پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۰۸ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۱۸۸۷
نفت و انرژی

دلالی بنزین؛ تنها شغلی که با سهمیه بندی رونق گرفت!

قیمت بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
رکود تنها محصول سهمیه بندی بنزین در ماه اخیر نبوده و جالب است بدانید با این اقدام تعدادی کسب و کارهای خرد نیز زیر پوست شهر، شکل و رونق گرفته که یکی از آنها دلالی بنزین و فروش سهمیه کارت های سوخت در جایگاه ها است.

به گزارش ایمنا، بامداد بیست و چهارمین روز آبان ماه ۹۸، نقطه عطفی در تاریخ نوسان شاخص های اقتصادی در کشور بود و مردم در این روز پس از هفته ها گمانه زنی در مورد نحوه و زمان افزایش قیمت بنزین دولتی و به رغم تکذیب هر نوع افزایش نرخی برای این فرآورده از سوی مسئولان، متوجه شدند که قیمت این حامل انرژی ارزشمند که بیشترین استفاده عمومی را دارد، افزایش ویژه ای یافته و از این پس باید بنزینی که تا پیش از این به ازای هر لیتر، یک هزار تومان به فروش می رسید را ۱۵۰۰ تومان خریداری کنند و بابت بهای آزاد آن نیز سه هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

بنزین سوپر دولتی وجود ندارد

قابل ذکر است که در دوره های قبلی سهمیه بندی، بر اساس قانون، دارندگان کارت سوخت و سهمیه بنزین، اختیار داشتند که سهمیه سوخت خود را در قالب بنزین سوپر با قیمت دولتی یا بنزین معمولی با نرخ دولتی دریافت کنند و از این رو مشکل قابل توجهی برای خودروهای مدرن و نیازمند به بنزین باکیفیت به وجود نمی آمد، اما در دوره جدید سهمیه بندی، خبری از بنزین سوپر دولتی و عرضه آن در جایگاه ها نیست و این حامل انرژی تنها با قیمت آزاد سه هزار و ۵۰۰ تومان در جایگاه های سوخت گیری به فروش می رسد.

بسیاری از کارشناسان برنامه ریزی اقتصادی معتقدند، نحوه سهمیه بندی بنزین در دوره جدید آن به دور از عدالت اقتصادی است و تاثیری در کاهش مصرف سوخت کشور و پائین آمدن میزان آلاینده های مضر برای سلامت شهروندان ندارد، بلکه راهکار نظام بندی استفاده از بنزین در اتومبیل ها، اصلاح سیاست گذاری کلان در حوزه سوخت و بازتوزیع عادلانه درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین به شهروندان است.

سران قوا در حالی تصمیم به تکرار سیاست شکست خورده افزایش قیمت بنزین گرفت که نتایج تکرار آن در سال های اخیر به صورت واضح مشخص بود و تعداد زیادی از مراکز علمی، پژوهشی معتبر کشور طرح های مختلف تحقیقاتی و اقتصادی خود برای اصلاح سیاست گذاری در حوزه مصرف سوخت را ارائه و برخی از مسئولان دستگاه های مختلف و نهادهای اجرایی کشور نیز از چنین ایده های دانش محوری استقبال کرده بودند.

قیمت بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

رکود؛ محصول سهمیه بندی بنزین در بازارها

همچنین به عقیده تعداد زیادی از کارشناسان اقتصادی و مسئولان اسبق دولتی، مهم ترین نقطه ضعف سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت عرضه آن در جایگاه های سوخت، فساد محور بودن آن است و تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در افزایش قیمت بنزین در حالی صورت گرفت که رئیس جمهوری در روزهای ابتدایی دولت یازدهم بر فساد خیز بودن عرضه بنزین به صورت دو نرخی تاکید و خواستار پایان یافتن این طرح در کشور شده بود.

بازارهای مختلف کشور پس از افزایش قیمت بنزین، تبعات اقتصادی منفی قابل توجهی را تجربه کردند که از مهم ترین آنها می توان به افزایش قیمت خودرو، مواد غذایی، محصولات کشاورزی و ... اشاره کرد. در حقیقت محصول اصلی این سهمیه بندی حاکمیت رکود بر بخش های مختلف بازار های مذکور بود و افزایش هزینه های معیشتی خانواده ها موجب شد تا حجم زیادی از خرید خانواد های ایرانی در بازار های مختلف کاهش پیدا کند.

البته رکود تنها محصول این سهمیه بندی برای کسب و کارهای ایرانی نبوده و تعداد انگشت شماری از مشاغل نیز پس از آغاز سهمیه بندی بنزین از سوی دولت، رونق چشمگیری را تجربه کردند؛ دلالی سهمیه بنزین و فروش بنزین آزاد با نرخ هایی کمتر از قیمت مصوب، کسب و کار غیرقانونی و جایگاه محوری است که این روزها رونق عجیبی داشته و با یک گردش ساده در شهر می توان تعداد قابل توجهی از افرادی را که به حرفه مذکور مشغول هستند را شناسایی کرد.

یک راننده که تجربه تمام شدن بنزین خودرویش در بزرگراه را داشت، به خبرنگار ایمنا اظهار کرد که پس از چند دقیقه یک خودرو به سمت او آمده و راننده آن پیاده شده و پیشنهاد فروش بنزین با قیمت لیتری ۱۰ هزار تومان را به وی داده و صندوق عقب خودروی این فروشنده پر از بنزین بوده است.

جدای از عجیب و ناگوار بودن پدید آمدن چنین مشاغلی در شهر، بی شک هر کدام از این خودرو ها حکم یک بمب سیار را دارد که هر لحظه امکان دارد گوشه ای از شهر را به آتش بکشد.

قیمت بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

بنزین آزاد من!

یک متصدی جایگاه سوخت که به صورت پنهانی دست به فروش بنزین با نرخی پائین تر از قیمت مصوب زده به خبرنگار ایمنا می گوید: قیمت "بنزین آزاد من" در ابتدای ماه دو هزار و ۸۰۰ تومان است و از بیستم ماه به بعد نیز به دو هزار و ۵۰۰ تومان کاهش پیدا می کند. اگر شانس داشته باشی و بتوانی در روزهای پایانی ماه سری به من بزنی شاید با کمتر از این قیمت هم بنزین گیرت بیاید.

وی ادامه می دهد: تعداد زیادی از تاکسی های آشنا با این شیوه کار، در روزهای ابتدایی ماه برای فروش بخشی از سهیمه بنزین خود به من مراجعه می کنند و برخی از آنها نیز سهمیه کارت سوخت خود را به صورت کامل در اختیار من قرار داده اند و پایان ماه می آیند سود خود را می گیرند.

قیمت بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

راننده های تاکسی با فروش سهمیه سوخت، حق بیمه می پردازند

یک راننده تاکسی که در ابتدای یکی از جایگاه های سوخت شاخص شهر دست به فروش محرمانه سهمیه بنزین کارت سوخت خود زده، معتقد است سهمیه ای که برای خودروهای حمل و نقل عمومی سواری در نظر گرفته شده کفاف زندگی و هزینه های معیشتی آنها را نمی دهد و فروش سهمیه بنزین با قیمتی کمتر از سه هزار تومان در جایگاه های سوخت، منفعت بیشتری از دنده عوض کردن و مسافرکشی در سطح شهر دارد.

وی به خبرنگار ایمنا می گوید: از صبح تا بعد از ظهر با سوخت CNG مسافر کشی می کنم و تقریبا می توان گفت، درآمد ناچیزی هم کسب می کنم. بعد از ظهر ها هم با کارت های سوختی که از دیگر رانندگان تاکسی گرفته ام، اینجا می آیم تا شاید خرجی چند خانواده گرفتار که سرپرستشان راننده تاکسی است را تامین کنم.

این راننده تاکسی ادامه می دهد: رانندگان تاکسی شهر درآمد حاصل از مسافر کشی با گاز CNG را صرف هزینه های معیشتی خانواده خود می کنند و برای پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی خود نیز روی فروش سهمیه بنزین کارت سوخت خود حساب کرده اند و هر روز بر تعداد رانندگانی که از من می خواهند تا سهمیه شان را برایشان بفروشم، افزوده می شود.

یک راننده جوان تاکسی اینترنتی که فعالیت کاری خود را از دو سال پیش آغاز کرده نیز، به خبرنگار ایمنا می گوید: سهمیه بنزینی که قرار بود به رانندگان تاکسی اینترنتی اختصاص پیدا کند روی هواست و رانندگان اینترنتی که خودروشان گاز سوز نیست مجبور هستند برای همخوانی دخل و خرج کاری شان از فروشندگان غیر قانونی سوخت در جایگاه ها بنزین آزاد بخرند.

وی اضافه می کند: قیمت بنزین آزاد غیر دولتی در جایگاه های سوخت که اغلب از سوی رانندگان تاکسی یا خودروهای ون ارائه می شود از دو هزار و ۳۰۰ تومان تا دو هزار و ۹۰۰ تومان متغیر است و راننده های خوش شانس تاکسی های اینترنتی می توانند در آخر ماه بنزین سهمیه ای که در اختیار متصدیان جایگاه ها است را با قیمتی کمتر از ۲ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری کنند.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش