جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۴۰۰۱۵

بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

هیثم بن طارق آل سعیدهیثم بن طارق آل سعید
هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم و نخست وزیر عمان است که بعد از سلطان قابوس به حکومت رسید. ایشان اقدامات بسیار زیادی در جهت پیشرفت کشور خود انجام داد و تا حد زیادی موفق بود. در ادامه این مقاله از سرپوش به بخشی از بیوگرافی این سیاستمدار می پردازیم.

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعیدبیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

هیثم بن طارق آل سعید در تاریخ ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ در شهر مسقط کشور عمان به دنیا آمد. پدرش طارق بن تیمور؛ شاهزاده و سیاستمدار عمانی و مادرش شوانا بنت حمود بن احمد آل بوسعیدیه، معروف به (ام قیس) بود. 

تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه السعدیه در مسقط به پایان رساند، سپس برای ادامه تحصیل به بیروت لبنان رفتند اما اقامت ایشان در بیروت چندان دوام نیاورد و درنهایت در سال ۱۹۷۲ آنجا را ترک کرد و برای ادامه تحصیل به دانشگاه آکسفورد انگلستان رفت که یکی از معتبرترین دانشگاه های جهان است.

درنهایت هیثم بن طارق آل سعید در سال ۱۹۷۹ از برنامه تحصیلی دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیل شد و برای تحصیلات تکمیلی به کالج پمبروک آکسفورد رفت.آکادمی علوم و مطالعات اسلامی تاشکند در ازبکستان نیز به پاس حمایت وی از جنبش فرهنگ و روشنفکران در سال ۲۰۱۸ به او دکترای افتخاری اعطا کرد.

آغاز زندگی حرفه ای هیثم بن طارق آل سعید

شروع رسمی و حرفه ای زندگی سیاسی هیثم بن طارق آل سعید به سال ۱۹۷۸ و ریاست شورای فدراسیون فوتبال عمان را برعهده گرفت که شورای وی تا ۵ سال کار خود را ادامه داد تا اینکه در ۲۶ ژوئن همان سال مجدداً فدراسیون فوتبال عمان تأسیس شد و هیثم بن طارق به عنوان رئیس هیئت مدیره منصوب شد.

او نقش بسیار مهمی در هفتمین دوره مسابقات خلیج فارس که به میزبانی عمان بود، ایفا کرد به طوریکه این دوره به یکی از برجسته ترین دوره ها تبدیل شد. هیثم بن طارق در آن زمان نایب رئیس کمیته عالی سازماندهی را برعهده داشت. وی مدتی را به عنوان رئیس افتخاری باشگاه ورزشی السیب خدمت می کرد و تلاش های بسیار کرد تا خدمات اجتماعی را به بهترین وجه انجام دهد. ایشان همراه با برادر خود؛ شهاب بن طارق آل سعید توانستند یک باشگاه را براساس برنامه درسی صحیح ورزشی علمی، به یک موسسه ورزشی آموزشی تبدیل کنند تا تمام تیم های باشگاه در همه رشته های ورزشی پیشتاز باشند. 

هیثم بن طارق آل سعید در سال ۱۹۷۹ فعالیت دیپلماتیک خود را در وزارت امور خارجه آغاز کرد که به مدت ۲۳ سال ادامه داشت. در سال ۱۹۹۴ سلطان قابوس وی را با درجه وزیری به دبیرکلی وزارت امور خارجه منصوب کرد و در سال ۲۰۰۲ نیز به عنوان وزیر میراث و فرهنگ معرفی شد، ایشان تا زمان تحلیف خود به عنوان سلطان عمان در این سمت باقی ماند. سلطان قابوس همچنین وی را به عنوان رئیس کمیته چشم انداز آینده عمان ۲۰۴۰ منصوب کرد.

هیثم بن طارق آل سعید در سال ۲۰۱۰ به عنوان رئیس کمیته برگزاری دومین بازی های ساحلی آسیایی را برعهده داشت، درنتیجه عمان بار دیگر توانست این رویداد ورزشی را با حضور ۴۵ کشور آسیایی، به نحو احسنت میزبانی کند.

سلطان قابوس بن سعید در دسامبر ۲۰۱۳ دستور داد تا کمیته اصلی چشم اندازه آینده عمان تشکیل شود و هیثم بن طارق آل سعید که در آن زمان وزیر فرهنگ بود، به عنوان رئیس این کمیته انتخاب شد. این چشم انداز پنج اصل کلی داشت که به مواردی نظیر گردشگری، لجستیک، تولید، ماهیگیری و معدن ختم می شد. 

هیثم بن طارق همچنین به عنوان رئیس افتخاری انجمن مراقبت از کودکان معلول و رئیس انجمن دوستی عمان و ژاپن فعالیت می کرد.

هیثم بن طارق آل سعید و همسرشهیثم بن طارق آل سعید و همسرش

انتخاب هیثم بن طارق به عنوان سلطان عمان

سلطان قابوس بن سعید در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۰، زمانی که به سن ۷۹ سالگی رسید بعد از یک دوره مبارزه با بیماری از دنیا رفت. او در ۵۰ سال حکومت بر عمان ازدواج نکرد، همچنین بعد از وی هیچ خواهر یا برادری نبود که وارث وی باشد. بعد از اینکه عزای عمومی اعلام شده به اتمام رسید، شورای دفاعی سلطنت عمان بیانیه ای صادر کرد که در آن به سوگ سلطان قابوس اشاره می کرد و درخواست تعیین جانشین را اعلام کرد. 

طبق قانون اساسی سلطنت عمان، شورای خانواده حاکم باید ظرف سه روز پس از خالی شدن جایگاه سلطان، فردی را تعیین کنند با انتخاب یک سلطان برای کشور، شورای دفاع هر کس را که سلطان در وصیت نامه خود به آن اشاره کرده است، منصوب می کند.

پس از گذشت سه روز و عدم انتخاب سلطانی برای عمان، شورای خانواده سلطنتی شورای دفاع را مأمور گشایش وصیتنامه سلطان قابوس بن سعید بر اساس آنچه در ماده ششم قانون اساسی قانون اساسی این کشور مقرر شده بود، کرد. 

جلسه افتتاحیه وصیت نامه سلطان فقید عمان با حضور تعدادی از مقامات ارشد، فرماندهان نیروهای مسلح و دستگاه های امنیتی، رؤسای دیوان عالی کشور، رؤسای مجالس دولتی و شوراها و اعضای شورا برگزار شد. در این وصیت نامه که به صورت زنده پخش شد، مقرر شد که هیثم بن طارق بن تیمور آل سعید به عنوان سلطان عمان معرفی شود.

هیثم بن طارق آل سعید در همان روز در کاخ البستان در مقابل شورای عمان با حضور اعضای شورای خانواده سلطنتی سوگند قانون اساسی را طبق ماده ۱۰ قانون اساسی دولت سوگند یاد کرد.

هیثم بن طارق آل سعید تصاویر هیثم بن طارق آل سعید

سیاست خارجی هیثم بن طارق آل سعید

سیاست خارجی عمان از زمان تأسیس این کشور تغییری نکرده است. سلطان قابوس بن سعید حاکم قبلی عمانگ ویژگی ها، معیارها و مبانی سیاست خارجی عمان را بسیار دقیق بیان کرد که بر اساس آن چیزی است که در علوم سیاسی «بی طرفی مثبت» نامیده می شود. بی طرفی همیشه نقش مثبتی با گرد هم آوردن دیدگاه ها داشته است و این موضوع از دهه ۱۹۷۰ تا زمان بحران ها و مسائل کنونی در جهان عرب، مثلاً در یمن یا سوریه، به وضوح نشان داده شده است.

از زمان پیوستن سلطان نشین عمان به اتحادیه عرب در ژوئیه ۱۹۷۱، این کشور یک گزینه سیاسی را برای خود حفظ کرده است که در هر جشنی به مناسبت روز ملی عمان، سلطان فقید بر اصول سیاست خارجی عمان تأکید می کرد. و آنها را در جشن های سلطنت در سال ۲۰۰۷ این گونه تعریف کرد:

«ویژگی های سیاست خارجی و داخلی مبتنی بر توسعه همه جانبه و پایدار و در عین حال بر دوستی، صلح، گفتگوی مثبت، همزیستی و پرهیز از درگیری ها است.»

هیثم بن طارق از رویکرد سلطان قابوس در زمینه سیاست خارجی پیروی کرد و در اولین سخنرانی خود پس از اجرای مشروطه امروز، با تاکید بر ثابت‌هایی که وی برای آن تعیین کرده بود، تاکید کرد که راه سلطان فقید را در سیاست خارجی دنبال خواهد کرد. سیاست خارجی سلطنت بر اساس همزیستی مسالمت آمیز بین ملت ها و مردم، حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی دیگران و احترام به حاکمیت دولت ها است.

هیثم بن طارق آل سعید و شاهزاده انگلیسدرباره روابط خارجی هیثم بن طارق آل سعید

هیثم بن طارق آل سعید و ایران

در ملاقات هایی که بین مقامات ایرانی و هیثم بن طارق آل سعید صورت گرفت دو کشور ضمن تأکید بر نقش سازنده بخش خصوصی دو کشور در توسعه افق‌های همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ابراز خرسندی، از امضای موافقتنامه‌ها و یادداشت‌های تفاهم در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان دو کشور و همکاری برای رسیدن به توافقات جدید که در راستای خدمت به مصالح مشترک باشد، تأکید کردند.

دیدار هیثم بن طارق آل سعید و رهبر ایرانهیثم بن طارق آل سعید و رهبر

هیثم بن طارق در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران با صدور پیامی پیروزی مسعود پزشکیان را به وی تبریک و تهنیت گفت.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش