شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۹ - ۰۸ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۶۳۴
اخبار افغانستان

چین: جهان باید با طالبان وارد تعامل شود

شبکه مخوف حقانی در قلب حکومت طالبان | ورود هزار پناهنده افغان از گذرگاه مرزی هرات به ایران

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان
این شبکه وحشیانه اکنون از سوی طالبان مسئول امنیت کابل شده است. اخیرا، خلیل حقانی، کسی که آمریکا و سازمان ملل متحد او را تروریست می دانند و تحت تعقیب قرار دارد، توسط برادرزاده اش سراج الدین حقانی، معاون طالبان و فرمانده ارشد شبکه حقانی برای کنترل شهر به کابل اعزام شد.

فارن پالیسی نوشت: انفجارهای اخیر در دروازه شلوغ فرودگاه کابل یادآور تلخ تهدیداتی در افغانستان است که هنوز افغان ها، منطقه و ایالات متحده با آن ها روبروست. داعش خراسان، شاخه ای از داعش است که مسئولیت حملاتی را که بیش از ۷۰ افغان و دست کم ۱۳ سرباز آمریکایی را کشت، بر عهده گرفت.

به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: اما داعش خراسان تنها گروه جهادی نیست که ایالات متحده هنگام خروج از افغانستان باید نگران آن باشد. شبکه حقانی در مرکز شبکه های شبه نظامی متعدد و دولت جدید افغانستان تحت سلطه طالبان نیز از جمله نگرانی ها هستند. اگرچه رهبران این گروه با تصاحب قدرت در افغانستان تظاهر به تغییر عقیده کرده اند اما هیچکس معتقد نیست که این گروه قصد قطع رابطه با گروه های تروریستی را داشته باشد.

طی دو دهه گذشته، حقانی ها به چهره اصلی مخالفان مسلح نیروهای آمریکایی تبدیل شدند و حملات مهلکی از جمله محاصره ۱۹ ساعته سفارت آمریکا را انجام دادند. آنها همچنین تبدیل به یک مافیای فراملی شدند که در بخش هایی از صنعت از جمله املاک و مستغلات، تلفن، نمایندگی خودرو ، قاچاق مواد معدنی و مواد مخدر فعال شدند.

اما آنچه حقیقتاً حقانی ها را متمایز می کند، روابط نزدیک آنها با القاعده است. هر دو گروه برآمده از ایدئولوژی مذهبی رادیکال دیوبندی هستند و جلال الدین حقانی بنیانگذار گروه حقانی با اسامه بن لادن، بنیانگذار القاعده دوستی شخصی داشت. بر اساس گزارش تیم نظارت بر تحریم ها که در ماه مه گذشته به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه شد، شبکه حقانی رابط اصلی بین طالبان و القاعده است. القاعده نقش فعالی در کمک به حقانی ها در نبردهای فتح افغانستان داشت.

این شبکه همچنان با چندین سازمان جهادی منطقه ای از جمله جنبش اسلامی ازبکستان، جنبش ضد هندی محمد و همچنین داعش خراسان در ارتباط است. در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که داعش خراسان به تنهایی قادر به انجام حملات پیچیده در کابل نیست بلکه مسئولیت عملیات هایی را که به احتمال زیاد توسط شبکه حقانی انجام شده را به عهده می گیرد. کارشناسان مدتهاست مطرح کرده اند که شبکه حقانی به داعش خراسان اجازه می دهد تا حملاتی را انجام دهد که اهداف این شبکه را برآورده می کند اما نمی خواهد با آن ارتباط داشته باشد. داعش خراسان نیز به حقانی ها اجازه می دهد در چنین حملاتی از پذیرفتن مسئولیت امتناع کنند.

این شبکه وحشیانه اکنون از سوی طالبان مسئول امنیت کابل شده است. این هفته، خلیل حقانی، کسی که آمریکا و سازمان ملل متحد او را تروریست می دانند و تحت تعقیب قرار دارد، توسط برادرزاده اش سراج الدین حقانی، معاون طالبان و فرمانده ارشد شبکه حقانی برای کنترل شهر به کابل اعزام شد. حبیب الرحمان آقا، یکی از اعضای محلی طالبان و پسر سید اکبر آقا، رهبر طالبان از جمله افرادی بود که با حقانی دیدار و درباره وضعیت امنیتی شهر گفتگو کرد. وی گفت که حقانی ها به دلیل حضور امنیتی دیرینه خود در شهر که به صورت زیرزمینی و به موازات پلیس و ارتش رسمی فعالیت می کنند،  در کابل مسئولیت گرفته اند. حبیب الرحمان آقا گفت: آنها مدتهاست در کابل دستگاه امنیتی دارند. همه می دانند که بدون اطلاع حقانی ها در کابل هیچ اتفاقی نمی افتد.

هنوز مشخص نیست که آیا حقانی ها نقش فعالی در حمله به فرودگاه داشته اند یا فقط عامدانه آن را نادیده گرفته یا واقعاً درباره ی آن بی خبر بوده اند. آنچه مشخص است انفجارهایی است که در اطراف فرودگاه رخ داده و احتمال داده می شود که تحت نظر آنها بوده باشد. شبکه حقانی یگان ویژه خود، بدری ۳۱۳ را برای گشت زنی در خارج از فرودگاه تعیین کرده بود و در طول هفته به صورت آنلاین به موفقیت های خود افتخار می کرد. بازوی تبلیغاتی این گروه موسوم به چشمه جهاد، ویدئوهای را از بدری ۳۱۳ با لباس مدرن ارتش و عینک و مجهز به سلاح های مدرن آمریکایی منتشر کرد. البته هنگامی که شبه نظامیان داعش خراسان بمب های انتحاری خود را منفجر کردند، استفاده چندانی از این تسلیحات نشد.

طالبان ادعا کردند که ۲۸ عضو خود را از دست داده اند که این تعداد بیشتر از نیروهای ایالات متحده بود. اگرچه داعش خراسان دشمن قسم خورده طالبان است، اما رابطه آنها با حقانی ها بسیار مبهم است. درباره ی این که آیا حقانی ها در این حمله نقش داشته اند یا نه سوالات مهمی وجود دارد. کسانی که اقدامات طالبان را ردیابی کرده اند آن را غیرقابل اعتماد می دانند و می گویند نمی توان انتظار داشت که این گروه مسلح به توافق سال گذشته با ایالات متحده که به صراحت می گوید اجازه نمی دهد گروه های تروریستی از خاک افغانستان برای عملیات ضد آمریکایی استفاده کنند، احترام بگذارد.  

بیل روجیو، یکی از اعضای ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی ها گفت: حقانی ها قدرت خود را از روابط شان با سرویس اطلاعاتی پاکستان می گیرند. وی ادامه داد: آنها احتمالاً توسط ارتش پاکستان آموزش دیده اند. سراج الدین حقانی قوی ترین رهبر طالبان است، مسلماً نقشی بیشتر از هبت الله آخوندزاده، رهبر کل طالبان در این گروه مسلح دارد. اما سراج تغییر لحن داده و به مردم گفته است که طالبان قلمرو را فتح کرده و اکنون باید حکومت کند، عادل باشد، قانون شرعی داشته باشد و نیازهای مردم را برآورده کند. اما آیا طالبان در حالی که ما می دانیم اتحاد خود را با القاعده حفظ خواهد کرد، به طور موثر حکومت خواهد کرد؟ روجیو تصریح کرد: یگان ویژه بدری ۳۱۳ در واقع از دل تیپ ۳۱۳ القاعده بیرون آمده است که ریاست آن را الیاس کشمیری برعهده داشت و حملات زیادی را علیه آمریکا و هند ساماندهی کرده بود.

برخی دیگر معتقدند که حقانی ها استاد فریبکاری هستند و این یعنی احمقانه است که ایالات متحده به قول های آنها اعتماد کند. در روزی که هیئتی از دولت مرکزی از حقانی ها دیدن کرد، آنان به مهمانان خود یک وعده غذایی خوب با برنج کابلی و چیزهای  دیگر دادند. نمایندگان فکر کردند که با آنها معامله کرده اند و آسوده خاطر بودند. اما حقانی ها خلف وعده کردند و شبانه افراد زیادی را سر بریدند. گریچن پیترز، مدیر اجرایی مرکز شبکه های غیرقانونی و جرایم سازمان یافته فراملی که مقاله مفصلی در مورد شبکه حقانی نوشت، گفت: حقانی ها همان افراد قبلی هستند که کارهای وحشیانه ای انجام می دادند. آنها آنچه را که می خواهند همیشه انجام می دهند. ایجاد رعب و وحشت در میان افغان ها برای وادار کردن آنها به سکوت، همواره شیوه عمل حقانی ها بوده است. آنها میله های سوزان به پای افراد می اندازند، سر آنان را بریده و اجساد را در خیابان ردیف می کنند تا برای کسانی که به فکر مقابله با آنها هستند، الگو باشد. این ها میراث ترس هستند که در کابل مستقر شده اند و وظیفه دارند نظم آن را حفظ کنند.

اکثر ساکنان شهر وحشت زده اند و خود را حبس کرده اند. با این حال، برخی به نشانه هایی اشاره می کنند که به نظر می رسد حقانی ها رفتار خود را بهبود بخشیده اند.

ورود هزار پناهنده افغان از گذرگاه مرزی هرات به ایران/۲ هزار نفر دیگر درخواست داده‌اند

گزارش ها از ورود هزار پناهجوی افغان به ایران خبر دادند.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار تروریستهای طالبان

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، با آغاز تسلط و  کنترل طالبان بر افغانستان، گزارش‌ها می‌گویند که بیش از ۱۰۰۰ افغان از گذرگاه مرزی در نزدیکی هرات وارد ایران شده‌اند.

بنا به این گزارش؛ دست کم ۲۰۰۰ شهروند افغان دیگر نیز درخواست ورود به این ایران را کرده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد پیش‌تر گفته بود که در پی تسلط طالبان نیم میلیون افغان می‌توانند کشور را ترک کنند.

آژانس پناهندگان از همسایگان افغانستان خواسته است تا مرزهای خود را باز نگه دارند.

طالبان پیشنهاد فرانسه را برای ایجاد منطقه امن رد کردند

طالبان پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه را برای ایجاد  منطقه‌ای امن در اطراف فرودگاه کابل، رد کرد./

چین: جهان باید با طالبان وارد تعامل شود

وزیر خارجه چین در گفت‌وگوی تلفنی با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود گفت که جامعه جهانی باید با طالبان به عنوان حاکمان جدید افغانستان وارد گفت‌وگو شود.

  • 13
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
همش نقشه آمریکاست اینا رو وارد کشور میکنه برایه جنگ با ایران همشون با نقشه وارد ایران میشوند
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش