جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۷:۳۹ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۲۶۲
فرهنگی

«شب میمنت» با حضور شفیعی کدکنی

شفیعی کدکنی: هنوز فرهنگ در ایران نمرده است/ روشنفکری در ایران معیارهایش را از دست نداده

 آخرین شب از سلسله شب‌های بخارا که شب گذشته برگزار شد، به بزرگداشت «میمینت میرصادقی» شاعر برجسته امروز پرداخت که با حضور جمعی از فعالان ادبی، رسانه‌ای و علاقمندان به شعر و ادب پارسی همراه بود.

ششصد و شصتمین شب از شب‌های بخارا به مناسبت بزرگداشت «میمنت میرصادقی» امروز بیست و یکم اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد. این مراسم با حضور محمدرضا شفیعی‌کدکنی و سخنرانی فرخ‌لقا نوایی بروجنی، مریم میرشمسی، زهرا نادری، مسعود جعفری جزی، کامیار عابدی، نیما ظاهری و علی دهباشی همراه بود.

میمنت میرصادقی  به تخلص ذوالقدر زاده ۱۳۱۶ در استهبان فارس، از چهارده‌سالگی سرودن شعر را آغاز کرد؛ ذوق ادبی‌اش تحت تأثیر محیط ادبی و فرهنگی خانواده و شهر شیراز بالید و پرورش یافت. در ۱۳۳۳ همراه با خانواده به تهران رفت و در ۱۳۳۵ دیپلم ادبی گرفت و در همان سال در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی مشغول به تحصیل شد. در ۱۳۳۹ با جمال میرصادقی ازدواج کرد. در ۱۳۵۲ در رشته کتابداری فوق لیسانس گرفت و سال‌ها در کتابخانه دانشگاه تربیت معلم خدمت کرد.

علاوه بر ۴ دفتر شعر منتشر شده، مجموعه‌ای از اشعار میمنت میرصادقی در زمستان ۱۴۰۱ توسط نشر آگه منتشر شده است. همچنین «واژه‌نامه هنر شاعری»، «از دیر تا هنوز»، «رمان‌های معاصر فارسی» در قالب پژوهش در عرصه شعر و ادب فارسی و نیز «این هنر شعر» نوشته بورخس، «تا دلت می‌خواهد آرزو کن» از آدری اوسافسکی و «شاعری شیفته رنگ» از فدریکو گارسیا لورکا از ترجمه‌های ایشان هستند. «داستان‌های شاهنامه برای نوجوانان» نیز نمونه‌ای از کتاب‌های میمنت میرصادقی است که خارج از کشور منتشر شده است.

شفیعی‌کدکنی درباره شعر میمنت میرصادقی گفت: «میمنت خانم یکی از زلال‌ترین صداهای شعرِ عصرِ ماست، دور از هر گونه «تکملۀ تبلیغاتی» و دور از هر گونه «آونگِ ایدئولوژیک». شاعری است رها و «بی‌ضمیمه». همچنین جمال میرصادقی و شفیعی کدکنی اتفاق نظر دارند که میمنت میرصادقی بعد از «فروغ فرخزاد»، برجسته‌ترین شاعر زن امروز است. 

جمال میرصادقی همسر میمنت میرصادقی و از شناخته شده‌ترین نویسنده‌های معاصر درباره ایشان می‌گوید: ما در تمام این سال‌ها باهم هماهنگ بودیم. من داستان‌هایم را برای میمنت می‌خواندم او شعرهایش را. بعد هم ساعت‌ها با هم درباره‌شان صحبت می‌کردیم.

شفیعی کدکنی در جمع حاضران در مراسم شب میمنت گفت:  من اهل شرکت در مجالس و سخنرانی نیستم؛ اما علاقه‌ای که در ۶۰-۶۵ سال گذشته به هنر میمنت خانم داشتم من را به این مجلس کشاند.

همچنین ایشان ضمن اشاره به شعر شاعر عرب افزود: به جوانان حاضر در این مجلس یادآوری می‌کنم که اگر شما ارزش و هنر واقعی داشته باشید، جامعه هرگز آن ارزش را فراموش نخواهد کرد.

didbaniran.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر