جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۴۷ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۲۵۰
پزشکی

واکسن ۶ میلیون تومانی با مهر رسمی/ پاسخ مبهم رئیس دانشگاه علوم پزشکی

تجارت نیوز نوشت: واکسن کرونا از بازار آزاد راحت شده است. فرقی ندارد برای یک نفر واکسن بخواهید یا برای ۳۰۰ نفر. واکسن هست. برخی واکسن با مهر دانشگاه علوم پزشکی تزریق کرده اند و کارت واکسن گرفته اند و برخی دیگر نه. ولی سوالی که وجود دارد این است که این همه واکسن از کجا وارد بازار سیاه شده؟ اینها واکسن های اهدایی به ایران است یا واکسن های وارداتی بخش خصوصی؟

می گوید: «واکسن آسترازنکا را ۵٫۵ میلیون تومان خریدم. آن هم با کارت واکسن و مهر دانشگاه علوم پزشکی!» این تنها روایت یکی از خریداران واکسن آسترازنکا در روزهای اخیر است.

خرید واکسن (vaccine) از بازار آزاد راحت است. چه یک عدد بخواهید و چه ۳۰۰ عدد. فقط قیمت کمی فرق می کند. یکی از فروشندگان می گوید قیمت هر دز ۵٫۵ تا ۶ میلیون تومان است. بستگی دارد چند عدد واکسن بخواهید. مثلا اگر برای ۵۰ نفر واکسن بخواهید، برای هر دز واکسن تخفیف ۵۰۰ هزار تومانی می دهم ولی اگر یک عدد بخواهید قیمت ۶ میلیون تومان است. مقطوع!

شماره فروشندگان واکسن کرونا حالا دست بدست می شود. چه بین افراد و چه بین شرکت هایی که می خواهند تعدادی از کارکنان خود را واکسینه کنند.

آسترازنکا ۵.۵، فایزر ۲۲ میلیون!

یکی از شرکت هاي بازار سرمایه که از فروشنده های غیررسمی برای پرسنل خود واکسن خریده می گوید: «برای پرسنل و همسرانشان که مجموعا ۳۰۰ نفر هستند، واکسن استرازنکا خریدیم به قیمت هر دز ۵٫۵ میلیون تومان. البته به ما تخفیف داد چون تعدادمان زیاد بود.»

این خریدار واکسن کرونا در ادامه می گوید: «تاریخ انقضای واکسن هایی که ما خریدیم حدود ۱۰ روز دیگر بود. این شرکت فروشنده به ما نه کارت واکسن داد و نه هیچ برگه ای که نشان دهد واکسن دریافت کرده ایم. چند نفر از همکاران نیز از این شرکت واکسن فایزر خریدند؛ هر دز ۹۰۰ دلار!» یعنی ۲۲ میلیون تومان.

به نظر میرسد فروشنده هم مطمئن نیست که بار دیگر واکسن استرازنکا به دستش برسد. زیرا مسئول این شرکت می گوید: «از همه پرسنل تعهدنامه گرفتیم چون امکان دارد نتوانیم دز دوم را تهیه کنیم. حتی اگر تزریق این واکسن برای آنها مشکلی درست کرد ما در قبال آن مسئولیتی نداریم و به تصمیم خودشان این واکسن را تزریق می کنند.»

ولی برخی دیگر از کسانی که واکسن آسترازنکا زده اند هم کارت واکسن دارند و هم مهر دانشگاه علوم پزشکی روی کارت آنهاست.

یکی از این خریداران می گوید با قیمت ۵٫۵ میلیون تومان واکسن آسترازنکا خریده است. نکته اما اینجاست که فروشنده به آن ها کارت واکسن داده و این کارت مهر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را دارد!

کارت واکسن خریداری که می‌گوید واکسن آسترازنکارا ۵٫۵ میلیون تومان خریده است.

واکسن های اهدایی وارد بازار شد؟

اما اینهمه واکسن آسترازنکا از کجا وارد بازار شده است؟ آن هم واکسن هایی که با مهر دانشگاه علوم پزشکی تزریق شده و معلوم است از مبادی رسمی وارد شده است. تلاش ما برای گفت و گو با مقامات وزارت بهداشت در این باره به نتیجه نرسید و هیچ کدام از مقامات این وزارت خانه حاضر به گفتگو درباره واکسن های موجود در بازار نشدند.

ولی نکته قابل توجه این است که فروش واکسن کرونا و به خصوص واکسن آسترازنکا دقیقا از زمانی افزایش یافته که ژاپن حدود ۳ میلیون دز واکسن به ایران اهدا کرد. حالا همزمانی فروش واکسن در بازار آزاد با ورود واکسن های اهدایی ژاپن این سوال را ایجاد می کند که مبادا بخشی از واکسن های اهدایی ژاپن سر از بازار آزاد درآورده باشد! به خصوص که هم واکسن های بازار و هم واکسن های اهدایی ژاپن، آسترازنکا هستند.

اما به جز واکسن های اهدایی ژاپن، واکسن های وارداتی بخش خصوصی نیز آسترازنکا بود. ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه صنفی واردکنندگان دارو درباره واکسن های وارداتی بخش خصوصی می گوید: «واکسنى که توسط بخش خصوصی وارد شد، آسترازنکاى پر شده در روسیه بود. اولین محموله ٣١۵ هزار دز بود ولی تا اواسط شهریور حدود ٣ میلیون دز از همین واکسن وارد می شود.»

ریاحی می گوید واکسن های وارداتی بخش خصوصی هم به وزارت بهداشت تحویل داده شد است. چون «این واکسن ها با ارز مرجع وارد شده و از ابتدا قرارداد فروش آن با وزارت بهداشت امضاء شده که با پروتکل هاى کشورى به گروه هاى پرخطر با تصمیم و توسط وزارت بهداشت تزریق شود.»

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو می گوید:« این محموله ارتباطى به سفارش هاى با ارز نیما که توسط اتاق بازرگانى و مباشرت ستاد کرونا (corona) به کارگران خط تولید تزریق خواهد شد، ندارد. تاکنون نشنیده ام که شرکتى پرسنل خود را واکسینه کرده باشد ، اما برخى از مشاغل پرخطر در نوبت تزریق بر اساس برنامه جامع کشور هستند.»

بر این اساس حتی اگر واکسن های موجود در بازار، واکسن وارداتی بخش خصوصی هم باشد، این واکسن ها در اختیار وزارت بهداشت بوده و این وزارت خانه باید توضیح بدهد که این واکسن ها چگونه سر از بازار آزاد در آورده است.

دمای ۲ تا ۸ درجه، امتیاز حمل و نگهداری آسترازنکا!

ولی شرایط نگهداری واکسن آسترازنکا چگونه است؟ آیا همه توانایی نگهداری از آنرا دارند؟ واکسن آسترازنکا را میتوان در یخچال و در دمای ۲ تا ۸ درجه نگهداری کرد. به عبارتی یکی از امتیازهای این واکسن همین دمای نگهداری آن است.

پیش از این برخی برای تزریق واکسن به ارمنستان می رفتند. استقبال ایرانیان از واکسیناسیون در ارمنستان به حدی زیاد شد که ارمنستان شرط اقامت ده روزه برای مسافران گذاشت تا واکسن به آنها تعلق بگیرد.

حالا بنظر میرسد برخی به جای اینکه کیلومترها راه را طی کنند تا به واکسن برسند همینجا در کشور واکسن می خرند. نه دیگر طاقت انتظار دارند و نه میتوانند ۱۰ روز در کشور همسایه برای یک دز واکسن بمانند. وقتی با کارت مهر خورده علوم پزشکی بتوانند واکسن را دریافت کنند ، چرا برای تزریق یک دز در ارمنستان به شرط ۱۰ روز اقامت بیش از ۲۰ میلیون تومان پرداخت کنند؟

tejaratnews.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
خدابه دادمون برس تواین مملکتی که دلالهاخون کلیه کبدوحالاهم واکسن روخریدفروش میکنند
مشاهده کامنت های بیشتر