شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۴۹ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۲۴۷
اخبار افغانستان

طالبان: آمریکا دارایی‌های افغانستان را آزاد کند

کرملین: از نظر قانونی طالبان را به‌رسمیت نمی‌شناسیم| پنج نفر از رهبران افغانستان، برای مبارزه با طالبان متحد شدند

آخرین تحولات افغانستان,اخبار گروه تروریستی طالبان
«دیمیتری پسکوف»‌ سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) از احتمال دیدار بین رئیس‌جمهور این کشور و همتای آمریکایی خبر داد.

پسکوف طی نشست خبری در کرملین با بیان اینکه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه قصد ندارد در نشست آب‌وهوایی گلاسکو شرکت کند، گفت: «اما دیدار پوتین و [جو] بایدن تا قبل از پایان سال جاری محتمل است».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی درباره نشست امروز «طرح مسکو» درباره افغانستان نیز گفت: «تماس‌های مستقیم با طالبان، با هدف اطلاع پیدا کردن درباره آنچه [در افغانستان] رخ می‌دهد و چشم‌اندازهای آینده است».

سخنگوی کرملین همچنین توضیح داد: «هیچ کس نمی‌خواهد شاهد فلج ‌شدن کامل افغانستان باشد. از نظر قانونی، جنبش طالبان به‌رسمیت شناخته نمی‌شود، اما رهبری افغانستان عملا در دست آنهاست».

جلسه موسوم به «طرح مسکو» برای افغانستان با حضور نمایندگانی از ۱۰ کشور شامل پاکستان، چین، ایران، روسیه و همچنین گروه طالبان امروز (چهارشنبه) در پایتخت این کشور برگزار شد.

 مقام طالبان: جهان ما را به‌ رسمیت شناسد؛ آمریکا دارایی‌های افغانستان را آزاد کند

معاون نخست‌وزیر طالبان در نشست مسکو گفت: انزوای افغانستان به نفع هیچ جهت نیست. حکومت افغانستان آماده است درباره نگرانی‌های جامعه جهانی به‌ صراحت گفت‌وگو نماید. از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت شناسد.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار گروه تروریستی طالبان

به گزارش فارس، «عبدالسلام حنفی» معاون دوم نخست وزیر دولت موقت طالبان در نشست موسوم به «طرح مسکو» برای افغانستان که امروز با حضور نمایندگانی از ۱۰ کشور در روسیه آغاز شده، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست گفت که صلح و ثبات به افغانستان برگشته است و حاکمیت ملی دو باره اعاده شده است. 

وی افزود: در اولین نشست مسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۸ برگزار شد، دغدغه‌ و نگرانی جدی حاضرین مجلس از ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان بود. اکنون، با وجود اینکه یک تحول تاریخی در ۱۵ آگوست رقم خورد، اما این تحول بدون خونریزی و ویرانی صورت گرفت.

حنفی ادامه داد: اکنون که حکومت جدید اسلامی تحت زعامت امارت اسلامی افغانستان شکل گرفته، به‌عنوان یک حکومت مسوول به تمامی کشورهای جهان، منطقه به ویژه به همسایه‌های ما اطمینان می‌دهیم که وضع امنیتی افغانستان قابل اطمینان است و هیچ تهدیدی برای کشورهای دور و نزدیک در افغانستان وجود ندارد.

معاون نخست وزیر طالبان خاطرنشان کرد: اکنون افغان‌ها صاحب یک حکومت مسوول، متعهد به منافع ملی، و حافظ آزادی سیاسی کشور خود هستند. همچنین، حکومت فعلی به جامعه بین المللی اطمینان می‌دهد که به‌عنوان یک حکومت مسوول تمامی مسوولیت‌های ملی و بین المللی خود را به خوبی درک می‌کند. 

وی در ادامه گفت: «ما در تاریخ ۱۵ آگوست زمانی وارد شهر کابل شدیم که مردم کابل و سران مردمی از نیروهای امارت اسلامی افغانستان خواستند که برای حفظ جان، مال و تأسیسات ملی وارد شهر کابل شویم. مسوول نخست اداره‌ پیشین همه‌را با فرار غیر مترقبه‌اش غافلگیر نمود. ما مجبوراً وارد شهر شدیم و رهبری امارت اسلامی برای سر و سامان دادن به دستگاه حکومتداری یک کابینه سرپرست را اعلام نمود.»

حنفی تصریح کرد: رهبری امارت اسلامی افغانستان تلاش کرده است تا حضور تمامی اقوام و اقشار جامعه‌ افغانستان را در حکومت جدید اسلامی محقق نماید. باید به یاد داشته باشیم، تحول اخیر، یک تحول انقلابی‌گونه بود. اما ما به مردم خود اطمینان می‌دهیم که روند اصلاحات در ساختار سیاسی افغانستان ادامه دارد. نباید فراموش کرد، که روند اصلاحات در نظام‌های سیاسی زمان‌گیر می‌باشد. اما عزم و اراده‌ جدی در رهبری ما وجود دارد که حکومت جدید خدمات معیاری و سریع به مردم ما ارائه نماید. 

وی همچنین گفت: شما همه شاهد هستید که مردم افغانستان در جریان بیست سال گذشته از فساد گسترده‌ خیلی رنج بردند. متأسفانه فساد در رژیم گذشته تمامی بخش‌های ساختار سیاسی را در بر گرفته بود و با وجود وعده‌های زیبا در مجامع بین‌المللی، تا آخرین لحظه رژیم قبلی، هیچ پیشرفتی در عرصه مبارزه با فساد اداری صورت نگرفت و سران نظام قبلی از هر فرصتی برای زراندوزی و حیف و میل کردن ثروت‌های ملی استفاده نمودند. ما حکومتی را به ارث بردیم که قرضدار همسایه‌ها بود. حتی ماه‌ها حقوق کارمندان را نیز نپرداخته بود. 

معاون نخست وزیر طالبان ادامه داد: حکومت جدید اسلامی، در مدت زمان کم ثابت ساخت که در امر مبارزه با فساد اداری و حکومتداری خوب خیلی جدی است و کم‌ترین مدارا در مقابل فساد وجود ندارد. ما درک می‌کنیم که مردم ما از جنگ‌های تحمیلی بیگانه‌ها، تحمیل ساختارهای سیاسی بیگانه و فساد گسترده به ستوه آمده‌بودند. این مسوولیت حکومت ما است تا برای مردم خود مانند دیگر ملت‌های جهان خدمات خوب ارائه نماییم.

حنفی افزود: حکومت فعلی توانست پس از بیشتر از چهل سال جنگ و ویرانی، برای نخستین بار حاکمیت نظام را بر تمامی بخش‌های افغانستان تضمین نماید. افغانستان اکنون ساختار سیاسی دارد که دارای سلسله مراتب واضح، قومانده واحد و یک‌دست می‌باشد. ما در افغانستان دیگر چیزی بنام جزیره‌های قدرت نداریم.

وی در ادامه سخنان خود گفت: حکومت کنونی تمامی ارکان دولت جدید که عبارت اند از قلمرو، حکومت، حاکمیت ملی و جمعیت را با خود دارد. و مردم ما از این دستاورد بزرگ خیلی خوشحال اند. بنابراین، از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد. مردم ما برای نخستین بار صاحب یک حکومت سراسری می‌شوند، توقع دارند که جامعه جهانی با حکومت شان تعامل رسمی داشته باشد. انزوای افغانستان به نفع هیچ جهت نیست و این در گذشته نیز ثابت شده است. حکومت افغانستان آماده است که روی تمامی نگرانی‌های جامعه جهانی به تمام وضاحت، شفافیت و صراحت گفت‌وگو نماید.

حنفی اظهار داشت: می‌خواهم یادآور شوم که مردم افغانستان به هیچ کشور و ملت جهان اراده‌ ضرر رساندن را ندارد. ما به‌عنوان یک ملت متمدن، دارای دین، فرهنگ و ارزش‌های عالی انسانی می‌خواهیم در یک فضای مسالمت‌آمیز زندگی داشته‌باشیم. ما با کشورهای همسایه، منطقه و جهان  روابطی می‌خواهیم که بر اصل احترام‌گذاری به حاکمیت ملی و احترام متقابل استوار باشد.

وی در پایان گفت: بار دیگر به آمریکا می‌گوییم پول‌های بانک مرکزی افغانستان را از مسدود بودن خارج نماید. این در حقیقت مال و ثروت مردم افغانستان است و نباید بهای تفاوت نظر سیاسی را مردم رنج‌دیده‌ ما بپردازند. می‌خواهم واضح بسازم، که امارت اسلامی افغانستان در گذشته نیز ثابت ساخته که برای حفظ آزادی، ارزش‌های ملی و دینی و منافع علیای افغانستان تحت هیچ گونه فشار آماده‌ معامله‌ نخواهد شد که برای مردم ما قابل قبول نباشد. گزینه‌ فشار در گذشته ثابت شده که نتیجه نمی‌دهد. خوب است از درِ تفاهم  با هم تعامل داشته باشیم. امارت اسلامی به‌عنوان یک حکومت مشروع و مسوول آماده‌ هر گونه تعامل متمدن با بقیه‌ جهان است.

پنج نفر از رهبران سیاسی افغانستان، برای مبارزه با طالبان متحد شدند

پنج تن از رهبران احزاب سیاسی افغانستان که در پی فروپاشی دولت پیشین این کشور، به کشورهای مختلف پناه برده‌اند، روز سه‌شنبه از توافق بر ایجاد «شورای عالی مقاومت ملی جمهوری اسلامی افغانستان» با هدف مبارزه با طالبان خبر دادند. عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی، عطا محمد نور، رهبر شاخه انشعابی حزب جمعیت اسلامی، حاجی محمد محقق، رهبر حزب وحدت، عبدالرب رسول سیاف، رهبر حزب دعوت اسلامی و یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری از اعضای اصلی این اتحاد سیاسی‌اند.

آخرین تحولات افغانستان,اخبار گروه تروریستی طالبان

این رهبران سیاسی با انتشار یک بیانیه رسمی اعلام کرده‌اند که فعالیت شورای عالی مقاومت ملی در دو بخش سیاسی و نظامی تنظیم شده و ترجیح آنان دستیابی به صلح و ثبات در افغانستان، از طریق سیاسی است.

این شورا از کشورهای جهان خواسته است تا کابینه طالبان را که شماری از اعضای آن تحت تحریم و تعقیب سازمان‌های امنیتی‌اند، به رسمیت نشناسند و از خواست مردم افغانستان برای رسیدن به صلح و تامین حقوق زنان و اقلیت‌ها حمایت کنند. رهبران این شورا همچنین از مردم افغانستان خواسته‌اند که «خود را براى يك مقاومت دشوار و درازمدت در برابر استبداد داخلى و تجاوز و اشغالگرى خارجى آماده کنند.»

این شورا از طالبان خواسته است تا از کشتار هدفمند و بازداشت نظامیان دولت پیشین خودداری کند و به کوچ اجباری و تصرف خانه‌های مردم پایان دهد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش