صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴
sarpoosh
کافه سیاست > اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری

اسحاق جهانگیری کوه شاهی( زاده ۲۰ دی ۱۳۳۶ در شهرستان سیرجان-کرمان) سیاست‌مدار اصلاح‌طلب ایرانی، معاون اول رئیس جمهور ایران و رئیس پیشین شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است

 

اسحاق جهانگیری فرزند حسن در سال ۱۳۳۶ در جنوب شهرستان سیرجان کرمان زاده شد.

 

تحصیلات

وی پس از پایان تحصیلات متوسطه، در دانشگاه کرمان به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ مدرک کارشناسی فیزیک و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف شد. وی همچنین دارای دکترای مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی تهران (واحد علوم و تحقیقات) است.

 

فعالیت‌ها

 

وی پس از انقلاب ۱۳۵۷، در سال ۱۳۵۸ در جهاد سازندگی ریگان بم کار خود را شروع کرد و بعد از مدتی به‌عنوان مسئول جهاد سازندگی جیرفت مشغول به کار شد. وی پس از آن به عضویت شورای مرکزی استان کرمان منصوب شد و تا اواسط ۱۳۶۳ در جهاد کشاورزی مشغول بود.

 

فعالیت سیاسی

اسحاق جهانگیری در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۰ در دور دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم جیرفت بود.

 

وی در سال ۱۳۷۱ در دولت هاشمی رفسنجانی به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد و به‌جای غلامحسین کرباسچی نشست. وی از مؤسسان حزب کارگزاران سازندگی بود و هم‌اکنون عضو شورای مرکزی آن است. اسحاق جهانگیری در دولت سیدمحمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ به‌عنوان وزیر معادن و فلزات انتخاب شده و بعد از ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن و فلزات، به‌عنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شد. وی عضو هیئت علمی بنیاد باران است. حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۲، اسحاق جهانگیری را به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور منصوب کرد.

 

اسحاق جهانگیری رسماً برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نامزد شد؛ و صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تأیید و توسط وزارت کشور در شامگاه سی ویکمین فروردین ۱۳۹۶ اعلام گردید.

 

بیشتر رسانه‌ها که پیشتر از ثبت‌نام گزینه‌ای پوششی یا ضربه‌گیر یا حمایتی برای حمایت از روحانی در انتخابات خبر می‌دادند، اسحاق جهانگیری را که در آخرین ساعت ثبت‌نام در انتخابات در وزارت کشور حضور به هم رساند، نامزد پوششی روحانی معرفی کردند.

 

 

سایر مطالب درباره اسحاق جهانگیری

شاید از دست داده باشید
رئیس‌جمهور لبنان: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن | استقبال وزیر خارجه اسرائیل
دعوت رسمی ایران از وزیر خارجه طالبان برای سفر به تهران
پیامک دادگستری تهران درباره‌ ممنوعیت عرضه‌ مشروب در کافه‌ها | فروشنده و مصرف کننده مجازات می‌شوند
اوسمار: بازی با تراکتور مثل فینال است | ۳ غایب پرسپولیس در بازی بزرگ تبریز
یلدا؛ شبی که افسانه زایش خورشید از دل یک واقعیت نجومی زاده شد
دایناسور ۲ میلیون دلاری در موزه
پوتین: در صورت شکست مذاکرات صلح، شرق اوکراین را تصرف می‌کنیم | رهبران اروپایی شبیه به خوک هستند
فرمانده جدید نیروی هوایی ارتش منصوب شد
شوک جدید به بازار موبایل ایران؛ تعرفه‌ رجیستری آیفون سر به فلک کشید
عینک مجهز به هوش مصنوعی که توانایی شنیدن دارد
پزشکیان: شرایط تحقیرآمیز آمریکا برای مذاکره را نمی‌پذیریم
صعود رئال و اتلتیکومادرید به مرحله بعدی جام حذفی | منچسترسیتی حریف نیوکاسل در نیمه‌نهایی جام اتحادیه
قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن در جام بین قاره‌ای با شکست فلامینگو
فوت ۲ کودک و یک مفقودی در سیل ۳ استان‌ جنوبی ایران
فینال جام جهانی ۲۰۳۰ در سانتیاگو برنابئو