صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
sarpoosh
کافه اسپرت > غلامرضا تختی

غلامرضا تختی

غلامرضا تختی

غلامرضا تختی (۵ شهریور ۱۳۰۹ در تهران - ۱۷ دی ۱۳۴۶ در تهران) هم‌چنین مشهور به لقب «جهان‌پهلوان»، کشتی‌گیر ایرانی و در فرهنگ ورزشی ایران، به اعتقاد برخی نماد پهلوانی است.او فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران بود.

 

تختی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به همراه امام‌علی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک را کسب کرد. او با یک مدال طلا و دو مدال نقرهٔ المپیک، دو طلا و دو نقرهٔ قهرمانی جهان و یک طلای بازی‌های آسیایی در فهرست برترین‌های قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد. وی یکی از سه کشتی‌گیر ایرانی (در کنار امام‌علی حبیبی و عبدالله موحد) است که تصویر آنها در تالار افتخارات فیلا نصب شده‌است.


مزار تختی در ابن بابویه شهر ری واقع شده‌است.

 

غلام‌رضا تختی در محله خانی‌آباد در جنوب تهران متولد شد. «رجب خان» (پدر تختی) متولد ۱۲۷۴ محلهٔ دروازه غار تهران و مادرش از خانوادهٔ سنتی تهران بود.


با تبدیل شدن وی به یک «قهرمان ملی»، گاه داستان‌هایی دربارهٔ او گفته می‌شود که لزوماً صحت تاریخی ندارند. در ایران از تختی به عنوان «جهان‌پهلوان» یاد می‌شود. کتاب‌های زیادی در وصف او تألیف شده‌است، فیلمی سینمایی در مورد وی ساخته شده، حتی تندیسی از وی ساخته شده و در میدان تجریش در شهر تهران نصب شده‌است. به افتخار او هر ساله به بهترین کشتی‌گیران ایران «جایزه غلام‌رضا تختی» اهدا می‌شود. تختی در طول زندگی خود به کارهای عام‌المنفعه پرداخت و خدماتی به محرومان کرد. او عضو جبهه ملی ایران بوده و در نهضت ملی‌شدن نفت در ایران فعالیت داشت


جوانی 
او در ۳۰ بهمن ۱۳۴۵ با شهلا توکلی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج پسری به نام بابک بود که در ۱۱ شهریور ۱۳۴۶ به دنیا آمد.یکی از جاهایی که تختی همیشه می‌رفت، گل‌فروشی رز نزدیک چهارراه تخت‌جمشید (طالقانی کنونی) بود. این گل‌فروشی هنوز هم هست. تختی گل‌های باغچهٔ خانه‌اش را می‌چید و دسته می‌کرد و می‌برد گل‌فروشی رز که فروش برود. اما هربار که گذرش به آن‌جا می‌افتاد، مردم دور و برش را می‌گرفتند و با او گرم حرف زدن می‌شدند. تختی هم می‌خواست مهربانی آن‌ها را جبران کند. همین بود که از ده‌تا دستهٔ گل، یک دسته هم به گل‌فروشی نمی‌رسید. تختی با ماشین بنز سفیدی که داشت می‌رفت گل‌فروشی. می‌گویند بچه مدرسه‌ای‌ها می‌آمدند تکیه می‌زدند به ماشین و کنار او عکس یادگاری می‌گرفتند. گل‌فروش حرص و جوش می‌خورد و از تختی می‌خواست که خودش را از بچه‌ها و مردم پنهان کند. تختی گوش نمی‌کرد و می‌گفت: «مردم برای دیدن من آمده‌اند؛ چرا باید خودم را پنهان کنم؟»

 

یکی از رویدادهای زندگی تختی، پیشنهاد به او برای بازی در فیلم سینمایی بوده‌است. فردین که از دوستان تختی بود، او را برمی‌انگیزد که بازیگر سینما بشود. فردین به او می‌گوید: «بلوری بازی کرد، تو هم بیا و بازی کن.» حتی پیشنهاد می‌دهند در فیلم‌های تبلیغاتی بازی کند. به تختی پیشنهاد تبلیغ عسل می‌دهند. می‌گوید: «من با خوردن عسل پهلوان نشدم! خاک و خُل خوردم و خوراکم نان و پنیر بود و با سختی‌ها ساختم و تمرین کردم تا به جایی رسیدم.

 

افتخارات دوران ورزشی تختی

ختی کشتی باستانی را در سال ۱۳۲۴ در زورخانه پهلوان سید علی آغاز کرد.او در سال ۱۳۲۹ در ۲۰ سالگی به عضویت باشگاه پولاد درآمد و به صورت حرفه‌ای زیر نظر حبیب‌الله بلور کشتی آزاد را برای شرکت در مسابقات قهرمانی آغاز کرد. و در همان سال نخستین قهرمانی کشور خود را کسب کرد. تختی در رقابتهای قهرمانی کشور طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸ هشت بار قهرمان کشور شد. او در سال ۱۹۵۱ در مسابقات قهرمانی جهان هلسینکی در دستهٔ ۷۹ کیلو به مدال نقره رسید، وی و سه هم تیمیش؛ محمود ملاقاسمی (نقرهٔ ۵۲ کیلو)، محمدمهدی یعقوبی (برنز ۵۷ کیلو) و عبدالله مجتبوی (برنز ۷۳ کیلو)، برندگان اولین مدال‌های بین‌المللی تاریخ کشتی ایران بودند. او سال بعد در المپیک هلسینکی مدال نقرهٔ خود را در ۲۲ سالگی تکرار کرد. چهار سال بعد در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن در یک‌وزن بالاتر؛ ۸۷ کیلوگرم، بهتر ظاهر شد و به همراه امام‌علی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران در المپیک را کسب کردند. تختی در مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۵۹ تهران، ۱۹۶۱ یوکوهاما و ۱۹۶۲ تولیدو به ترتیب به دو مدال طلا و یک مدال نقره رسید. در المپیک ۱۹۶۰ رم هم با ۵ پیروزی با ضربهٔ فنی و یک شکست با امتیاز از عصمت آتلی ترک مدال نقرهٔ وزن ۸۷ کیلو را گرفت. وی که کشتی را از میان وزن آغاز کرده بود با افزایش وزن خود به دسته‌های بالاتر رفته و از سال ۱۹۶۲ به دستهٔ ۹۷ کیلوگرم پا گذاشت، اما مشخص شد که رقابت در این وزن برای قهرمان پا به سن گذاشته دشوار است و او در المپیک ۱۹۶۴ توکیو با شکست از احمد آئیک ترک و مساوی با سعید مصطفائف بلغار به مقام چهارم قناعت کرد.

 

وایکینگ پالم سوئدی، عادل آتان ترک، بوریس کولایف روس، پت بلر آمریکایی، دیتریش آلمانی، ویچزیستیوک روس، عصمت آتلی ترک، حسن کنگور ترک، الکساندر مدوید بیلورس از شوروی و احمد آئیک ترک مهمترین رقیبان تختی در ۱۴ سال حضور وی در عرصه بین‌المللی بودند.

 

غلامرضا تختی هم چنین سه بار قهرمان کشتی پهلوانی و پهلوان اول ایران شده بود


ابهام های مرگ تختی 

تختی در ۱۷ دی ۱۳۴۶ در اتاقش در هتل آتلانتیک تهران درگذشت. او دو روز قبل از مرگش یعنی ۱۵ دی، وصیت‌نامه اش را در دفترخانه اسناد رسمی شماره ۲۰۲ تحت شماره ۳۴۲۸ و با تعیین کاظم حسیبی به عنوان سرپرست فرزندش بابک (که تنها ۴ ماه داشت)؛ به ثبت رسانده بود.دربارهٔ دلایل مرگ او اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد.

 

براساس اخبار منتشره در روزنامه‌های اطلاعات و کیهان ۱۸ دی ۱۳۴۶ غلامرضا تختی به خاطر وجود اختلافات خانوادگی با همسرش شهلا توکلی خودکشی کرده‌است. از انگیزه‌های ممکن برای خودکشی، مواردی چون ناکامی‌هایش در مسابقات در پایان عمر ورزشی تختی نام برده می‌شود. با این حال عده‌ای از دانشوران مرگ وی را مشکوک می‌دانند. این عقیده که ساواک او را به دلیل محبوبیت زیاد و عدم وفاداری به نظام وقت ایران به قتل رسانده‌است، در بین مردم وجود داشته‌است. غلامرضا تختی از سال ۱۳۴۲ بارها به ساواک احضار شد. اطرافیان شاه با ناکامی از نزدیک کردن او به دربار و حکومت، فشارها را بر تختی افزایش دادند. حتی در مواردی تختی از ورود به ورزشگاه‌ها منع می‌شد. او پس از دوری دوساله از رقابتهای ورزشی برای چهارمین بار در بازی‌های المپیک شرکت کرد و برای نخستین بار در این بازیها مدالی کسب نکرد. میرزایی با استناد به اسناد به جا مانده بیان می‌کند که ظاهراً حکومت میل داشت تختی بدون تمرین و آمادگی جسمی و روحی در میدان حاضر شود و با شکست خوردن، محبوبیتش در میان مردم را از دست بدهد. از سوی دیگر مردم نیز خواهان شرکت او در مسابقات جهانی بودند.

 

در چنین شرایطی تختی در سال ۱۳۴۵ هم در بازیهای جهانی تولیدو شرکت کرد و بار دیگر دست خالی به ایران بازگشت. جلال آل‌احمد دربارهٔ مرگ او چنین نوشت: «از آن همه جماعت هیچ‌کس، حتی برای یک لحظه، به احتمال خودکشی فکر نمی‌کرد.» عده‌ای معتقدند، تختی اگر خودکشی هم کرده باشد مسئولیت آن با حکومت شاه است که با فشارها و تنگناهایی که برایش به وجود آورد او را به این سمت سوق داد.

 

به گفته «پرویز عرب» از دوستان تختی در گفتگوی با ایسنا، وی خودکشی کرده‌است: «قرص آسپرین و تریاک را با هم مخلوط کرده بود و پس از ریختن در لیوان آب، آن را خورده بود. فجوری، رئیس پزشک قانونی وقت پس از معاینه تختی گفته بود بازوی راست تختی کبود بوده که دلیل آن هم این بود که او هنگام جان دادن با دندان بازوی خود را گاز گرفته بود».

 

پس از درگذشت تختی، جبهه ملی در بیانیه‌ای مرگ وی را خودکشی اعلام کرد.


فعالیت‌های سیاسی تختی 
غلامرضا تختی از سال ۱۳۳۰ وارد فعالیت‌های سیاسی شد. او ابتدا در حزب زحمتکشان ملت ایران به رهبری خلیل ملکی و مظفر بقائی عضو بود و پس از انشعاب ملکی و خُنجی از بقائی به حزب نیروی سوم پیوست در جریان اختلاف میان محمدعلی خنجی و خلیل ملکی او پس از شنیدن نظرات طرفین به اتفاق اعضای سازمان ورزشکاران به دکتر خنجی و دکتر حجازی پیوست و پس از تأسیس حزب سوسیالیست به عنوان قائم مقام دبیرکل حزب (دکتر خنجی) انتخاب شد. ضمناً در سازمان ورزش حزب به همراه حسن خرمشاهی (مسئول سازمان ورزش حزب) فعالیت می‌کرد.

 

غلامرضا تختی پس از کودتای ۲۸ مرداد در کمیته ورزشکاران نهضت مقاومت ملی نیز علاوه بر حزب سوسیالیست فعالیت داشت و پس از تشکیل جبهه ملی دوم در سال ۱۳۳۹ به این سازمان وارد شد و از سوی کمیته ورزشکاران به کنگره و از سوی منتخبین کنگره به شورای مرکزی جبهه ملی ایران راه یافت.

 

با توجه به علاقه و رفت آمد تختی در جبهه ملی ایران و ریاست سازمان ورزشکاران و عضویت در شورای مرکزی جبهه ملی او، مهندس حسیبی، را سرپرست پسرش - بابک - می‌کند. روزی هم که هواداران دکتر مصدق برای دیدن او به احمدآباد رفتند، تختی پیشاپیش آن‌ها با عکس بزرگی از مصدق که در دست داشت، جلودار کاروان بود. دلخوری تختی از خاندان پهلوی، تا اندازه‌ای به روزگار نوجوانی او بازمی‌گشت. پدر تختی یخچال طبیعی داشت و از این راه گذران می‌کرد. اما یخچال در طرح خیابان‌کشی‌های رضاشاه می‌افتد و پدر تختی ناچار می‌شود یخچال را به بهای اندکی به دولت بفروشد. این پیشامد خانوادهٔ آن‌ها را ورشکست و آواره می‌کند، تا بدان‌جا که ناگزیر می‌شوند دو شب را در کوچه بخوابند. به هر روی، رویداد تلخی بود که اثر بسیار بدی بر تختی گذاشت و هرگز نتوانست خاطرهٔ گزنده‌اش را فراموش کند. به‌ویژه که زمانی نمی‌گذرد که پدرش آزرده از آنچه پیش آمده بود، بیمار می‌شود و درمی‌گذرد.

 

رفت‌وآمدهای غلامرضا تختی به جبهه ملی و عضویت در شورای مرکزی آن باعث گردید تا از سوی ساواک به عنوان یک «ناراضی» شناخته شود. از این روی، دستگاه ورزشی بنا به تصمیم سازمان امنیت و اطلاعات کشور، از تمرین‌های تختی جلوگیری می‌کرد و به هر شکل می‌کوشید تا از حضور او در مجامع ورزشی بین‌المللی که با استقبال کنفدراسیون دانشجویان ایرانی روبرو می‌شد، جلوگیری کند.

 

هنگام درگذشت محمد مصدق در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۴۵، غلامرضا تختی به تهدید مأموران نظامی و امنیتی مبنی بر خودداری از سفر به احمدآباد گوش فرا نداد و به افسران می‌گفت «دستگیرم کنید»


فعالیتهای اجتماعی تختی
در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۴۱ زلزله مهیبی به قدرت ۷٫۲ ریشتر، به ویرانی کامل شهر بوئین زهرا و روستاهای دشت قزوین انجامید. بر اثر زمین‌لرزه بوئین‌زهرا حدود بیست هزار نفر کشته و هزاران خانواده نیز بی‌خانمان شدند.به پیشنهاد کیهان ورزشی و روزنامه کیهان قرار شد او برای زلزله‌زدگان کمک جمع کند.

 

تختی قبول کرد و صندوق به گردن از پارک ساعی در خیابان پهلوی تا تالار کیهان در خیابان فردوسی را پیاده پیمود. با بلندگو شخصاً از مردم می‌خواست تا به هموطنان زلزله‌زده‌شان هر چه در توان دارند، کمک کنند. زنان گوشواره و گردنبند و انگشتر و مردان پول اهدایی خود را به صندوق آویزان از گردن تختی می‌انداختند. واکنش‌ها چنان باورنکردنی بود که بلافاصله موج بزرگی از نیکوکاران به راه افتادند و ده‌ها کامیون به وی سپرده شد

 

 

 

سایر مطالب درباره غلامرضا تختی

  • غلامرضا تختی

    زندگینامه جهان پهلوان، غلامرضا تختی و ماجرای مرگ او

    غلامرضا تختی بدون شک غلامرضا تختی یکی از بزرگترین ورزشکاران در طول تاریخ ایران بوده است که نامش همواره با افتخار و غرور یاد می شود. ایشان که باعنوان جهان پهلوان تختی نیز شناخته می شود در رشته کشتی آزاد صاحب مقام بود. در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به زندگینامه این...

  • فیلم/ رونمایی از تنها صدای باقی مانده از جهان پهلوان غلامرضا تختی

    خبرآنلاین | در مراسم ضیافت سده المپیک ایران از صدای جهان پهلوان تختی رونمایی شد. فیلم رونمایی از تنها صدای باقی مانده از جهان پهلوان غلامرضا تختی,ویدیو از صدای غلامرضا تختی,فیلم درباره غلامرضا تختی,ویدیو رونمایی از صدای غلامرضا تختی ...

  • جهان‌پهلوان تختی, معماهای بزرگ غلامرضا تختی

    تختی به رنگی که ندیدیم/ نسل‌های سرگردان میان «غلامرضا»ی زمین و «تختی» آسمان  

    خبر ورزشی  نوشت: اگر منتظر حرف‌های تکراری و مرور خاطرات همیشگی از جهان‌پهلوان تختی در هفدهم دی ماه هستید، از این مطلب بگذرید... اما اگر در جست‌وجوی ناشنیده‌ها و حرف‌های متفاوت هستید، این مطلب برای شماست. هفدهم دی ماه روزی عجیب و غریب در فرهنگ ماست. روزی که برای...

  • تختی,حذف کراوات از مجسمه تختی در موزه‌ ملی ورزش

    حذف کراوات از مجسمه تختی در موزه‌ ملی ورزش/ عکس

    تازه‌ترین تصویر منتشرشده از مجسمه تختی در موزه ملی ورزش نشان می‌دهد کراوات تختی از لباسش حذف شده است. به گزارش اعتمادآنلاین، تیرماه سال ۱۴۰۰ از مجسمه جهان پهلوان غلامرضا تختی در موزه ملی ورزش رونمایی شد؛ مجسمه‌ای با همان ژست‌ معروف مرحوم تختی با کت‌وشلوار و کراوات‌ مشکی...

  • غلامرضا تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران

    پهلــوانــی در ژرفای تاریخ

    در آستانه هفدهم دی‌ماه باز هم از تختی می‌گوییم؛ از بزرگمردی که ۵۲ سال که هیچ، اگر صدها سال هم از سالمرگش بگذرد، باز بزرگی‌هایش تازه است و او مردی بزرگ است؛ بزرگ به پهنای تاریخ ورزش این سرزمین. نامش گره خورده به دی‌ماه، به آیین پهلوانی، به ورزشگاه‌ها، به ورزش قهرمانی، به...

  • علیرضا دبیر,توضیحات دبیر درباره خودشکی تختی

    علیرضا دبیر:یک درصد احتمال بدهید که تختی خودکشی نکرده باشد

    رییس فدراسیون کشتی به شایعات خودکشی غلامرضا تختی واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، به مناسبت زادروز جهان پهلوان تختی که به عنوان روز ملی کشتی در تقویم رسمی ثبت شده است، مراسم رونمایی از دیوار نگاره جهان پهلوان غلامرضا تختی در محله شوش تهران با حضور مسئولان فدراسیون کشتی و...

  • تختی,آخرین نوشته جهان‌پهلوان تختی در هتل آتلانتیک

    آخرین نوشته جهان‌پهلوان تختی در هتل آتلانتیک چه بود؟

    امروز ۵ شهریور ماه مصادف است با سالروز تولد جهان پهلوان «غلامرضا تختی». او در روز پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانواده‌ای متوسط و مذهبی در محله خانی‌آباد تهران به دنیا آمد. به گزارش همشهری، «رجب خان» پدر جهان پهلوان تختی، غیر از وی دو پسر و دو دختر دیگر نیز داشت که همه آن‌ها...

  • فیلم/ رونمایی از تندیس زیبای جهان پهلوان «تختی»

    در مراسم رونمایی از سردیس قهرمانان المپیک و پارالمپیک از تندیس تمام قد جهان پهلوان غلامرضا تختی رونمایی شد. نوبخت رییس سازمان برنامه‌ریزی و بودجه، حناچی شهردار تهران و سلطانی‌فر وزیر ورزش این رونمایی را انجام دادند. این تندیس در مرکز موزه المپیک و پارالمپیک قرار دارد و به...

  • زندگینامه غلامرضا تختی,شهرت غلامرضا تختی,پهلوان تختی

    راز ماندگاری جهان پهلوان تختی

    چرا بايد حرف تكراري بنويسم؟! چرا هر سال وقتي روزنامه‌ها به اين فصل و به اين ماه مي‌رسند كنار عكس تختي همان تيترهاي كليشه‌اي را مي‌زنند؟! چه كسي گفته در اين زمانه پهلوانان نمي‌ميرند؟! اتفاقا پهلوانان مي‌ميرند و روزگار ما در اكثر موارد پهلوانان عصر خويش را...

  • غلامرضا تختی,کشتی گیران دوران پهلوی,مرگ غلامرضا تختی

    تختی، نامی که فراموش نخواهد شد

    غلامرضا تختی (۵ شهریور ۱۳۰۹ در تهران - ۱۷ دی ۱۳۴۶ در تهران) «جهان‌پهلوان»، فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران بود.تختی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن با امامعلی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران را در بازی‌های المپیک کسب کردند. او با یک مدال طلا و دو مدال نقره...

  • حسن یزدانی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    شباهت‌های نابغه کشتی با آقاتختی

    نابغه یا پلنگ جویبار؛ اینها شاید لقب‌های کوچکی برای حسن یزدانی باشد که جدا از مسائل فنی در بُعد اخلاقی هم گام‌های بلندی برای اسطوره‌شدن برمی‌دارد. بار دیگر قهرمان کشتی جهان و المپیک با حضور در مسابقات انتخابی تیم‌ملی نشان داد که از هیچ حریفی نمی‌ترسد و به خواسته فدراسیون و...

  • جواد خیابانی در کتاب باز,جواد خیابانی مجری و گزارشگر

    ادعای بزرگ جواد خیابانی در برنامه کتاب باز؛ سند دارم که تختی خودکشی نکرد!

    جواد خیابانی مجری و گزارشگر با سابقه صدا و سیما در برنامه کتاب باز، میهمان سروش صحت بود. به گزارش ورزش سه، خیابانی در این برنامه صحبت های مختلف و مفصلی درباره خاطرات کاری، حیطه تازه کاری و همچنین تحصیلاتش انجام داد و گفت که در حال حاضر و پس از اخذ دکتری جامعه شناسی قصد...

  • غلامرضا تختی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

    نام خیابان 'تختی' در روز ملی پهلوانی تغییر کرد!

    نام خیابان 'تختی' در روز ملی پهلوانی تغییر کرد. محمدرضا طالقانی رییس سابق فدراسیون کشتی گفت: همزمان با روز ملی گرامیداشت فرهنگ پهلوانی در کشور(دیروز) نام خیابان تختی به شهناز تغییر پیدا کرد. محمدرضا طالقانی در گفتگو با ایسنا، با اعلام این خبر، اظهار کرد: خیلی...

  • غلامرضا تختی,غلامرضا تختی کیست,بیوگرافی غلامرضا تختی

    از کودکی تا قهرمانی غلامرضا تختی

    جهان پهلوان غلامرضا تختی غلامرضا تختی ملقب به جهان پهلوان، کشتی گیر اهل ایران بود که به خاطر سالها ورزش قهرمانی در رشته کشتی و کسب افتخارات فراوان برای وی انتخاب شد. غلامرضا تختی عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و یکی از فعالان سیاسی زمان پهلوی بود. چکیده ای از "بیوگرافی...

  • عبدالله موحد,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    برای تختی پرونده ساختند

    ۱۷ دی سالروز درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی است. کسی که هنوز هم دل‌های علاقه‌مندانش را به جوش می‌آورد و هنوز هم بعد از گذشت ۵۲ سال از وداعش، نامش در قلب بسیاری از علاقه‌مندان به مرام پهلوانی زنده است. همه ساله در این تاریخ بسیاری هستند که باز هم به یاد تختی در ابن...

  • کتاب خاموشی یک پهلوان,درباره جهان‌پهلوان غلامرضا تختی,ماندگارشدن تختی

    چرا امروز باید به سراغ تختی رفت؟

     مراسم رونمایی از کتاب «خاموشی یک پهلوان» جمعه ۲۹ دی‌ماه در دفتر نشر صمدیه برگزار شد. این کتاب که به کوشش امیر (بهروز) طیرانی، تاریخ‌پژوه و توسط نشر صمدیه منتشر شده، مجموعه‌ گزارش‌ها، گفت‌و‌گوها و مطالبی درباره جهان‌پهلوان غلامرضا تختی است که در زمان حیات وی و سال‌های اخیر...

  • محمدعلی فردین و تختی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

    فردین سه بار مانع خودکشی تختی شد/ ناگفته‌های سیاوش فردین از پدرش

    فرزند «محمدعلی فردین» درمورد رابطه نزدیک پدرش با جهان پهلوان غلامرضا تختی، شنیدنی‌های جذابی را در نوروز کرونایی ۱۳۹۹ با خوانندگان به اشتراک گذاشت. به گزارش ایرنا، محمدعلی فردین یکی از شاخص‌ترین چهره‌های هنر و البته ورزش ایران بود، اما وجهه‌ قهرمانی او هرگز دیده نشد....

  • فیلم/ رونمایی از عکس ها و دست نوشته های جهان پهلوان تختی برای نخستین بار

    رونمایی از عکس ها و دست نوشته های جهان پهلوان تختی برای نخستین بار   فیلم عکس ها و دست نوشته های جهان پهلوان تختی برای نخستین بار,ویدیو دست نوشته های تختی,فیلم دست نوشته های جهان پهلوان تختی ...

  • فیلم غلامرضا تختی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

    چرا «غلامرضا تختی» بازنده اکران نوروز ٩٨ شد؟

    «غلامرضا تختی» اثر سینمایی است که این روزها بر پرده سینماهاست و از اسفندماه سال گذشته اکرانش آغاز شد. اما این اثرِ بهرام توکلی با وجود بودجه مناسب، سوژه جذاب و بهترین زمان اکران، تا امروز نتوانسته مخاطبان بسیاری را به سینماها بکشاند. بعد از مدت‌ها انتظار، بالاخره فیلم...

  • بابک تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    بابک تختی: پدرم خودکشی کرد

    بابک تختی (تنها فرزند غلامرضا تختي) تاييد كرد كه پدرش كشته نشده بلكه خودكشي كرد و دروغ شهیدسازی تختی را جلال آل‌احمد شروع کرد. بخش‌هایی از اظهارات فرزند تختي در گفت‌وگو با مهدی رستم‌پور را به نقل از سايت تاریخ ایرانی در ادامه می‌خوانید:   * من بیش از ۲۰ سال پیش در...

  • irony

    طنز/ لطفا بیخیال تختی شوید!

    هوا آبستن اتفاقات غیرمنتظره‌ای بود.آقای حیاتی به سفر، قطر کرد و سپس بادِ تندی وزید. پرویزپرستویی دو زانو نشست روی زمین خاکی آلوده به مین و بعد با صدای بلند گفت: «خدا! خدا! من اعتراض دارم! چرا باد وزید؟ لااقل بگو از کدام‌طرف وزید که من نیز واکنش خودم را روی اینستاگرام داشته باشم...

  • اکبر عبدی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

    اکبر عبدی: هنرپیشه باید روحیه تختی‌وار داشته باشد

    چندسال پیش، اکبر عبدی بازیگر سینما و تلویزیون درخصوص لقب بازیگر هزارچهره‌ ایران که به وی داده‌اند، گفته بود: «بازیگر هزار چهره ایران نیستم اما سعی می‌کنم همیشه متفاوت باشم و هیچ‌وقت دو نقش شبیه به هم را بازی نکنم. بی‌شک در این اتفاق نویسنده، گریمور و کارگردان نقش اساسی داشته...

  • irony

    طنز/ تختی را خودکشی کردند!

    قهرمانان ستون‌هایی هستند که مردم به آنان تکیه کرده و آینه‌هایی که آرزوی خویش را در آن به تماشا بنشینند.این پدیده آن قدر در زندگی انسان‌ها مهم بوده و هست که در داستان های بیشمار توسط مردم عادی و نویسندگان بزرگ و کوچک، قهرمان‌های خیالی خلق شده‌اند تا مردم در کنارشان احساس آرامش...

  • فیلم غلامرضا تختی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

    آیا کاراکتر منفی فیلم تختی، امامعلی حبیبی بود؟

    تختی یکی از فیلم‌های خبرساز جشنواره فیلم ۳۷ بود، فیلمی که اقبال زیادی از آن شد البته منتقدان زیادی داشت. به گزارش دنیای ورزش تورنتو، تختی ساخته بهرام توکلی یکی از فیلم‌های جنجالی جشنواره فجر ۳۷ بود. یکی از فیلم‌هایی که از سوی مخاطبین عام ستایش شد چون بر اساس روایات فرهنگ...

  • امیر جدیدی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

    امیر جدیدی چگونه تختی نشد؟

    امیر جدیدی در سال‌های اخیر به جایگاه خوبی در سینما رسیده. بازیگری که با حضور در فیلم‌هایی چون قاتل اهلی، تنگه ابوقریب، عرق سرد و چند فیلم دیگر خود را به‌عنوان هنرپیشه‌ای که برخلاف بیشتر بازیگران طریقه انتخاب فیلم‌ها و نقش‌های مناسب را بلد است، تثبیت کرده. برای همین هم بود که...

  • غلامرضا تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    خانواده کشتی در زادروز تختی به میان اقشار آسیب پذیرمی‌رود

    خانواده بزرگ کشتی در روز پنجم شهریورماه همزمان با "روز ملی کشتی" در سراسر کشور در میان اقشار آسیب پذیر مردم حضور می یابند. به گزارش ایسنا، روز پنجم شهریور ماه «مصادف با زادروز جهان پهلوان تختی» در تقویم رسمی کشور به عنوان "روز ملی کشتی" نامگذاری  شده است که فدراسیون کشتی...

  • امیر جدیدی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

    امیر جدیدی نقش «غلامرضا تختی» را ایفا می‌کند

    امیر جدیدی بازیگر فیلم «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی شد. به گزارش مهر، فیلم سینمایی «غلامرضا تختی»به کارگردانی بهرام توکلی و تهیه کنندگی سعید ملکان با دریافت پروانه ساخت و تکمیل عوامل پشت صحنه وارد مرحله پیش تولید شد.   امیر جدیدی نخستین بازیگری است که...

  • جهان پهلوان تختی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

    «زندگی جهان پهلوان تختی» مقابل دوربین خواهد رفت

    سعید ملکان و بهرام توکلی «زندگی جهان پهلوان تختی» را مقابل دوربین خواهند برد. به گزارش ایسنا، «زندگی جهان پهلوان تختی» تازه‌ترین تجربه همکاری سعید ملکان و بهرام توکلی است، نگارش فیلمنامه این فیلم سینمایی به تازگی به اتمام رسیده و جهت دریافت پروانه ساخت به وزارت ارشاد...

  • غلامرضا تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    تختی چه را ضربه فنی کرد؟

    تختی را همه دوست دارند نه فقط به خاطر کسب ۱۰ مدال طلا و نقره در رقابت های جهانی و بلندآوازه کردن نام ایران، بلکه برای اخلاق و مردمداری او که تختی قبل از اینکه با حریفان خود بر روی تشک دست و پنجه نرم کند، خواسته هایش را ضربه فنی می کرد. ایرنا،امروز هفدهم دی ماه مصادف با...

  • غلامرضا تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

    چه شد که تختی در خاطره‌ها ماند؟

    «از ناحیه پای راست آسیب دیده بودم و غلامرضا در حال عبور از رختکن به چشم دید که پزشک تیم شوروی در حال بانداژ پای مصدوم من است. زمانیکه تختی رفت، دکتر بلافاصله رو به من کرد و گفت دیگر کارت تمام است،حریف فهمید پای راست تو آسیب دیده و راحت شکستت می‌دهد. حتی سرمربی تیم از من...