چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۲ - ۲۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۰۱۳
خاورمیانه

پیش بینی نیوزویک از مسیر بحران سوریه پس از نشست ترامپ و پوتین:

بشار اسد می‌ماند/ آمریکا از سوریه خارج می‌شود و ابتکار عمل به دست روس‌ها می‌افتد

سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
تام او کانر در نیوزویک نوشت: دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در نشست دوجانبه هلسینکی فنلاند در مورد مسائل جهانی از جمله جنگ هفت ساله سوریه با یکدیگر گفتگو کردند. این دو مرد به نظر می رسد که به یک صف بندی مشترکی دست یافته اند. اگر چه مسئله رد ادعای مداخله روسیه در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ از سوی ترامپ به موضوع برجسته نشست هلسینکی تبدیل شد؛ اما این نشست می تواند برای بحران سوریه پیامدهای گسترده ای داشته باشد.

به گزارش انتخاب، نیوزویک ادامه داد: در کنفرانس خبری پس از نشست، پرزیدنت ترامپ از شکل گیری اتحاد نظامی با روسیه تاکید کرد و گفت که دو کشور « همراه با هم پیش می روند » و « در سوریه و مسائل دیگر با یکدیگر هماهنگ خواهند بود.» کمال عالم یکی از پژوهشگران موسسه سرویس یونایتد در انگلیس به نیوزویک گفت: « در وهله نخست، مهم ترین نقطه تقارب بین طرفین سوریه بوده است. تغییر رژیم بشار اسد واقعا تمام شده و اکنون بدون هیچ شانسی به خاک سپرده شده است.» نشست آمریکا – روسیه در حالی صورت می گیرد که هفت سال پیش باراک اوباما در آگوست ۲۰۱۱ گفت: « اکنون زمان برای کناره گیری اسد از قدرت فرا رسیده است.» ماه ها قبل تر از این اظهارات، تظاهرات ضد دولتی در سوریه گسترش یافت و به یک درگیری مرگبار بین شورشیان و نیروهای امنیتی تبدیل شد. در طی این حوادث آمریکا، دولت سوریه را به کشتن شهروندان بی گناه متهم کرد و از شورشیان مورد حمایت ترکیه، عربستان ، قطر حمایت مالی، آموزشی و تسلیحاتی کرد. میزان خشونت همراه با تصاحب شهرهای بزرگ توسط شورشیان و بمباران شدید مراکز شهری از سوی جنگنده های ارتش سوریه افزایش پیدا کرد. باراک اوباما در اظهارات عمومی بر مداخله نظامی به سوریه با ادعای مبنی بر این که دولت سوریه از سلاح های شیمیایی علیه غیرنظامیان در مناطق خارج از دمشق استفاده کرده است را مطرح کرد. اما هیچ اقدام خاصی انجام نداد.

 

ترامپ به طور علنی از طریق مجموعه ای از توئیت از سیاست های دولت اوباما در سوریه انتقاد کرده است. وی نیروهای مخالف دولت سوریه که تحت حمایت آمریکا بودند را « تروریست» نامید و چند روز قبل تر وی مخالفان سوری تحت حمایت آمریکا را وابسته به گروه القاعده دانست. در نهایت ایالات متحده آمریکا اولویت های خود در سوریه را با ورود گروه داعش که جزئی از القاعده بودند تغییر داد. این گروه در سال ۲۰۱۳ پس از هرج و مرج ناشی از تهاجم آمریکا به عراق شکل گرفتند و وارد سوریه شدند. پس از شکل گیری ائتلاف نظامی به رهبری ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۵م، آن ها به جای دولت سوریه، شبه نظامیان داعش را مورد هدف قرار می دادند. در همان سال روسیه در بحران سوریه مداخله نظامی کرد. این مسئله آرمان های سیاسی ترامپ را به واقعیت نزدیک تر کرد و از یک رویکرد دوستی با روسیه حمایت کرد. که این امر به معنای حمایت از اسد و متحدان ایرانی اش در برابر گروه های جهادی و شورشی در این کشور بود. روابط آمریکا با روسیه در دوران اوباما به دلیل الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ تیره شد و بحران سوریه تنش های فیمابین را افزایش داد.

 

پیروزی ترامپ به طور موثر به حمایت آمریکا از مخالفان سوریه پایان داد، اما اتحاد آمریکا و روسیه هرگز شکل نگرفته است. هنگامی که ترامپ به بالاترین منصب در کشور رسید ، صداهایی که وی را متهم به تبانی با روسیه می کرد بلندتر شد. به همین دلیل او مجبور شد که خود را از رهبر روسیه دور کند؛ در حالی که هنوز برای هدف مشترک خود یعنی اعاده نظم در سوریه تاکید می کرد. جایی که در حال حاضر آمریکا از یک شاخه کرد یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه حمایت می کند. درست یک هفته قبل از سفر رسمی ترامپ به هلسینکی، آن ها به طور رسمی به مواضع خود در مورد « اسد باید برود» دوران اوباما را پایان دادند.

 

در طی دوران ترامپ، کمتر از سه روز پس از متهم شدن اسد به حمله شیمیایی به استان ادلب تحت کنترل شورشیان، وی دستور حمله موشکی به پایگاه هوایی سوریه در استان مرکزی حمص را صادر کرد. وی از طریق ائتلاف چندین بار به داعش و شبه نظامیان حامی دولت سوریه حمله کرد. وی در واکنش به حمله شیمیایی گزارش شده توسط دولت سوریه، چندین سایت دولت سوریه را بمباران کرد.در حالی که آخرین حمله آمریکا در مقیاس گسترده تر با حضور فرانسه و بریتانیا بود اما بر موفقیت های اسد در باز پس گیری مناطق تحت کنترل شورشیان تاثیری نداشت.

 

پس از باز پس گیری بخش های بزرگی از مناطق مرکزی و شرق سوریه، ارتش اسد به پاکسازی مناطق حومه دمشق ادامه داد و از آن زمان به بعد به جنوب غربی شهر درعا نقل مکان کرده اند. در عرض چند هفته، نیروهای سوریه بسیاری از این استان را امن کرده است. ایالات متحده آمریکا حمایت از شورشیان علیه اسد را ترک کرده است. در این مسیر اسرائیل حملات هوایی مرگبار خود علیه اهداف ایرانی و شبه نظامیانش افزایش داده است. مسکو و واشنگتن هر دو نگران هستند که حضور شبه نظامیان تحت حمایت ایران مانند حزب الله می تواند زمینه یک جنگ گسترده مرگبار را فراهم کند. بنا بر گزارش هایی روسیه و ایران، اسرائیل، اردن و آمریکا در مذاکرات مختلفی برای رسیدن به یک توافق آرام برای دوری از هر گونه درگیری غیرضروری شرکت کرده اند. کمال عالم معتقد است: « توافق مشترک همانطور که انتظار می رود؛ سوریه و اسد می توانند کل جنوب را پس بگیرند – اسرائیل هم با این توافق موافق است – ایرانی ها باید جنوب را ترک کنند....فرایند آستانه به کار خود ادامه خواهد داد و من فکر می کنم که در نهایت آمریکایی ها از سوریه خارج خواهند شد. در کل منافع ارتش آمریکا به افغانستان و عراق گره خورده است و هنوز برای پنتاگون دو کشور اولویت بوده است.»

 

 

  • 19
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش