جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۳۵۲
محیط زیست و گردشگری

رئیس اتاق ایران ایرادات بازار گردشگری را لیست کرد

فرصت‌سوزی در ارزان‌ترین کشور توریستی

ایرادات بازار گردشگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

عضو جدید شورای‌عالی میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به استعداد طبیعی ایران برای جذب توریست خارجی و از آن مهم‌تر، فرصت ارزی فراهم شده در بازار گردشگری کشور، ایرادات این حوزه درآمدزا که از ضعف سیاست‌گذاری دولتی نشات می‌گیرد را خطاب به دولت و بخش‌خصوصی فهرست کرد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران که به‌تازگی با حکم رئیس‌جمهور به‌عنوان عضو جدید حقیقی شورای‌عالی گردشگری منصوب شد، هفته گذشته در جریان سفر به استان خراسان رضوی، در نشست کمیسیون گردشگری اتاق مشهد حضور پیدا کرد و درباره مزایای این حوزه برای اقتصاد کشور نکاتی را مطرح کرد.

این عضو شورای‌عالی گردشگری، «نبود برنامه میان‌مدت و بلندمدت در صنعت گردشگری»، «غفلت از نیاز کشورهای همسایه به گردشگری سلامت با توجه به پتانسیل پزشکی و درمانی ایران»، «بی‌توجهی به ذائقه اقامتی توریست خارجی علاقه‌مند به سفر به ایران» و همچنین «عدم مهارت برخی نیروهای کاری فعال در تورهای تخصصی» را از جمله ایرادات کلیدی بازار گردشگری ایران عنوان کرد و در مقابل، از بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران این بازار خواست به جای بیان صرفا مشکلات و دغدغه‌ها، راهکارهای حل چالش‌های موجود را نیز پیشنهاد کنند.

رئیس اتاق ایران گفت: طبق برآوردها، گردش درآمدهای گردشگری در دنیا حدود ۱۵۰۰ میلیارد دلار است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۱۸۰۰ میلیارد دلار برسد اما سهم کشورمان از این رقم بسیار ناچیز است.  غلامحسین شافعی در دومین جلسه کمیسیون گردشگری اتاق مشهد گفت: در برخی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، گردشگری جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده اما ما متاسفانه در این زمینه عقب هستیم؛ طبق برآوردها، سهم گردشگری از تجارت جهانی ۷ درصد است که این رقم نسبت به سایر مولفه‌های اقتصادی برای گردشگری قابل‌ملاحظه است اما سهم کشور ما از این میزان، کمتر از نیم درصد است و این در حالی است که ایران از نظر امکانات و پتانسیل‌های موجود در مساله گردشگری، جزو ۱۰ کشور اول دنیاست. رئیس اتاق ایران تاکید کرد: این آمار و ارقام نشان می‌دهد که ما در استفاده از این محور موفق نبوده‌ایم و مهم‌ترین عامل این عدم موفقیت، نبود نقشه راه جامعی برای این حوزه است.

در یکی، دو سال اخیر سازمان میراث فرهنگی و حال وزارت میراث فرهنگی درباره سند جامع گردشگری کشور اقداماتی انجام دادند، اما هنوز به نتیجه مطلوب در این زمینه نرسیده‌ایم. هر کاری که از گذشته در حوزه گردشگری انجام داده‌ایم با چشم‌های بسته و بدون دورنمای مشخص و همراه با بی‌برنامگی در انتشار برنامه‌ها بوده است. وی بی‌برنامگی درباره مجوزهای اماکن اقامتی را تعجب‌برانگیز خواند و گفت: ما به بهانه دستگیری و حمایت از فعالیت‌های اقتصادی کوچک و متوسط بخشی از جامعه چون صنعت و گردشگری را رها کرده‌ایم و همه اینها به‌دلیل بی‌برنامگی است.

رئیس اتاق ایران درخصوص وضعیت ایران در حوزه گردشگری سلامت در منطقه گفت: امکانات پزشکی و وضعیت ما در حوزه سلامت بسیار پیشرفته است، کشورهای اطراف مان نیز نیازمند این خدمات هستند اما سوال اینجاست که چرا هفته‌ای دو پرواز از کابل برای گردشگری سلامت به هندوستان می‌رود و مشهد در نزدیکی افغانستان نتوانسته این موقعیت را به دست بیاورد؟

شافعی ادامه داد: در حوزه گردشگری طبیعت هم‌چنین وضعی داریم، بسیاری از توریست‌ها به‌دنبال هتل مجلل نیستند و اماکنی را می‌خواهند ببینند که در کشور خود ندارند و متاسفانه ما امکانات زیادی در این زمینه در کشور نداریم؛ توریست‌ها در کشور ما گرفتار و حیرانند؛ آنها گرفتار دلال‌بازی هستند. وی تصریح کرد: گردشگران سلامت و مدیریت کردن گردشگری در بخش خصوصی باید به یک اولویت تبدیل شود.

ما نیازمند تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه گردشگری هستیم و مسائل فرهنگی در این قضیه صد برابر مهم‌تر از هر نکته‌ای است. اینکه راهنمای گردشگری در آرامگاه فردوسی چقدر تاریخ ادبیات و هنر ایران را بلد است، بسیار مهم است. رئیس اتاق ایران تاکید کرد: اثرات فرهنگی مساله گردشگری بدیهی است؛ ایران مکانی بسیار ارزان برای خارجی‌ها شده و از این فرصت باید استفاده کنیم و آن را به فرصتی پایدار برای آینده تبدیل کنیم.

وی به حضور بخش خصوصی در صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: قبلا شنیده بودم که فعالیت در حوزه گردشگری نسبت به بقیه حوزه‌های فضای کسب‌وکار سخت‌تر است؛ به‌خصوص اینکه با عدم حمایت لازم از بخش سرمایه‌گذاری و اخذ مجوزهای لازم در این زمینه همراه است. شافعی با اشاره به ماموریت جدید خود از سوی رئیس‌جمهور در شورای‌عالی میراث فرهنگی اظهار کرد: با این ماموریت اتاق بازرگانی نقش جدیدی در این بخش پیدا کرده است و اکنون زمان آن رسیده که به گردشگری توجه ویژه‌ای داشته باشیم. بخش خصوصی بیشتر از طرح مشکل، باید راه‌حل رفع مشکلات را بگوید و ما در این جلسات باید راه‌حل‌ها را پیدا کنیم و در شورای‌عالی میراث فرهنگی و گردشگری مطرح کنیم.

حذف بخش خصوصی در سند گردشگری

علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد: تاکنون روال ورود به حوزه گردشگری سلامت این گونه بود که یک متقاضی سرمایه‌‌گذاری در بازار گردشگری سلامت باید از سازمان که الان به وزارتخانه تبدیل شده، مجوز می‌گرفت، اما وزارت بهداشت نسبت به این امر معترض شد. وزارت بهداشت می‌گوید: «این افراد باید برای گرفتن مجوز جهت فعالیت در حوزه جذب گردشگر سلامت از وزارت بهداشت نیز مجوز دریافت کنند». برای دریافت این مجوز از وزارت بهداشت این ارگان شرایط را این‌گونه عنوان کرده است: «متقاضی ارائه‌کننده خدمات گردشگری سلامت باید با یک بیمارستان و دو پزشک قرارداد منعقد کند» که این کار نه‌تنها عملی نیست؛ بلکه با مشکلات دیگری نیز همراه می‌شود.

برای بر طرف کردن این مشکل باید یک تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و میراث فرهنگی نوشته شود تا یکی از این دو وزارتخانه به‌عنوان مجری صدور مجوز مشخص شوند تا افراد به راحتی بتوانند بدون افتادن در باتلاق مجوزهای مبهم و دست نیافتنی اقدام مورد نظر را انجام دهند. وی درخصوص جذب گردشگران خارجی گفت: باید به این امر نگاه کاملا حرفه‌ای داشت؛ زیرا مسافران خارجی برای سفر همه شرایط مقصد را در نظر می‌گیرند. عبدالملکی با تاکید بر «ماهر بودن تورگردانان ایرانی» گفت: تمامی تورگردانانی که مجوز دریافت کرده‌اند از مهارت کامل و کافی برخوردار هستند، اما متاسفانه آژانس‌های مسافرتی برای کاهش هزینه‌های خود؛ از افرادی که دارای تخصص کافی نیستند به جای تورگردانان دارای مجوز استفاده می‌کنند که همین امر به وجهه تورگردانان کشور نیز آسیب وارد می‌کند.

 رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران گفت: تدوین «سند ملی گردشگری» و «طرح جامع گردشگری» از جمله برنامه‌هایی است که باید توسط متولیان این حوزه انجام شود تا بتوانیم تعداد قابل‌توجهی از گردشگران را به ایران جذب کنیم؛ اما متاسفانه «طرح جامع گردشگری» به علت اینکه در چند سال گذشته مسوول میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دائما تغییر کرده؛ تدوین این طرح به اتمام نرسیده و درخصوص «سند ملی گردشگری» نیز ما به‌عنوان بخش خصوصی پیش‌نویسی از آن را دریافت و نظارت نکرده‌ایم و از وجود آن کاملا بی‌خبریم.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش