صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲
sarpoosh
کافه توریسم > خوزستان

خوزستان

خوزستان

 

استان خوزستان استانی در جنوب غربی ایران است، که در کرانه خلیج فارس قرار دارد و مرکز تولید نفت و گاز ایران به‌شمار می‌آید. مساحت استان خوزستان ۶۴٫۰۵۷ کیلومتر مربع است و با جمعیتی معادل ۴٬۷۱۰٬۵۰۶ نفر (۱۳۹۵)، به‌عنوان پنجمین استان پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

 

شهر اهواز مرکز استان خوزستان است.

از لحاظ تاریخی، خوزستان قدیمی‌ترین منطقه فلات ایران محسوب می‌شود، که پیشینه سکونت انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و شکل‌گیری تمدن عیلام در هزارهٔ سوم قبل از میلاد، بازمی‌گردد.

 

خوزستان از شمال به استان لرستان، و شرق به استان چهارمحال و بختیاری، از شمال‌غربی به استان ایلام، از شرق و جنوب‌شرقی به استان کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب به استان بوشهر و خلیج فارس و از غرب به کشورعراق محدود می‌شود.

 

استان خوزستان هم‌اکنون دارای ۱۸ نماینده در مجلس شورای اسلامی و ۶ نماینده در مجلس خبرگان رهبری می‌باشد. شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (بزرگترین تولیدکننده نفت ایران)، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت فولاد خوزستان و شرکت نفت و گاز اروندان در استان خوزستان مستقر می‌باشند.

 

مرکز استان خوزستان شهر اهواز و سایر شهرستانهای آن عبارتند از: آبادان، اندیمشک، اهواز، ایذه، باغ‌ملک، بندرماهشهر، بهبهان، خرمشهر، دزفول، دشت‌آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوش، شوشتر و مسجد سلیمان.

 

جغرافیای طبیعی و اقلیمی استان

شمال و شرق خوزستان را سلسله جبال زاگرس فراگرفته است که ارتفاعات آن در جهت جنوب غربی کاهش می‌یابد، به‌طوری که در نواحی جنوبی‌تر به صورت تپه ماهورهایی نمایان می‌شود.استان خوزستان را از نظر پستی و بلندی می‌توان به دو منطقه کوهستانی و جلگه‌ای تقسیم کرد.

 

  منطقه‌ای کوهستانی شمال و شرق استان را قرار گرفته و منطقه جلگه‌ای آن از جنوب دزفول، مسجدسلیمان، رامهرمز و بهبهان آغاز شده و تا کرانه‌های خلیج‌فارس و اروندرود ادامه می‌بابد.

 

استان خوزستان دارای آب و هوایی مختلف است:  آب و هوایی نیمه‌بیابانی که شهرهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر، هندیجان، دشت‌آزادگان و نواحی دزفول، بهبهان، رامهرمز، شوشتر و نواحی شمال اهواز را در بر می‌گیرد.

 

آب وهوای استپ، نواحی شمال دزفول، بهبهان، رامهرمز، شوشتر و شمال اهواز را دربرمی‌گیرد. استان خوزستان تحت‌ تأثیر سه‌نوع باد قرار دارد:  اولین باد، جریان سرد نواحی کوهستانی و دومین باد (شرجی)، جریان گرم و رطوبتی از خلیج‌فارس است که به سوی جلگه می‌وزد. سومین‌باد یا باد سوم از عربستان می‌وزد و همیشه مقداری شن و خاک و رطوبت همراه دارد.

 

بر اساس داده‌های ایستگاه‌های سینوپتیک استان خوزستان در سال هزار و سیصد و هفتاد و پنج، حداقل مطلق درجه حرارت منفی دو دهم درجه سانتیگراد و حداکثر مطلق درجه حرارت با چهل پنجاه درجه سانتیگراد در اهواز گزارش شده است.

 

جغرافیای تاریخی استان

استان خوزستان یکی از کهن‌‌ترین سرزمین‌های تمدن بشری است. این تمدن در شش هزار سال پیش در شوش پدید آمد، هزار سال بعد دولت مقتدر عیلام در شوش پایه‌گذاری شد و سه هزار  سال پیش از میلاد، دولت عیلام توسط آشوریان منقرض گردید.

 

در سال ششصد و چل قبل از میلاد شوش به دست آشوری‌ها تسخیر و به دو بخش تقسیم شد. قسمت شمالی عینی انزان به دست پارس‌ها افتاد و قسمت جنوبی آن به تصرف آشور درآمد. در تابستان سال پانصد و سی و هشت قبل از میلاد کوروش هخامنشی به بابل لشکر کشید و با شکست بابل کلیه خاک‌عیلام به تصرف هخامنشیان ‌در آمد و شهرشوش به عنوان یکی ازپایتخت‌‌های هخامنشی برگزیده شد.

 

داریوش هخامنشی درحدودسال پانصدوبیست ویک قبل از میلاد شوش را به مرکز شاهنشاهی خودتبدیل کردودرآن کاخ باشکوهی ازسنگ بنام هدیش احداث کرد. در زمان خشایار شاه پایتخت‌های ایران از جمله شوش به اوج عظمت و رونق رسیدند. با حمله اسکندر دوران اوج و شکوه سلطنت خیره‌کننده هخامنشیان به پایان رسید.

 

در سال سیصد و سی و سه قبل از میلاد اسکند بر هخامنشیان پیروز شد و شهر بابل و شوش را با ذخایر بسیار ارزشمند طلا و نقره تصرف کرد. پس از فوت اسکندر در بابل جانشیان او در ایران دولت سلوکیان را تشکیل دادند. در سال صد و هشتاد و هفت قبل از میلاد در اثر ضعف دولت سلوکی پارس و خوزستان متحد شدند و از دولت سلوکی جدا شدند.

 

مهرداد اول اشکانی (صد و چهل تا صد و شصت و چهار) نیز «دقریوس» شاه سلوکی را در جنگی شکست داد و شخصی به نام کامثاسکیر را که از خاندان اشکانی بود به حکومت خوزستان منصوب کرد. با قدرت گرفتن ساسانیان این ناحیه رو به عمران و آبادی گذاشت. شهر جندی شاهپور با دانشکده بسیار معروف نیز از شهرهایی است که در این دوران از رونق و شکوفایی چشمگیری برخوردار بوده است.

 

پس از شکست یزدگرد سوم در جنگ معروف نهاوند، ایرانیان به مرور به دین اسلام گرویدند. از سال هفده هجری قمری در عهد خلافت عمر که کشورگشایی مسلمانان به پیروزی تازه‌ای دست یافته بود، بصره به عنوان یکی از حاکم‌نشین‌ها و نایب‌الحکومه انتخاب شد. مهمترین و خونین‌ترین واقعه نخستین قرن اسلام در خوزستان قیام توده‌های بدوی و روستائیان عرب و ایرانی بود که زیر لوای خوارج یا ارزقیان سر به شورش برداشتند.

 

حجاج بن‌یوسف در سال هفتاد و هشت هجری قمری این قیام را با بی‌رحمی و سنگدلی سرکوب کرد. قیام دیگری نیز در سال‌های دویست و چهل و نهم هجری قمری به رهبری صاحب‌آلزنج خوزستان را فراگرفت. در اواسط سده سوم  هجری قمری دولت عباسیان رو به انحطاط گذاشت و زمینه رشد قیام ایرانیان به رهبری یعقوب لیث صفاری فراهم شد.

 

یعقوب لیث از سیستان علم استقلال برافراشت و در شوال سال دویست‌و ششصد و یک هجری قمری فارس را تسخیر و به سرعت حمله به بغداد را (مقر خلافت عباسیان) آغاز کرد، ولی بلافاصله به شوش و شوشتر عقب‌نشینی کرد. در سال دویست و هشتاد و هشت هجری قمری عمرولیث ،جانشین یعقوب در خوزستان به قتل رسید.

 

در سال سیصد و بیست و شش هجری قمری معزالدوله دیلمی، کرمان و خوزستان را تصرف کرد. با روی کار آمدن سلجوقیان ابوکالیجاد دیلمی به حکومت خوزستان منصوب شد و در سال چهارصد و سی و چهار هجری قمری در اوج قدرت، درگذشت. از این سال تا سال هشتصد و چهل و پنج هجری قمری به ترتیب خوارزمشاهیان، خاندان شلمه افشار، اتابکان فارس، آل مظفری، آل جلایر، تیموریان بر تمام یا قسمتی از خوزستان حکم راندند.

 

در سال هشتصد و چهل و پنج جنبش مذهبی دیگری به عنوان مشعشعیان در این نواحی شکل گرفت. رهبر این جنبش سیدمحمد مشعشع ادعای مهدودیت داشت و از این زمان خوزستان به دو ناحیه عرب‌نشین و غیرعرب‌نشین تقسیم شد. در سال هشتصد و هفتاد و دو هجری قمری سلسله ایلخانیان به دست ‌آق‌قویونلوها منقرض شد و سیدمحسن فرزند سیدمحمد مشعشع از اوضاع آشفته ناشی از آن استفاده کرد و بر سراسر خوزستان مسلط شد.

 

پادشاهان صفوی چندین بار برای سرکوب مشعشعیان و افشار به خوزستان لشگر کشیدند هر بار پس از سرکوب آنها مشعشعیان را بر حکومت نواحی تحت تسلط آنها ابقا کردند. با انقراض صفویان به دست محمود افغان خوزستان همچنان به تهماسب میرزا جانشین پادشاه شکست ‌خورده صفوی وابسته باقی ماند و محمود افغان برای دست یافتن به این ناحیه در سال هزار و صد و سی و شش هجری قمری لشگری به این ناحیه گسیل داشت ولی نتیجه‌ای نگرفت.

 

نادر شاه، افغان‌ها را از اصفهان بیرون راند و در بهار سال هزار و صد و چهل و دو هجری قمری از راه فارس و کهگیلویه روانه خوزستان شد. پس از قتل نادر، خاندان مشعشعی بار دیگر به ریاست موسی مطلب هویزه را به تصرف درآوردند. مشعشع‌ها پس از استقرار در هویزه به سوی شوشتر، دزفول و شوش روی آوردند و با طایفه آل‌کثیر جنگیدند و نواحی مزبور را تصرف کردند.

 

در همین دوران کریم‌خان زند پس از ده سال کشمکش و جدال قدرت را به دست گرفت. پس از درگذشت کریم‌خان زند بار دیگر خوزستان دچار هرج ومرج شد. درزمان فتحعلی شاه قاجارخوزستان به دوبخش تقسیم شد. بخش شمالی، شامل شوشتر، دزفول، هویزه جزء کرمانشاهان، به محمدعلی میرزای دولت شاه سپرده شد و بخش جنوبی آن شامل رامهرمز، فلاحیه و هندیجان جزء فارس به حسینعلی میرزا پسر دیگر فتحعلی شاه واگذار شد.

 

دولت شاهزاده مقتدر قاجاری دوباره برای سرکوب مخالفین به خوزستان لشگر کشید. در زمان همین شاهزاده بند معروف میزان در شوشتر بازسازی شد و آب به شاخه شطیط و نهرداران جریان یافت. در سال هزار و دویست و شصت و هفت هجری قمری قوای انگلیس از طریق خرمشهر وارد خوزستان شد و تا اهواز پیش آمد. 

 

پس از سال هزار و دویست و هفتاد سه هجری قمری که جنگ انگلیس با ایران روی داد تا پایان حکومت ناصرالدین‌شاه که چهل سال طول کشید در خوزستان جنگی روی نداد. در این زمان عشایر عرب به چند بخش تقسیم شده و هر بخش شیخی جداگانه داشت که حاج جبار خان نام‌آورتر از دیگران بود و پس از جنگ انگلیس فداکاری‌هایی از خود نشان داده بود توسط ناصرالدین شاه به رتبه سرتیپ اولی ارتقاء یافت.

 

پس از او پسرش شیخ خزعل جانشین پدر شد و با کشتن برادر زمام امور را به دست گرفت. این مرد که با حمایت انگلیس سراسر استان خوزستان را به چنگ آورده بود، در سال هزاروسیصدو سی ودوهجری قمری علیرغم بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی اول جانب انگلستان را گرفت. انگلیس‌ها عثمانی‌ها را از خوزستان بیرون کردند و رشته اختیار سراسر خوزستان را به دست گرفتند.

 

در خرمشهر، اهواز و شوش سپاه مستقر ساختند و در هر یک از شهرهای شوشتر و دزفول اداره سیاسی یا کنسولگری و عدلیه دایر کردند و در همه جا اداره‌های پست و تلگراف را به دست گرفته و سرپرستی آن‌ها را به مأموران خود واگذار کردند. از سال هزار و سیصدو سی ودو تا هزار و سیصد و سی و نه هجری قمری این وضع پایدار بود و شیخ خزعل نیز خود را امیر خوزستان (عربستان) می‌خواند. در دوران رئیس الوزرایی رضاشاه سپاهی از شیراز به بهبهان، سپاهی از اصفهان و سپاه سومی از بروجرد عازم سرکوب شیخ خزعل در خوزستان شد.

 

پس از جنگی کوتاه شیخ خزعل شکست خورد و با فرستادن پیامی به رئیس الوزرا امان خواست و در سال هزار و سیصد و پانزده  ه‍-ش به روایت مرحوم محمدخان قزوینی این مرد را در سن هفتاد و پنج سالگی به دستور رضا شاه در منزلش خفه کردند و بدین وسیله عمر یکی دیگر از حکام محلی به سود قدرت یافتن دولت مرکزی به پایان رسید. سرانجام در بیست و دو  بهمن سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت شمسی به عمر بیش از نیم قرن حکومت پهلوی‌ها نیز خاتمه داده شد.

 

اقتصاد و منابع طبیعی

در سال ۱۲۸۷ خورشیدی نخستین چاه نفت ایران و خاورمیانه، توسط گروهی بریتانیایی به سرپرستی ویلیام ناکس دارسی در شهر مسجد سلیمان در خوزستان حفر و نفت از آن استخراج شد. این چاه که به «چاه شماره یک» مشهور است، نخستین چاه نفت در جهان است که از آن در مقیاس صنعتی، نفت استخراج شده، و اولین گام در تأسیس صنعت نفت ایران و شرکت نفت انگلوپرشین بوده‌است. چاه شماره یک هم‌اکنون به صورت موزه تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ایران (NISOC) اداره می‌شود. استان خوزستان غنی‌ترین استان ایران در زمینهٔ منابع نفت و گاز است که در حال حاضر عمدهٔ درآمد کشور از راه صدور این دو محصول حاصل می‌شود.

 

اهواز، مرکز صنایع پخش نفت و گاز در خوزستان و تمامی مناطق نفتخیز در جنوب، غرب و شرق ایران است. پالایشگاه آبادان و پتروشیمی بندر امام و پتروشیمی ماهشهر از جمله صنایع وابسته به نفت در این استان هستند.

 

کارخانجات ذوب و فولادسازی و محصولات آهنی و فولادی و لوله‌سازی از جمله صنایعی هستند که تأثیر بسزایی در اقتصاد منطقه و استان دارند. از جملهٔ این مجموعه‌ها می‌توان به لوله‌سازی خوزستان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت فولاد خوزستان، نورد کاویان اشاره کرد.

 

گرمای بیش از حد و تمرکز صنایع بزرگ در استان خوزستان باعث شده‌است که این استان پس از استان تهران بزرگترین مصرف‌کنندهٔ انرژی در ایران باشد.نیروگاه‌های حرارتی و گازی استان عبارتند از رامین، زرگان، آبادان، خرمشهر و فجر.

 

تا چندی پیش قابلیت کشتی‌رانی تجاری در رود کارون تا بندری در شهر اهواز وجود داشت و بخشی از بار ترانزیت تجاری از این راه منتقل می‌شد. اما در پی عدم رسیدگی این کاربرد درحال حاضر منتفی است و کشتی‌رانی تجاری عملاً انجام نمی‌گیرد. بندرهای آبادان و خرمشهر (با دسترسی از رود بهمن‌شیر) و ماهشهر و بندر امام پیش از جنگ ایران و عراق از لحاظ تجاری اهمیت فراوانی داشتند و مجموعهٔ این بنادر با خط آهن خرمشهر-تهران، مسیر پراهمیتی برای حمل و نقل تجاری بود، اما در طول جنگ ایران و عراق، آسیب فراوانی دیدند و عملاً مخروبه و متروکه شدند و امروز با روندی بسیار کُند، به کسری از وضعیت سابق خود نزدیک می‌شوند.

 

آب فراوان رودهای کارون، کرخه و هندیجان (زهره)، جراحی، مارون، اروندرود و دز که اکثراً جزو پرآب‌ترین رودهای ایران هستند و ساختار جلگه‌ای استان خوزستان، قابلیت بالقوهٔ کشاورزی فراوانی در آن ایجاد کرده‌است. جدا از کشاورزی سنتی و نیمه مکانیزهٔ محصولات سنتی (مثل برنج، گندم، مرکبات و صیفی‌جات)، نیشکر هم به صورت صنعتی در قالب طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان در ابعاد جغرافیایی وسیعی کاشته شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. از جمله صنایع جانبی قدیمی نیشکر در خوزستان، مجتمع کاغذسازی هفت‌تپه است که از دیرباز با استفاده از ضایعات نیشکر به تولید کاغذ می‌پردازد.

 

سایر مطالب درباره خوزستان

  • سخنرانی رئیس جمهور,بایدهای رئیسی

    یک پیشنهاد دستوری به آقای رئیس جمهور!

    سخنرانی روز گذشته آقای رئیس جمهور در جمع مردم اهواز را که می خواندم مثل همیشه متوجه تعداد زیاد استفاده از واژه « باید » در صحبتهای ایشان شدم: سخنرانی روز گذشته آقای رئیس جمهور در جمع مردم اهواز را که می خواندم مثل همیشه متوجه تعداد زیاد استفاده از واژه « باید » در صحبتهای...

  • خوزستان,درگیری مسلحانه طایفه‌ای در خوزستان

    درگیری مسلحانه طایفه‌ای در خوزستان/ ۲ کشته و دستگیری ۱۴ نفر

    فرمانده انتظامی دشت آزادگان از دستگیری ۱۴ نفر از عاملان اصلی درگیری مسلحانه طایفه‌ای که منجر به قتل دو نفر و مجروح شدن دو تن دیگر در این شهرستان شده بود، خبر داد. به گزارش تسنیم، سرهنگ جواد مراونه در باره جزئیات این خبر اظهار کرد: در پی وقوع یک فقره درگیری مسلحانه طایفه‌...

  • فاضلاب خوزستان,غرق شدن کودکان فاضلاب خوزستان

    فاضلاب خوزستان همچنان از بین کودکان قربانی می‌گیرد/ عکس

    به‌گزارش همشهری، حوالی ساعت یک بامداد نخستین روز اردیبهشت بود که حادثه‌ای هولناک در کوی مدنیان اهواز رخ داد. آن شب وقتی آتش‌نشانان در جریان سقوط دختربچه‌ای ۲.۵ساله به داخل چاه فاضلاب در این منطقه قرار گرفتند راهی محل حادثه شدند. بررسی‌ها نشان می‌داد که جنان به همراه...

  • مسمومیت دانش آموزان,مسموم شدن دانش آموزان در 19 فروردین 1402

    شروع ترسناک مسمومیت دختران در سه استان (۱۴۰۲/۰۱/۱۹)

    تعدادی از دانش آموزان برخی مدارس دخترانه اردبیل با بدحالی راهی بیمارستان شدند. به گزارش ایلنا، مهری رئیس فوریتهای پزشکی گفت: از ساعت حدود ۹ صبح امروز ۱۹ فروردین از ۵ مدرسه دخترانه اردبیل با اورژانس تماس گرفته شده تعدادی  دانش آموز با علائم اضطراب، تنگی نفس و سردرد به...

  • قتل همسر توسط یک روحانی,قتل همسر منشی‌ در بهبهان

    یک روحانی همسر منشی‌اش را کشت

    روزنامه اعتماد نوشت: خبری که روزهای پایانی تعطیلات نوروز امسال شهری در خوزستان را آشفته کرد و به سرعت دهان به دهان و خانه به خانه پیچید تا اینکه رسما هم از سوی مسوولان تایید شد؛ ماجرای قتلی فجیع بود که حیرت مردم را به همراه داشت. بهبهان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای استان...

  • حادثه رانندگی در محور رامشیر- ماهشهر,حوادث ماهشهر

    حادثه رانندگی در محور رامشیر- ماهشهر/ ۴ نفر فوت شدند

    رییس فوریت‌های پزشکی رامشیر گفت: در اثر برخورد یک دستگاه کامیون با تیبا در جاده رامشیر به ماهشهر جان چهار نفر را گرفت. به گزارش فارس، صاحب حیدری رئیس فوریت‌های پزشکی رامشیر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ساعتی پیش برخورد یک دستگاه تیبا با یک کامیون در کیلومتر سه جاده رامشیر...

  • مسمومیت دانش آموزان,دانش آموزان مسموم در خوزستان

    افزایش تعداد دانش‌آموزان مسموم امروز خوزستان به ۷۰۰ نفر/ مسمومیت دانش‌آموزان در ۴ مدرسه شهرستان شیراز

    معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز از افزایش تعداد دانش‌آموزانی که امروز در استان خوزستان دچار مسمومیت شده‌اند، به ۷۰۰ نفر خبر داد. دکتر حبیب حی‌بر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت موارد مسمومیت امروز دانش‌آموزان در مدارس خوزستان اظهار کرد: از صبح امروز...

  • فرانک هوگربیتز هلندی,وقوع زلزله غریب الوقوع در مرزهای ایران

    وقوع زلزله غریب الوقوع در مرزهای شمالی عراق و جنوبی ایران/ واکنش زلزله‌شناس ایرانی

    دکتر فریبرز ناطقی الهی رییس پژوهشگاه زلزله شناسی می گوید ادعای زلزله با اعلام تاریخ دقیق در مرزهای سرزمینی ایران که از سوی فرانک هوگربیتز هلندی بر اساس مطالعات ستاره شناسی را یک بازی توییتری برای رسیدن به فالوور می داند. به گزارش خبرآنلاین، چهارشنبه گذشته بود که فرانک...

  • وضعیت ابتلا به سرطان در خوزستان,موارد جدید سرطان در خوزستان

    سالانه بیش از ۱۳۵ هزار ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت ابتلا به سرطان در خوزستان گفت: در ایران سالانه بیش از ۱۳۵ هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند و طبق آخرین آمار استخراج شده از گزارش ثبت سرطان در سال ۹۷ کل موارد جدید سرطان در خوزستان ۶ هزار و ۹۳۲ مورد بوده است...

  • فیلم/ لحظه غرق شدن کودک ۳ ساله در کوت عبدالله

    دانیال نواصری کودک سه ساله اهل کوت عبدالله روز یکشنبه در جوی کوچه محل زندگی‌اش افتاد و به علت خفگی جان باخت. آرش در شهردار کوت عبدالله گفته «جویی که دانیال در آن افتاد خارج از منطقه شهری قرار داشته و جزو اراضی همجوار با شهر است. با توجه به اینکه سیستم آب و فاضلاب کوت عبدالله...

  • آتش‌سوزی در خط لوله پنتان پالایشگاه گاز بیدبلند,پالایشگاه گاز بیدبلند

    آتش‌سوزی در خط لوله پنتان پالایشگاه گاز بیدبلند/ فوت یک نفر

    سخنگوی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس از فوت یک نفر در حادثه آتش سوزی در خط لوله پنتان پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس خبر داد و گفت: حریق به سرعت مهار شد. هدایت الله درخشنده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: شامگاه شنبه ۱۷ دی ماه پیمانکار تعمیرات خط لوله پنتان پالایشگاه...

  • فیلم/ آتش‌سوزی در نیروگاه حرارتی زرگان به علت انفجار ترانس

    رئیس سازمان آتش نشانی شهر اهواز از مهار حریق ناشی از انفجار ترانس در نیروگاه زرگان خبر داد. فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه زرگان به علت انفجار ترانس,ویدیو آتش‌سوزی ناشی از انفجار ترانس در نیروگاه زرگان,ویدیو حادثه در نیروگاه زرگان به گزارش ایلنا، رییس سازمان آتش...

  • فیلم/ مفقود شدن هزاران نمونه تست کرونا در خوزستان

    سرپرست مرکز بهداشت علوم پزشکی جندی شاپور تایید کرد که ۱۱ هزار نمونه آزمایش کرونا از ۲۹ هزار نمونه‌ای که طی هفته‌های اخیر از مراجعه کنندگان در اهواز (خوزستان) گرفته شد به طرز عجیبی مفقود شده است. فیلم وضعیت کرونا در خوزستان,ویدیو مفقود شدن هزاران نمونه تست کرونا در...

  • فیلم/ لحظه وحشتناک شلیک گلوله به پزشک ایذه‌ای در مطبش

    مرد مسلح با پوشش زنانه، خود را به جای یک بیمار جا زد و با ورود به مطب یک متخصص عفونی در شهرستان ایذه، او و یکی از بیمارانش را با شلیک گلوله زخمی کرد و گریخت. فیلم لحظه وحشتناک شلیک گلوله به پزشک ایذه‌ای در مطبش,ویدیو شلیک به یک پزشک در ایذه,ویدیو قصد قتل یک پزشک ایذه ای...

  • اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,آزیبا ترین آبشار ایران

    زیباترین آبشار ایران را بیشتر بشناسیم

     آبشار شوی یا تله زنگ از نظر موقعیت جغرافیایی از توابع شهرستان دزفول و استان خوزستان است. هرچند مردم لرستان این آبشار را متعلق به خودشان می‌دانند و با توجه به مسیری که برای رسیدن به آبشار طی می‌شود تاحدودی هم حق دارند. به گزارش  میزان، آبشار شوی یا تله زنگ را شاید بتوان...

  • خوزستان,مازوت سوزی

    مدیرکل محیط زیست خوزستان: فعلا باید این شرایط آلودگی هوا را بپذیریم/شهروندان ماسک بزنند

    مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به مازوت‌سوزی در نیروگاه رامین اهواز و آلودگی شدید هوا در روزهای اخیر گفت: متاسفانه هیچ سیستمی برای کنترل آلاینده‌های ناشی از سوخت مازوت در نیروگاه رامین اهواز تعبیه نشده است و در هر صورت باید برای مدت محدود این شرایط آلودگی را...

  • آمار صفر کرونا,تلفات کرونا صفر

    آخرین آمار کرونا در ایران( ۲۳ آذر ۱۴۰۱) | افزایش ۶۰۰ درصدی موارد ابتلا به کرونا در خوزستان

    مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، هیچ جانباخته‌ای نداشت و مجموع جان باختگان این بیماری در عدد ۱۴۴ هزار و ۶۵۸ نفر ثابت ماند. به گزارش وبدا، تا کنون ۶۵ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۳۳۰ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۶۵ نفر...

  • فیلم/ روستاییان تشنه خوزستان: ما هم ایرانی هستیم و حق خود را می خواهیم

    ساکنین روستای "ملیحه سید حسن" در ۴۵ کیلومتری اهواز، همچنان با بحران بی آبی دست و پنجه نرم می کنند. فیلم صحبت های روستاییان تشنه خوزستان,ویدیو گلایه های روستاییان تشنه خوزستان,ویدیو صحبت های اهالی روستاهای خوزستان تانکر آب یک روز هست، چند روز نیست و البته آبی...

  • فیلم/ استقبال از پیکر علی لندی در زادگاهش شهرستان ایذه

    پیکر قهرمان ۱۵ ساله علی لندی عصر امروز برای خاکسپاری به زادگاهش شهرستان ایذه منتقل شد که با استقبال مردم این شهر مواجه شد. فیلم استقبال از پیکر علی لندی در زادگاهش شهرستان ایذه,ویدیو پیکر علی لندی در ایذه,ویدیو پیکر علی لندی در ایذه خوزستان,تصاویر تشییع پیکر علی لندی,...

  • وضعیت بنادر,ماندن کشتی ها در بنادر

    مدیر کل بنادر خوزستان: ٣٧ کشتی حامل کالای اساسی با مشکل اسنادی بر روی آب مانده‌اند

    مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان اظهار داشت: در حال حاضر در بندر امام ٣٧ فروند کشتی با میزان بار ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار تن در لنگرگاه بر روی آب مانده‌اند. به گزارش ایلنا،بهروز آقایی درباره آخرین وضعیت انبارهای بنادر و تخلیه و ترخیص کالا در بنادر خوزستان اظهار داشت: در حال...

  • سیل ایران در آبان 1401,سیل خوزستان

    جاری شدن سیلاب در خوزستان/ پیکر ۲ سرنشین خودرو گرفتار در سیلاب هفتکل پیدا شد

    معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر استان خوزستان از تلاش ۸ساعته ۶ تیم عملیاتی برای جست و جو و نجات دو سرنشین خودروی سمند گرفتار شده در سیلاب خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان خوزستان، امیر عباس نجفی با اعلام جزئیات عملیات جست و جو و نجات در...

  • حمله تروریستی در ایذه,ایذه خوزستان

    ۷ شهید و ۱۰ زخمی براثر تیراندازی در ایذه/ به آتش کشیده شدن حوزه علمیه

    یک حمله تروریستی در ایذه منجر به جانباختن هفت نفر از شهروندان شد. به گزارش ایسنا، در پی ورود یک تیم تروریستی به بازار مرکزی ایذه و تیراندازی به سمت مردم و بسیجیان، تا این لحظه ۷ نفر جانباخته و ۱۰ نفر زخمی شده‌اند. گفته می شود تروریست ها سوار بر دو موتورسیکلت...

  • حوزه علمیه ایذه به آتش کشیده شد +فیلم

    خبرگزرای دانشجو نوشت: در جریان اعتراضات امشب شهر ایذه در خوزستان به حوزه علمیه این شهر حمله و ساختمان آن به آتش کشیده شد. فیلم آتش گرفتن حوزه علمیه ایذه,ویدیو آتش زدن حوزه علمیه ایذه,فیلم حمله به حوزه علمیه ایذه,ویدیو ایذه,فیلم حمله به ایذه خوزستان,ویدیو اعتراضات ایذه...

  • فیلم/ آب را با تونل می‌برند، با تانکر برمی‌گردانند! خوزستان قربانی بی‌تدبیری دولتمردان

    خوزستان علاوه بر کارون، دارای چند رود پرآب دیگر مثل کرخه، دز، جراحی و زهره است اما ۷۰۰ روستای این استان از نبود آب شرب سالم رنج می برد. مدتی است که خوزستانی‌ها به دلیل آب و تشنگی خشمگین هستند. خوزستان استانی است که طولانی ترین رود یعنی کارون از آن عبور می کند. رودی که از کوه...

  • تصاویر گرد و خاک شدید در اهواز,عکس های گرد و خاک شدید در اهواز در 10 آبان 1401,تصاویر گرد و خاک شدید در اهواز در آبان 1401

    تصاویر/ گرد و خاک شدید در اهواز (۱۰ آبان ۱۴۰۱)

    صبح امروز سه‌شنبه ۱۰ آبان گرد و خاک شدید اهواز و چندین شهرستان استان خوزستان را فرا گرفته است. به علت وقوع گرد و غبار شدید، مدارس اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، رامشیر، شادگان، ماهشهر و هندیجان در بعد از ظهر امروز (۱۰ آبان‌ماه) تعطیل اعلام شده‌اند. همچنین دانشگاه‌های اهواز...

  • آنفلوآنزا در خوزستان,مگر با آنفلوآنزا

    فوت ۳ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا در خوزستان

    سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از فوت سه نفر در پی ابتلا به آنفلوآنزا در خوزستان خبر داد. دکتر پژمان بختیاری‌نیا با اشاره به افزایش موارد ابتلا به علائم حاد تنفسی فوقانی اظهار کرد: با توجه به آزمایش‌هایی که انجام می‌شود ۴۰ درصد از تست‌های...

  • accident

    حادثه‌ای عجیب و باورنکردنی در یکی از روستاهای خوزستان؛ ۲ نفر در عروسی کشته شدند

    رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی باز هم قربانی گرفت و این‌بار در جریان حادثه‌ای عجیب و باورنکردنی در یکی از روستاهای خوزستان، ۲نفر جان باختند و ۲نفر دیگر مجروح شدند. به گزارش همشهری، چند روز پیش در یکی از روستاهای حمیدیه خوزستان مراسم عروسی به‌پا شد و هر چند مسئولان محلی و...

  • سرقت مسلحانه از یک طلافروشی شوشتر,سرقت در خوزستان

    سرقت مسلحانه از یک طلافروشی شوشتر

    فرمانده انتظامی شوشتر از سرقت مسلحانه از یک طلافروشی شوشتر خبر داد و گفت: سارقان در کمتر از یک ساعت شناسایی و دستگیر شدند. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ روح الله بیگدلی اظهار داشت :سارقان یک طلافروشی در این شهرستان در کمتر از یک ساعت شناسایی و دستگیر...

  • قتل در خوزستان و تهران,جزییات دستگیری متهمان به ۵ فقره قتل در استان‌های خوزستان و تهران

    جزییات دستگیری متهمان به ۵ فقره قتل در استان‌های خوزستان و تهران

    معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ جزییات دستگیری دو متهم به ۵ فقره قتل را تشریح کرد. به گزارش ایلنا، «سرهنگ مرتضی نثاری» معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره جزییات دستگیری دو متهم به قتل که مرتکب به ۵ فقره قتل در تهران و دزفول شده اند...

  • سرم,کمبود سرم در خوزستان

    سِرُم در خوزستان نایاب شد

    معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به کمبود شدید سرم در استان خوزستان، گفت: تامین سرم به قدرت خرید موسس داروخانه برمی‌گردد بنابراین برخی داروخانه‌ها نمی‌توانند سرم تهیه کنند. دکتر رضا گنجی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کمبود سرم در کشور...