جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۷۷۵
محیط زیست و گردشگری

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه/ پروژه‌های ستاد احیا به کجا رسید؟

دریاچه ارومیه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
تراز دریاچه ارومیه ۶۷ سانتی متر و حجم دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش فارس، دریاچه ارومیه طی سال‌های گذشته درگیر مسائل و مشکلات زیادی، از جمله تشدید فعالیت‌های کشاورزی و آبیاری، احداث پروژه‌های متعدد توسعه منابع آب، احداث بزرگراه روی دریاچه، افزایش آلودگی ناشی از فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی و شهری، بهره ‌برداری ناپایدار از منابع دریاچه و مهم‌تر ازهمه، وقوع خشک‌ سالی‌های شدید بوده است.

دریاچه ارومیه بزرگ‌ ترین آبگیر دائمی آسیای غربی و شورترین دریاچه داخلی ایران بوده که در شمال غرب ایران قرار گرفته است این دریاچه با وسعتی بین ۴۵۰۰ تا ۶۰۰۰ کیلومتر مربع به ‌عنوان بزرگ‌ ترین دریاچه داخلی ایران و بیستمین دریاچه جهان اهمیت ویژه‌ای دارد.

براساس آمارهای موجود، عوامل اقلیمی و کاهش میزان نزولات جوی ۶۵ درصد در وضعیت کنونی دریاچه ارومیه دخیل بوده ۲۵ درصد نیز مربوط به مصارف آب در بخش کشاورزی، ۵ درصد مربوط به احداث سازه‌های هیدرولیکی مانند سدها بر روی رودخانه‌های حوضه آبریز و ۳ درصد مربوط به عوامل دیگر است.

تراز دریاچه ارومیه ۶۷سانتی‌متر افزایش یافت

فرهاد سرخوش نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: امروز تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۳۰ بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۶۷ سانتی‌متر افزایش تراز را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون وسعت پهنه آبی دریاچه ارومیه ۲ هزار و ۸۲۸ کیلومترمربع است، تصریح کرد: دریاچه ارومیه هم‌اکنون نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۶۷۷ کیلومترمربع افزایش وسعت دارد.

افزایش یک میلیارد و ۴۳۰میلیون متر مکعبی حجم دریاچه ارومیه

نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی حجم دریاچه را ۳ میلیارد و ۴۳۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: این حجم آبی نسبت به سال گذشته افزایش یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون مترمکعبی داشته است.

سرخوش در ادامه راجع به رهاسازی آب به‌سمت دریاچه ارومیه، اعلام کرد: هم‌اکنون ۶۹ میلیون مترمکعب از سد شهید کاظمی بوکان و نیز ۴۵ میلیون مترمکعب از سد شهرچای ارومیه در حال رهاسازی به‌سمت دریاچه است و از سوی دیگر رواناب های تمام رودخانه‌های حوضه دریاچه ارومیه به‌سمت پیکره دریاچه هدایت می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مقرراست در سال آبی امسال ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب پس از مشخص شدن منابع و مصارف کشاورزی و شرب به‌سمت دریاچه ارومیه هدایت شود.

اعتبار ۱۸۰ میلیارد تومانی برای انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه

مسعود تجریشی مدیردفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این خصوص، با اشاره به اینکه دولت پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان به دستگاه‌های مرتبط با ستاد احیای دریاچه ارومیه را به تصویب رساند، اظهار کرد: این اعتبار از محل ماده ۱۰ و ۱۲ بوده و پایان سال تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد: زمانی که بودجه و اعتبار به اسناد خزانه تبدیل می شود، دستگاه‌های اجرایی براساس آن بودجه می توانند با پیمانکاران قرارداد ببندند.

تجریشی بیان کرد: بنابراین هم اکنون تمام هم و غم دولت برای تزریق پول نقد برای پروژه انتقال آب از راه تونل است و سازمان برنامه و بودجه، تزریق جدید مالی به مبلغ ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیارد تومان برای انتقال آب از زاب مصوب کرده است.

وی گفت: خوشبختانه پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه نیز با وجود مشکلات اقتصادی به خوبی پیش می‌رود.

مدیردفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: پروژه‌های اولویت ‌دار ستاد احیای دریاچه ارومیه پروژه‌هایی هستند که در مرحله پایانی قرار دارند که از آن جمله می‌توان به تصویه‌خانه‌ها و تونل، اشاره کرد و علاوه بر این، در ۶ ماه نخست سال آینده نیز پروژه‌های سردهنه‌سازی انجام می‌شود که نیازمند اعتبار چندانی نیست.

بحران کنونی دریاچه ارومیه ماحصل سال‌ها بهره‌برداری غیرمنطقی و اقدامات انسانی چون افزایش اراضی زیرکشت حوضه از ۳۰۰ هزار هکتار به ۵۰۰ هزار هکتار، کاشت محصولات با میزان آب‌بری بالا مثل چغندرقند، اجرای طرح های سدسازی‌ و وجود ۸۸ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه که نیمی از این تعداد غیرمجازبوده و کاهش بارندگی ها روند خشک شدن دریاچه را سرعت بخشیده است.

کاهش ۵۳ درصدی بارش در کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه

حبیب عبدلی، مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: متوسط کل بارش استان طی سال زراعی جاری نسبت به نرمال، ۲۸ درصد کاهش و میزان بارش در کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۵۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه متوسط بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی سال زراعی جاری نسبت به گذشته با ۷۲ درصد کاهش همراه است، افزود: متوسط بارش استان در این مدت ۵۶ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه سال زراعی جاری بیشترین میزان بارش با ۱۹۹ میلیمتر مربوط به شهرستان سردشت گزارش شده، گفت: شرق دریاچه ارومیه با ۳۰.۲ میلیمتر، کمترین بارش‌ها را به خود اختصاص داده است.

به گزارش فارس، طبق برنامه‌ریزی‌ها، دریاچه ارومیه با تاخیر ۱.۵ ساله نسبت به پیش‌بینی صورت گرفته  تا سال ۱۴۰۶ به طور کامل احیا می‌شود و تاکنون دولت بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه هزینه کرده که در ادامه با ۱۵ درصد این‌ میزان نیز کارهای سخت‌افزاری پایان می‌یابد.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش