چهارشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴
۱۶:۵۹ - ۰۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۳۰۳
شهری و روستایی

زباله‌گردهایی که از کشاورزان پولدارترند

زباله‌گردها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت:‌در تهران زباله‌گردهایی هستند که از کشاورزان پولدارترند.

به گزارش شورای شهر تهران، احمد مسجدجامعی در برنامه تهران گردی خود از مجموعه دفع پسماند آرادکوه بازدید کرد و اظهار داشت: زباله‌های زیادی به آرادکوه می‌آید و جالب است بدانید که درآمد یک زباله‌گرد از ۲۰ الی ۳۰ سطل زباله حتی از یک کشاورز که زحمت زیادی برای محصولش می‌کشد، بیشتر است.

وی با بیان اینکه در گذشته «محور آباد» محل دپوی زباله پایتخت بود اما بعد از مدتی جمع‌آوری و به آرادکوه منتقل شد، گفت: همزمان با آرادکوه، در تقی آباد نیز شبکه جمع‌آوری زباله مستقر شد که خوشبختانه تقی آباد با کمک شهرداری تهران جمع‌آوری شد.

مسجدجامعی با اشاره به اینکه در حال حاضر شیرابه زباله در آرادکوه موجب انتشار بوی نامطبوع در منطقه شده است، تصریح کرد: بر اساس آمار بهزیستی ۶ درصد کودکان کار در حوزه جمع‌آوری زباله فعالند که عمدتاً افغانستانی و پاکستانی هستند.

وی با بیان اینکه در طول مسیر با کودکان گل فروش که در مسیر بهشت زهرا (س) مستقر شده‌اند روبرو شدیم، گفت: این کودکان از ساعت ۵ تا ۱۹ در کنار اتوبان مشغول گلفروشی هستند؛ مسئول بالادستی آنها به کودکان روزی ۳۰ هزار تومان و به نوجوانان روزی ۵۰ هزار تومان حقوق می‌دهد و وقتی با آنها روبه رو شدیم این کودکان نگران بودند که مبادا عکس‌شان منتشر شوند و از کار بیکار شوند.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در شورای شهر رویکرد ما در زمینه آرادکوه، مسائل زیست محیطی و بهبود وضعیت شیرابه‌ها، همچنین رویکرد اجتماعی و تفکیک زباله از مبدأ است، گفت: کارکنان سازمان پسماند بارها به ما گفته‌اند که شما برایتطهیرکنندگان در بهشت زهرا مزایایی در نظر گرفته‌اید اما وضعیت ما در میان کوه زباله به مراتب بدتر است و مزایایی نداریم.

مخلوط شدن زباله‌های بیمارستانی با زباله‌های دیگر

مسجدجامعی در ادامه بازدیدش از آرادکوه با بیان اینکه روزانه هفت الی هشت هزار تن زباله در شهر تهران جمع‌آوری می‌شود، گفت: انواع و اقسام زباله که برخی از آنها خطرناک هستند همچون زباله‌های بیمارستانی نیز در این مکان دفن می‌شوند.

وی با بیان اینکه پیش از این عمده زباله‌ها به مرکز آبعلی ارسال می‌شد اما به دلیل خطرات زیست محیطی حالا عمده زباله‌ها بهآرادکوه منتقل می‌شود، عنوان کرد: مسئولان امر گفته‌اند که در این زمین یک لایه سنگی نفوذناپذیر وجود دارد که مانع انتقال شیرابه‌ها به زمین می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به اینکه فعالیت دپوی زباله در آرادکوه مصوبه قانونی دارد، گفت: اینجا کارگران در ابتدانسبت به تفکیک زباله و گروه بندی آن اقدام می‌کنند و بعد از آن نیز عمدتاً زباله‌ها برای تهیه کمپوست به کار گرفته می‌شود.

مسجدجامعی با بیان اینکه متأسفانه زباله‌های بیمارستانی نیز بدون بی خطرسازی رها می‌شوند، اظهارداشت: مسئله نگران کنندهاین است که حجم زیادی از زباله‌های بیمارستانی کم شده است و این نشان می‌دهد زباله‌های خطرناک بیمارستانی مخلوطزباله‌های معمولی و دفن می‌شوند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه شهرداری تهران نسبت به راه اندازی کارخانه زباله سوز اقدام کرده است اما به دلیل ارزان بودن برق تولید آن مقرون به صرفه نیست، گفت: اگر بشود زباله سوز را تغییر داد و کاربری آن را به سوزاندن زباله‌های بیمارستانی عوض کرد، اتفاق خوبی می‌افتد چرا که دمای زباله سوز ۱۸۰۰ درجه است و در این شدت حرارت زباله‌های بیمارستانی از بین می‌روند.

دستگاه‌های مسئول دیگر در حوزه پسماند با شهرداری همکاری نمی‌کنند

مسجدجامعی در ادامه بازدید خود تصریح کرد: در سطح شهر ایستگاه‌های بزرگ دریافت زباله وجود دارد. در شورای شهر چهارم زمین بزرگی را در نظر گرفتیم که همه این ایستگاه‌های سطح شهر جمع‌آوری و در این زمین مستقر شوند اما هنوز زیرساخت‌های آن تکمیل نشده است و اعتبارات لازم برای متمرکز کردن این ایستگاه‌های دریافت زباله تأمین شده است.

وی با انتقاد از عدم همراهی سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها گفت: نمی‌شود از سازمان مدیریت پسماند و شهرداری منهای سایردستگاه‌ها انتظار کار در حوزه پسماند را داشت چرا که اگر قرار باشد نظام پسماند پراکنده باشد نمی‌توانیم شاهد اتفاق خوبی در این حوزه باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه مسئله دیگر ما در حوزه پسماند نبود سند فرادستی است، اظهارداشت: ما سند بالادستی در حوزه پسماند نداریم و با حرف‌های پراکنده و اقدامات متعدد راه به جایی نمی‌رسد و لازم است هر چه سریع‌تر سند فرادستی پسماند تهیه و ابلاغ شود.

کارخانه قدیمی بازیافت موزه پسماند شود

مسجدجامعی افزود: شرایط آرادکوه به گونه‌ای است که با توسعه روستاها در اطراف آن نارضایتی مردم دو چندان شده است. در سازمان مدیریت پسماند یک کارخانه تولید کمپوست وجود دارد که قبل از انقلاب توسط یک شرکت انگلیسی ساخته شد اما بعد از افتتاح در سال ۵۳ به دلیل آنکه ظرفیت زباله‌اش کم بود و خروجی خوبی نداشت تنها ۹ ماه کار کرد و بعد از آن نیز تعطیل شد که مجدداً در زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی افتتاح شد اما از آنجایی که ورودی زباله آن برای شهر تهران قابل قبول نبود و بوی نامطبوع این مرکز موجب نارضایتی شهروندان شده این مرکز مجدداً تعطیل شد و در این دوره هم تنها ۹ ماه کار کرد.

وی با بیان اینکه این کارخانه حالا متروکه و رها شده است و تنها به درد آن می‌خورد که به لوکیشن فیلم تبدیل شود، گفت: البته با قدیمی شدن تکنولوژی آن، می‌توان این کارخانه را به یک موزه برای پسماند تبدیل کرد و حتی در بیرون این کارخانه المان‌هایقدیمی نیز وجود دارد به گونه‌ای که یکی از قدیمی‌ترین دستگاه‌های پمپ بنزین دقیقاً در بیرون کارخانه وجود دارد و می‌تواند به موزه شدن این مجموعه کمک کند.

مسجدجامعی با بیان اینکه در گذشته این مرکز بسیار بزرگ بود اما با انتقال فرآیند زباله سوزی به آرادکوه این مرکز بخشی از زمین‌های خود را به آتش نشانی داد تا به مرکز آموزش تبدیل شود، گفت: امروز در نظر داریم به آرادکوه برویم و در مورد وضعیت زباله‌های تهران بررسی انجام دهیم.

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش