چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴
۱۱:۱۹ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۲۵۸۸
شهری و روستایی

معاون شهردار تهران: بودجه مناطق اصلاح می شود

سکینه اشرفی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
معاون شهردار تهران از اصلاح بودجه مناطق در بودجه ۹۸ خبر داد.

به گزارش ایسنا، سکینه اشرفی در دومین نشست هم اندیشی «تهران شهری برای همه» اظهار کرد: برنامه سوم توسعه از ابتدای سال ۱۳۹۸ اجرا می‌شود و برای نخستین بار به نام شهر تهران است نه شهرداری تهران. 

 

به گفته وی؛ زنان در شهر تهران اولویت ویژه ای دارند و مسایل به سمت زنانه تر شدن پیش می رود؛ دو سوم از جمعیت فعالان اجتماعی را هم زنان تشکیل می دهند. 

 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه افزایش حضور زنان در عرصه مدیریتی شهری در برنامه سوم توسعه شهر تهران گنجانده شده است، اصلاح ساختار را برای افزایش امنیت زنان در شهر عنوان کرد.

 

شهرداری به ماموران خود آموزش دهد

فاطمه قاسم زاده رییس هیات مدیره شبکه یاری کودکان کار هم در این نشست به کمبود امکانات برای کودکان به خصوص در مناطق کم برخوردار شهر اشاره کرد و گفت: بهتر است شهرداری تهران مهدکودک‌هایی را با هزینه و شهریه کم اما با کیفیت بالا در اختیار شهروندان بگذارد. البته خانه‌های بازی کار خوبی است اما تعدادشان در مناطق محروم بسیار کم است و همگی در شمال شهر متمرکز شده اند. 

 

وی همچنین  گفت که شهرداری باید به ماموران خدمات شهری خود آموزش برخورد مناسب با کودکان زباله گرد بدهد و کمی آن را تسهیل کند. 

 

به گفته قاسم زاده طرح دوستدار کودک، فقط در حد نشست های بی نتیجه باقی ماند. البته این پروژه اشکال داشت چرا که نگاهی به مناطق محروم‌ نداشت و در مناطق بهره مند اجرا شد. 

 

اشرفی در پاسخ به اظهارات این فعال اجتماعی تعادل بخشی میان مناطق تهران را یکی از برنامه شهرداری عنوان کرد و توضیح داد: در این برنامه شاخص های‌ فرهنگی و اجتماعی مناطق قرار است احصا شود و بعد بر اساس شاخص ها اعتبارات تخصیص داده شود. 

 

وی ادامه داد: در بودجه سال ۹۸، به این موضوع توجه شده است و مناطق را اولویت بندی کردیم. شهرداری در راستای وظایفی که در قبال مناطق محروم دارد با سایر دستگاه ها هم برای اجرای بهتر آن ها وارد مذاکره شده است. 

 

اشرفی با بیان اینکه شهرداری معتقد است همه کارها را ۱۰۰ درصد و به تنهایی نمی تواند انجام دهد، گفت: بسیاری از اقدامات نیاز به مشارکت مردم دارد و شهرداری این را از همه مردم می‌خواهد. البته این رخداد تا به امروز وجود نداشته است مدیریت قبلی آورده ای از شهرفروشی به دست آورده و بخش کمی از آن را صرف شهر کرده است. اما ما اعتقاد داریم شهرداری نمی تواند و نباید در همه حوزه ها تصدی گری کند.

 

لزوم توجه شهرداری به حاشیه نشین ها

لیلا فلاحتی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی هم در این نشست، با بیان اینکه ادبیات برنامه سوم توسعه مشارکتی است، گفت: این برنامه شهرداری را از یک سازمان قدرت طلب به یک سازمان اجتماعی و مشارکت پذیر بدل کرده است. 

 

وی ادامه داد: تکانش های بحران اقتصادی امروز، در سال آینده نمود پیدا می کند و نه فقط قشر ضعیف را ضعیف تر می کند بلکه بخشی از بدنه میانه را هم به سمت لایه های پایینی می برد. 

 

فلاحتی با تاکید بر لزوم توجه بیش‌تر به حاشیه نشین ها گفت: شاید برخی مسایل در حیطه کار و اختیارات شهرداری نباشد، اما شهرداری می‌تواند در کاهش تکانش ها و تاب آورتر کردن شهر کمک کند. 

 

تبعیض در تخصیص بودجه مناطق

سمیه مومنی جامعه شناسی که نزدیک به ۱۰ سال سابقه کار با زنان محلی را دارد در این نشست با انتقاد از شیوه کار برخی مدیران شهری اظهار کرد: بودجه به صورت نامتعادلی میان مناطق تقسیم شده است. این فقدان تعادل در مورد غرفه های کارآفرینی مربوط به زنان نیز صدق می‌کند به طوری که مثلا در نمایشگاه بوستان گفت و گو بهترین غرفه ها برای مناطق شمالی شهر است و بدترین و آخرین غرفه ها سهم زنان جنوب شهر می‌شود. 

 

وی با اشاره به کودکان کار هم گفت: شهرداری در صورتی که قصد جدی درباره تفکیک زباله از مبدا دارد باید فکری هم برای هزاران شهروندی بکند که تنها منبع درآمدشان از زباله گردی است. شهر برای آدم های پولدار و ماشین دار ساخته شده و گویا عده ای باید بروند.

 

به گفته این فعال اجتماعی؛ حداقل کاری که شهرداری می‌تواند بکند این است که بودجه مناطق برخوردار را کم کند. از طرف دیگر بازارچه ها را به زنان واقعی سرپرست خانوار و با نظارت واگذار کند.

 

اصلاح بودجه مناطق 

اشرفی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری ‌و امور شورای شهرداری تهران در ادامه گفت: در یکسال و نیم گذشته کارهای خوبی در شهرداری انجام شده که متاسفانه اطلاع رسانی خوبی نسبت به آن ها انجام نشده است. 

 

وی توضیح داد: در بودجه سال ۹۸ که یکشنبه هفته آینده در صحن شورای شهر بررسی می شود، بودجه مناطق را تغییر دادیم. مثلا بودجه منطقه ۱، یک درصد و منطقه ۱۸، ۲۳ درصد افزایش یافته است؛ این بخشی از ویژگی و مزایای بودجه ریزی عملیاتی است. 

 

براساس گزارش شهرنوشت، شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران هم در این نشست تاکید کرد که امکانات خوبی در شهر داریم، اما باید بتوانیم از این امکانات استفاده کنیم. 

 

به گفته وی تغییر رویکرد با افزایش مشارکت و حضور زنان در اداره و نظارت بر امور حاصل می‌شود. متاسفانه ۲۸۰ شورایار زن در تهران وجود دارد که فقط ۲۵ درصد آنان فعال هستند. امیدوارم در انتخابات شورایاری آینده، زنان به حد پا به عرصه بگذارند.

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش