پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۱۰۶
شهری و روستایی

وضعیت مناطق سیل زده سرخس ۳ ماه پس از حادثه

آوارگی در گرمای ۴۵ درجه

مناطق سیل زده سرخس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

شهرستان سرخس در دوره آماری با متوسط ۱۸۰ میلی متر بارندگی یکی از مناطق گرم و خشک استان است که سال هاست با کمبود بارش و خشکسالی دست و پنجه نرم می کند،اما با تغییرات اقلیمی پیش آمده طی زمستان گذشته وبهار امسال ،سرخس نیز پس از چندین سال اولین تر سالی خود را با افزایش دوبرابری بارش ها و بیش از ۳۳۸ میلی متربارندگی که تنها در فروردین ۷۰ میلی متر بود، تجربه کرد.این بارش ها اگرچه برکات قابل توجهی در افزایش سطح زیر کشت  تولیدات زراعی به ویژه گندم  داشت اما متاسفانه خسارت هایی را نیز به علت جاری شدن سیل ووجود سیلاب ها در سه روستای چاله زرد ،صمد آباد وکلاته صاحب به وجود آورد و در بخش های مسکونی زیر ساخت های روستایی و راه های مواصلاتی خسارت هایی به جا گذاشت.

پس از گذشت بیش از سه ماه از وقوع سیل در سه روستای سرخس ، در یک گزارش میدانی و در گفت وگو با مردم، با توجه به وعده های داده شده آخرین اقدامات انجام شده را بررسی می کنیم. اسد خانی از اهالی روستای صمد آباد ،با اشاره به خسارت هایی که سیل بر وی تحمیل کرده است گفت:حادثه سیل، غیر منتظره وغیر قابل پیش بینی بودوتا کنون سیلاب هایی با این میزان  در منطقه ما وجود نداشت، در شب حادثه خواب بودیم که آب وارد خانه شد،تنها توانستیم خود را نجات دهیم ، اثاثیه زندگی ما وتعدادی دام از بین رفتند،کمک هایی از سوی هلال احمر در خصوص مواد غذایی در همان ایام شد، اما تاکنون برای جبران خسارت ما در بخش دام وزراعت ، وام تعمیر وبازسازی خانه به دست ما نرسیده است.

فقط ۴ متر موکت  به ما داده اند

عیسی شاه محمدی از روستای چاله زرد، دیگر آسیب دیده از سیل با گلایه از این که فقط چهار متر موکت  به ما داده اند افزود:در جریان سیل کلیه وسایل زندگی، اعم از یخچال ،ماشین لباس شویی تلویزیون و... از بین رفته است وامروز خانواده من در خانه همسایه وفامیل شب را به سر می برند، البته از افرادی  که کمک کردند اسباب واثاثیه ما از میان گل و لای بیرون بیاید کمال تشکر را داریم، اما لازم است امروز هم سری به ما بزنند.

در بازسازی این خانه آن چه می بینید از مصالحی که برای تعمیر به کار رفته همه را قرض کردم حتی کمک بلا عوض را ندادند .چرا که می گویند وام بگیر تا پنج میلیون بلاعوض به شما بدهیم.ازسوی دیگر تیموری ،بخشدار مرکزی سرخس با رد ادعای عیسی شاه محمدی که گفته بود فقط چهار مترموکت به ما داده اند، گفت: مقدار قابل توجهی وسایل منزل توسط  هلال احمر در روستای چاله زرد توزیع شده است همچنین  یک موکب با احداث آشپزخانه دراین منطقه  چندین روز غذای گرم برای اهالی منطقه تهیه کرده است.

از خجالت در مقابل فرزندانم آب می شوم

نوشیروانی یکی دیگر از  سیل زدگان   روستای چاله زرد با بیان این که توزیع اقلام زندگی به آسیب‌دید‌گان سیل شکل  منطقی ندارد افزود:چرا وعده می دهید وما را درانتظار می گذارید.هر ساعت زندگی برای زن وبچه های ما یک روز تمام می شود با این هوای بالای ۴۵ درجه در کنار سایه دیوار خانه ای، می توان زندگی کرد؟باور کنید از خجالت در مقابل فرزندانم آب می شوم .تمامی وسایل زندگی من از بین رفت .تنها یک یخچال کهنه به دستم رسیده ،در جریان سیل دستگاه جوجه کشی ،تعدادی مرغ آماده فروش وگوسفندانم از بین رفته است .

وی افزود:از سوی جهاد ودام پزشکی بررسی شد اما تاکنون هیچ اقدامی نشده است. هوشنگ نصیری عضو شورای روستای چاله زرد با تایید مشکلات سیل زد گان گفت:بعد ازحادثه سیل ادارات و دیگرخیران در بحث امداد ونجات سنگ تمام گذاشتند والبته کمک هایی نیز در تامین وسایل برقی و... شد که کافی نبود.دادن یک یخچال به تنهایی مشکل را حل نمی کند، از طرفی مردم این جا اکثرا مددجو یند و از کمیته امداد وبهزیستی توقع بیشتری در تامین وسایل منزل و... دارندبسیاری از سیل زد گان وسایل ابتدایی زندگی را ندارند.

لازم است مسئولان در این خصوص کمک بیشتری کنندباید عرض کنم اگر به طور کلی بعد از حادثه سیل در بحث کمک های انجام شده  به یک جمع‌بندی برسیم،می توان گفت: کاری که قابل گفتن باشد، نشده است ،همچنان آبنمای روستا و چاه های آب شرب دام روستاییان تخریب شده به حال خود رها شده است.هزینه خسارت های بخش کشاورزی ودامی بلا تکلیف است .اماکن تخریب شده ونیازمند تعمیرات است ،  مراحل تشکیل پرونده آن ها انجام شده ودر حال پیگیری هستیم.عبدا... فراضی از روستای صمد آباد که واحد مسکونی اش تخریب شده است گفت:ما امروز جا ومکان درستی نداریم ، زندگی در چادر با این هوای گرم طاقت فرساست . خواهشی که داریم تکلیف ساخت اماکن مسکونی ما را روشن کنند.

ناصر کوهکن دهیار صمد آباد در خصوص کمک به سیل زد گان روستا گفت:البته کمک هایی از سوی هلال احمر و دیگر نهاد ها ومردم در تامین بسته غذایی ،لباس، وسایل زندگی وبرقی به دست سیل زدگان رسید که کمال تشکر را داریم، اما از آن جا که کمک ها کافی نبود نتوانستیم همه خانواده ها را پوشش دهیم.وی با اشاره به اماکن خسارت دیده روستا افزود: از مجموع ۱۰۰ واحد تخریبی وخسارت دیده سیل ،فهرست تهیه شد وهم اکنون در مرحله تشکیل پرونده در بنیاد مسکن هستند وبنیاد مرحله اول ساخت وساز را در زمین جانمایی شده به زودی شروع خواهد کرد. هنوزمیزان خسارت های بخش دام وکشاورزی قطعی نشده است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخس نیزگفت: در اولین فرصت بعد از وقوع سیل برابر دستورالعمل های سازمان جهاد کشاورزی استان اکیپ هایی به روستاهای سیل زده اعزام  شد تا با بررسی های لازم میزان خسارت های اولیه را مشخص کنند .

محمد علی رهنما با بیان این که آمار خسارت های ارائه شده به بررسی بیشتری نیاز دارد، افزود:به دستور سرپرست فرمانداری وقت در ماه گذشته کار گروه شهرستانی بررسی خسارت سیل تشکیل ودر اولین جلسه مصوب شد مجددا با همکاری دهیار اعضای شورا وکارشناس اعزامی از استان میزان خسارت ها در بخش دام وکشاورزی مشخص شود. وی از تشکیل دومین جلسه کارگروه شهرستانی تعیین تکلیف خسارت سیل در روزهای آینده خبر داد واضافه کرد:در این جلسه پس از بررسی گزارش نهایی خسارت سیل به بخش کشاورزی ودامی ،تصمیمات نهایی ودر سامانه وزارت کشور (سجاد) ثبت شد  تا پس از بررسی در کارگروه استان ،میزان پرداختی به هر خسارت دیده در مناطق سیل زده اعم از بلاعوض و... مشخص وابلاغ شود.

رهنما تصریح کرد:در خصوص مرمت وبازسازی چاه های آب شرب احشام در روستاهای خسارت دیده از سیل تمهیداتی در گزارش ارسالی دیده شده که در صورت تخصیص اعتبارات در اسرع وقت عملیات بازسازی و... انجام خواهد شد. روستاییان از جابه جایی استقبال نمی کنند.رئیس بنیاد مسکن شهرستان سرخس با بیان این که تملک زمین و استقبال نکردن روستاییان سیل زده از جابه جایی ،از عمده مشکلات موجود است، گفت:ما در خصوص احداث مسکن برای سیل زدگان در روستاهای حادثه دیده با مشکل تملک اراضی وجابه جایی اهالی روبه رو هستیم چرا که حاضر نیستند از مکان فعلی که دچار سیل بردگی شده است فاصله بگیرند ودر محل دیگری اسکان یابند.

سعید زحمتکش با اشاره به این که بخشی از واحدهای مسکونی سیل زد گان درحریم کال ومسیل ها قرار داشتند وتعدادی نیز خارج از مسیر سیلاب ها و بر اثر آب گرفتگی وشدت باران دچار خسارت شدند افزود:متاسفانه اراضی مناسب برای ساخت واحد های مسکونی در میان روستا یا حاشیه آن مالکیت عرفی دارد، که لازم است برای  تملک وتسریع در امر ایجاد سر پناه برای سیل زد گان ،اعضای شورا ودهیاران مناطق سیل زده ورود جدی داشته باشند. رئیس بنیاد مسکن سرخس با اعلام این که در اعطای تسهیلات مسکن به سیل زد گان محدودیتی نداریم ، تصریح کرد:تا کنون از سه روستای صاحب داد،  صمد آباد وچاله زرد تنها ۲۰ نفر پس از تشکیل پرونده به بانک معرفی شدند که تاکید می شود از این فرصت استفاده کنند. چرا که شهرستان سرخس دومین سهم اعتبارات سیل را در استان دارد.

به زودی فاز اول ساخت ۱۰۷ واحد مسکونی اجرایی می شود

 فرماندار سرخس با بیان این که در فاز اول  ساخت ۱۰۷ واحد مسکونی پس از واگذاری زمین عملیاتی می شود ،گفت:در بارندگی‎ها و سیلاب‎های ابتدای امسال به ۳۷۹ واحد مسکونی خسارت وارد شد، که حدود ۳۰۰ واحد نیازمند نوسازی و بازسازی و ۷۹ واحد دیگر تعمیری است. وی با اظهار این که ۵۰ تا ۶۰ درصد اماکن سیل زده در حریم رودخانه ومسیل قرار دارد وباز سازی وساخت آن ها در مکان فعلی امکان پذیر نیست،  افزود:با همکاری دهیاری واعضای شورا ی روستا زمین مد نظر در روستاهای سیل زده معرفی  می‌شود،  هم اکنون پیگیر مجوز های قانونی آن از آب منطقه ای هستیم وظرف هفته های آینده دستور ساخت اجرایی می شود.

محمد رضا رجبی مقدم با تاکید بر این که هر گونه ساخت وساز وحتی تعمیر واحد مسکونی در حریم رودخانه ها ومسیل ها ممنوع است، یاد آور شد:مسئولیت وعواقب هر گونه ساخت واحد مسکونی یا تعمیر در حریم سیلاب ها بر عهده مالکان است .برهمین اساس اماکنی که خارج از حریم رودخانه ومسیل، واقع شدند، وبه علت آب گرفتگی وشدت بارش ها آسیب دیدندو نیاز به تعمیر دارند ،شناسایی شدند وصاحبان آن ها هرچه سریع تر برای تشکیل پرونده وسیر مراحل دریافت وام به بنیاد مسکن مراجعه کنند. فرماندار سرخس تصریح کرد:دربحث پرداخت خسارت های سیل ،در بخش دامی وکشاورزی به زودی جلسه کارگروه برای بررسی نهایی میزان خسارت تصمیمات خود را خواهد گرفت وبرابر دستور العمل هیئت وزیران میزان پس از تخصیص اعتبار پرداخت ها انجام خواهد شد.

گرمای هوا وضرورت تسریع بازسازی واحدهای خسارت دیده

درشرایطی  که طی  چند روز گذشته بالاترین دمای هوا درشهرستان سرخس ۵۲  درجه ثبت شد مسئولان باید هرچه سریع تر به بازسازی واحدهای خسارت دیده بپردازند .

محمودی

khorasannews.com
  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش