صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳
sarpoosh

تورم

تورم

تورم

تورم از نظر علم اقتصاد به معنی افزایش سطح عمومی قیمت‌ ها در طول یک زمان مشخص است. نرخ تورم برابر است با تغییر در یک شاخص قیمت که معمولا شاخص قیمت مصرف کننده است.

ریشه‌های تورم

دیدگاه کینزی دو دلیل عمده برای تورم ذکر می‌کند: کاهش عرضه کل یا افزایش تقاضای کل

دیدگاه پول‌گرایان رشد عرضه پول مازاد بر رشد اقتصادی راعمده‌ترین دلیل تورم می‌داند. به عبارت ديگر، تورم تناسب نداشتن حجم پول در گردش با عرضه خدمات و كالاهاست. تقریبا تمام اقتصاددان‌ها بر این نکته متفق‌القولند که تورم پایدار و دراز مدت ریشه‌ای جز عرضه پول و افزایش نقدینگی ندارد. هر چه ميزان تورم بیش‌تر شود،قدرت خريد یک واحد پول كم‌تر می‌گردد.

تورم از دیدگاه تقاضا

به استناد ارقام مندرج در جداول کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متوسط رشد نقدینگی در طی اجرای برنامه سوم توسعه(۸۲-۱۳۷۹) معادل ۶/۲۸ درصد بوده است که بالاتر از متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل ۶/۵ درصد بود و همین امر باعث عدم تعادل بین تقاضا و عرضه شده و در نتیجه منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها گردیده است.
 

یکی از ریشه‌های تورم نبود تعادل میان درآمدها و هزینه‌های دولت است. به این ترتیب که وقتی هزینه‌های دولت از درآمدهای آن در بودجه سالانه بیش‌تر باشد، دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود. اگر دولت برای حل مشکل کسری بودجه اقدام به استقراض از بانک مرکزی یا فروش درآمدهای ارزی (مثلاً حاصل از فروش نفت) به بانک مرکزی کند، پایه پولی و به دنبال آن نقدینگی کل در اقتصاد افزایش می‌یابد که این افزایش نقدینگی آثار تورمی به دنبال خواهد داشت.

تورم از دیدگاه عرضه

تولیدات داخلی: با اجرای سیاستهای کنترلی در سال ۱۳۷۴ و برقراری ثبات نسبی در بازار، اقتصاد کشور با افزایش تولید ناخالصی داخلی و زیر بخش‌های آن (صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و خدمات) مواجه گردید.
 

طی سالهای ۷۸-۱۳۷۶ تولید تحت تأثیر کاهش شدید درآمدهای ارزی کاهش یافت. در طی سالهای۸۲-۱۳۷۹ تولید از رشد قابل ملاحظه‌ای تحت تأثیر افزایش درآمدهای ارزی قرار گرفت (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) و این امر افزایش عرضه و کاهش تورم را به دنبال داشته است.
 

واردات: وابستگی به مواد و قطعات منفصله وارداتی از نارسائیهای مربوط به عرضه در بخش صنعت و معدن بوده است، لذا بر این اساس تراز ارزی بخش صنعت و معدن منفی بوده و متکی به ارز حاصل از فروش نفت می باشد، این نارسایی بخش صنعت و معدن را شدیداً در برابر نوسانات قیمت و فروش نفت آسیب پذیر می کند.
 

وجود ظرفیت خالی در بخش تولید، باعث افزایش هزینه‌های سربار شده و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده تولیدات صنعتی و معدنی میگردد. ضعف‌های ساختاری که منجر به محدودیت عرضه در بخش تولید می گردد بقرار زیر است:
 

الف) پایین بودن سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی

ب) ناچیز بودن سرمایه گذاری خارجی

ج) پایین بودن سهم صادرات در کل صادرات کشور

د) بالا بودن قیمت محصولات صنعتی

انتظارات تورمی

اگر مردم بر اساس تجربیات گذشته خود و یا بر مبنای مشاهدات بازار پیش بینی کنند که درآینده نزدیک قیمت‌ها رو به افزایش خواهد بود، میزان هزینه و خرید های خود را افزایش می دهند. از طرف دیگر تولید کنندگان و فروشندگان از فروش و عرضه کالاها خود به امید افزایش قیمت در آینده خودداری می کنند، بدیهی است در این صورت با این سیاست، عرضه و تقاضا اثر مستقیم بر قیمت‌ها خواهد داشت و موجب افزایش تورم می گردد.

تورم از دیدگاه ساختاری

یکی از علل ریشه‌ای تورم، رشد نا متعادل بخش‌های اقتصادی کشور است (ازجمله ساختمان سازی و …) بطوریکه توسعه سریع یک بخش و تحولات ناشی از آن موجب پیدایش عدم تعادل و ناهماهنگی بین سایر بخش‌های دیگر اقتصادی می‌گردد، با توجه به سایر علت‌های ریشه‌ای از جمله: کسر بودجه دولت، عدم تعامل بین بخش‌های مختلف اقتصادی، وابستگی بخش تولید به درآمدهای نفتی، نارسایی در سیستم حمل و نقل کشور، مشکلات ارزی و… موارد فوق باعث رشد سطح عمومی قیمتها شده که در نهایت منجر به افزایش تورم میگردد.
 

پس انداز و تورم

رابطه بین پس انداز و نرخ تورم به دو شکل زیر می باشد.
 

الف) اگر نرخ تورم بالا باشد، آثار نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و به ویژه نرخ تسهیلات داشته و منجر به کاهش نرخ پس انداز می‌گردد.

ب) نرخ پس انداز پائین به ویژه کاهش در پس انداز دولت، باعث افزایش نرخ تورم می‌گردد.

با کاهش نرخ رشد اقتصادی و به دنبال آن افزایش نرخ تورم در سالهای (۷۸-۱۳۷۰) (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) نرخ پس انداز کاهش یافته است. عدم ثبات قیمتها در تمام این سالها و سالهای بعد، همواره اثر نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و انتظارات مردم نسبت به آینده داشته است که در نتیجه این شرایط منجر به کاهش نرخ پس انداز شده است، حتی در بعضی از سالها نرخ رشد پس انداز منفی بوده و دلیل عمده آن افزایش هزینه‌های استهلاک ناشی از افزایش نرخ ارز و نرخ بالای فرسودگی ماشین آلات سرمایه‌ای می باشد، دیگر آثار مهم کاهش پس انداز بر سطح سرمایه گذاری است که موجبات افزایش تقاضا و بالطبع افزایش سطح عمومی قیمتها شده است.


 

نرخ ارز و تورم

اثر تغییرات نرخ ارز برسطح قیمتها و تورم متأثر از سیاستهای اقتصادی کلان کشور است. اگر افزایش نرخ ارز توأم با اجرای سیاستهای انبساطی مالی و پولی باشد، موجب تشدید و فشار تورم خواهد شد و چنانچه افزایش نرخ ارز با اجرای سیاستهای انقباضی مالی و پولی همراه باشد، آثار قابل ملاحظه ای بر تورم و نیز بر سطح عمومی قیمتها نخواهد داشت. اما اعمال سیاست یکسان سازی هم بر تورم و هم بر سطح عمومی قیمتها تأثیر گذار است .

نرخ سود تسهیلات و تورم

دغدغه های بانکها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی عمدتاً معطوف به تسهیل سود از طریق واسطه گری مالی و انجام خدمات مالی واگذار شده می باشد. بانکها برای رسیدن به سود مورد انتظار خود و جبران سود تعهد شده در قبال سپرده گذاران (کوتاه مدت و بلند مدت) پرداخت غیر متعارف سود بین ۷-۱۸ درصد و اخذ سود تسهیلات از بخش‌های مختلف اقتصادی را بین ۵/۱۳-۲۱ درصد اعمال می نمایند. در صورتیکه پرداخت چنین سود سپرده ای، در هیچیک ازکشورهای در حال توسعه یا صنعتی شده (کره جنوبی، چین، سنگاپور، تایلند، تایوان، مالزی و …) و یا کشورهای توسعه یافته صنعتی (آمریکا، ژاپن، آلمان،فرانسه، بریتانیا و …) مشاهده نمی‌شود. حداکثر سود سپرده گذاران در کشورهای مذکور (۴ تا ۹/۱-) درصد می باشد.

با این سیاست کشورهای فوق تلاش دارند تا نقدینگی موجود در کشور را بسوی سرمایه گذاریهای تولید سوق دهند.
 

در ایران بالا بودن نرخ سود تسهیلات و تورم، سبب شده است تا تولید کنندگان در بازارهای جهانی از قدرت رقابتی کمتری نسبت به رقبای خارجی خود برخوردار باشند. سپرده گذاری در ایران بدلیل ریسک کم و سود تضمین شده و استفاده از معافیت مالیاتی نمی‌تواند تابعی از نرخ تورم باشد.
 

در شرایط کنونی سپرده گذاران تقاضای افزایش نرخ سود را دارند، تا با محاسبه نرخ تورم سود بیشتری را نصیب خود نمایند. از طرفی نیز تولید کنندگان نیز انتظار دارند تا نرخ سود تسهیلات از سوی بانکها کاهش داده شود تا هزینه‌های تولید کاهش یابد.یکی ازمسائل مهم غیر منطقی،(تعیین دستوری) نرخ سود تسهیلات و سپرده گذاری و همچنین سقف اعتبارات می باشد. بدین ترتیب که شورای پول و اعتبار بدون توجه به عرضه و تقاضای بازار پول با در نظر گرفتن شاخصهای کلان اقتصادی نظیر تورم، به اعتقاد خود با دیدگاه حمایت از بخش‌های تولید، نرخ سود تسهیلات را تعیین می نمایند. در حالیکه کاهش نرخ بهره بانکی میتواند به کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه کاهش تورم منجر شود اما این سیاست را شورای پول و اعتبار اعمال نمی نماید.

پس انتظار بخش‌های مختلف تولید کشور در کاهش منطقی نرخ سود تسهیلات (یک رقمی) و حداقل متعارف با نرخ لایبر (Liber) برابر ۶ درصد است.
 

هدایت نقدینگی به سوی سرمایه گذاری از طریق سیستم بانکی کشور، باعث رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد خواهد شد. حرکت اقتصادی کشور طی سالهای گذشته بر خلاف شرایط فوق الذکر بوده است. بیشتر تسهیلات اعتباری در بخش غیر مولد و به بخش‌های ساختمانی، خدماتی و بازرگانی تزریق شده است. بنابراین جهت فراهم نمودن بستر مناسب برای سرمایه گذاری در کشور و ایجاد ثبات و آرامش تزریق نقدینگی مهم‌ترین شرط لازم جهت توسعه صنعتی شدن می باشد. در چنین شرایطی بدلیل ریسک در بخش تولید و تداوم فعالیتهای مولد، برخی از دارندگان نقدینگی حاضر به تخصیص منابع خود در بخش تولیدی خواهند بود. لذا چنانچه شرایط به گونه‌ای آماده شود که سود آوری فعالیتهای غیر مولد در کشور کمتر از بخش مولد (تولید) باشد، آنگاه میتوان امیدوار بود که نقدینگی جامعه در بالاترین سطح ممکن به سمت تولید جهت دهی شده است و سبب کاهش شدید تورم می‌شود
نرخ بالای رشد نقدینگی طی چند سال اخیر، تورم را به یکی از عمده‌ترین معضل‌های اقتصادی کشور تبدیل کرده است.

 

مهم‌ترین عوامل بروز تورم در ایران را میتوان به شرح زیر برشمرد:

۱. تأمین کسری بودجه از طریق استقراض دولت از بانک مرکزی و یا از طریق فروش درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به بانک مرکزی باعث افزایش پایه پولی و نقدینگی می‌گردد و افزایش نقدینگی در افزایش سطح عمومی قیمت‌ها (تورم) ظاهر می‌شود.

 ۲. عوامل ساختاری ناشی از عدم هماهنگی‌های بخشی، تنگناهای زیرساختی و چسبندگی عرضه در بخش‌های کلیدی مانند صنعت و کشاورزی که باعث کشش‌ناپذیری عرضه در این بخش‌ها گردیده است؛ به طوری که که در شرایط رشد سریع تقاضا، امکان افزایش متناسب وهم‌زمان عرضه وجود ندارد و منجر به تورم می‌شود.
 

یکی از راه‌های مهار تورم اتخاذ صحیح سیاست‌های پولی مناسب است؛ یعنی رشد باثبات و پیش‌بینی شده حجم پول. بسیاری از کشورها مانند کره جنوبی، مکزیک، نیوزیلند و انگلستان بااعمال سیاست‌های پولی اصولی، موفق به کاهش تورم به ارقام یک‌رقمی (معمولاً زیر ۵ درصد) شده‌اند که یکی از دلایل عمده آن استقلال بانک مرکزی در این کشورها برای پیش‌برد سیاست‌های پولی بوده است.

سایر مطالب درباره تورم

  • قیمت کالاهای اساسی,گرانی کالاهای اساسی

    کالاهای اساسی دوباره گران شد؟/ اعلام قیمت جدید گوشت، مرغ، روغن و برنج

    رصد هفتگی قیمت برخی کالاهای اساسی در هفته دوم مهر ماه ۱۴۰۳ انجام شد. به گزارش مهر، رصد هفتگی قیمت برخی کالاهای اساسی در ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۳ انجام شد. در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید. گفتنی است؛ تمام قیمت‌ها به هزار تومان و برای وزن‌های نوشته نشده یک کیلوگرم است...

  • کالاهای اساسی,گرانی کالاهای اساسی

    کالاهای اساسی گران شد (+جدول قیمت جدید مرغ، گوشت، برنج و روغن)

    در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، بیشترین افزایش قیمت در شهریور نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام "مرغ ماشینی" با ۵.۱ درصد و " ماهی قزل آلا " با ۱.۹ درصد است. به گزارش خبرآنلاین، در شهریور ماه تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای...

  • قهوه,قیمت نجومی قهوه در ایران

    پشت پرده‌های قیمت نجومی و چند برابری قهوه در ایران

    برای بررسی قیمت قهوه در ایران و جهان اگر رقم دلار را حتی از ۶۰ هزار تومان بیشتر بگیریم این خود محل سوال است که قیمت دلار در قهوه‌ای که می‌نوشیم احتمالا بیش از ۱۰۰ هزار تومان حتی برای ما محاسبه شده و سازمان بازرسی کل کشور و تعزیرات حکومتی شاید لازم است به فوریت در این مورد...

  • اقتصاد ایران,واکنش یک اقتصاددان به تورم

    یک اقتصاددان: دولت تا ابد نمی‌تواند با قیمت‌گذاری در تنظیم بازار دخالت کند

    ساختار معیوب اقتصادسیاسی ایران موجب شده است نفع تولیدکنندگان در ضرر مصرف‌کنندگان باشد و نفع دولت در ضرر هر دو. این وضعیت را با تشدید نظارت بر بازار نمی‌توان رفع کرد و نیازمند اصلاح در ساختار است به‌گونه‌ای که با کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی؛ وضعیت برای تولیدکننده مطلوب...

  • شیر,قیمت شیرخام

    قیمت شیر خام ۲۰ درصد گران شد

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: قیمت جدید شیر با ۲۰‌درصد افزایش معادل ۱۸۰ هزار ریال تعیین و اعلام‌ شد. به گزارش ایرنا، غلامرضا نوری پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در تبریز اظهار کرد: برابر ابلاغیه ای که معاون‌ اول رئیس جمهور صادر کرد، قیمت تعیین شده برای شیر با ۲۰ درصد افزایش...

  • قیمت کالاهای اساسی,افزایش قیمت کالاهای اساسی در دولت پزشکیان

    ادعای جدید کیهان: قیمت کالاهای اساسی با نظر مثبت دولت چهاردهم گران شده

    روزنامه کیهان ادعایی عجیب را درباره دولت پزشکیان مطرح کرد. این روزنامه نوشت: طی چند هفته اخیر در جریان تشکیل دولت چهاردهم و به دور از چشم مسئولان و چه‌بسا با نظر مثبت آنان، قیمت برخی از کالاهای اساسی افزایش یافته که نیازمند توجه بیشتر دستگاه‌های نظارتی است....

  • تورم مسکن,حذف اقلام ضروری از سبد خانوار‌ها با گرانی مسکن

    حذف اقلام ضروری از سبد خانوار‌ها با گرانی مسکن/ سهم ۴۳ درصدی مسکن در هزینه خانوار‌ها

    بر اساس آمار‌های رسمی، داده‌های هزینه درآمد خانوار نشان می‌دهد که سهم مسکن طی سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۶ بین ۲۹ تا ۳۳ درصد و از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ از ۳۴ درصد به ۳۸ درصد تغییر کرده بود و در سال ۱۴۰۲ به ۴۲/۴ درصد رسیده است. به گزارش اقتصاد ۲۴، گرانی و تورم در بازار مسکن داد مردم را...

  • سال تحصیلی,مشکلات دانش آموزان در سال تحصیلی

    آغاز سال تحصیلی با طعم فقر آموزشی/ بحران امکانات، در حال بلعیدن آموزش و پرورش ایران است

    همه‌گیری کرونا و تعطیلی مدارس در سراسر جهان نشان داد که چقدر زیرساخت‌های آموزشی در کشور‌های مختلف اهمیت دارند. در حالی که بسیاری از کشور‌ها توانستند به‌سرعت به آموزش آنلاین و از راه دور روی بیاورند، ایران به دلیل کمبود امکانات و ضعف زیرساخت‌های آموزشی، با مشکلات فراوانی...

  • افزایش قیمت لبنیات,قیمت شیر و لبنیات

    یک دستگاه اجرایی همسو با دامداران، زمینه‌ساز افزایش قیمت شیرخام

    رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی گفت: اگر افزایش قیمتی در شیر خام اتفاق بیافتد، طبیعتا افزایش قیمت بیشتری را در لبنیات می‌بینیم و این کار مطمئنا باعث کاهش مصرف لبنیات در کشور می‌شود. امروز سرانه مصرف لبنیات ایران در مرز ۵۵ کیلوگرم است و با افزایش قیمت، سرانه مصرف...

  • لبنیات,گرانی لبنیات

    لبنیات ۲۵ درصد گران می‌شود

    رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی کشور از افزایش قیمت محصولات لبنی در پی افزایش قیمت شیر خبر داد و گفت: اگر قیمت شیر خام ۲۰ درصد افزایش پیدا کند؛ لبنیات حدودا ۲۵ درصد افزایش قیمت را تجربه می‌کند. به گزارش اقتصادآنلاین، علی احسان ظفری، گفت: به عنوان تولیدکننده...

  • نصیبی,صحبت های نصیبی درباره مشکلات مردم ایران

    نصیبی، نماینده مجلس: وضعیت معیشتی مردم به گونه‌ای است که مطالبه «خوب زندگی کردن» آن‌ها به «زنده ماندن» تبدیل شده است

    عضو کمیسیون امور داخلی کشور گفت: وضعیت معیشتی مردم به گونه‌ای است که خواسته بحق و خوب زندگی کردن آنها به زنده ماندن تبدیل شده است؛ شان و منزلت این مردم صبور، زجرکشیده، نجیب و قانع هیچ نسبتی با زندگی امروزشان آن ندارد و شایسته نیست که پس از گذشت بیش از ۴۰ سال مردم منطقه ممسنی...

  • لوازم التحریر,قیمت لوازم تحریرهای داخلی‌

    قیمت لوازم تحریرهای داخلی‌ هم نجومی است/ ۱۰ میلیون برای مشق نوشتن!

    قشر محصل در هر مقطعی که باشد، مشتری اصلی بازار‌های نوشت‌افزار است. این بخش از افراد که تعداد کمی نیستند، نزدیک به شروع فصل بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، خرید‌های اساسی و نیاز‌های عمده نوشت‌افزاری خود را به صورت‌های مختلف تهیه می‌کنند. اغلب ترجیح می‌دهند از فروشگاه‌ها و مراکزی...

  • شیر,قیمت شیر

    شیر دوباره گران می‌شود

    رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: براساس مذاکرات صورت گرفته با وزیر جهاد، قیمت مصوب شیرخام طی روز‌های آتی ابلاغ می‌شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران، سید احمد مقدسی گفت: در ۲۲ خرداد قیمت مصوب شیرخام در ستاد تنظیم بازار مصوب شد، اما معاون اول وقت ابلاغ نکردند. به گفته...

  • نان,قیمت نان

    عضو کمیته تدوین استاندارد نان و آرد: نرخ نان طبق قانون باید سالی ۲۵ درصد افزایش داشته باشد

    رضا خواجه، عضو کمیته تدوین استاندارد نان و آرد کشورمی گوید نرخ نان باید بر طبق مصوبه قانون نظام صنفی و مصوبه‌ی شورای اقتصاد ۲۵ درصد افزایش سالانه داشته باشد. این اتفاق سه سال انجام نشده بود که باعث زیان نانوا دار و کشاورز شده است. رضا خواجه، عضو کمیته تدوین استاندارد نان...

  • کارگران,حقوق کارگران

    عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار: دولت هنگام تعیین مزد ۱۴۰۳ وعده کاهش تورم را داد، اما این در عمل رخ نداد

    عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار گفت: دستمزد باید به اندازه هزینه زندگی باشد کاری به تورم نداریم. به گزارش تسنیم، محمدرضا تاجیک، عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار،‌ با  اشاره به اینکه دولت هنگام تعیین مزد ۱۴۰۳ وعده کاهش تورم را داد، اما این در عمل رخ نداد گفت:در تبصره...

  • نان,گرانی نان

    پازوکی: نان در دولت رئیسی گران شده بود؛ دولت پزشکیان اعلام رسمی کرد

    یک کارشناس اقتصادی گفت: گران شدن نان مربوط به دولت قبل است و از سال گذشته در همین تهران و خیلی از شهرستان‌ها نرخ نان افزایش یافته بود و دولت چهاردهم فقط اقدام به اعلام و شفا‌ف سازی درباره قیمت آن کرد. به گزارش اقتصاد آنلاین، دو روز گذشته با موافقت وزارت کشور قیمت نان در...

  • قیمت مسکن,افزایش قیمت مسکن

    رشد ۱۲.۸ میلیونی قیمت مسکن در یکسال منتهی به مرداد

    بررسی گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن نشان می‌دهد متوسط قیمت مسکن در یکسال منتهی به مرداد امسال ۱۲.۸ میلیون تومان افزایش یافته است. به گزارش تسنیم، بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مردادماه امسال متوسط قیمت مسکن در مردادماه امسال ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار...

  • نان,قیمت نان

    نان دوباره گران شد | اعلام قیمت جدید نان در تهران

    رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: با موافقت وزارت کشور تغییرات قیمت در کارتخوان‌های عرضه نان اعمال شد. به گزارش تسنیم، فاطمه نظری با اشاره به تغییر قیمت نان در تهران گفت: نان سنگک ساده از ۳ به ۵ هزار تومان، همچنین قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک، از ۱ هزار و هشتصد...

  • فیلم | افزایش ۴۰ تا ۶۶ درصدی قیمت رسمی نان لواش، بربری و سنگک در تهران

    قیمت رسمی نان لواش، بربری و سنگک در تهران افزایش پیدا کرد. باشگاه خبرنگاران | اعلام نرخ‌های جدید نان در تهران، لواش ۴۰ درصد، بربری ۳۹ درصد و سنگک ۶۶ درصد افزایش قیمت پیدا کرد. ویدیو از قیمت نان در تهران,فیلم از افزایش قیمت نان لواش در تهران,ویدیو بررسی قیمت نان در...

  • خط فقر,فقر در ایران

    خط فقر خانوار ۳ نفره در تهران، ۲۰ میلیون تومان

    خط فقر خانوار ۳ نفره در تهران، ۲۰ میلیون تومان است. به گزارش دنیای اقتصاد، "زهرا کاویانی" عضو هیئت علمی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: بر اساس آخرین محاسبات انجام شده عدد برآوردی خط فقر یک خانوار ۳ نفره در شهر تهران در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ میلیون تومان است. بر خلاف خط...

  • احمد میدری,وزیر کار

    وزیر کار: ۳۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه ۳۰ درصد از جمعیت کشور ما زیر خط فقر هستند، گفت: کسانی که دچار فقر شدید هستند عمدتاً افراد بیکار هستند. در حالی که اغلب کسانی که به فقر مطلق دچارند، شغل و درآمد دارند، اما درآمد آن‌ها کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد. بر اساس داده‌های...

  • گرانی گوشت,تورم گوشت

    گرانی گوشت باور نکردنی شد/ رکورد شکنی تورم در مرز ۶۰ درصدی!

    بر اساس اطلاعات مرکز آمار، در مرداد ماه سال جاری، نرخ تورم مربوط به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها به ۳۴.۸ درصد رسیده است. این نرخ، میانگینی وزنی از تمامی اقلام خوراکی موجود در این سبد محسوب می‌شود. به گزارش اکوایران، تورم سالانه در کل کشور در مرداد ماه امسال نسبت به تیر ماه...

  • هزینه‌های اول مهر دانش‌آموزان ,هزینه لوازم التحریر

    هزینه‌های اول مهر دانش‌آموزان چقدر است؟

    قیمت بالای لوازم التحریر موجب شده تا خانواده‌ها مجبور شوند، مبلغ زیادی را برای تهیه آن کنار بگذارند. به گزارش شرق، دانش‌آموزان کم کم در حال آماده شدن برای ورود به سال تحصیلی جدید هستند و تب خرید لوازم التحریر هم حسابی گرم شده است. اگر سری به بازار بزنید، از دیدن قیمت‌های...

  • گوشت قرمز,گرانی گوشت

    گرانی بی رویه گوشت؛ وارد کنندگان ارز ترجیحی می‌گیرند ولی گوشت را ۲ برابر گران تر عرضه می‌کنند!

    دبیر انجمن بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی گفت: دولت به واردکنندگان ارز ترجیحی می‌دهد تا گوشت را با قیمت پایین‌تری به دست مصرف کننده برسانند، ولی قیمت گوشت در بازار آزاد ۲ برابر قیمت ارز ترجیحی به فروش می‌رسد. به گزارش تابناک، بر اساس گزارش تورم خوراکی که توسط مرکز آمار...

  • نان,قیمت نان در تهران

    قیمت نان در تهران تغییر نکرده است/ افزایش نرخ نان در سایر استانها

    رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی درباره افزایش نرخ نان سنگک در تهران گفت: اتحادیه یک جلسه با استانداری داشت اما هنوز تصمیمی گرفته نشده؛ ولی قیمت نان در ۱۵ تا ۲۰ استان افزایش یافته است. به گزارش مهر، نان بیش از ۴۵ درصد کالری روزانه ایرانیان را تأمین می‌کند. نرخ این قوت غالب از...

  • وضعیت مردم ایران,مشکلات ایران

    شگفت انگیز است که مقامات ارشد کارنامه دولت رئیسی را افتخارآمیز می‌خوانند/ لااقل از افغانستان یاد بگیرید

    روزنامه جهان صصنعت نوشت: اظهارات و مواضعی که در همین چند هفته اخیر درباره مسائل اقتصادی و مشکلاتی که در امور اقتصاد و معیشت ایرانیان بیان و ابراز شد، در کنار رویدادهای اقتصادی- اجتماعی به وقوع پیوسته در فضای کشور هیچ‌یک امیدوارکننده یا امیدبخش نیست. مثلا اینکه شاخص فروش در...

  • لوازم التحریر,اوضاع بد اقتصادی و افت تقاضا در صنف لوازم تحریر

    اوضاع بد اقتصادی و افت تقاضا در صنف لوازم تحریر

    ​​​​مهرماه نزدیک است و دانش‌آموزان بسیاری در مسیر لوازم التحریری‌ها قرار دارند. قدرت پایین خرید مردم باعث شده صنف لوازم التحریر هم با چالش‌های اساسی مواجه شود و شاهد تعطیلی برخی واحد‌های صنفی لوازم التحریر در کلانشهر‌ها باشیم. محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف نوشت‌افزار...

  • عبدالرضا سپهوند,صحبت های عبدالرضا سپهوند درباره تسهیلات ساخت مسکن

    نماینده مجلس: بانک‌ها پرداخت تسهیلات ساخت مسکن را قفل کرده اند

    نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان انتقاد از اینکه بسیاری از مردم به ما مراجعه می کنند و می گویند بانک ها پرداخت تسهیلات را قفل کرده اند، گفت: بانک ها تسهیلات نمی دهند و ساخت و ساز مسکن تعطیل شده است. عبدالرضا سپهوند نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای...

  • وضعیت تورم در ایران,سقوط شدید رفاه خانوار در ایران

    تمام شاخص‌ها نشان از سقوط شدید رفاه خانوار در ایران دارد

    حسین راغفر گفت: در طول سه سال دولت سیزدهم، شاخص‌های رفاهی همه سقوط کردند و علت اصلی آن تورم بسیار بزرگ و رکود گسترده‌ای است که هنوز هم در کشور وجود دارد. تورم و رکود نیز متاثر از افزایش قیمت ارز بود و در این حالت، وضعیت رفاهی مردم به نحو چشمگیر و قابل توجهی بدتر شد....

  • قیمت کالاهای اساسی,افزایش قیمت کالاهای اساسی

    قیمت کالاهای اساسی از ابتدای تابستان چقدر تغییر کرد؟/ رشد ۱۰۰ درصدی شکر

    بررسی میانگین قیمت کالاهای اساسی حاکی از آن است که برخی از این کالاها به دلیل عوامل مختلف طی دو ماه گذشته کاهش محسوسی پیدا کرده‌اند. اما چه عواملی بر کاهش متوسط قیمت کالاهایی نظیر گوشت، برنج، روغن و... تاثیرگذار بوده است؟ به گزارش تجارت نیوز، روغن، گوشت، مرغ، برنج و شکر...