
به گزارش تسنیم، سیدکاظم طاهرزاده در نشست خبری حاشیه برگزاری هفتمین نمایشگاه بین المللی حمل ونقل ریلی اظهار کرد: ساخت سوزن از ۲۰ سال پیش در ماشین سازی تبریز تعریف شد، از همان ابتدا این طرح به صورت با همکاری یک شرکت فرانسوی آغاز و تولید سوزن ادامه یافت.
وی ادامه داد: تا سال ۹۶ حدود ۹۰ درصد قطعات را ساخت داخل کردیم؛ پس از آن برنامه خودکفایی با شروع تحریم های ظالمانه و بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب برای خودکفایی به نتایج خیلی مثبتی در طراحی "تکه مرکزی" سوزن دست یافتیم.
وی افزود: بومی سازی چهار قطعه دیگر نیز در دستور کار بود که به نتیجه رسیده است؛ امروز ادعا می کنیم که یک سوزن ۱۰۰ درصد تولید داخل داریم.
وی با اشاره به این که صنعت سوزن یک صنعت اشتغالزاست، تصریح کرد: ۵۰ درصد ارزش سوزن مربوط به قطعات وارداتی بود که ۱۰۰ درصد تولید داخل شده است.
مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی ایران اشاره به این که سالانه ۱۰۰ دستگاه سوزن تولید می شد، اظهار کرد: با افزایش ظرفیت به تولید ۴۰۰ دستگاه سوزن رسیده ایم که ظرفیت افزایش آن را به ۱۰۰۰ دستگاه داریم.
ظاهرزاده نیاز داخلی به سوزن را سالانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دستگاه عنوان کرد و گفت: حدود ۱۲۰۰۰ سوزن در شبکه ریلی داریم که عمدتا عمر حدود ۱۰ ساله دارند و باید نوسازی شوند.
وی با بیان این که برای خرید هر سوزن ۲۲۵۰۰ یورو صرفه جویی ارزی صورت می گیرد، اظهار کرد: با پیمانکاران عراقی، سوری و افغانستانی در حال مذاکره برای صادرات هستیم.
طاهرزاده کیفیت سوزن های تولید داخل را همتراز با نمونه های اروپایی عنوان کرد.

- 13
- 3