سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴
۱۳:۲۴ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۲۵۲
شهری و روستایی

جاری شدن آب در مادی فدن پس از ۱۵ سال

جاری شدن آب در مادی فدن,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
معاون خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: با ساماندهی سر دهانه مادی فدن و آزادسازی قسمت‌های مسدود شده آن، پس از گذشت ۱۵ سال آب در آن جریان یافت و روح تازه‌ای در کالبد این مادی دمیده شد.

حسین امیری در گفت و گو با ایمنا، اظهار کرد: مادی آبراهی است که پیشنه‌ای همسو با شکل‌گیری شهر اصفهان داشته تا آب را از رودخانه زاینده‌رود به دشت حاصل‌خیز اصفهان رسانده و برای شرب، کشاورزی، آسیاب‌ها و توسعه شهرنشینی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه از سرچشمه زاینده رود تا گاوخونی ۱۵۴ مادی و نهر از رودخانه زاینده‌رود جدا می‌شود، افزود: طومار ۲۷ صفحه‌ای شیخ‌بهایی سندی است که گواه از وجود مادی‌ها، پیش از دوران صفویه دارد و تقسیم آب زاینده رود را از ابتدا تا انتها نگاشته، به ۳۳ سهم تقسیم و در آن به مادی های بزرگی چون سهم (صم)، نیاسر، قمیش، شاه کبیر (سیاه) و فدن اشاره کرده است.

معاون خدمات شهری شهردار اصفهان ادامه داد: مشابه مادی های اصفهان را فقط می‌توان در شهرهای تاریخی هلند مانند "آمستردام" دید که در آنجا با نام "خراخت" معروف است.

وی با بیان اینکه شهر اصفهان در حدود ۳۲۰ کیلومتر مادی دارد که به صورت مویرگ‌های حیاتی در کالبد شهر اصفهان گسترش یافته است، گفت: شهرداری اصفهان بنا بر رسالت و سیاست خود احیا، ساماندهی و بازسازی مادی های شهر را در دستور کار خود قرار داده است.

امیری اظهار کرد: شهرداری اصفهان در سه سال اخیر بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی و مالون چینی، احیای فضای سبز، ایجاد مبلمان و احداث پارک‌های خطی در کنار مادی‌ها هزینه کرده که این موضوع علاوه بر افزایش سرانه فضای سبز و حفظ محیط زیست ارزش افزوده برای ساکنان حاشیه مادی‌ها همراه داشته است.

وی تصریح کرد: این مادی که از آن با عناوین "فدین" و "فدا" نیز یاد شده است، از نزدیکی جزیره شنی در پارک ناژوان آغاز شده و پس از عبور از ناژوان، نصرآباد، بزرگراه خیام در مسیر خود از داخل مسجد لنبان در خیابان دکتر بهشتی و سپس از خیابان‌های شهید بهشتی، اردیبهشت، شیخ بهایی، خلجا و طالقانی عبور کرده و در محل لت اسماعیل بیگ در ابتدای خیابان طیب به دو شعبه تقسیم می‌شده است، اما شعبه‌ای مسیر شرق را به سمت باغ چهلستون و میدان نقش جهان ادامه می‌داد، در حال حاضر از بین رفته و فقط قسمتی از آن در باغ چهلستون دیده می‌شود.

معاون خدمات شهری شهردار اصفهان ادامه داد: شعبه دیگر که "مادی بابا حسن" نام دارد، در امتداد خیابان طیب به سمت شمال پیش می‌رود، از زیر سردر دروازه درب کوشک و از داخل مدرسه علمیه درب کوشک در خیابان طیب عبور کرده و سپس از خیابان مسجد سید در امتداد خیابان آیت الله بیدآبادی از محله علی قلی آقا و از کنار مسجد، حمام و بازارچه علی قلی آقا می‌گذرد و به مادی علی‌قلی‌آقا و قبرستان قدیم آب‌پخشان می‌رسد تا در محل لت آب پخشان به دو شعبه تقسیم شود.

وی با بیان اینکه شعبه مستقیم به نام "مادی صفی میرزا" به سمت شمال می‌رود و پس از عبور از خیابان فروغی، میدان شهدا، خیابان کاوه، محله بابلدشت و خیابان باهنر به پایین دست محله مهرآباد زینبیه می‌رسد، افزود: شعبه دیگر که مادی فدن است، ابتدا به سمت غرب (تا حدود ۳۰۰ متر) و سپس به سمت شمال ادامه مسیر می‌دهد و پس از عبور از خیابان‌های فروغی، دکتر فاطمی و کاوه در گذشته به بالا دست محله مهرآباد زینبیه می‌رسیده است ولی در حال حاضر به مادی شاه‌پسند در خیابان ابوریحان منطقه هفت می‌ریزد، همچنین یکی دیگر از انشعابات آنکه در حال حاضر وجود ندارد نیز به باغ فدک می‌رسیده است.

امیری با بیان اینکه طول مادی فدن از نزدیکی جزیره شنی در پارک ناژوان تا مادی شاه پسند و انشعابات صفی میرزا ۱۸ هزار و ۱۱۸ متر است که از مناطق ناژوان، یک، هفت، هشت و ۱۴ عبور می‌کند، تصریح کرد: در حال حاضر با تلاش‌های انجام شده توسط حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان و مسئولان مناطق یاد شده، ساماندهی سر دهانه مادی فدن انجام و با آزادسازی قسمت‌های مسدود شده آن، پس از گذشت ۱۵ سال آب در این مادی جریان یافت و روح تازه‌ای در کالبد این مادی دمیده شد.

وی گفت: هم اکنون آب مادی فدن تا خیابان باهنر رسیده و تا انتهای مسیر پیش خواهد رفت.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش