جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۹۲۱
جرم و جنایت

‌مرگ نوزاد در بخش مراقبت های ویژه

تشخیص اشتباه خانم دکتر و نبود تجهیزات کافی اتاق عمل باعث شد کادر درمانی بیمارستانی در پایتخت در مرگ یک نوزاد مقصر شناخته شوند. 

به‌گزارش ایران، آخرین روزهای سال ۹۴ بود و «سما» و همسرش برای تولد پسر کوچولویشان لحظه شماری می‌کردند. این اولین تجربه بارداری زن جوان بود و برای تولد فرزندشان هیجان زیادی داشتند. از آنجا که سما تمایل داشت فرزندش را با زایمان طبیعی به دنیا بیاورد در این باره با پزشکش مشورت کرد اما با توجه به بیماری چشمی که داشت، خانم دکتر به او گفت احتمال دارد فشار ناشی از زایمان باعث پارگی شبکیه‌اش شود به‌همین دلیل با تشخیص پزشک وقت عمل سزارین کمی زودتر از موعد برای وی تعیین شد. روز عمل، زن و شوهر جوان و خانواده‌هایشان از ساعت ۹ صبح به بیمارستانی در پایتخت رفتند و «سما» ساعت یک بعدازظهر به اتاق عمل منتقل شد.

از آنجا که آرزو داشت صدای نخستین گریه‌های پسرش را در لحظه تولد بشنود از پزشکش خواست که به‌جای بی‌هوشی کامل، جراحی با بی‌حسی موضعی انجام شود. دقایقی بعد سما در میان خواب و بیداری در حالی که منتظر شنیدن صدای گریه نوزادش بود ناگهان متوجه صدای خانم دکتر شد که کادر اتاق عمل را به‌خاطر نبود دستگاه اکسیژن و انکیوباتور- نگهداری نوزاد- مؤاخذه می‌کرد. اضطراب عجیبی به جانش افتاد اما در حالی که توان حرکت و عکس‌العمل نداشت سرانجام حدود ساعت ۳۰/۲ از اتاق عمل خارج شد و به ریکاوری انتقال یافت. انتظار و بی‌خبری از وضعیت نوزادش تا ساعت ۳۰/۴ عصر ادامه داشت. پرستار به «سما» گفته بود بچه را برای وعده شیر پیش او می‌آورد اما مادر چشم انتظار نمی‌دانست نوزادش به محض اینکه از دستگاه خارج شده نفسش بند آمده و جان باخته است.

قصور پزشکان، عامل مرگ نوزاد

وقتی خبر فوت نوزاد به والدینش اعلام شد آنها دچار شوک بزرگی شدند. آنها با در دست داشتن مدارک به دادسرای ناحیه ۱۹(جرایم پزشکی و دارویی) رفته و علیه پزشک زنان و کادر درمانی بیمارستان شکایت کردند.

شوهر «سما» به بازپرس پرونده گفت: «تا پیش از عمل حتی یک بار هم نگفتند که بچه مشکل ریوی دارد اما بعد از اینکه این اتفاق افتاد مدام می‌گویند که ریه بچه مشکل داشته و موقع تولد صورتش کبود بوده است، حتی اگر یک درصد هم این موضوع درست باشد، نمی‌تواند کوتاهی کادر بیمارستان در رسیدگی به وضعیت پسرم و مجهز نبودن اتاق عمل را توجیه کند. به همین دلیل من آنها را مقصر مرگ پسرم می‌دانم و شکایت دارم.»

با این اظهارات و شواهدی که وجود داشت پرونده به دستور بازپرس برای تعیین علت دقیق مرگ به کمیسیون پزشکی انتقال یافت.  نخستین جلسه کمیسیون پزشکی ۶ ماه بعد تشکیل شد و سه کارشناس با توجه به اظهارات طرفین و شواهد پرونده، با استناد به اینکه درخواست حضور فوری پزشک اطفال با توجه به وضعیت نوزاد در بدو تولد به‌صورت کتبی در پرونده نوشته نشده بود، خانم دکتر متخصص زنان و زایمان را به میزان ۵ درصد، پرستار بخش مراقبت‌های ویژه را به‌دلیل ثبت نکردن علایم حیاتی و وضعیت تنفسی نوزاد و اطلاع‌رسانی ناقص وضعیت بیمار به متخصص اطفال به میزان ۵ درصد و متخصص اطفال را نیز به‌دلیل حضور نیافتن بموقع بر بالین بیمار به میزان ۱۰ درصد مقصر شناختند.

این رأی با اعتراض خانواده نوزاد، در کمیسیون ۵ نفره نیز بررسی شد و این بار کارشناسان با توجه به اینکه وضعیت نامساعد نوزاد به‌صورت تلفنی به متخصص گزارش شده بود، پرستار مسئول بخش را به‌دلیل نداشتن مهارت کافی در ارزیابی وضعیت نوزاد به میزان ۵ درصد، متخصص اطفال را به‌دلیل حضور نیافتن بر بالین نوزاد به میزان ۱۰ درصد و مسئول فنی وقت بیمارستان را به‌دلیل رعایت نکردن موازین پزشکی درباره ویزیت نوزاد ۵ درصد مرتکب قصور دانستند. نظریه کمیسیون ۵ نفره نیز این بار با اعتراض متخصص اطفال به کمیسیون ۷ نفره فرستاده شد و کارشناسان بیماری تنفسی نوزاد را تا حدود زیادی ناشی از زایمان زودهنگام و مرگ او را به‌دلیل تجهیز نبودن بیمارستان دانستند. بنابراین پزشک زنان و زایمان را به میزان ۱۵ درصد، متخصص اطفال را به‌دلیل حضور نیافتن بر بالین بیمار به میزان ۱۰ درصد، پرستار بخش را به‌دلیل نداشتن مهارت کافی برای نگهداری از نوزاد ۵ درصد و مسئول فنی وقت بیمارستان را به‌دلیل ویزیت نکردن نوزاد و استفاده نکردن از پرستاران ماهر ۲۰ درصد مقصر اعلام کردند.

کارشناسان کمیسیون ۹ نفره نیز با تأیید میزان قصور پزشک متخصص زنان و مسئول فنی، قصوری را متوجه پرستار ندانسته و متخصص اطفال را نیز ۱۵ درصد مقصر شناختند. به این ترتیب کیفرخواست پرونده با عنوان مشارکت در قتل شبه عمدی ناشی از قصور پزشکی صادر و موضوع برای رسیدگی به شعبه ۱۰۴۳ دادگاه کیفری ۲(مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب فرستاده شد.

قاضی پس از بررسی شواهد و مدارک و نظریه کمیسیون پزشکی، پزشک متخصص زنان، متخصص اطفال و مسئول فنی وقت بیمارستان را هر کدام به پرداخت ۵ میلیون تومان جزای نقدی جایگزین یک سال حبس از جنبه عمومی جرم و متخصص زنان و متخصص اطفال را هر کدام به پرداخت ۱۵ درصد و مسئول فنی وقت بیمارستان را به پرداخت ۲۰ درصد دیه کامل مرد مسلمان از جنبه خصوصی محکوم کرد.‌‌‌

زهره صفاری

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش