پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۲۲ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۴۵۳
بورس و سهام

روند منفی بازار سهام برای سومین هفته متوالی / تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام,بازار سهام
روند منفی بازار سهام برای سومین هفته متوالی / تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟بورس تهران در حالی این روزها را سپری می‌کند که یکی از رکودی‌ترین دوران معاملات سهام است. بازار سهام برای سومین هفته متوالی روند منفی خود را ادامه داد تا با افت ۴/ ۰ درصدی و تثبیت شاخص در کانال ۷۹ هزار واحدی، متوسط بازدهی بازار از ابتدای سال به کمتر از ۳ درصد عقب‌گرد کند؛ کارنامه‌ای که در برابر اصلی‌ترین رقیب بازار یعنی سود سپرده‌های بانکی ضعیف به نظر می‌رسد.

به گزارش تابناک ، شنبه بیست خرداد درحالی استارت بازار سرمایه زده شد که آخرین روز کاری بورس تهران به حوادث تهران واکنش شدیدی نشان داده بود و سقوط ۵۳۵ واحدی به کانال ۷۹ هزار واحد را ثبت کرده بود. اما در شروع هفته جدید با فروکش شوک منفی، بازگشت بورس به روند متعادل محتمل بود.

 

شروع هفته با سبزپوشی شاخص های منتخب بورس کلید خورد

روز شنبه بیست خرداد، شاخص کل بورس با رشد ۹۷ واحدی (۱۲/ ۰ درصدی) در سطح ۷۹ هزار و ۸۵۶ واحدی ایستاد. با فروکش شوک منفی در کنار حمایت حقوقی‌ها از برخی نمادها شامل «فارس»، «فولاد» و «رمپنا» شاخص با بیشترین رشد در ۲ هفته اخیر همراه شد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش ۳۲ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۹۸۷ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با ۸ واحد رشد، عدد ۱۷ هزار و ۲۳۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۶ واحد افزایش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۳۵۷ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با رشد ۱۰۳ واحدی به رقم ۸۶ هزار و ۹۰۵ واحد دست یافت. شاخص بازار اول با افزایش ۳۱ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۹۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد ۴۲۲ واحدی، عدد ۱۷۸ هزار و ۸۰۳ واحد را به نمایش گذاشت. 

 

در مهم‌ترین‌ تحولات کلان بازار روز شنبه، معامله‌گران شاهد انتشار خبرهای متعدد در مورد نظام بانکی بودند که در مهم‌ترین‌ خبر آن بانک مرکزی از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری خواست تا صورت‌های مالی سال ۱۳۹۵ خود را بر اساس نمونه ابلاغی که اواخر سال گذشته به شبکه بانکی ابلاغ شد، تدوین کنند.

 

بنا‌بر اعلام روابط‌ عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای که سیزدهم خرداد به شبکه بانکی ابلاغ کرده، شفافیت و قابلیت اتکای مالی را مولفه اصلی کیفیت گزارشگری مالی عنوان کرده است که صورت‌های مالی، یادداشت‌های پیوست و گزارش حسابرسی را شامل می‌شود. به نقل از دنیای اقتصاد، در گروه بانکی همچنین معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اینکه در صورت نیاز به ادغام یا انحلال موسسات یا بانک‌ها، کارها طبق روال مشخصی صورت می‌گیرد، افزود: طرح این مباحث به معنای ایجاد نگرانی برای مردم نیست. پیمان قربانی درباره مباحث مطرح شده پیرامون ادغام یا انحلال برخی بانک‌ها و موسسات گفت: این یک استاندارد در کل دنیا است. وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با تحلیل دقیق شرایط هر اقدامی در این زمینه لازم باشد را انجام می‌دهد، اما نگرانی وجود ندارد، هدف سلامت نظام بانکی و بازار مالی است و اگر روزی قرار باشد موسسه‌ای ادغام یا منحل شود رویه خاص خودش را دارد.

 

شاخص کل بورس دومین روز هفته را به رشد ۱۵ واحدی اکتفا کرد

شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات روز یکشنبه ۲۱ خرداد، با رشد محدود ۱۵ واحدی به سطح ۷۹ هزار و ۸۷۰ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش ۵ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۹۸۹ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با ۶۹ واحد افت، عدد ۱۷ هزار و ۱۶۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۵۳ واحد کاهش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۳۰۰ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت ۹ واحدی به رقم ۸۶ هزار و ۸۹۵ واحد دست یافت. شاخص بازار اول بر خلاف دیگر شاخص ها با افزایش ۸۷ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۱۸۶ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت ۴۰۳ واحدی، عدد ۱۷۸ هزار و ۳۹۹ واحد را به نمایش گذاشت. در این روز، سهامداران حقوقی در معاملات بازار سهام نقش پررنگی را ایفا کردند. در حالی که در نماد شرکت‌های بزرگ بازار حضور این سهامداران نهایتا رشد شاخص کل را به همراه داشت، اما فشار عرضه‌ها از سوی حقیقی‌ها به افت شاخص کل هم‌وزن انجامید. 

 

شاخص دوباره قرمز شد / سقوط به نیمه کانال ۷۹ هزار واحد

روز دوشنبه ۲۲ خرداد پس از دو روز سبز پوشی تالار شیشه ای، شاخص کل بورس با افت ۳۰۷ واحدی (۴/ ۰ درصدی) در سطح ۷۹ هزار و ۵۶۴ واحدی ایستاد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افت ۱۰۳ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۸۷۴ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با ۵۹ واحد کاهش، عدد ۱۷ هزار و ۱۱۰ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۴۵ واحد کاهش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۲۴۵ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت ۳۱۰ واحدی به رقم ۸۶ هزار و ۵۸۴ واحد دست یافت. شاخص بازار اول با کاهش ۲۲۳ واحدی به رقم ۵۴ هزار و ۹۶۲ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت ۶۱۵ واحدی، عدد ۱۷۷ هزار و ۷۸۳ واحد را به نمایش گذاشت. به نقل از دنیای اقتصاد، طی معاملات روز دوشنبه تعداد قابل توجهی از نمادهای بورسی پس از برگزاری مجامع سالانه خود به تابلوی معاملات برگشتند. بر این اساس در این روز ۱۹ نماد پس از برگزاری مجامع سالانه خود، با یا بدون تقسیم سود نقدی بازگشایی شدند. از میان این ۱۹ نماد بورسی، ۱۰ نماد در حالت مجاز-محفوظ باقی ماندند. به عبارت دقیق‌تر فرآیند کشف قیمت برای این نمادها تکمیل نشد. در روزهای بد بازار که ارزش معاملات تا این حد نازل است، بازگشایی‌های نمادها به این صورت مورد بی‌توجهی بازار قرار می‌گیرد. ضمنا در این ۱۹ بازگشایی، ۵ نماد با رشد و ۴ نماد با افت کشف قیمت شدند. در صدر این بازگشایی‌ها، نماد «بنیرو» قرار داشت که با رشد قیمت تقریبا ۱۰ درصدی مواجه شد.

 

چهارمین روز هفته شاخص کل بورس ۱۳۷ واحد دیگر از دست داد

روز سه شنبه هفته گذشته، شاخص کل بورس با افت ۱۳۷ واحدی (۲/ ۰ درصدی) در سطح ۷۹ هزار و ۴۲۷ واحد ایستاد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افت ۴۶ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۸۲۷ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با ۱۱ واحد کاهش، عدد ۱۷ هزار و ۹۸ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۹ واحد کاهش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۲۳۱ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت ۱۲۶ واحدی به رقم ۸۶ هزار و ۴۵۸ واحد دست یافت. شاخص بازار اول با کاهش ۱۱۷ واحدی به رقم ۵۴ هزار و ۸۴۴ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت ۱۷۵ واحدی، عدد ۱۷۷ هزار و ۶۰۷ واحد را به نمایش گذاشت. 

 

پایان هفته شاخص با رشد ۳۸ واحدی تحت فرمان پارس خودرو

آخرین روز کاری بازار سرمایه، شاخص کل بورس با رشد ۳۹ واحدی (۰۵/ ۰ درصدی) همراه شد. همچنین در تالار شیشه ای شاهد سبز پوشی شاخص های منتخب بودیم، به طوریکه؛ شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با رشد ۱۳ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۸۳۰ واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با ۸۵ واحد افزایش، عدد ۱۷ هزار و ۱۸۴ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۶۵ واحد رشد داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۲۹۱ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افزایش ۱۵۹ واحدی به رقم ۸۶ هزار و ۶۱۷ واحد دست یافت. شاخص بازار اول با رشد ۲۲ واحدی به رقم ۵۴ هزار و ۸۶۷ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افزایش ۱۰۹ واحدی، عدد ۱۷۷ هزار و ۷۱۶ واحد را به نمایش گذاشت. 

 

بورس تهران در حالی این روزها را سپری می‌کند که یکی از رکودی‌ترین دوران معاملات سهام است و به نظر می‌رسد، این شرایط بتواند زمان مناسبی برای تفکر به وضعیت معاملات و تعیین پرتفو بر مبنای تحلیل‌محوری و منطق برای سهامداران باشد. به عبارت دیگر در این مقطع زمانی، سهامداران می‌توانند در سایه اطلاعاتی که درخصوص آینده شرکت‌ها از سمت مجامع شرکت‌ها منتشر می‌شود و با در نظر گرفتن فرصت‌ها و تهدید‌هایی که پیرامون بازار سهام وجود دارد، سبد سهام خود را با تحلیل ومنطق دقیق‌تری انتخاب کنند. بازار سهام برای سومین هفته متوالی روند منفی خود را ادامه داد تا با افت ۴/ ۰ درصدی و تثبیت شاخص در کانال ۷۹ هزار واحدی، متوسط بازدهی بازار از ابتدای سال به کمتر از ۳ درصد عقب‌گرد کند؛ کارنامه‌ای که در برابر اصلی‌ترین رقیب بازار یعنی سود سپرده‌های بانکی ضعیف به نظر می‌رسد. به نقل از دنیای اقتصاد، در کنار بالا بودن سود بانکی، اصلاح قیمت‌های جهانی به ویژه در محصولات معدنی و نفت هم بر فضای بازار سیطره دارد تا جایی که سهام شرکت‌های بزرگ و اصلی در این گروه‌ها از مدار توجه معامله‌گران خارج شده‌اند. در همین حال، با سقوط ارزش معاملات روزانه به کمترین سطح از ابتدای سال، عملا انگیزه جدی در دو سمت عرضه و تقاضا برای فعالیت در بازار سهام به چشم نمی‌خورد. این در حالی است که به‌طور سنتی فصل بهار و اوایل تابستان به سبب تقارن با برگزاری مجامع و تقسیم سود شرکت‌ها، ایام بهتری از نیمه دوم سال به شمار رفته است. شاید دلیل این امر را بتوان در رشد بدون پشتوانه قیمت‌ها در دو ماه ابتدایی سال و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جویا شد. به این ترتیب بورس تهران با فاصله گرفتن از روند تاریخی و غلبه نشانه‌های رکود در شرایطی به استقبال فصل تابستان می‌رود که چشم‌انداز مشخصی برای خروج از این وضعیت در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

 

تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟

یک کارشناس بازار سهام در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد به بررسی دلایل ایجاد تقاضا در گروه خودرویی پرداخت و گفت: به نظر می‌رسد شایعات پیرامون تعدیل مثبت دوباره بزرگ‌ترین نماد خودرویی یعنی سایپا یکی از دلایل شکل گرفتن موج مثبت در دیگر نمادهای همگروه آن طی معاملات دیروز بوده است

 

ضمن اینکه بسیاری از نمادهای زیرمجموعه این گروه تحت تاثیر مسیر ریزشی قیمت‌ها در هفته‌های اخیر به کف تاریخی خود رسیده بودند (به‌طور مثال قیمت دو نماد «خاور» و «خپارس» به زیر ارزش اسمی رسیده بود). از این رو معامله‌گران با شناسایی کف قیمتی به خرید سهام خودرویی اقدام کردند. هلالات در ادامه افزود: افت محسوس ارزش معاملات به سطوح کمتر از ۸۰ میلیارد تومان در روزهای اخیر نشان می‌دهد این موج به وجود آمده در گروه خودرویی و برخی تک سهم‌های دیگر، چندان با اهمیت نیست و بر همین اساس در این بازار کم حجم پیش‌بینی مسیر آتی این موج مثبت، نمی‌تواند یک پیش‌بینی تحلیلی باشد. پیش‌بینی روند آتی این گونه موج‌ها در بازار پررونق امری منطقی است اما در بازار رکودی نمی‌تواند از گزاره‌های منطقی و تحلیلی نشات بگیرد. با این همه این احتمال وجود دارد که بازگشایی «سایپا» که شایعات از یک تعدیل مثبت چند ریالی حکایت می‌کند، بتواند بر معاملات دیگر نمادهای خودرویی اثر گذار باشد. با توجه به اینکه انتظار حمایت برخی معامله‌گران و مالکان عمده از این سهم وجود دارد، بعید نیست که قیمت سهام این شرکت با رشد مواجه شود. در صورت وقوع این رشد قیمتی، موج مزبور به معاملات دیگر سهم‌های این گروه نیز سرایت خواهد کرد.

 

در این میان محمد نوربخش، تقاضای ایجاد شده در نمادهای خودرویی را ناشی از دوره اصلاح قیمتی اخیر دانست و گفت: برخی نمادهای زیر مجموعه خودرویی به کف قیمتی خود نزدیک شدند. بر همین اساس نیز نزدیک شدن به این سطوح قیمتی اقبال معامله‌گران (تحت تاثیر رفتار‌های هیجانی) را به این نمادها به دنبال داشت. البته شایعه بازگشایی نماد سایپا در روزهای آتی نیز در این میان بی‌تاثیر نبوده است. نوربخش افزود: مشکلات بنیادی بازار سهام کشور به اندازه‌ای است که ادامه این موج‌های ناشی از هیجانات آن هم در دوران رکودی بعید به نظر می‌رسد. وی ادامه داد: نسبت قیمت بر درآمد فعلی بازار سهام در مقایسه با نرخ سود بانکی، همچنان نمی‌تواند بازار سهام را به‌عنوان یک بازار جذاب نزد سرمایه‌گذاران قرار دهد از طرفی ریسک‌های مربوط به بازار‌های جهانی نیز در این میان احتمال تضعیف معاملات سهام را دارد.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش