جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۲۵۴
محیط زیست و گردشگری

کشورهایی که با ورود پرشتاب گردشگر در ۹ ماهه ۲۰۱۹ مواجه شدند

سبقت توریستی خاورمیانه از آمریکا

فرانسه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
 رشد گردشگری در تمامی مناطق جهان منجر به تقویت توانبخشی برنامه توسعه پایدار در این بازار شده است.

سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به‌تازگی آمار سفر طی ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۹ را اعلام کرد که براساس آن میزان گردشگران بین‌المللی در سفر به کشورها و مناطق مختلف جهان بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۹ با توجه به عملکرد ناهمگون در مناطق جهان از رشد ۳/ ۴ درصدی برخوردار بوده است. براساس آخرین آمار سازمان جهانی گردشگری نرخ رشد صنعت گردشگری همچنان از نرخ رشد اقتصاد جهانی پیشی گرفته است و این امر نشانگر پتانسیل بالا برای استفاده از فرصت‌ سفر و تفریح در سراسر جهان به‌منظور دستیابی به توسعه پایدار است. در ۹ ماه نخست ۲۰۱۹ مقاصد گردشگری جهان پذیرای ۱/ ۱ میلیارد نفر گردشگر بین‌المللی بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۴۳ میلیون نفری همراه بوده است که منجر به رشد ۴ درصدی در سال جاری شده است.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» زولاب پولولیکاشویلی دبیر سازمان جهانی گردشگری اعلام کرد: «با توجه به برگزاری اجلاس اقلیم سازمان ملل متحد در مادرید با حضور رهبران کشورهای مختلف جهان در جهت یافتن راه‌حل‌های مشخص برای تغییرات گسترده و وضعیت اضطراری اقلیمی، انتشار آخرین آمار گردشگری نشان‌دهنده قدرت روبه‌رشد گردشگری است.»

میزان درآمد گردشگری در سال ۲۰۱۸ رقمی معادل ۷/ ۱ هزار میلیارد دلار بوده است که بر اساس آن بازار گردشگری سومین صنعت بزرگ جهان به‌لحاظ درآمدزایی بعد از صنعت سوخت با ۴/ ۲ هزار میلیارد دلار و صنعت مواد شیمیایی با ۲/ ۲ هزار میلیارد دلار درآمد به شمار می‌آید که با توجه به عملکرد اقتصادهای پیشرفته در حوزه گردشگری و پس از سال‌ها رشد پایدار این بازار شکاف خود با بازار خودرو را کاهش داد و بالاتر از آن قرار گرفت. بازار گردشگری جهانی حدود ۲۹ درصد از صادرات خدمات جهان و ۷ درصد از کل صادرات کالا و خدمات جهان را به خود اختصاص داده است و در برخی مناطق این نسبت‌ها از میانگین جهانی فراتر رفته است. در خاورمیانه و آفریقا سهم بازار گردشگری بیش از ۵۰ درصد از صادرات خدمات و حدود ۹ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده است. رشد بازار گردشگری و در نتیجه توسعه و رشد اقتصادی کشورها نشانگر اهمیت صنعت گردشگری در سیاست‌های صادرات ملی در جهت گسترش درآمدها، کاهش کسری تجاری و اطمینان از توسعه پایدار در طولانی‌مدت است.

براساس اعلام سازمان جهانی گردشگری در ۹ ماه نخست ۲۰۱۹ خاورمیانه با ۹ درصد رشد از بیشترین میزان رشد در ورود جذب گردشگران بین‌المللی در این منطقه برخوردار بوده است و پس از آن آسیا و اقیانوسیه و آفریقا هر کدام با ۵ درصد رشد، اروپا با ۳ درصد و آمریکا با ۲ درصد رشد در رده‌های بعدی رشد جهانی در بازار گردشگری قرار گرفتند.

سرعت رشد گردشگری بین‌المللی اروپا با ۳ درصد رشد در ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۹ نسبت به رشد ۵درصدی در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است که این امر نشانگر کاهش تقاضا در فصل تابستان در پربازدیدترین منطقه جهان است. اگرچه مقاصد گردشگری در حوزه مدیترانه‌ای با رشد ۵ درصدی و اروپای مرکزی با رشد ۴ درصدی همراه بوده است؛ اما میانگین ورود گردشگران خارجی به مناطق اروپای شمالی و غربی کاهش یافته و تنها با یک درصد رشد همراه بوده است.

آسیا و اقیانوسیه نیز رشد کندتری نسبت به سال گذشته داشته اما همچنان از بالاترین میانگین جهانی با رشد ۵ درصدی برخوردار است که این امر به‌دلیل رشد ۸ درصدی ورود گردشگران بین‌المللی به آسیای جنوبی است و پس از آن آسیای جنوب شرقی با ۶ درصد رشد و آسیای شمال شرقی با ۵ درصد رشد سهم بسزایی در میزان رشد ورود گردشگران بین‌المللی در این منطقه داشته‌اند. همچنین منطقه اقیانوسیه نیز در ۹ ماه نخست ۲۰۱۹ با رشد ۳ درصدی همراه بوده است. براساس داده‌‌هایی که از آفریقا در دسترس است پس از دو سال رشد قدرتمند این منطقه با آمار دورقمی از رشد ۵ درصدی برخوردار بوده که میزان رشد در آفریقای شمالی در ورود گردشگران بین‌المللی حدود ۱۰ درصد است در حالی‌که کشورهای صحرای جنوب آفریقا به دلایل گسترده‌ای همچون خطرات بهداشتی و امنیتی تنها با یک درصد رشد همراه بوده است.

افزایش رشد ۲ درصدی گردشگران بین‌المللی در منطقه آمریکا نمایانگر شرایط ناهمگون منطقه‌ای است.فرانسه با ۱۰ درصد رشد در ورود توریست برای دومین سال متوالی مقام اول سرعت جذب گردشگر در بین سایر مقاصد توریستی در جهان را کسب کرد که نشان‌دهنده افزایش تقاضای گردشگران خارجی به این کشور است. اسپانیا با نزدیک به ۱۰ درصد رشد، ایتالیا با ۹ درصد رشد و هلند با ۷ درصد رشد از بیشترین میزان رشد ورود گردشگران بین‌المللی در کشور خود برخوردار بوده‌اند. همچنین انگلیس و روسیه هر کدام با ۳ درصد و ۲ درصد رشد، در ورود گردشگران بین‌المللی با افزایش همراه بودند. ۱۰ درآمد برتر جهان تا سپتامبر ۲۰۱۹ شاهد دریافت نتایج متفاوتی در درآمدهای گردشگری بین‌المللی بودند. در حالی که استرالیا با ۹ درصد رشد، ژاپن با ۸ درصد رشد و ایتالیا با ۷ درصد رشد بالاترین میزان رشد درآمدی در حوزه گردشگری جهان را نشان می‌دهند، چین، انگلیس و آمریکا با کاهش درآمدی همراه بوده است. مقاصد گردشگری در مدیترانه در تمام حوزه‌های اروپایی، خاورمیانه و آفریقای شمالی به‌لحاظ درآمد از بیشترین قدرت برخوردار بودند.

باتوجه به میزان هزینه گردشگران بین‌المللی در سفرهای خود گردشگران ایالات‌متحده آمریکا با توجه به برخورداری از یک دلار قدرتمند با ۶ درصد رشد پرهزینه‌ترین گردشگران بین‌المللی به‌شمار می‌روند. چین به‌عنوان بهترین بازار مبدأ گردشگری جهان در نیمه اول امسال با رشد ۱۴ درصدی سفرهای چینی شاهد سفرهای خارجی به کشورهای دیگر بوده است؛ اما میزان هزینه سفرهای بین‌المللی آنان به‌دلیل تنش‌های این کشور با آمریکا و کاهش ارزش پول ملی آن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد کاهش یافته است. چینی‌ها در تعداد سفرهای جهانی رتبه برتر را نسبت به سایر توریست‌های کشورهای مختلف دارند.

براساس گزارش‌های «دنیای‌اقتصاد» بازدارنده‌های سفرهای تفریحی در جهان همچون رکود اقتصاد جهانی، تنش‌های تجاری جهان، افزایش چالش‌های ژئوپلیتیک و عدم قطعیت طولانی‌مدت در مورد برگزیت منجر به سرعت رشد متوسط‌تری در تابستان (ژوئن تا سپتامبر) در نیم‌کره شمالی شده است. فروپاشی توماس کوک، قدیمی‌ترین شرکت خدمات گردشگری جهان و برخی خطوط هوایی کوچک اروپایی با توجه به تلاش سایر ارائه‌دهندگان خدمات مسافرتی در جهت جذب گردشگران و جبران حداقلی کاهش گردشگران برخی از بخش‌های گردشگری را مختل کرده است. شکست شرکت توماس کوک (فعال در انگلیس) در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۹ باعث شد ۶۰۰ هزار مسافر در سراسر جهان از جمله ۱۵۰هزار انگلیسی در هتل‌ها و محل اقامت خود و نیز در فرودگاه‌ها بلاتکلیف شوند. براساس داده‌های ارائه شده توسط فناوری‌های مابرین ۳۸ کشور تحت‌تاثیر قرار گرفتند.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش