
به گزارش فارس، «قاری یوسف احمدی»، رئیس نهاد رسانههای دولت موقت طالبان، دستورالعمل جدید برای فعالیت رسانههای افغانستان را اعلام کرد.
بر این اساس، طالبان ۱۱ بند برای رسانههای افغانستان تصویب کرده و رسانهها را مکلف به رعایت این موارد کرده است. این نکات شامل موارد زیر است:
۱- آن موضوعاتی که با اسلام در تضاد باشد منتشر نشود.
۲- در فعالیتهای رسانه به شخصیتهای ملی توهین نشود.
۳- به حریم ملی و شخصی توهین نشود.
۴- رسانهها و خبرنگاران در محتویات خبری تحریف نکنند.
۵- ژورنالیستها در نوشتار خود اصول ژورنالیستی را مد نظر داشته باشند.
۶- رسانهها در نشریات خود توازن را مدنظر داشته باشند.
۷- موضوعاتی که صحت آن معلوم نیست و از سوی مسئولان تایید نشده، در نشر آن احتیاط شود.
۸- موضوعاتی که بروی افکار عمومی تاثیر منفی دارد و یا روحیه مردم را خراب میکند، در نشر آن احتیاط شود.
۹-رسانهها در نشر اخبار بیطرفی خود را حفظ و هر آنچه واقعیت است را منتشر کنند.
۱۰- مرکز رسانههای حکومت تلاش میکند تا با رسانهها و خبرنگاران همکار باشند و در تهیه گزارشات تسهیلاتی را فراهم کند و رسانهها بعد از این در هماهنگی با این اداره گزارشات تفصیلیشان را تهیه خواهند کرد.
۱۱- در دفتر رسانههای حکومت برای سهولت رسانهها و خبرنگاران، یک فرم مشخص آماده شده تا با همکاری آن گزارشات تهیه شود.
این در حالی است که فدراسیون بینالمللی خبرنگاران اخیرا با ابراز نگرانی از افزایش روزافزون خشونت علیه کارمندان رسانهای در افغانستان اعلام کرده است که از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان تاکنون، ۱۵۳ رسانه مجبور به توقف فعالیت شدهاند.
طالبان: دختران افغان بعد از امن شدن اوضاع به مدرسه میروند
گروه طالبان میگوید که دختران افغان تنها بعد از آنکه دولت تحت امر آنها در افغانستان یک محیط امن برای محصلان فراهم کند، میتوانند به مدارس متوسطه یا راهنمایی بازگردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشا تودی، تاکنون تنها پسرهای افغان اجازه یافتهاند در کلاسهای درس حضور یابند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان به مجله آلمانی اشپیگل گفت: ما مخالف آموزش دختران نیستیم اما ما هنوز روی مکانیسمهایی کار میکنیم که چطور حضور آنها در مدارس امکان پذیر باشد.
این سخنگو گفت، پیش از بازگشت این محصلان دختر به مدرسه باید از ایجاد محیط و ترددهای امن اطمینان حاصل شود. او گفت، علمای حقوق باید گزارشی درباره اینکه چطور میتواند محیطی امن برای زنان و دختران در محیط آموزش و کار ایجاد کرد، آماده کنند.
در دوران حکومت اول طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان و دختران از تحصیل و کار محروم بودند و حجاب اجباری شد. اما اندکی پس از تصرف کابل در ماه گذشته، طالبان وعده داد که زنان و دختران از آزادی بیشتری نسبت به حکومت قبلی آنها برخوردار شوند. با این حال، طالبان روز شنبه گشایش مدارس به روی پسرهای افغان در تمام مقاطع تحصیلی را اعلام کرد و حرفی از دختران به میان نیامد.
- 11
- 4