چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۴۲ - ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۱۴۴۴
امنیتی و دفاعی

جلسۀ شورای امنیت بدون صدور بیانیه یا قطعنامه پایان یافت

شورای امنیت,جلسۀ شورای امنیت درخصوص تحولات خاورمیانه
نمایندگان کشورهای مختلف در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل عصر یکشنبه به وقت محلی، برای بررسی پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه در قالب عملیات نظامی «وعده صادق» از تشدید تنش ها در منطقه ابراز نگرانی کردند و خواستار خویشتنداری همه طرف ها شدند.

به گزارش ایرنا، نشست اضطراری شورای امنیت که با اسم «وضعیت خاورمیانه» برای بررسی اقدام تنبیهی شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل و به درخواست این رژیم تشکیل شده بود بدون صدور هیچ بیانیه و قطعنامه‌ای به کار خود پایان داد.

در ابتدای این نشست پس از سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل،  سفیر و نماینده گویان در شورای امنیت سازمان ملل متحد بعنوان نخستین سخنران عضو شورای امنیت سازمان ملل در این نشست گفت: نه جهان و نه خاورمیانه «نمی توانند جنگ دیگری را تحمل کنند» و مطمئناً غیرنظامیان بازهم باید هزینه یک درگیری دیگر  را بپردازند و "خشونت باعث خشونت می شود."

سفیر و نماینده سیرالئون در سازمان ملل نیز به «مسیر خطرناکی» که اکنون منطقه خاورمیانه با آن مواجه است، که بسیار فراتر از مرزهای منطقه را به خطر می اندازد اشاره کرد.  او "حملات تلافی جویانه" را که مطابق با حقوق بین الملل حقوق بشر نیست، محکوم کرد.

نماینده سیرالئون  خشونت را رد کرد  و از تعهدات تازه برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات حمایت کرد. این کشور خواستار استفاده کامل از دفاتر  دبیرکل سازمان ملل  برای کاهش تنش است.

سفیر و نماینده اسلوونی در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت در سخنانی از تشدید تنش‌های اخیر ابراز تاسف کرد و  یادآور شد که همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد در قبال حقوق بین‌الملل حقوق بشر و ترویج صلح تعهدات یکسانی دارند.

سفیر اسلوونی تصریح کرد: اعضای سازمان ملل باید از اقدامات تلافی جویانه بعدی خودداری کنند. از همه طرف‌ها می‌خواهیم به‌جای حملات تلافی‌جویانه از گفت‌وگو و دیپلماسی استفاده کنند.

نماینده اسلوونی در سازمان ملل گفت: ما این سطح از بالا رفتن تنش‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دهیم و از بازیگران منطقه می‌خواهیم حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند. ما قویا حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم می‌کنیم. این تنش‌ها می‌تواند جنگ را به ابعاد غیرقابل پیش‌بینی بکشاند.

رابرت وود معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این نشست گفت: ایالات متحده به دنبال تشدید تنش نیست. اقدامات ما کاملاً جنبه دفاعی داشت.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد: سازمان ملل موظف است که اقدامات ایران را بی پاسخ نگذارد. آمریکا  اقدامات بیشتری را برای پاسخگو ساختن ایران در سازمان ملل بررسی خواهد کرد و  ایران مسئول هر اقدام بعدی خواهد بود.

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درباره عملیات وعده صادق ایران علیه اسرائیل مدعی شد: این عملیات تهدیدی برای اسرائیل و کشورهایی مثل اردن و عراق بود. حمله ایران برخلاف صلح بین‌المللی بود.از ایران و متحدانش می‌خواهیم حملات بیشتری انجام ندهند. در روزهای آتی اقدام‌هایی را برای پاسخگوکردن ایران انجام می‌دهد.

او گفت: ایران بیش از ۳۰۰ ماده منفجره به اسرائیل شلیک کرد و آشکارا از تعهدات حقوقی شانه خالی می کند و این اتفاق و عملیات تهدیدی برای اسرائیل و سایر کشورها بود.

این دیپلمات آمریکایی در حالیکه واشنگتن مانع صدور بیانیه محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه از سوی شورای امنیت شد،  افزود که محکومیت صریح ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل مورد نیاز است.

این مقام آمریکایی در ادامه ادعاهای آمریکا ادامه داد: ایرانی‌ها با مسلح‌کردن حزب‌الله ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت هستند. ایران به روسیه پهپاد داده و قوانین بین‌المللی را نقض کرده. ایران برخی شناورها را در خلیج‌فارس توقیف کرده است. ایرانی ها  حملۀ هفتم اکتبر را محکوم نکردند.

معاون نمایندگی فرانسه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت همسو با آمریکا گفت: حمله بی‌سابقه ایران را محکوم می‌کنیم و  از شورای امنیت می‌خواهیم‌ برای برقراری آرامش در منطقه تلاش کند.

این دیپلمات فرانسوی در یک تناقض گویی آشکار از سویی از این گفت که از بالا رفتن تنش ها باید جلوگیری کنیم و از سوی دیگر  اعلام کرد که  بر دفاع از اسرائیل تاکید می‌کنیم.

نماینده فرانسه در سازمان ملل گفت:  ما خواستار حفظ امنیت اسرائیل و شرکایمان در منطقه هستیم.

 نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز گفت:  ما نگران عواقب حمله ایران به اسرائیل هستیم زیرا همه را در معرض خطر قرار می دهد. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که تشدید تنش‌ها را محکوم کنند و حداکثر خویشتن‌داری را اعمال کنند.

نماینده موزامبیک در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت گفت: دقیقا دو هفته قبل وقتی در مورد حمله اسرائیل صحبت می‌کردیم در مورد افزایش تنش‌ها هشدار دادیم.

او گفت: متاسفانه نگرانی‌ها واقعی شد و دیشب شاهد حملات ایران به اسرائیل بودیم. ایران بر اساس حق دفاع از خود این حملات را انجام داد.

نماینده موزامبیک افزود که کشورش خواهان توقف اقدامات خصمانه است و از بازیگران منطقه‌ای خواست خویشتنداری کنند.در این شرایط بسیار مهم است اسرائیل از منشور سازمان ملل تبعیت کند و خشونت را کنار بگذارد.

وی همچنین گفت که طرح دو دولتی و تشکیل دولت مستقل باید برای دستیابی به صلح به سرانجام برسد.

معاون نمایندگی الجزایر در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت:  اقدام اسرائیل در حمله به کنسولگری ایران خودسرانه بود. اسرائیل کاری کرد که اوضاع منطقه به اینجا برسد

نماینده الجزایر در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره پاسخ ایران به اسرائیل گفت: نسبت به سیاست دوگانه (آمریکا) هشدار می‌دهیم. سیاست‌ها باید برای همه یکسان باشد. نمی‌شود اول به خاک یک کشور حمله شود و با آرامش برخورد کنیم و وقتی پاسخ دادند نوع دیگر رفتار کنیم.

او تصریح کرد:  ما بر سر دوراهی قرار داریم، یا باید قوانین بین المللی را رعایت  کنیم یا وارد هرج و مرج شویم. هرگونه حمله به رفح کاملا غیرقابل قبول است و باید از آن اجتناب کرد.

معاون نمایندگی الجزایر در سازمان ملل ادامه داد: صلح و امنیت با توانمند ساختن مردم فلسطین برای استفاده از حقوق خود حاصل می شود. خاورمیانه شرایط حساسی را پشت سر می گذارد که همه را ملزم به پیروی از  قوانین بین المللی می کند.

نماینده سوئیس در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: ما حمله دیشب ایران به اسرائیل را محکوم می‌کنیم.حمله دو هفته قبل اسرائیل را نیز قبلا محکوم کرده بودیم.

او گفت: ایران یک کشتی با پرچم پرتغال را توقیف کرد که منجر به افزایش تنش می شود و همه اعضا باید تلاش کنند تنش کاهش پیدا کند.

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت مدعی شد: ایران نقش بی‌ثبات‌ساز در منطقه دارد. حمله شب گذشته اولین حمله مستقیم ایران به خاک اسرائیل بود. نیت ایران ایجاد آشوب در منطقه است.

سفیر  انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: حمله بی‌مورد ایران به اسرائیل که جان هزاران نفر را تهدید کرد، محکوم می‌کنیم.

نماینده انگلیس که همراه با آمریکا و فرانسه هنگام حمله اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه از صدور بیانیه محکومیت تل آویو جلوگیری کرده بود، گفت: لندن از امنیت اسرائیل دفاع می‌کند. ما طرف‌ها را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم.

نماینده کره‌جنوبی در سازمان ملل نیز در این نشست درباره گسترش تنش ها در منطقه هشدار داد و گفت:  حمله دیروز ایران باعث نگرانی شد و ما این حمله را محکوم می‌کنیم

نماینده کره جنوبی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل گفت: وقتی اسرائیل به ساختمان ایران حمله کرد ما هشدار دادیم. این حمله را محکوم می‌کنیم. آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز به خطر افتاده است. این قابل قبول نیست.

روسیه: شاهد «نمایش ریاکاری و استانداردهای دوگانه» در شورای امنیت سازمان ملل هستیم

 واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت گفت: دبیرکل سازمان ملل حمله ایران را بلافاصله محکوم کرد اما در مورد حمله اسرائیل به کنسولگری ایران چنین واکنشی نداشت. این رویکرد درست نیست.

سفیر روسیه در سازمان ملل افزود: ما در نشست شورای امنیت هشدار دادیم که اقدام اسرائیل باید صراحتا محکوم شود اما به آن توجهی نشد. ما پیشنهاد پیش‌نویس برای یک بیانیه اما آمریکا، انگلیس و فرانسه از پذیرش اصول قوانین بین‌المللی خودداری کردند و آن را نپذیرفتند.

او  تصریح کرد: کشورهای غربی از جمله فرانسه، انگلیس و آمریکا از  حمایت از بیانیه‌ای در محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در اول آوریل خودداری کردند و اکنون ایران را محکوم می کنند و این «ریاکاری آنها را » نشان می‌دهد.

سفیر روسیه گفت: «نتیجه اکنون برای همه روشن است. شما به خوبی می‌دانید که حمله به یک مرکز دیپلماتیک اقدامی جنگ طلبانه بر اساس قوانین بین‌المللی است و اگر یک نمایندگی غربی مورد حمله قرار می‌گرفت، بلافاصله شما انتقام‌جویانه واکنش نشان می دادید.»

نماینده روسیه ادامه داد: این رویکرد  به این دلیل است که برای شما، هر امری که به نمایندگی غربی و شهروندان غربی مربوط می شود مقدس است و باید از آن محافظت شود. اما وقتی صحبت از حق سایر کشورها، از جمله حق دفاع از خود در مورد اتباعشان می شود، موضوع متفاوت است. اگر کنسولگری یا سفارت کشور غربی هدف قرار می‌گرفت بلافاصله همین کشورها آن را محکوم می‌کردند و خواستار تنبیه متجاوز می‌شدند اما وقتی پای کشورهای دیگر وسط می‌آیند و آن‌ها می‌خواهند از حق دفاع از خود استفاده کنند غربی‌ها استانداردِ دوگانه  خود را به نمایش می‌گذارند. 

نماینده روسیه در شورای امنیت تاکید کرد: ما زمانی که آمریکا سردار قاسم سلیمانی را مورد حمله قرار داد اخطار دادیم که اقدامات آمریکا منطقه را بی‌ثبات خواهد کرد. امروز در شورای امنیت، آنچه ما شاهد آن هستیم، نمایش ریاکاری و استاندارد دوگانه است که تماشای آن شرم آور است.

نماینده چین: اقدام ایران در پاسخ به حمله در دمشق بود

معاون نماینده چین در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت نیز گفت: وز اول آوریل نمایندگی ایران در سوریه هدف قرار گرفت و موجب تلفات زیادی برای ایران شد و این اقدام نقض منشور سازمان ملل و همچنین نقض حاکمیت سوریه بود.

این دیپلمات کشور چین با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی گفت: از اقدام ایران ابراز نگرانی عمیق می‌کنیم ولی ایران تاکید کرده که این اقدام تلافی‌جویانه بوده و پایان یافته است. ما خواستار خویشتنداری طرف‌ها و اجتناب از تنش بیشتر در منطقه هستنم.

او در عین حال گفت: اگر بحران غزه مهار نشود، این بحران به تنش بیشتر منجر خواهد شد و از این رو خواستار اجرای فوری قطعنامه اخیر شورای امنیت برای آتش بس فوری در غزه هستیم.

خشم نماینده اسرائیل و فرافکنی های او 

نوبت که به«گیلعاد اردان» سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل در نشست شورای امنیت رسید، اعتراف کرد: حمله مستقیم ایران به اسرائیل در نوع خود اولین بود و در عین حال مدعی شد جهان پس از حمله ایران شاهد تنش بی‌سابقه‌ای است.

نماینده اسرائیل در سازمان ملل که بسیار عصبانی بود، مدعی شد مقامات جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای صلح جهانی هستند و گفت: ایران شب گذشته با شلیک صدها موشک و پهپاد بیش از ۷۰۰ تن مواد منفجره و بمب به سمت خاک اسرائیل شلیک کرده است.

‏سفیر اسرائیل مدعی شد که حمله ایران تهدیدی برای مسجد الاقصی و مسلمانان بود و همچون همیشه با انجام حرکاتی در جهت فضاسازی و تحت تاثیر قرار دادن جلسات شورای امنیت، ویدئویی از پرواز موشک های ایران بر فراز مسجد الاقصی نشان داد و صفحه نمایشگر خود را حتی به سمت سفیر ایران را گرفت.

‏او سپس با اشاره به حوادثی همچون آرامکوی عربستان، آرژانتین و توقیف کشتی مرتبط با خود در روزهای اخیرو ناآرامی های ایران، ادعاهای ضد ایرانی خود علیه جمهوری اسلامی را تکرار کرد و تهران را متهم به نقض قوانین بین المللی کرد در حالیکه خود این رژیم تنها در یک مورد، ۶ ماه است با بمباران مداوم  غزه، تمام قوانین بین المللی را نقض و زیر پا گذاشته است.

‏سفیر رژیم اسرائیل مدعی شد: ‏«امروز ماسک ایران افتاد. این کشور خود را به عنوان عامل بی‌ثباتی منطقه معرفی کرد. تنها راه مقابله، محکوم کردن ایران و مقابله با آنها است».

‏این دیپلمات اسرائیلی در حالی که این رژیم مجهز به کلاهک های هسته ای است، پاسخ ایران را به موضوع هسته ای ایران مرتبط کرد و مدعی شد: «تصور کنید که ایران به سلاح هسته‌ای هم دست پیدا کند. همه می دانیم که ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم است.»

سفیر اسرائیل در یک فرافکنی و جو سازی  با طرح این ادعا که تصور کنید شب گذشته  فرمان شلیک بمب‌اتمی داده می شد، خواستار وضع شدیدترین محکومیت و تحریم‌ها علیه ایران شد.

نماینده سوریه در سازمان ملل: اقدام ایران، دفاع مشروع از خود بود

«قصی الضحاک» سفیر و نماینده سوریه در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه گفت: کاری که ایران دیروز انجام داد اعمال صحیح حق دفاع از خود بود.

نماینده سوریه در سازمان ملل با تاکید بر اینکه ما خواستار توقف حضور غیرقانونی آمریکا در خاک سوریه و حمایت این کشور از سازمان های تروریستی هستیم، افزود: حوادث جاری در منطقه نتیجه طبیعی اقدامات متجاوزانه مکرر و نقض آشکار حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد است که مقامات اشغالگر اسرائیلی در خاک سوریه و کشورهای دیگر مرتکب می‌شوند، رژیمی که از حمایت بی دریغی که آمریکا برای این رژیم فراهم کرده برخوردار است.

الضحاک گفت: سوریه به شورای امنیت، دبیرخانه بارها و بارها با ارسال نامه‌هایی نسبت به تشدید تنش‌ها در منطقه که مقامات صهیونیست در صدد سرپوش گذاشتن برای خاموش کردن این تشدیدها بودند، هشدار داده است. سوریه همچنین هشدار داده که رژیم صهیونیستی به دنبال توجیه برای ادامه کشتار دسته جمعی و اقدامات وحشیانه در حق مردم فلسطین است.

او اضافه کرد: زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی دست به اقدام جدی زده و در سیاست‌های مخرب خود در قبال منطقه و ملت‌های آن تجدید نظر کنند و  بر ضرورت پایان یافتن حضور نظامی غیرقانونی نیروهای آمریکایی در خاک سوریه تاکید کرد.

سفیر ایران در سازمان ملل: عملیات دقیق ایران تنها اهداف نظامی را مورد اصابت قرار داد تا احتمال تشدید تنش به حداقل برسد

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در سخنانی در نشست شورای امنیت گفت: عملیات جمهوری اسلامی ایران کاملاً در راستای اعمال حق ذاتی ما برای دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد ذکر شده و توسط حقوق بین‌الملل به رسمیت شناخته شده است، انجام شد. پاسخ ما لازم و متناسب بود. این اقدام همچنین به صورت دقیق و تنها اهداف نظامی را مورد اصابت قرار داد تا احتمال تشدید تنش به حداقل برسد و از آسیب غیرنظامیان جلوگیری شود.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: متأسفانه در این سالن، برخی از اعضای شورای امنیت، از جمله ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه، یک بار دیگر تصمیم گرفتند که چشم خود را بر روی واقعیت ببندند و از علل ریشه‌ای که منتهی به وضعیت فعلی شده، چشم‌پوشی کنند. این سه کشور ضمن اتخاذ رفتاری ریاکارانه، بدون در نظر گرفتن قصور و کوتاهی خود در اجرای تعهدات بین‌المللی‌شان در قبال صلح و امنیت در منطقه، به دروغ ایران را سرزنش و متهم کردند. این سه کشور تلاش مذبوحانه و ناموفقی برای استفاده از دروغ، وارونه‌سازی، انتشار اطلاعات نادرست و استفاده از بازی مخرب تقصیر و سرزنش کردند. در تمام این مدت، آنها تعمداً حق ذاتی ایران برای پاسخ به نقض یک اصل اساسی حقوق بین‌الملل را نادیده گرفتند: مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک از تعرض. علاوه بر این، این کشورها دلایل ریشه‌ای وضعیت کنونی منطقه را نادیده گرفتند.

ایروانی خاطر نشان کرد: اکنون بیش از شش ماه است که این کشورها، به ویژه ایالات متحده، رژیم اسرائیل را از هرگونه مسئولیت‌پذیری در قبال قتل عام غزه مصون می‌دارند. این کشورها در حالی که حق ذاتی ایران برای دفاع از خود در برابر حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک ما را مردود می‌شمارند، با بی‌شرمی تمام کشتار و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه را به بهانه دفاع از خود توجیح و لاپوشانی کرده‌اند. این کشورها تلاش مذبوحانه‌ای برای توجیه و سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین با تفسیرهای خودسرانه و گمراه‌کننده از دفاع از خود داشتند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: در پی حمله تروریستی و نظامی ناجوانمردانه رژیم اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق، پایتخت جمهوری عربی سوریه، جمهوری اسلامی ایران شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد را از این اقدام نادرست بین‌المللی و همچنین حق ذاتی خود بر اساس حقوق بین‌الملل برای پاسخگویی به چنین حملات نظامی تروریستی، مطلع کرد. همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن بررسی وضعیت موجود، خواستار اقدام مقتضی و محکومیت شدید جامعه جهانی علیه این جنایت هولناک شد.ما از شورای امنیت خواستیم که این اقدام جنایتکارانه و تروریستی ناروا را به شدت محکوم کند و اقدامات قاطع و مناسب برای محاکمه سریع عاملان و جلوگیری از تکرار چنین جنایات وحشتناکی علیه اماکن دیپلماتیک هر کشور عضو اتخاذ کند. متأسفانه، شورای امنیت در انجام وظیفه خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی شکست خورده است.

ایروانی خاطر نشان کرد: به یاد دارید که روسیه مبادرت به پیشنهاد بیانیه مطبوعانی برای محکومیت این اقدام وحشیانه نمود. این بیانیه توسط چین، الجزایر و بسیاری از اعضا حمایت شد، اما ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه مقابل صدور آن ایستادند. جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با چنین شرایطی، جمهوری اسلامی ایران چاره‌ای جز اعمال حق ذاتی برای دفاع از خود بر اساس قوانین بین‌المللی نداشت.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: دلایل اصلی وضعیت فعلی برای همه روشن است. از آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه، بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی که دو سوم آنها کودک و زن بودند، کشته شده‌اند. تمامی زیرساخت‌های غیرنظامی توسط رژیم اسرائیل هدف قرار گرفته و نابود شده است. حتی نیروهای بشردوستانه نیز از حملات نظامی این رژیم سرکش مصون نبوده‌اند.

ایروانی گفت: فقدان پاسخگویی و انفعال شورا در قبال نسل‌کشی و جنایات جنگی رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین، تنها این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به نقض‌های خود ادامه دهد. ایالات متحده و متحدانش بیش از شش ماه است که مانع شورای امنیت شده‌اند و از رژیم اسرائیل در برابر مسئولیت قتل عام غزه محافظت می‌کنند. آنها نه تنها از محکوم کردن رژیم اسرائیل به خاطر این جنایات اجتناب می‌کنند، بلکه فعالانه سعی می‌کنند آنها را لاپوشانی کنند. تنها اولویت آنها حمایت و دفاع از رژیم اسرائیل بدون توجه به عواقب و به هر قیمتی است. علیرغم فشارهای بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل که جملگی خواستار آتش‌بس می‌شوند، رژیم اسرائیل از این قطعنامه‌ها سرپیچی کرده است. این رژیم در عوض، تمرکز خود را بر ارتکاب جنایات وحشیانه‌تر نهاده و هیچ توجهی به تعهدات حقوقی بین‌المللی ندارد.

نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل گفت: این رژیم قانون‌گریز جنایات فجیع زیادی را علیه مردم ما مرتکب شده است. رژیم اسرائیل به‌صورت وقیحانه و آشکارا مسئولیت خود را در قبال عملیات تروریستی علیه مقامات، دانشمندان و غیرنظامیان ایرانی و خرابکاری علیه زیرساخت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ما در سال‌های اخیر پذیرفته است. رژیم اسرائیل حتی تهدیدهای صریح به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد کرد. این رژیم تروریستی مسئول تمامی اعمال جنایتکارانه و تروریستی علیه ایران است و باید عواقب آن را متحمل شود. جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها نسبت به عواقب فعالیت‌های مخرب رژیم بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی هشدار داده است. ایران حداکثر خویشتنداری را اعمال کرده است. اکنون زمان آن فرا رسیده است که رژیم اشغالگر مسئولیت کامل عواقب خود را بر عهده بگیرد. این رژیم نمی‌تواند از پاسخگویی فرار کند.

شورای امنیت طبق فصل ۷ منشور به وظایف خود در قبال سرپیچی های وقیحانه اسرائیل عمل کند 

ایروانی گفت: اقدامات و جنایات بی‌ثبات‌کننده و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل علیه ملت‌های منطقه، تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است. سیاست نخست وزیر رژیم اسرائیل، گسترش و تشدید درگیری در منطقه برای ماندن در قدرت است. اعضای شورای امنیت نباید اجازه دهند که شورای امنیت، گروگان جاه طلبی‌های چنین رژیم جنگ‌طلبی باشد.زمان آن فرا رسیده که شورای امنیت مسئولیت خود را بر عهده بگیرد و به تهدید واقعی صلح و امنیت بین‌المللی رسیدگی کند. شورای امنیت باید به سرعت وظایف خود را طبق فصل ۷ منشور در پاسخ به سرپیچی‌های وقیحانه رژیم اسرائیل انجام دهد. شورای امنیت باید اقدامات فوری و تنبیهی برای وادار ساختن این رژیم به توقف نسل‌کشی و کشتار مردم غزه و پایبند نمودن آن به تعهدات خود به ویژه اجرای کامل قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و دستورات الزام‌آور قانونی دیوان بین‌المللی دادگستری اتخاذ نماید.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای مسئول سازمان ملل متحد به اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد متعهد بوده و بار دیگر بر تعهد خود به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تاکید می‌کند. جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید مجدد بر موضع ثابت خود، اعلام می‌دارد که به دنبال تشدید تنش یا جنگ در منطقه نیست. جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی بیشتر توسط رژیم اسرائیل، بر عزم تزلزل‌ناپذیر خود برای دفاع از مردم، امنیت و منافع ملی، حاکمیت و تمامیت ارضی خود در برابر هر گونه تهدید یا اقدامات تجاوزکارانه با شدت و مطابق قوانین بین‌المللی تاکید می‌کند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از این حق در صورت لزوم دریغ نخواهد کرد.

ایروانی همچنین گفت: ایران هیچ قصدی برای درگیری با آمریکا در منطقه ندارد. ما تعهد خود را به صلح با اعمال خویشتنداری نسبت به مشارکت ارتش آمریکا در رهگیری پهپادها و موشک‌های ایرانی به سمت اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین نشان دادیم. این نشان‌دهنده تعهد ما به تنش‌زدایی و اجتناب از گسترش درگیری است. با این حال، اگر ایالات متحده عملیات نظامی علیه ایران، شهروندان یا امنیت و منافع آن را آغاز کند، جمهوری اسلامی از حق ذاتی خود برای پاسخگویی متناسب استفاده خواهد کرد.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش