جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۴۲ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۹۷۱
صنعت و معدن

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد

کارخانه جدید ممنوع؛ مگر با رعایت دو شرط

کارخانه صنعتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

۶۰ هزار واحد صنعتی در کشور فعال است که حدود ۱۳ هزار واحد آن با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد کار می‌کنند. این واحدها به واسطه تحریم، کمبود نقدینگی و نداشتن مواد اولیه نمی‌توانند ظرفیت خود را افزایش دهند.

با توجه به چنین شرایطی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفته که به سرمایه‌گذاران مجوز ایجاد واحد صنعتی جدید را ندهد و آنها را به سمت واحدهای صنعتی نیمه تعطیل هدایت کند. کارشناسان اقتصادی معتقدند که تولیدکنندگان نباید به شیوه سنتی عمل کنند چرا که تولید، آن هم با محور داخلی‌سازی نیازمند حرکت در مسیر صنعتی شدن است. خیلی از واحدهای صنعتی که از آن به‌عنوان نیمه کاره یاد می‌شود ادامه آن به صلاح اقتصاد کشور نیست چرا که آن طرح‌ها انرژی بر هستند و بنا به سفارش برخی‌ها ایجاد شده‌اند.

۱۰ هزار و ۶۴۰ واحد صنعتی نیمه تمام داریم

سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تصمیم‌هایی که این وزارتخانه برای صنعت کشور گرفته است، گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته ۱۰ هزار و ۶۴۰ طرح صنعتی با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد. این تعداد در شرایطی است که ما ۶۰ هزار واحد صنعتی فعال در کشور داریم. طبق گفت‌و‌گوهایی که صورت گرفته، تکمیل این طرح‌ها در اولویت وزارت صنعت قرار گرفته است و از سرمایه‌گذاران این حوزه حمایت ویژه می‌کنیم.

اعلام شروط سرمایه‌گذاری

وی ادامه داد: از آنجا که بیش از ۱۰هزار واحد نیمه تمام صنعتی داریم ایجاد واحدهای صنعتی جدید در کشور ضرورت ندارد از این‌رو مجوز جدید به هیچ سرمایه‌گذاری داده نخواهد شد مگر آنکه آن مجوز مربوط به محصولات دانش بنیان باشد یا اینکه کالای مورد سرمایه‌گذاری به هیچ عنوان تولید داخل نداشته و تنها از طریق واردات تأمین شود.

پایان ۳ هزار طرح

زرندی اذعان داشت: ما سرمایه‌گذاران را به سمت طرح‌های نیمه تمام هدایت می‌کنیم و در این مسیر به آنها تسهیلات داده می‌شود. طبق برآورد و پیش‌بینی ما تا پایان سال‌جاری ۳ هزار طرح صنعتی نیمه تمام به پایان می‌رسد و با بهره‌برداری از طرح‌های نیمه تمام شاهد رونق اشتغال و افزایش تولید خواهیم بود.

فعالیت ۱۳ هزار واحد صنعتی با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت

معاون وزیر صنعت درباره اینکه چه تعداد واحد صنعتی کشور با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد کار می‌کند، گفت: ۱۳ هزار واحد صنعتی کشور با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد مشغول به تولید هستند. وزارت صمت درصدد حل مشکلات تولیدکنندگان است تا ظرفیت تولیدی آنها را افزایش دهد.

طبق بررسی‌های روزنامه ایران آمارها نشان می‌دهد هر صد درصد افزایش نرخ ارز بیش از ۸۹.۵ درصد افزایش هزینه کالاهای وارداتی در حوزه تولید را به همراه داشته است. با افزایش قیمت ارز هزینه‌های تولید روند افزایشی به خود گرفت. بدین جهت واحدهای صنعتی مجبور به کاهش تولید شدند. از طرفی سهم نقدینگی بخش تولید در کل تسهیلات بانکی در سال ۹۷ با کاهش روبه‌رو بوده به طوری که این سهم از ۳۱ درصد در سال ۹۲ به ۲۷ درصد در شرایط فعلی رسیده است.

۱۰۰ قلم کالا در سامانه توزیع

وی از راه‌اندازی سامانه توزیع هم خبر داد و گفت: این سامانه برای لاستیک خودرو اجرایی شده و تا پایان سال به ۱۰۰ قلم کالا توسعه خواهد یافت.

جذب سرمایه‌های مردم

زرندی همچنین از برنامه‌ریزی برای توسعه سرمایه‌گذاری با جذب سرمایه‌های سرگردان مردمی خبر داد و افزود: در این راستا، هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری در سه استان کشور به صورت پایلوت راه‌اندازی می‌شود.

رشد شاخص تجارت فرامرزی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: پارسال در حوزه بهبود فضای کسب و کار، هرچند از نظر امتیاز رشد داشته‌ایم، اما رتبه ایران با کاهش مواجه شد.

وی ادامه داد: در این حوزه، در شاخص تجارت فرامرزی بیشترین بهبود حاصل شد به طوری که از رتبه ۱۶۶ در بین ۱۹۰ کشور جهان در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۱۲۱ ارتقا یافتیم.

اجرای ۳۵ پروژه برای بهبود وضعیت تولید

زرندی در ادامه با اشاره به تعیین ۳۵ پروژه برای بهبود وضعیت تولید گفت: بهبود فضای کسب و کار، تأمین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری، توسعه معادن و صنایع معدنی و همچنین توسعه و تعمیق ساخت داخل از جمله محورهای تعیین شده در این زمینه است.

معاون وزیر صنعت در ادامه با بیان اینکه از ۴۲ میلیارد دلار واردات انجام شده در سال گذشته، حدود ۳۵ میلیارد دلار به واردات کالاهای صنعتی اختصاص داشته است، گفت: حدود ۱۲ میلیارد دلار واردات صورت می‌گیرد.

آنگونه که در آمارهای وزارت صمت آمده در سال گذشته از ۴۶ میلیارد دلار صادرات کشور، ۲۳.۴ میلیارد دلار مربوط به صادرات به ۱۵ کشور هم‌مرز یا نزدیک به ایران بوده است.

جایگزینی واردات

زرندی با اشاره به تعریف پروژه جذب سرمایه برای جایگزینی واردات با هدف‌گذاری ۳ میلیارد دلاری گفت: در این زمینه بررسی‌هایی صورت می‌گیرد تا نیاز کشور از طریق تکمیل طرح‌های نیمه تمام تأمین شود.

رشد ۲۵ درصدی صنایع نساجی و پوشاک

زرندی در ادامه، برنامه‌ریزی برای رشد ۲۵ درصدی صنایع نساجی و پوشاک در سال ۹۸ را یادآور شد و گفت: این صنعت توانست از فضای تحریم‌ها استفاده کند و اکنون واردات این کالاها قابل کنترل‌تر شده و بازار بهتری برای محصولات داخلی ایجاد شده است.

تمرکز بر اکتشاف

وی ادامه داد: توسعه و تکمیل صنعت لوازم خانگی، صنایع دریایی و حمل و نقل ناوگان ریلی (با ایجاد ۱۳ هزار و ۱۰۰ واگن)، سایر برنامه‌های توسعه‌ای پیش‌بینی شده است. در حوزه معدن نیز، تمرکز اصلی بر اکتشاف و فعالسازی معادن کوچک است.

iran-newspaper.com
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش