بانک مرکزی با انتشار مطلبی با انتقاد از عدم مسئولیت پذری تصمیم گیران نوشت: کسانی که مانع تصویب نهایی لوایح پالرمو و CFT بودند و امروز در راس تصمیمات کشور قرار دارند، هنوز هم حاضر به پذیرش عواقب تصمیم های خود در ورود ایران به لیست سیاه FATF نیستند....

  • مذاکرات ایران با کشورهای جهان,بدون FATF وعده‌های اقتصادی دولت در سفرهای دیپلماتیک

    بدون FATF وعده‌های اقتصادی دولت در سفرهای دیپلماتیک چه سرنوشتی خواهند داشت؟

    آنها که روزی سفارت عربستان را به بهانه اعدام شیخ شیعه درنوردیدند، امروز تابلوی شیخ نمر را پایین کشیدند. چنین اصولگرایانی ممکن است یک روز بالاخره درباره لوایح FATF هم رنگ عوض کنند؛ هرچند که تا امروز آن را خیانت به سپاه و جبهه مقاومت می‌خوانند. به گزارش توسعه ایرانی، حضور...

  • عبد الناصر همتی,واکنش عبد الناصر همتی به ابقای ایران در لیست سیاه FATF

    همتی در واکنش به ابقای ایران در لیست سیاه FATF: تداوم این شرایط چه نفعی برای ایران دارد؟

    عبد الناصر همتی به ابقای ایران در لیست سیاه FATF واکنش نشان داد. به گزارش انتخاب، همتی رئیس سابق بانک مرکزی در واکنش به ابقای ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف نوشت: تداوم این شرایط چه نفعی برای ایران دارد؟ وی در این باره نوشت: FATF ایران را در فهرست سیاه، یعنی در...

  • ایران,قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی

    ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) باقی ماند

    گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه‌ای با بیان این که ایران نتوانسته است مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را به تصویب برساند،‌ در فهرست سیاه این گروه باقی می‌ماند. به گزارش ایسنا، وبگاه کارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) با اعلام این که «با توجه به این که ایران نتوانسته...

  • دولت رئیسی,مخالفان FATF در دولت رئیسی

    با چاهی که مخالفان برای حسن روحانی کندند، ریسک‌های دولت رئیسی افزایش یافت

    روزنامه هم‌میهن نوشت: با چاهی که مخالفان برای حسن روحانی کندند، ریسک‌های دولت رئیسی افزایش یافت. شنبه‌ای که گذشت، رؤسای وزارتخانه‌های مالی و بانک‌های مرکزی گروه هفت (G۷) که در ژاپن گرد هم آمده بودند، در بیانیه‌ای مشترک در خصوص هرگونه معاملات مالی با ایران ابراز نگرانی کردند...

  • جهالت اقتصادی,بازگشت احمدی نژادی ها

    سایه جهالت اقتصادی بر نظام تصمیم‌گیری؛ احمدی‌نژادی‌ها به اقتصاد ایران بازگشته‌اند

    یک اقتصاددان گفت: بیش‌ از ۶۵ درصد از تجارت جهانی با دلار آمریکاست و مراودات مالی با دلار و یورو بخش بزرگی از تجارت جهانی را تشکیل می‌دهند که ما خود را از آن محروم کرده‌ایم. این از دید من به‌عنوان یک کارشناس اقتصادی جهالت اقتصادی است که در نظام تصمیم‌گیری ایران سایه افکنده...

  • مجید انصاری,عضو مجمع روحانیون مبارز

    مجید انصاری: شرط عقل نیست هواپیمای پر از مسافر را به دانشجوی خلبانی بسپاریم

    عضو مجمع روحانیون مبارز:مدام گفته می‌شود ما سفره شما را به برجام و FATF  گره نمی‌زنیم اما اظهار‌نظر یک مقام بلندپایه در عرصه بین‌الملل درباره ایران  نرخ ارز در کشور را تا چند هزار تومان دستخوش تغییر می‌کند، مگر می‌توان این ارتباط را از اساس انکار کرد؟ واقعا نمی‌فهمم‌...

  • تغییر سیاست خارجی ایران,توافق با آژانس و امروز عربستان

    روزنامه هم میهن:حالا که با عربستان توافق شد، درباره برجام و اوکراین و FATF هم توافق شود

    روزنامه هم میهن نوشت: بدون حل مسائل خارجی مسائل کشور در مسیر حل قرار نمی‌گیرد. اثرات توافق با آژانس و امروز عربستان در قیمت ارز نمونه روشن برای اثبات این ادعا است. پس از این توافق باید در یمن، سوریه، عراق و در سطحی بالاتر در برجام و اوکراین و FATF نیز مسائل را حل کرد...

  • اقتصاد ایران در دولت رئیسی,افزایش قیمت ها در دولت رئیسی

    «همینی که هست» واقعیت تلخ جاری؛ میخ آهنین سیاست در چرخ اقتصاد

    احمد زیدآبادی، فعال رسانه‌ای و تحلیلگر سیاسی در کانال تلگرامی‌اش نوشته است: هزاران بار از سوی صدها کارشناس تأکید شده است که حل مشکلات فزایندۀ اقتصاد ایران فقط با اصلاح عمیق سیاست داخلی و خارجی کشور ممکن و میسر است. به عبارت دیگر، بحران اقتصادی ایران راه‌حل اقتصادی ندارد، راه...

  • آنتونوف,تعلیق روسیه درFATF

    اولین واکنش روسیه به تعلیق از اف‌ای‌تی‌اف

    آنتونوف گفت، تعلیق عضویت روسیه در "گروه ویژه اقدام مالی" یا همان FATF می‌تواند به طرز چشمگیری تلاش‌های جهانی را برای مقابله با پولشویی تضعیف کند. به گزارش شبکه خبری راشاتودی، جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده بود که تصمیم این گروه برای تعلیق عضویت روسیه در این...

  • روسیه,تعلیق عضویت روسیه در FATF

    عضویت روسیه در FATF به حالت تعلیق درآمد

    «کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) امروز (جمعه) عضویت روسیه را به حالت تعلیق در آورد و اعلام کرد که مسکو در جنگ اوکراین، اصول این سازمان را نقض کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اف‌ای‌تی‌اف یک سازمان بین دولتی است که هدف خود را مبارزه با پولشویی و تامین مالی...