شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۰ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۹۰۰
شهری و روستایی

ثانیه هایی که زودتر می میرند و جریمه می شویم

چراغ راهنما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
چراغ سبز است و عدد ۱۳ را نشان می دهد؛ احساس می کنی فرصت داری تقاطع را رد کنی اما اشتباه می کنی زیرا ثانیه شمار یکباره می پرد روی ۳ ثانیه؛ آن وسط می مانی؛ نه می توانی پشت خط عابر ترمز کنی نه رد شوی. حالا یا باید ۲۰۰ هزارتومان جریمه بدهی یا ۴۰ هزارتومان.

به گزارش ایرنا، اگر خیلی خوش شانس باشی و روی خط عابر پیاده بایستی این پیامک برایت می آید: «مالک محترم خودرو .... تخلف عدم رعایت تقدم عبور عابر یا تجاوز یا توقف وسایل نقلیه در گذرگاه عابر پیاده در خیابان ....- شناسه قبض، شناسه پرداخت- راهور تهران بزرگ».

 

اما اگر بدشانس باشی و چراغ قرمز را رد کنی که باید ۲۰۰ هزار تومان بپردازی.

 

ممکن است مسئولان متولی اعلام کنند ۳ ثانیه چراغ سبز با احتساب ثانیه های چراغ زرد امکان عبور از چراغ یا توقف پشت خط عابر را فراهم می آورد اما گزارش ها نشان می دهد باتوجه به ترافیک یا سرعت خودرو، بسیاری از مواقع توقف پشت خط یا عبور از چراغ قرمز مقدور نیست و راننده، وسط تقاطع می ماند.

 

 

البته ممکن است عدد ثانیه شمار هنگامی که چراغ جهش می کند، متفاوت باشد به طور مثال شهروندی که به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مراجعه و از جریمه شدنش گلایه کرد گفت: چراغ سبز روی ۸ ثانیه بود که یکباره صفر شد؛ دیگر امکان توقف پشت خط را نداشتم و پیامک جریمه هم برایم آمد.

 

این شهروند که مشخصات خود را نزد خبرنگار ایرنا ارائه کرد مدعی بود این اتفاق بیشتر در تقاطع هایی می افتد که دوربین ثبت تخلف وجود دارد و در چهارراه های دیگر کمتر مشاهده شده است.

 

بررسی خبرنگار ایرنا نشان می دهد البته این مشکل در شهر تهران فراگیری بسیار زیاد ندارد اما مصداق های آن قابل تامل و توجه به نظر می رسد و باتوجه به جریمه شدن شهروندان، ضرورت دارد متولیان برای حل مشکل اقدام کنند.

از آنجا که موضوع چراغ های راهنمایی و رانندگی به ۲ نهاد پلیس راهور و شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران بر می گردد خبرنگار ایرنا طی ۲ روز تلاش کرد با مسئولان پلیس راهنمایی و رانندگی (راهور) پایتخت تماس بگیرد اما موفق نشد.

 

خبرنگار ایرنا با معاون ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ تماس گرفت و موضوع را طرح کرد؛ وی ابتدا گفت که «یک ساعت دیگر تماس بگیرید»؛ پس از آن خبرنگار تا روز بعد هرچندبار تماس گرفت پاسخ نشنید.

 

 

**پاسخ شهرداری

شرکت کنترل ترافیک تهران متولی طراحی، نصب، راه اندازی و نگهداری چراغ های راهنمایی و رانندگی سطح شهر است؛ این شرکت با اجرای مطالعات ترافیکی و سنجش موقعیت تقاطع ها انواع مختلف چراغ های راهنمایی را برای ساماندهی تقاطع ها نصب و راه اندازی می کند و طبق قانون، پلیس فقط بهره بردار این تجهیزات است.

 

در همین زمینه خبرنگار ایرنا این بار به سراغ مسئولان شهرداری تهران برای طرح این مشکل رفت که مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری در خصوص برخی گلایه ها مبنی بر اینکه ثانیه شمار یک دفعه صفر و چراغ، قرمز می شود توضیح داد: سیستم طوری طراحی شده که اگر قرار باشد زمان چراغ سبز به هر دلیلی کاهش یابد شمارشگر بر روی ۳ ثانیه تنظیم می شود و با احتساب زمان چراغ زرد (۲ ثانیه)، راننده فرصت کافی برای توقف یا عبور دارد.

 

«نوشین سرور» خاطرنشان کرد: حتی در برخی موارد، برعکس این قضیه اتفاق می افتد یعنی هنگامی که سیستم تشخیص دهد زمان چراغ سبز تقاطعی باید اضافه شود ثانیه های نمایشگر روی عددی ثابت می ماند تا حرکت خودروها تسهیل شود.

 

به گفته وی، چراغ راهنمایی هوشمند در حدود ۵۰۰ تقاطع مهم شهر تهران نصب شده و برخی از آنها نیز به سیستم ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز مجهز است.

 

به گزارش ایرنا برخی منابع پیشتر آمار کل تقاطع های شهر تهران را چهار هزار و ۵۰۰ تقاطع اعلام کرده بودند.

 

مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: تقاطع های هوشمند به یکدیگر متصل هستند و به صورت شبکه ای مدیریت می شوند پس نباید به تقاطع ها نگاه محلی کرد و باید آنها را به صورت یکپارچه دید.

 

وی افزود: سیستم هوشمند چراغ راهنمایی بدین گونه عمل می کند که از طریق داده های عبوری خودروها که از سنسورهای کف خیابان جمع آوری می شود و همچنین محاسبه فاصله زمانی بین هر دو خودرو عبوری، به صورت پیاپی تصمیم می گیرد زمان را چگونه در تقاطع اختصاص دهد.

 

سرور تاکید کرد: کوتاه شدن زمان چراغ سبز تقاطع براساس هوشمندی کنترلر تقاطع است.

 

مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه رانندگان فقط به صورت محلی تغییر رنگ چراغ را رصد می کنند، گفت: باید در نظر داشت در واقع ۲ اتفاق می افتد؛ یکی اینکه بر اساس تقاضای شبکه، سیستم در تقاطع های متصل به هم بهترین زمان بندی را انتخاب می کند و دوم اینکه بر اساس مشاهدات دوربین های ترافیکی، فرمان پلیس یا بازگشایی مسیر برای آتش نشانی و اورژانس ممکن است مقدار ثانیه ها و زمان چراغ سبز تغییر کند.

 

وی بیان کرد: بنابراین سیستم هوشمند در نهایت با هدف روان سازی ترافیک شبکه عمل می کند.

 

به گفته سرور، سیستم های ثبت تخلف قبل از شروع به کار توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بررسی و صحت سنجی «داده» می شوند تا مغایرتی با آیین نامه نداشته باشند.

 

وی اضافه کرد: پس از شروع به کار، عکس های ثبت شده متخلفان توسط اپراتورهای پلیس کنترل می شوند تا مغایرتی با مشخصات پلاک نداشته باشند.

 

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش