یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۳۳ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۶۸۲
محیط زیست و گردشگری

سرنوشت مشابه تالابهای کشور؛

۴۵ درصد تالاب انزلی خشک شده است

تالاب انزلی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گیلان، یکی از تهدیدات زیست محیطی تالاب انزلی را کاهش تراز آبی دریای خزر دانست و یادآور شد: تالاب انزلی در گذشته ۱۱ متر عمق داشت، اما امروز حدود ۴۵ درصد تالاب خشک شده است.

به گزارش ایسنا ، قربانعلی محمدپور در نشست منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که به میزبانی جهاددانشگاهی استان گیلان در سالن اجتماعات سازمان حفاظت محیط زیست استان برگزار شد، با بیان اینکه حال محیط زیست کشور خوب نیست، اظهار کرد: استان های شمالی به ویژه گیلان و مازندران و گلستان مشکلات زیست محیطی ویژه ای دارند که بخشی از آن به عملکرد ضعیف اجرایی و بخشی دیگر به کوتاهی مراکز آموزشی در انجام رسالت فرهنگ سازی محیط زیستی برمی گردد.

 

وی خشکسالی در جنوب و ریزگردها در غرب و بیماری جنگل های زاگرس و پسماند استان های شمالی را از جمله مشکلات زیست محیطی کشور دانست و تصریح کرد: روزانه بیش از دو هزار تن زباله در گیلان تولید می شود که این میزان از ۲۵ اسفندماه تا ۱۵ فروردین ماه به حدود سه هزار تن در روز می رسد.

 

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست گیلان سرانه تولید زباله در استان های شمالی را به مراتب بیشتر دانست و یادآور شد: دولت در قالب طرح های سالم سازی سواحل شرایطی را فراهم می کند تا گردشگران در ایام تعطیلات از طبیعت خدادادی بهره مند شوند، اما تولید پسماند در جنگل و جلگه افزایش پیدا می کند.

 

محمدپور با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶ مرکز دفن زباله در استان داریم که دچار بدترین وضعیت زیست محیطی هستند، گفت: ارتفاع زباله در مرکز سراوان به ۹۲ متر رسیده که ناشی از سه دهه دفن زباله در این مرکز است و در هر ثانیه پنج لیتر شیرابه تولید می کند؛ البته در روزهای بارانی حجم تولید شیرابه به ۱۵ لیتر در هر ثانیه می رسد.

 

این مقام مسئول ادامه داد: پس آب های خانگی، صنعتی و بیمارستانی مرکز سراوان اثرات مخرب زیست محیطی بر دو رودخانه شهر رشت گذاشته که در نهایت به تالاب و سپس دریای خزر ختم می شود. مشکلات زیست محیطی ناشی از پسماند و پس آب صیادان را از آستارا تا گرگان نیز دچار مشکل کرده است.

 

وی یکی از تهدیدات زیست محیطی تالاب انزلی را کاهش تراز آبی دریای خزر دانست و یادآور شد: تالاب انزلی در گذشته ۱۱ متر عمق داشت، اما امروز در برخی از نقاط حوزه های جنوبی تالاب عمق ۳۰ سانتی متری را تجربه می کند و می توان گفت حدود ۴۵ درصد تالاب خشک شده است.

 

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست گیلان از پاکسازی بیش از ۴۰۰ هکتار از عرصه های آبی سطح استان از سنبل آبی خبر داد و عنوان کرد: حدود ۲۵ سال گذشته معضل آزولا را داشتیم و امروز با سنبل آبی دست و پنجه نرم می کنیم لذا با کمک دولت بهترین دستگاه روز دنیا را خریداری کردیم و کار پاکسازی را انجام می دهیم.

 

محمدپور با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی تفکیک از مبدا پسماند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز از بهترین مراکز آموزش عالی و بهترین اساتید حوزه محیط زیست برخوردار هستیم. بی تردید بحث انتقال فرهنگ زیست محیطی از راه آموزش به دست می آید و اگر آموزه های فرهنگی در حوزه محیط زیست درست شود، فرهنگ زیست محیطی شکل می گیرد.

 

وی با اشاره به ورود سالانه ۶۰۰ هزار تن رسوب به تالاب انزلی، تصریح کرد این رسوبات عمق تالاب را نیم سانت کاهش داده است که باید ساز و کارهای لازم برای جلوگیری از ورود رسوبات نیز دیده شود.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه طی سفر اخیر رئیس جمهور به گیلان ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت پسماند استان های شمالی تخصیص یافت، گفت: از سال آینده وارد فاز تفاهم نامه و عملیات اجرایی مدیریت پسماند در غرب، شرق و مرکز استان با شرکت های ایتالیایی و چینی خواهیم شد.

 

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم تغییر نگاه در تولید پسماند، اضافه کرد: تفکیک می تواند حجم پسماند را کاهش دهد، اما متاسفانه اختلاف حجم تولید پسماند یک خانوار روستایی با یک خانوار شهری تنها ۵۰ گرم است که نشان می دهد باید به راه و روش گذشتگان در شیوه زندگی دوستدار محیط زیست برگردیم.

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش