سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۳۱ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۲۸۱
اقتصاد جهانی

آمریکا مقابل کالاهای چینی دیوار می‌کشد

آمریکا و چین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش دنیای اقتصاد، جنگ تجاری آمریکا و چین چهره جدیدی به خود گرفته و «دونالد ترامپ» با اسلحه کهنه به مقابله با کالاهای چینی رفته است. آمریکا که دائما چین را به دستکاری در نرخ ارز برای رقابتی شدن قیمت کالاهای صادراتی‌اش متهم می‌کرد، در جدیدترین اقدام به بهانه حمایت از تولید داخل، موج حمایت‌گرایی را تشدید و تعرفه‌های سنگین برای برخی اقلام تجاری وضع کرده است. چین در حالی تصمیم ترامپ را برای فضای تجارت جهانی «مشکل‌ساز» ارزیابی کرده که پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که طی ماه‌های آینده این تنش‌ها افزایش خواهد یافت.

 

جنگ تجاری جهان داستان جدیدی نیست. سال‌هاست که کشورها با متهم کردن یکدیگر به دستکاری در نرخ ارز درگیر جنگ تجاری هستند. به‌ویژه این موضوع در روابط آمریکا و چین طی دوره‌های ریاست‌جمهوری پیشین آمریکا اثر بسیار گذاشته بود و آمریکا دائما چین را به دستکاری در نرخ ارز برای رقابتی شدن قیمت کالاهای صادراتی‌اش متهم می‌کرد. تا جایی که گاهی سازمان تجارت جهانی نیز به موضوع وارد می‌شد و طرفین دعوی شکایت یا دفاعیه خود را به این سازمان مطرح می‌کردند.

 

حالا اما این جنگ تجاری از تهدید و اعتراض گذشته و چهره جدیدی به خود گرفته است. چند سالی است که کشورها با وضع تعرفه‌های گمرکی بالا بر وارداتشان امکان رقابت در بازار آزاد را سد می‌کنند تا به این طریق از تولیدکننده‌ها و صنایع داخلی خود حمایت کنند. موج حمایت‌گرایی به حدی است که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری خود بارها به رای‌دهندگان وعده داده بود که اگر به وی رای دهند برای حمایت از تولیدات آمریکایی بر واردات کالاهای خارجی به‌ویژه چینی تعرفه‌های سنگین وضع خواهد کرد. حالا او قصد دارد به وعده‌های خود عمل کند.

 

به گزارش «سی‌ان‌ان»، ترامپ روز دوشنبه در اقدامی تازه تعرفه واردات سلول‌های خورشیدی و ماشین لباسشویی را به شدت افزایش داد، اقدامی که به عقیده تحلیلگران بهانه خوبی برای بالاگرفتن آتش جنگ تجاری آمریکا با چین و دیگر شرکای تجاری بزرگ‌ترین اقتصاد جهان خواهد شد. مدت‌ها بود که ترامپ از تجارت یک‌جانبه‌ای که بین کشورش با چین و کره جنوبی شکل گرفته بود و آمریکا به واردکننده کالاهای چینی و کره‌ای تبدیل شده بود، گله‌مند بود.

 

او بر این باور است که چنین وضعیتی به کارگران آمریکایی آسیب خواهد زد. در سال نخست ریاست‌جمهوری ترامپ اما بیش از آنکه شاهد هرگونه اقدام عملی از جانب وی باشیم، دیدیم که او تنها همچون روسای جمهوری پیشین آمریکا به طرح گله و شکایت و اتهام علیه این کشورها اکتفا کرد. حالا در آغاز سال دوم ریاست‌جمهوری، او تعرفه‌هایی را بر واردات وضع کرد که بنا به ادعای دولت آمریکا، شرکت‌های آمریکایی را از واردات ارزان خارجی در امان نگه می‌دارد.

 

گفته می‌شود همچنین ترامپ قصد دارد طی ماه‌های آینده تصمیماتی  علیه واردات فولاد و آلومینیوم نیز اتخاذ کند.چین در واکنش، «نارضایتی عمیق» خود را در مورد وضع تعرفه تا ۳۰ درصدی بر واردات صفحات خورشیدی در آمریکا ابراز کرد و آن را برای فضای تجارت جهانی «مشکل‌ساز» خواند. تحلیلگران اما بر این باورند که هنوز خیلی زود است حدس بزنیم که آیا این دو به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان قصد دارند راهکارهای تجاری علیه یکدیگر را شدت بخشند یا نه. به عقیده آنها، تعرفه‌هایی که روز دوشنبه گذشته آمریکا علیه واردات وضع کرد به تنهایی نمی‌تواند بهانه‌ای برای برانگیختن چین شود.

 

اسکات کندی، رئیس پروژه «کسب و کار چین و اقتصاد سیاسی» از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا می‌گوید: ‌«اگر این آغاز یک جنگ تجاری است، شلیک نخست همچون شلیک از یک اسباب‌بازی آب‌پاش بود.» وی افزود این یک اشتباه خواهد بود اگر چین موضوع وضع تعرفه‌های جدید را بزرگ کند چون هم اکنون هم بیش از ۱۵۰ راهکار تجاری دیگر از سوی آمریکا علیه کالاهای مختلف چینی روی میز قرار دارد. پیش‌بینی‌ها اما نشان می‌دهد که طی ماه‌های آینده این تنش‌ها افزایش خواهد یافت چون قرار است ترامپ تصمیم بگیرد که برای دیگر اقلام تجاری چه اقداماتی باید در پیش گرفته شود.

 

کندی می‌گوید اگر آمریکا نتایج تحقیقات خود را در مورد اتهام دزدی مالکیت معنوی چین بررسی کند، ممکن است «اسلحه بزرگ خود را در بیاورد». شاید به همین دلیل است که برخی از صاحب‌نظران اطمینان دارند که چین در قبال اقدام اخیر آمریکا از هرگونه واکنشی اجتناب خواهد کرد، دست کم فعلا. لوئیس کویجس رئیس بخش اقتصادهای آسیایی مرکز تحقیقاتی آکسفورد اکونومیز می‌گوید: «در تئوری، چین می‌تواند تعرفه‌هایی را بر کالاهایی همچون اقلام کشاورزی آمریکایی وضع کند یا ادامه حیات را برای برخی شرکت‌های آمریکایی که در چین مشغول کسب و کار هستند، دشوار کند.

 

چین می‌تواند به راحتی با سخت کردن شروط قانونی کسب و کار آنها، این کار را انجام دهد. اما نمی‌توان تصور کرد که چین در این مقطع بخواهد آمریکا را تحریک کند.» کویجس می‌افزاید به دلیل آنکه حجم صادرات چین به آمریکا حدود چهار برابر حجم صادرات آمریکا به چین است، گر چه هر دو اقتصاد از جنگ تجاری آسیب خواهند دید، اما بی‌تردید آسیب‌پذیر عمده، چین خواهد بود.

 

شادی آذری

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش