صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴
sarpoosh
کافه سیاست > اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری کوه شاهی( زاده ۲۰ دی ۱۳۳۶ در شهرستان سیرجان-کرمان) سیاست‌مدار اصلاح‌طلب ایرانی، معاون اول رئیس جمهور ایران و رئیس پیشین شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است

 

اسحاق جهانگیری فرزند حسن در سال ۱۳۳۶ در جنوب شهرستان سیرجان کرمان زاده شد.

 

تحصیلات

وی پس از پایان تحصیلات متوسطه، در دانشگاه کرمان به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ مدرک کارشناسی فیزیک و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف شد. وی همچنین دارای دکترای مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی تهران (واحد علوم و تحقیقات) است.

 

فعالیت‌ها

 

وی پس از انقلاب ۱۳۵۷، در سال ۱۳۵۸ در جهاد سازندگی ریگان بم کار خود را شروع کرد و بعد از مدتی به‌عنوان مسئول جهاد سازندگی جیرفت مشغول به کار شد. وی پس از آن به عضویت شورای مرکزی استان کرمان منصوب شد و تا اواسط ۱۳۶۳ در جهاد کشاورزی مشغول بود.

 

فعالیت سیاسی

اسحاق جهانگیری در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۰ در دور دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم جیرفت بود.

 

وی در سال ۱۳۷۱ در دولت هاشمی رفسنجانی به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد و به‌جای غلامحسین کرباسچی نشست. وی از مؤسسان حزب کارگزاران سازندگی بود و هم‌اکنون عضو شورای مرکزی آن است. اسحاق جهانگیری در دولت سیدمحمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ به‌عنوان وزیر معادن و فلزات انتخاب شده و بعد از ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن و فلزات، به‌عنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شد. وی عضو هیئت علمی بنیاد باران است. حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۲، اسحاق جهانگیری را به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور منصوب کرد.

 

اسحاق جهانگیری رسماً برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نامزد شد؛ و صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تأیید و توسط وزارت کشور در شامگاه سی ویکمین فروردین ۱۳۹۶ اعلام گردید.

 

بیشتر رسانه‌ها که پیشتر از ثبت‌نام گزینه‌ای پوششی یا ضربه‌گیر یا حمایتی برای حمایت از روحانی در انتخابات خبر می‌دادند، اسحاق جهانگیری را که در آخرین ساعت ثبت‌نام در انتخابات در وزارت کشور حضور به هم رساند، نامزد پوششی روحانی معرفی کردند.

 

 

سایر مطالب درباره اسحاق جهانگیری

شاید از دست داده باشید
اعلام برنامه هفته بیست‌و‌پنجم لیگ برتر فوتبال | استقلال - سپاهان شب عید
شرط جدید بانک مرکزی برای پرداخت وام‌های کلان
ترور نافرجام نماینده سابق مجلس افغانستان در کرج
عکس روز ناسا از تخم‌مرغ کیهانی
هزینه پوشک نوزاد، معادل یک‌چهارم حقوق کارگر | جهش ۶۰۰ درصدی قیمت پوشک طی دو سال
صدور حکم ۴۰ سال حبس برای شکارچیان درگیر با محیط‌بانان در چهارمحال و بختیاری
حرکت کاروان بزرگ نظامی آمریکا از سوریه به سمت اربیل
وزیر علوم: حامی حضوری بودن دانشگاه‌ها هستیم
تکالیف اجباری نوروزی دانش‌آموزان ممنوع
رمزگشایی از پیام تازه ترامپ درباره ایران و آینده؛ رئیس جمهور آمریکا وعده کدام جشن را داد؟
تصادف، جان قاتل آزاد شده را گرفت
ویزیت یک‌میلیونی برای پزشکان عمومی تصویب نمی‌شود
دلار در انتظار نتیجه مذاکرات | قله‌نشینی دوباره طلا و رشد سکه
رشد ۶۱ هزار واحدی شاخص کل بورس (۱۴۰۴/۱۲/۰۶)
۱۳ فوتی بر اثر تصادف مرگبار و آتش‌سوزی گرفتن چند خودرو در جاده صقلاویه | ۸ نیروی وزارت دفاع عراق کشته شدند