پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۲۳:۵۶ - ۰۴ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۰۶۲
سیاست

واکنش رئیس جمهور به نارضایتی برخی از اقشار از حقوق خود/ نظام پرداخت باید عادلانه شود

رئیسی: برخی کالاها سال بعد گران می‌شوند/ کار مذاکره دنبال می‌شود

رئیس جمهور گفت: کار مذاکره دنبال می‌شود و بنای بر تعطیلی آن نداریم ولی بر مواضع جمهوری اسلامی ایران تاکید داریم؛ بارها گفتیم که قطعنامه ما را نسبت به مواضع خود عقب نخواهد برد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در ششمین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم که امشب برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: گفت‌وگو با مردم و با مردم بودن برای دولت فرصت خوبی است و بنده قبل از مسئولیت در دولت سعی بر حفظ ارتباط با مردم داشتم. این ارتباط برکات بسیاری دارد و مسئول از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار می‌گیرد.

وی افزود: می‌توان گزارش گرفت و ارتباط تصویری داشت ولی وقتی بین مردم می‌رویم مسائل بهتر درک می‌شود و به همه دست‌اندرکاران دولت توصیه جدی کرده‌ام که این ارتباط را حفظ کنند.

رئیس‌جمهور درباره موضوع اجرایی شدن نظام توزیع عادلانه یارانه‌ها بیان کرد: سوم شهریور ۱۴۰۰ که کار خود را شروع کردیم، در بودجه ۱۴۰۰ مبلغی برای ارز ترجیحی باقی نمانده بود و هرچه بود در دولت سابق خرج شده بود؛ از مجلس خواستیم که این ارز را داشته باشیم و به فوریت لایحه ما رأی ندادند و طبیعتا باید همان موقع اصلاح اقتصادی را آغاز می‌کردیم اما آن‌زمان مقدمات را برای اجرا آماده نمی‌دیدیم و این هفت‌ماه را با استجازه از مقام معظم رهبری گذراندیم و بعد از ماه رمضان کار را شروع کردیم.

رئیسی گفت: در بودجه سال ۱۴۰۱ چیزی بنام ارز ترجیحی قرار نداشت و ارز «ای‌تی‌اس» و یا آزادبود. ارز ترجیحی به مقصد خود که مردم بود نمی‌رسید و این گفته‌ و اذعان کارشناسان فراوانی است؛ از سوی دیگر هم با ادامه این وضعیت فاصله طبقاتی افزایش می‌یافت و شرایط این‌طور بود که تخصیص ارز مشکلی را حل نکرده و مشکل‌آفرین هم شده بود. هم‌چنین در سطح جهان مشکلاتی وجود داشت و دولت گذشته گزارش داده بود که ۶۵ درصد افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان وجود دارد و این برای خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ و برای قبل از ماجرای اوکراین است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: قبل از اینکه اصلاح اقتصادی را انجام بدهیم، برخی گرانی‌ها وجود داشت و کشور در زمانی تحویل ما شد که تورم ۶۰ درصد و کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی وجود داشت و نقدینگی رشد زیادی کرده بود.

رئیس‌جمهور افزود: اصلاح اقتصادی که ما انجام دادیم هم الزام قانونی و هم نیاز جدی برای اقتصاد کشور بود و کارشناسان گفته‌اند که این مهم باید انجام می‌گرفت و البته باید قبل از دولت ما انجام می‌شد. این‌کار هزینه داشت ولی هرچه زودتر انجام می‌شد، هزینه‌اش کم‌تر بود ولی به دولت ما رسید.

رئیسی بیان کرد: از مردم صمیمانه تشکر می‌کنم و مردم بسیار همراهی با دولت داشتند و بعد از خدا، از مردم متشکریم. دشمنان برای این ماجرای اصلاح اقتصادی نقشه داشتند که مردم به صحنه بیایند و آنان هم اهداف خود را دنبال کنند ولی با همراهی مردم از این شرایط عبور کردیم.

وی با بیان اینکه سعی کردیم اقداماتی انجام ندهیم که منجر به افزایش تورم بشود، تصریح کرد: البته باید در زمینه بانک‌ها مدیریت انجام بگیرد و بانک‌ها باید کنترل بشوند که پایه پولی را بالا نبرند. سیر صعودی تورم در سه‌ماه پایانی ۱۴۰۰ نزولی شد و این بر اثر مدیریت دولت بود. آثار آنچه از تورم به‌خاطر توزیع یارانه‌ها ایجاد می‌شود، ظرف مدتی از بین می‌رود اما اگر تورم با استقراض از بانک مرکزی و رشد پایه پولی ایجاد کردیم، این از بین نمی‌رود و ما الان گرفتار این اقدامات هستیم که در گذشته انجام گرفته بود.

رئیس‌جمهور گفت: مردم می‌بینند برخی کالاها که گران شده جزو این کالاها نیست؛ تغییر قیمت باید دلیل داشته باشد و باید دلیل بیان شود، اتحادیه‌ها و بخش‌هایی که قیمت‌گذاری می‌کنند باید با مردم سخن گفته و ماجرا را برای مردم تبیین کنند.

رئیسی هم‌چنین درباره اینکه عنوان می‌شد دولت در زمینه اصلاح یارانه‌ها می‌خواهد  کسری بودجه را جبران کند، گفت: میزانی یارانه‌ای که داده می‌شود را محاسبه کنند و ببینند که مبلغی باقی می‌ماند؟ که بخواهد بحثی از کسری بودجه داشته باشیم. ما ۲۹ هزارمیلیارد تومان فاکتوری که دولت سابق هزینه کرده بود را در ۲۰ روز گذشته پرداخت کردیم و هر ماه حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه‌ای که در دولت سابق انجام شده را پرداخت می‌کنیم.

وی بیان کرد: ۴۰ درصد از درآمد نفت به صندوق توسعه ملی می‌رود و ما بر خلاف سال‌های قبل از این منبع استفاده نکردیم و این پول به صندوق می‌رود و ۱۴.۵ درصد برای توسعه این صنعت می‌رود و ما ۴۵ درصد باقی‌مانده را برای امورات کشور هزینه می‌کنیم. این مسائل شفاف است و من از صاحبان تریبون متشکر هستم و اساس این نشست‌ها برای شفاف‌سازی است و عملکرد ما شفاف است و بنای ما بر شفافیت است.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: اینکه هر ساعتی قیمتی افزایش یابد پذیرفته نیست و از سوی دستگاه‌های مسئول دنبال می‌شود که اگر کالاهایی هم گران می‌شود علت آن گفته شود و این‌طور نباشد که ساعتی گران شود و برخی کالاها بر اثر اصلاح اقتصادی افزایش قیمت داشته ولی برخی کالاها اصلا اثری از این اقدام نداشته و نباید بدون علت گران بشود و اگر علتی وجود ندارد، برخورد و جلوی آن گرفته شود.

رئیسی گفت: یکی از اهداف در اصلاح اقتصادی، ریشه‌کنی فقر مطلق است و برخی درکشور هستند که فقط با پول یارانه زندگی خود را می‌گذرانند. این کار گام مهمی در بهبود فاصله طبقاتی در کشور و ضریب جینی است؛ وقتی سخن از حمایت از تولید می‌گوییم باید منابع کشور به سمت این مهم برود و با این اصلاح این اقدام هم انجام می‌شود. این به میدان آوردن بخش خصوصی و مردم و با نظارت دولت است که کار به مردم واگذار شود.

وی در ادامه سخنان خود درباره کسانی که برای دریافت یارانه درخواست بررسی دارند و پرداخت یارانه‌ها و کالابرگ الکترونیکی گفتعنوان کرد: حدود ۲ میلیون نفر درخواست بررسی وضعیت داشتند که متقاضی دریافت یارانه هستند و بخش دیگری هم هستند که تاکنون یارانه نگرفته‌اند که بررسی می‌شود. هم‌چنین برخی می‌گفتند ما یارانه می‌گرفتیم و الان یارانه ما قطع شده و برای این عزیزان بررسی و یارانه پرداخت شده و از مسئولان خواسته و می‌خواهم که مسئله را به‌صورت شبانه‌روزی پیگیری کنند و این مسئله باید همیشگی انجام بگیرد.

رئیس‌جمهور گفت: تا زمانی که کالابرگ الکترونیک قطعیت یابد که مطمئن بشویم که کالا به‌دست مردم می‌رسد، پرداخت یارانه‌ها را ادامه می‌دهیم.

رئیسی درخصوص سرانجام یارانه دارو و نان گفت: دارو باید به سمت بیمه‌ها برود و زیرساخت این امر آماده نیست و تا زمانی که آماده بشود، یارانه و ارز را پرداخت می‌کنیم. قیمت نان تغییری نخواهد کرد و تا وقتی که نسبت به در این‌باره هم مطمئن بشویم آن‌چه به‌صورت آزمایشی در برخی استان‌ها اجرا کردیم، مناسب است، این وضع را ادامه می‌دهیم و این کار آزمایشی تاکنون روند مناسبی داشته است. نان، دارو و بنزین هیچ تغییر قیمتی نخواهد داشت؛ مردم بدانند که اگر قرار باشد کاری انجام بگیرد، مسئله را با مردم عزیزمان در میان می‌گذرانیم.

وی درباره اجاره‌بهای مسکن اظهار داشت: کشور ما به سالی یک میلیون مسکن نیاز داشت و این کار انجام نگرفت و یک عقب‌ماندگی جدی داریم. از ابتدا اعلام کردم که نیاز کشور، وعده انتخاباتی بنده و در قانون است که ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال انجام بگیرد و این مسئله شروع شده تا ان‌شاالله عملیاتی خواهد شد.

رئیس‌جمهور افزود: سامانه نسبت به املاک و اسکان باید فعال می‌شد تا بتوانیم مالیات بر خانه‌های خالی را فعال کنیم و ما این کار را هم دنبال می‌کنیم. مداخله دولت برای موازنه عرضه و تقاضاست و برای این‌کار که اجحافی در حق موجر و یا مستاجر نشود، مسئله را به جلسه سران قوا برده و سقف تعیین کردیم که در تهران و برخی شهرها ۲۵ و در سایر شهرها ۲۰ درصد اجاره‌بهای مسکن افزایش داشته باشد.

آقای رئیسی درباره مسئله آب و برق که در سال گذشته با قطعی مواجه بودیم، عنوان کرد: از ابتدای دولت بر مدیریت آب، برق و گاز تأکید کردیم و این مسائل با مدیریت کاهش یافته و رفع می‌شود. سال گذشته مصرف گاز مدیریت شد و امسال هم با کمک مردم و مدیریت، با اولویت‌بندی و اقناع، طراحی جامعی کردیم که دولت خودش را محدود و البته مدیریت کرد. البته در این سال‌ها باید نیروگاه های متعددی در کشور فعال می‌شد اما اعلام می‌کنیم ۲۰ هزارمگاوات برق نیاز داریم و زیرساخت‌هایی را شروع کردیم که برق صنایع از مصارف خانگی جدا بشود و ما در این زمینه برنامه داریم.

وی درباره تجارت خارجی و تعامل با همسایگان و کشورها، عنوان کرد: سیاست همسایگی جزو اولویت‌های ماست و نتایج خوبی هم دارد؛ تجارت ما رشد داشته و تراز تجاری ما مثبت شده است. برای صادرات خدمات فنی مهندسی با ۱۸ کشور در اطراف خود قرارداد داشتیم که ۲.۵ میلیارد دلار میزان این خدمات است و ما در این زمینه توان زیادی داریم. قطاری که از قزاقستان به ایران آمد و به سوی اروپا رفت و قطاری که از چین به ایران آمده و به اروپا می‌رود، نشان از ظرفیت بالای تزانزیتی و تأثیرات مثبت برای ما دارد.

رئیس‌جمهور گفت: ارتباط ما با اعضای شانگهای، اکو، بریکس و سایرین می‌تواند آورده‌های مناسبی داشته باشد. در سه‌ماهه ابتدای امسال ۲۰ درصد در صادرات غیرنفتی رشد تجاری داریم. روابط تجاری ما تاجیکستان از زمان سفر بنده تا امروز چندین برابر شده و ظرفیت‌های زیادی در کشور و هم‌چنین همسایگان وجود دارد که مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رئیسی درباره مذاکرات گفت: من از ابتدا گفتم که رفع تحریم‌ها را دنبال می‌کنیم و هرچه سریع‌تر باید رفع شود و این تحریم‌ها ظالمانه است و بر خلاف تعهدات آمریکا و اروپاست و باید به تعهدات خود بازگردند. اما هم‌زمان مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها را از روز اول دنبال می‌کنیم و برای این مسئله نیز در دولت قرارگاهی به ریاست معاون اول ایجاد کردیم. اقدام اروپا و آمریکا درباره قطعنامه علیه ایران کار بسیار ناشایستی بود و ما وسط مذاکره بودیم؛ ما همکاری‌های لازم را با آژانس انجام داده‌ایم و در مذاکره اعلام کردیم که این قطعنامه در روند مذاکرات مشکل‌ساز است. درباره سفر آقای بورل به تهران نیز می‌گویم که مجموعا کار مذاکره دنبال می‌شود و بنای بر تعطیلی نداریم ولی بر مواضع جمهوری اسلامی تاکید داریم و بارها گفتیم این قطعنامه ما را نسبت به مواضع خود عقب نخواهد برد.

وی گفت: کار سرمایه‌گذاری از چهار حوزه داخلی دنبال می‌شود و سرمایه‌گذاری بین‌المللی هم بررسی و برای آن قرار گذاشته شده است.

رئیس‌جمهور درباره مسئله جمعیت و فرزندآوری خاطر نشان کرد: در قانون جمعیت دستگاه‌های مختلفی مسئولیت دارند و ما هم ستاد را تشکیل دادیم و کار دنبال می‌شود و من هر چند روز یکبار شخصا دنبال می‌کنم تا کار دنبال بشود. مسائل فرهنگی در این زمینه نقش بسیاری دارد و ازدواج و فرزندآوری نیازمند فراهم کردن سازوکارهاست و این فرهنگ باید رشد کند. ما امروز مورد هجوم فرهنگ‌های بیگانه هستیم که به عدم ازدواج و فرزند کمتر تشویق می‌کند و همه دستگاه‌ها موظف به اجرای قانون هستند و ما هم وظایف خود را انجام می‌أهیم تا این قانون با همه ابعاد مورد تأکید باشد که ان‌شاالله شاهد یک تغییر محسوس در این زمینه باشیم.

رئیسی گفت: درباره عزیزانی که احیانا نسبت به حقوق و دستمزد خود درخواست‌هایی دارند می‌گویم که بله، در این زمینه مشکلاتی وجود دارد و باید نظام پرداخت در کشور عادلانه بشود. برخی تصور می‌کنند که بنده اطلاع ندارم ولی می‌گویم که اطلاع دارم و کار را دنبال می‌کنم. ما می‌خواهیم حقوق همه اقشار عادلانه باشد. نگاه ما به تمامی حقوق‌بگیران است و نظام عادلانه نسبت به همه ملت را در نظر داریم و بر این مسئله تأکید داریم.

وی خاطر نشان کرد: تغییر وضعیت کارکنان در دستورکار دولت و مجلس است ولی باید به نحوی دقیق انجام بگیرد که شاهد افزایش هزینه نباشیم و نباید هزینه‌های دولت افزایش یابد که منجر به تورم می‌شود. مطالبه‌ی همه اقشار درباره حقوق‌ها و دریافتی‌ها مد نظر ماست و سعی در حل این مسئله داریم. به هیچ‌عنوان راضی نمی‌شویم حتی یک ریال نسبت به هر یک از عزیزان اجحافی صورت بگیرد.

رئیس‌جمهور هم‌چنین در پایان تصریح کرد: ما از انتقادات ناراحت نمی‌شویم و می‌خواهیم که انتقادات همراه با پیشنهادات باشد و ما دولت را مردمی می‌دانیم.

tasnimnews.com
isna.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر