سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۶:۱۷ - ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۳۵۰
انتخابات ریاست جمهوری

اتهام‌زنی و شایعه‌سازی علیه دولت؛ از تریبون مجلس تا حوزه‌های انتخابیه

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,مجتبی ذوالنور
هرچقدر فراکسیون امیدی های مجلس در کنار مستقلین این روزها در تکاپو هستند تا سکان دولت چهارساله دوازدهم به روحانی برسد، اما سوی دیگر ولایی های مجلس همپای برادران اصولگرایشان عزم خود را بر رای نیاوردن روحانی گذاشته اند.

 فاصله زیادی تا روز رای گیری برای تعیین دوازدهمین رئیس جمهور باقی نمانده است و همین مدت کم موجب شده تا مخالفان و منتقدان دولت به ویژه ساکنین ساختمان هرمی شکل بهارستان در روزهایی که دور از از تریبون مجلس هستند از تریبون هایی دیگر در نقد دولت یا همراهی با دولت سخن بگویند. سخنانی که البته رنگ و بوی انتخاباتی هم به خود گرفته است.

 

بهره برداری حداکثری از دو جلسه علنی مجلس

سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته تنها روزهایی بود که با وجود داغ شدن تنور انتخابات، مجلس نیز نشست علنی داشت؛ در چنین شرایطی طبیعی است که استفاده از تریبون مجلس برای اهداف جناحی و سیاسی می تواند فرصت خوبی باشد و شاید از همین منظر بود که نمایندگان فراکسیون ولایی در بیان نطق و تذکر بر دیگران پیشی گرفتند.

 

مجتبی ذوالنور از زمره نمایندگان اصولگرا بود که پشت تریبون قرار گرفت و با مخاطب قرار دادن حسن روحانی اظهارات اورا درمورد جامعه اهل سنت، انتخاب فرماندار زن و ... زیر سوال می برد.او مدعی می شود روحانی می خواهد برای جذب آرا وحدت را مخدوش کند.

 

البته این نماینده اصولگرا علاوه بر نطق میان دستور خود، در میان خبرنگاران نیز حاضر می شود تا آنچه را نتوانست بگوید در رسانه ها منعکس کند. او در این مصاحبه ها اتهاماتی را نسبت به برادر حسن روحانی وارد می کند.

 

بیان این دست انتقادات آن هم از تریبون مجلس به ذوالنوری ختم نشد و دیگر نمایندگان نیز هر کدام با موضوعی دولت را در سیبل انتقادات خود قرار دادند آن هم اتهاماتی که از سوی دولت نسبت به آنها پاسخ داده شده بود.

 

موضوع وزیر آموزش و پرورش و سند ۲۰۳۰ از دیگر موضوعاتی بود که منتقدان دولت در مجلس در نطق های خود با تصور اینکه پاشنه اشیلی پیدا کرده اند دائما به آنها اشاره می کردند.

 

«آقای وزیر مگر ما جوانان فارغ التحصیل بیکار نداریم حتما امکانات دولتی و بیت المال باید فقط در اختیار شما افراد خاص باشد؟» این را قاسم جاسمی نماینده کرمانشاه می گوید؛موضوعی که برای اولین بار آن را قالیباف در مناظره های انتخاباتی مطرح کرده است.

 

درحالی نمایندگان چنین انتقاداتی را مطرح می کنند که دولت هم نسبت به سند ۲۰۳۰ پاسخ داده و اعلام کرده بود این سند با حق شرط ایران امضا شده است؛ مضاف بر آن در مورد وزیر آموزش و پرورش نیز گزارش کمیسیون اصل ۹۰ نشان از برائت وزیر داشت.

 

بیانیه برای متهم کردن دولت

انتقاد و متهم کردن دولت به نطق ها ختم نشد و راه بیانیه را نیز طی شد؛ به این صورت که در اخرین جلسه علنی مجلس ۴۶ نماینده که برخاسته از جناح اصولگرایی هستند در بیانیه ای دولت را متهم به تخلفات انتخاباتی کردند؛ انها در این بیانیه مدعی شدند دستگاه های اجرایی دولتی به صورت گسترده با صدور اطلاعیه های گوناگون و روسای آنها مانند وزرا و معاونین وزرا، مدیران کل، استانداران و فرمانداران با مصاحبه یا اعمال محدودیت در تبلیغات شهری و فضای مجازی اقدام می کنند که خلاف صریح قانون است و ضروری است اقدام از اجتناب از این رفتارهای غیرقانونی به عمل آید.

 

شایعه سازی علیه دولت

وقتی نمایندگان تلاش می کنند از طریق تریبون مجلس و نطقی ۵ دقیقه ای افکارعمومی را تحت تاثیر قرار دهند و آن را با نامزد مورد نظر خود همسو کنند مسلم است که حلقه این تلاش ها وقتی به حوزه های انتخابیه می رسد گسترده ترمی شود و با شناختی که نسبت به حسایت ها و نوع تفکر مردم آن منطقه دارند از همان موضع برای جذب آرا اقدام می کنند؛ حال این اقدامات می خواهد سخنرانی علیه دولت باشد یا شایعه سازی هایی که بتواند نظرات موافق را هم به مخالف تبدیل کند.

 

در واقع مي توان گفت كه طعنه‌هاي انتخاباتي برخي از نمايندگان مجلس به روحاني تنها به بيانيه،‌ نطق و تذكر محدود نماند، چه آنكه برخي از نمايندگان پايداري در حوزه انتخابيه خود نيز زبان به انتقادهاي تند و تيز از دولت گشودند. كريمي قدوسي نماينده اي هم جز اين دسته از نمايندگان بود. او در حوزه انتخابيه خودش در نشستي خبري گفته بود:« عموم مردم به‌ویژه کشاورزان از عملکرد دولت روحانی راضی نیستند زیرا انتظارات مردم و وعده‌های دولت در حوزه‌های بیکاری، رکود و شرایط تحمیل‌شده و به‌هم‌ریخته اقتصادی محقق نشده است، در حوزه عمرانی نیز تمامی کارگران بخش‌های مختلف بیکار شده‌اند.»

 

حتي او به تحليل هاي خاص از مناظره هم پرداخت: «محبوبیت روحانی کاهش‌یافته زیرا عملکرد قابل‌ارائه‌ای برای مردم ندارد و چون دست روحانی خالی بود، در پاسخ به سؤال قالیباف در بحث ایجاد ۴ میلیون شغل، آن را دروغ نمی‌خواند، در واقع در ۹۰ درصد مناظره‌ها، روحانی و جهانگیری به حاشیه رفتند.»

 

از سويي ديگر منتقدان دولت از ابزاري به نام شايعه سازي نيز براي رسيدن به هدف مطلوب خود، صرف نظر نكردند. تا جايي كه در زماني كه نماينده ها در تعطيلات مجلس به حوزه انتخابيه شان رفته بودند،‌ برخي شايعه اي مبني بر قطع شدن ياران روستايي ها را دهان به دهان چرخاندند تا به گوش روستاييان برسد.

 

«طي سفرهای استانی متوجه شديم که شایعه تهدید کردن مردم از سوی دهیاران در برخی روستاها مطرح شده است؛ حال آنکه اصلا این موضوع بي اساس است» این را معاون پارلمانی رئیس جمهوری و عضو هیات اجرایی مرکزی انتخابات به خبرآنلاین می گوید؛ موضوعی که نشان می دهد برای تخریب برنامه ریزی شده است و قطعا می تواند در روزهای منتهی به انتخابات پررنگ تر شود.

 

 

.khabaronline.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش