چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۲ - ۱۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۴۶۹۴
اخبار افغانستان

اشرف غنی، در اندیشه پیروزی مجدد در افغانستان

محمد اشرف غنی,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان
«اشرف غنی احمد زی» رئیس جمهوری افغانستان نخستین کسی است که برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در پیش رو این کشور اعلام آمادگی کرده و این موضوع با واکنش های متفاوتی در مورد عملکرد فعلی و همچنین میزان شانس پیروزی وی در این انتخابات مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، غنی که از بزرگترین گروه قومی این کشور یعنی 'پشتون' است هفته گذشته در گفت‌ و گو با خبرگزاری بلومبرگ آمریکا گفته بود که به این دلیل می‌خواهد خود را نامزد کند تا 'کار ناتمام' پایان جنگ ۱۷ ساله دراین کشور را به اتمام و انجام برساند.

 

احمد زی ۶۹ ساله گفت که 'انتخابات باید رهبری را با این اختیار بر سر کار آورد که افغانستان را به جلو ببرد و به بحران ۳۹ ساله این کشور پایان دهد'.

 

شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان هم روز شنبه در حالی در گفت ‌و گو با خبرگزاری فرانسه تایید کرد که آقای غنی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری نامزد خواهد شد که جامعه افغانستان همچنان به موضوع نامزدهای ریاست جمهوری این کشور با دیده شوخی و تمسخر می نگرد.

 

دفتر رئیس جمهوری افغانستان نیز روز شنبه هفته گذشته از اعلام آمادگی رئیس جمهوری فعلی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۹ این کشور خبر داده بود.

 

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان پیشتر اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد و براساس اعلام تقویم انتخاباتی این کمیسیون، ثبت نام برای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نیز قرار است ۲۴ آذر امسال آغاز شود.

 

غنی در حالی نامزدی دوباره خود را اعلام می‌کند که روز پنجشنبه بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان گزارش داد که کنترل و نفوذ دولت افغانستان از ۷۲ درصد در آبان ۱۳۹۴ به ۵۶ درصد در سال جاری کاهش یافته است، این یعنی اینکه نفوذ و اعتبار دولت اشرف غنی همچنان در این کشور رو به افول است، اما با این وجود او ترجیح داده است بار دیگر نامزد ریاست جمهوری شود.

 

هر چند تلاش‌ها برای انجام مذاکرات مستقیم صلح با گروه طالبان تا کنون نتیجه نداده و حملات شدید و گسترده این گروه همچنان ادامه دارد، اما دولت افغانستان و آمریکا همچنان در تلاشند تا در مذاکره با این گروه گشایشی حاصل شود تا مبادا بتواند بر اعتبار دولت اشرف غنی بی افزاید.

 

در پی انتخابات پارلمانی افغانستان که بیش از دو هفته قبل برگزار شد، گروه‌ها و احزاب سیاسی مختلف که بیشترشان مخالفان آقای غنی هستند، مشغول رایزنی و دیدار بوده‌اند تا روی 'نامزد' انتخابات ریاست جمهوری پیش رو توافق کنند.

 

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان که مقامش معادل نخست وزیر است در انتخابات جنجالی ۲۰۱۴ ریاست جمهوری افغانستان رقیب آقای غنی بود، هنوز موضع خود را اعلام نکرده‌ است، با این وجود پیش بینی می شود او خود را برای ریاست جمهوری بعدی نامزد کند.

 

مجیب رحیمی سخنگوی آقای عبدالله به بی‌بی‌سی گفته بود که رایزنی‌ها برای معرفی نامزد واحد از حوزه 'جهاد ومقاومت' ادامه دارد و به زودی اعلام خواهد شد.

 

افراد نزدیک به محمد عمر داوود‌زی، وزیر کشور سابق افغانستان نیز تأیید می‌کنند که او کاندیدای 'ائتلاف شورای حراست و ثبات' در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خواهد بود. این ائتلاف، مجموعه‌ای از گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی است.

 

بنابراین در روزهای اخیر گروه‌ها و احزاب سیاسی مختلف افغانستان که بیشترشان مخالفان آقای غنی هستند، مشغول رایزنی و دیدار بوده‌اند تا روی 'نامزد' انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو توافق کنند.

 

در هر حال اشرف غنی که در انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب در همه پرسی روی کار آمد و در کشتار مخالفان و مدیریت دولت وحدت ید طولایی دارد انتظار دارد به عنوان رئیس جمهوری بعدی کشور مذاکرات صلح با طالبان را که تاکنون نتیجه بخش نبود به مقصد برساند.

 

غنی که در حد وسیعی از عبدالرشید دوستم رهبر ازبک تبار به عنوان دستیار ارشد خود در انتخابات سال ۲۰۱۴ یاد کرده بود در این دوره هنوز نمی داند چه کسی را به عنوان معاون اول و یا دستیار ارشد خود معرفی کند.

 

با این وجود بازگشت مناقشه برانگیز ماه ژوئیه دوستم از تبعید به منزله تلاش غنی برای حفظ رای گروه اقلیت این کشور است.

 

گمانه زنی ها حاکی است که محمد حنیف عطمار، مشارو امنیت ملی نیز که به تازگی از مقام خود کناره گرفت به عنوان یکی دیگر از رقبای او در این انتخابات باشد.

 

البته عطا محمد نور، استاندار پیشین بلخ نیز که تاکنون از کناره گیری از پستش سرباز زده است و حدود یک ماه با اشرف غنی بحران داشته است، از قبل علاقه مندی خود را برای مقام ریاست جمهوری اعلام کرده بود.

 

در هر حال کمیسیون مستقل انتخاباتی همچنان در انتظار اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی نامنظم ماه گذشته است.در هر حال نامزدی اشرف غنی می رود زمینه ناآرامی های زیادی در ابن کشو رقم بزند چرا که تاکنون نیز چنین بوده است. چون با روی کار آمدن او در ۲۰۱۴ نیروهای ناتو این این کشور عقب نشینی کرده و زمینه ظهور گروه تروریستی طالبان که با ظهو گروه توریستی داعش در منطقه نیز همراه شد فراهم آمد.

 

در ماه فوریه (بهمن ماه) بود که تحت فشار جامعه بین الملل و حمایت مالی و نظامی دولت، غنی با گروه طالبان معاهده صلح امضاء کرد که هنوز هم به نتیجه مطلوبی نرسید.

 

در ماه ژوئن (خرداد) بود که یک آتش بس غیرمترقبه میان نیروهای افغانستان و تروریست های طالبان در گرفت که تا سه روز به طول انجامید و امیدها برای تحقق صلح را در این کشور بیشتر کرد.

 

با این وجود نمایندگان طالبان حداقل دو بار با مقامات آمریکایی در قطر دیدار کردند و اخیر در ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) بود که زلمای خلیل زاد را با عنوان فرستاده صلح آمریکا در افغانستان تعیین شد این همین امر نیز بتواند زمینه ای برای تقویت موقعیت اشرف غنی باشد.

 

خلیل زاد نیز همچنان به مذاکرات خود با کشورهای منطقه ای از جمله عربستان سعودی و پاکستان برای هماهنگی تلاش ها برای به نتیجه رساندن مذکرات صلح ادامه می دهد.

 

هفته گذشته هم پاکستان اعلام کرد که ملا غنی برادر، یکی از موسسان گروه طالبان را به درخواست دولت افغانستان از زندان آزاد کرده است.

 

در هر حال اشرف غنی که تحصل کرده آمریکا و یکی از مقامات سابق بانک جهانی است امیدوار است از میان شهروندان بزرگترین قوم این کشور (پشتونها) بار دیگر به ریاست جمهوری برسد مگر اینکه حامد کرزی، هم قومی دیگر او نخواهد خود را نامزد این اینتخابات کند.

 

گزارش از علی نصیری

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش