دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۷ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۱۲۵
آموزش و پرورش

 دانش آموزانی که برای روزهای سخت آماده می‌شوند

دانش آموز,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

 حمایت از سرمایه‌های ملی یکی از موضوعات حایز اهمیت در هر جامعه محسوب می‌شود که همواره حوادث و سوانح تهدیدی جدی برای آن بوده و هستند. این‌گونه تهدیدات در مناطق گوناگون به‌ویژه مناطق پرخطر احساس می‌شود و به‌طور قطع اتخاذ شیوه‌ها و تدوین برنامه‌هایی در سطوح کوتاه‌مدت و بلندمدت به منظور کاهش سطح آسیب‌پذیری منابع انسانی یک ضرورت است.

 

همواره در تدوین برنامه‌های حوزه‌های مختلف جوامع، توجه به نسل نو به‌خصوص در سنین کودکی و نوجوانی و به‌طور اخص آن در قشر دانش‌آموز مدنظر قرار می‌گیرد تا از رهگذر آن بتوان ضمن آموزش مفاهیم مورد نظر به دانش‌آموزان از ظرفیت موجود برای انتقال مفاهیم آموزشی به خانواده‌های آنان نیز بهره گرفت. از همین‌رو این قشر در ارتقای فرهنگ ایمنی و آموزش مقابله با حوادث با کمترین میزان خسارت نیز همچون دیگر عرصه‌ها نقشی قابل انکار دارد و توجه به آن می‌تواند خانواده‌ها را از وجود دست کم یک فرد آموزش‌دیده برای مواقع بروز حوادث احتمالی بهره‌مند کند.

 

دانش‌آموز آماده در روزهای سخت، تعریف طرحی با نام دادرس است که چهار‌سال از اجرای آن می‌گذرد. این طرح که با امضای تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش با سازمان جوانان هلال‌احمر متولد شد، همان‌طور که از شرح آن مشخص است، به دنبال آموزش، دانش‌آموزان برای روزهای سخت و افزایش‌ توانمندی آنها برای مقابله با حوادث و بحران‌هایی است که پیش روی آنها رخ می‌دهد. به همین منظور و به بهانه شروع پنجمین المپیاد آماده دادرس مصاحبه‌ای با چند تن از اعضای تیم دادرس بافق که‌سال گذشته توانست مقام نخست المپیاد آماده کشوری را از آن خود کند، انجام داده‌ایم که با هم پای صحبت این عزیزان می‌نشینیم.

 

خودتان را معرفی کنید.

محمد یاسین شمس‌الدینی: متولد خرداد ٨١ از شهرستان بافق و در پایه سوم راهنمایی تحصیل می‌کنم.

 

محمدسجاد پورفتاحی: ۱۵ساله از مدرسه نمونه اندیشه شهرستان بافق.

 

امیرحسین عظیمی نیا: دانش‌آموز پایه نهم مدرسه نمونه اندیشه هستم.

 

احسان فتاحی بافقی: در آبان ماه‌سال ۱۳۸۰ در شهر بافق متولد شدم.

 

از نحوه آشنایی خود با هلال‌احمر بگویید.

شمس‌الدینی: من تا قبل از دادرس فعالیت زیاد و شناخت کافی از اصول و روش‌های هلال‌احمر نداشتم و با آشنایی با دادرس توانستم روش‌های امدادی و بشردوستانه و عام‌المنفعه هلال‌احمر را به‌طور کامل یاد بگیرم.

 

پورفتاحی: از طریق مدرسه و طرح ملی دادرس.

عظیمی‌نیا: از طریق طرح ملی دادرس که در مدارس برگزار می‌شد با هلال‌احمر آشنا شدم.

 

فتاحی: من با عضو شدن در تیم دادرس و فراگیری مهارت‌های امدادی و شناخت اصول هلال‌احمر با این نهاد مردمی آشنا شدم.

 

تعریفتان از فعالیت در هلال چیست؟

شمس‌الدینی: هلال‌احمر جمعیتی جهانی و مقدس است که هدف ان خدمت رسانی به مردم در تمام شرایط است، همچنین دوستدار بسیاری از کارهای بشردوستانه و عام‌المنفعه مانند همیاری طبیعت، کمک به جنگ‌زدگان در هر کشوری و زلزله‌زدگان و بحران‌زده.... است، من می‌خواهم با پایبندی به اصول هفت‌گانه هلال‌احمر در راستای این فعالیت‌ها به صورت جدی گام بردارم تا بتوانم به همنوعان خود کمک کنم و همچنین خدمات فراوانی در زمینه‌های بشردوستانه و امدادی انجام دهم.

 

پورفتاحی: از آن‌جا که هلال‌احمر یک سازمان عام‌المنفعه با اهداف صلح و بشردوستی و امدادرسانی می‌باشد بسیار خرسندم از این‌که در هلال‌احمر فعالیت میکنم.

 

عظیمی‌نیا: به نظر من خدمت در هلال‌احمر سعادت بزرگی است که نصیب ما شده است چون فضایی سرشار از دوستی و صمیمیت است در حقیقت جایی است که بودن در آن لیاقت می‌خواهد.

 

فتاحی: پس از آموزش مهارت‌های لازم می‌توانیم در مواقع بحرانی به دیگران امدادرسانی کنیم.

 

چهارمین المپیاد آماده را چطور دیدید؟ سطح مسابقات چطور بود؟

شمس‌الدینی: بسیار عالی بود و همچنین از هر نظر که بگوییم چه آمادگی دانش‌آموزان دیگر استان‌ها چه از نظر کیفیت و امکانات سطح مسابقات بالا و خوب بود.

 

پورفتاحی: سطح تمرینات ما در حد پیشرفته بود اما سطح مسابقه بستگی داشت به فعالیت‌ها و تمرین‌های رقبا و چون که ما در جریان چگونگی و مقدار تمرین آنها نبودیم تمام تلاش خود را کردیم و قطعا این باعث می‌شد سطح مسابقات آن‌جا برای ما آسان‌تر شود و درکل رضایت‌بخش بود.

 

عظیمی‌نیا: المپیاد جذاب و خوبی بود و مسابقات در سطح بالایی برگزار شد.

 

فتاحی: همه چیز عالی و بسیار خوب بود و تلاش کردیم تا در مسابقات قهرمان شویم که بحمدالله توانستیم.

 

شرایط اردوگاه و میزبانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شمس‌الدینی: شرایط اردوگاه و میزبانی از همه نظر خوب بود، محوطه و محیط اردوگاه که محیطی سالم و شاداب داشت، برنامه‌های اجرایی و فرهنگی که جدا از مسابقات اصلی بودند مانند ورزش صبحگاهی، شب‌های فرهنگی، برنامه‌های تفریحی (دیدار از کاخ موزه، دیدار از تالاب) و..... این محیط را بهتر و دوست‌داشتنی‌تر جلوه می‌دادند و همچنین مسابقات اصلی و جانبی (کارگاه‌های آموزشی و از نظر داوری، امن بودن و جالب بودن آیتم‌ها) و... بسیار خوب بود.

 

پورفتاحی: همه چیز اردوگاه عالی و مورد تأیید مربیان و مسئولان و ما دانش‌آموزان دادرس بود.

 

عظیمی‌نیا: اردوگاه مهر انزلی بسیار جای باصفایی بود و خاطره خوشی را در دل ما بجای گذاشت همچنین میزبانی اردوگاه که به عهده استان گلستان بود بسیار خوب بود و از همین جا از تمامی عوامل کشوری این اردو و استان میزبان تشکر می‌کنم.

 

فتاحی: اردوگاه مهر بندر انزلی از زیبایی و امکانات خوبی برخوردار بود وبا برنامه‌ریزی کشوری استان گلستان میزبانی را به نحواحسن انجام داد.

 

عامل اصلی موفقیت تیم شما در چه بود؟

شمس‌الدینی: هدف مشترکی که بین بچه‌ها بود و هماهنگ بودن و اتحاد و انسجام قوی تیم و همچنین زحمات و تلاش‌های شبانه روزی بچه‌ها و مربی تیم و توکل و تکیه کردن به خداوند باعث پیروزی و موفقیت تیم در کشور شد.

پور فتاحی: عوامل زیادی ما را به مقام اول رساند اما مهم‌ترین آنها توکل برخدا؛حمایت مسئولان و اولیا؛ مربی خوب و ازهمه مهم‌تر یکدلی و اعتمادبه‌نفسی که بین خود بچه‌ها وجود داشت.

 

عظیمی‌نیا: مهم‌ترین عامل موفقیت ما توکل به خدا بود و پس از آن تمرینات سخت و فشرده‌ای که داشتیم در هر روز هشت ساعت در سه نوبت صبح و عصر و شب تمرین کردیم و با توکل به خدا رتبه اول را قاطعانه به‌دست آوردیم.

فتاحی: وجود مربی مجرب و دلسوز و مدرس طرح ملی دادرس جناب آقای ابوالفضل طالبی و تلاش‌های شبانه‌روزی اعضای تیم دادرس و همچنین مساعدت هلال‌احمر و گذاشتن تجهیزات مورد نیاز در اختیار تیم و همراهی آموزش و پرورش.

 

از احساس خود پس از قهرمانی در کشور بگویید.

شمس‌الدینی: بعد از این همه تلاش و کوشش به دست آوردن این موفقیت بزرگ، احساس خوب و به یاد ماندنی به ما داده بود و همگی از به دست آوردن این پیروزی بسیار خوشحال و شادمان بودیم و این حس بسیار زیبا و دوست‌داشتنی بود.

 

پورفتاحی: حس افتخارآفرینی و سربلندی.

 

عظیمی‌نیا: تا آخرین لحظه مسابقات ما هیچ‌گاه احساس غرور نکردیم و آمادگی هر نتیجه‌ای را داشتیم و پس از طنین‌انداز شدن چندین‌باره نام استان یزد و شهرستان بافق در سالن اختتامیه افتخار کردیم و به خود مغرور نشدیم.

فتاحی: از این‌که تلاش‌های شبانه‌روزی و سه ماهه خود و دوستانم به صورت سه نوبت در روز به ثمر رسید احساس خوشایندی داشتم.

 

پس از پایان رقابت‌های المپیاد آماده می‌خواهید چه اهدافی را دنبال کنید؟

شمس‌الدینی: تمام هدف ما از یادگیری این مهارت‌های امدادی و عام‌المنفعه فقط کمک به دیگران است یعنی این‌که مثلا اگر کسی را درحال خفگی دیدیم بتوانیم به او کمک کنیم و او را از مرگ نجات دهیم، حال هدف من بعد از این المپیاد ادامه دادن یادگیری مهارت‌های امداد و نجات بصورت تخصصی است تا بتوانیم در سراسر کشور به دیگران یاری برسانیم و خدمت‌رسانی بکنیم.

 

پورفتاحی: این رقابت‌ها به من درس‌های زیادی ازجمله همدلی و یکرنگی؛کمک به دیگران و حس بشردوستی داد که بدون‌شک پس از آن هدف ارزشمند؛ رشد اجتماعی ما را هم در برخواهد داشت.

 

عظیمی‌نیا: می‌خواهم در هلال‌احمر بمانم و دوره‌های آموزشی را تا جایی که در توانم هست بگذرانم و ان‌شاءلله به یک نجاتگر خوب برای خدمت به مردم تبدیل شوم.

 

فتاحی: بتوانم از مهارت‌هایی که به دست آوردم در صورتی که نیاز شد استفاده کنم.

 

از نظر شما دانش‌آموز روزهای سخت باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟

شمس‌الدینی: دانش‌آموز در روزهای سخت باید به آرمان‌ها و قواعد و اصول هلال‌احمر به خوبی احترام بگذارد و با اموخته‌های خود اگر می‌تواند در وضعیت بحرانی به دیگران کمک کند کوتاهی نکند و به همنوع خود کمک نماید.

پورفتاحی: دانش‌آموز آماده دانش‌آموزی است که در مقابل سختی‌ها روحیه خود را به هیچ‌وجه نبازد و حداکثر کاری که می‌تواند را انجام دهد به امید عبور از مشکلات و بحران در پیش رو.

 

عظیمی‌نیا: یک دانش‌آموز دادرس باید مانند تمامی امدادگران مهارت کافی داشته باشد، بتواند خونسردی خود را حفظ کند و علاوه بر آمادگی روحی و روانی و جسمانی از ابتکار عمل برخوردار باشد.

 

فتاحی: دانش‌آموز آماده در روزهای سخت همان‌طور که از نامش انتظار می‌رود بتواند در شرایط سخت و بحرانی به دیگران امدادرسانی کند.

 

نقش خانواده‌ها را در همراهی و توجه به امر آموزش و کسب مهارت‌های امدادی و بشردوستانه دانش‌آموزان تا چه حد موثر می‌دانید؟

شمس‌الدینی: تأثیر خانواده‌ها در این موفقیت بسیار زیاد بوده، زیرا وقتی دانش‌آموزان شور و اشتیاق والدین خود را برای موفقیت می‌بینند، دلگرمی‌شان بیشتر می‌شود و برای سربلندی والدین خود بیشتر تلاش می‌کنند تا در فعالیت‌های امدادی موفق شوند. همچنین حمایت آنها در موفقیت تیم تأثیر زیادی داشته است.

 

پورفتاحی: تاثیرخانواده بر این موارد بسیار بالاست خصوصا حمایتی که باید خانواده درخصوص دانش‌آموز داشته باشد.

عظیمی‌نیا: خانواده‌ها تأثیر زیادی در کسب مهارت‌های امدادی فرزندانشان دارند آنها می‌توانند علاوه بر همراهی فرزندانشان در هلال‌احمر آنها را به این امر مهم تشویق نیز بکنند.

 

فتاحی: خانواده‌ها به فرزندان خود اجازه بدهند که در کلاس‌های آموزشی شرکت کنند و زمینه لازم را برای فراگیری بهتر آنها فراهم سازند.

 

سخن آخر؟

شمس‌الدینی: من می‌خواهم در آینده‌ای نزدیک مسائل امدادی را کامل یاد بگیرم و به درجات بالاتری دست پیدا کنم و می‌خواهم در پایگاه‌های امدادی (جاده‌ای) شهرستان حضور پیدا کنم و با این کار بتوانم به همنوعان خود در مشکلات کمک کنم.

 

پورفتاحی: در کل مسابقات المپیاد و طرح دادرس بدون‌شک از بهترین طرح‌ها برای مبارزه با مخاطرات است و از تمام مسئولانی که دست به دست هم دادند تا این طرح پیش برود کمال قدردانی را دارم.

 

عظیمی‌نیا: می‌خواهم به دوستان وهم دوره‌ای‌های خودم بگویم که هیچگاه خود را دست کم نگیرید و به خود امید داشته باشید و مطمئن باشید اول با توکل به خدا و بعدش تمرین و پشتکار می‌توانید به تمامی اهداف خود برسید و باعث افتخار شهر، استان و حتی کشورتان بشوید.

 

فتاحی: این‌که امیدوارم بتوانم یکی از امدادگران دلسوز شهرمان باشم.

 

روحیه مضاعف در دانش‌آموزانجعفر حسن‌پور-رئیس هلال شهرستان بافقما سعی کردیم بصورت ویژه به کیفیت طرح، جدیت لازم جهت اجرای دقیق طرح، تعامل با تمامی دست‌اندرکاران طرح و پیگیری دقیق و روز به روز طرح جهت رفع نقاط مختلف اجتماعی توجه کنیم تا بتوانیم موفق شویم.

 

از نقاط قوت اجرای طرح در شهرستان بافق که کمک شایانی بر اجرای مطلوب طرح در این شهرستان کرده است تعامل بسیار خوب اداره آموزش و پرورش با جمعیت هلال‌احمر است. حذف بروکراسی‌های اداری و ساده‌سازی روند کار، پیگیری مداوم مسئولان آموزش و پرورش که منجر به رفع مشکلات طرح می‌شد، همکاری همه‌جانبه مدیران مدارس مجری طرح دادرس و... ازجمله ویژگی‌های این تعامل و همکاری بود.

 

این‌که تیم دادرس بافق در مرحله کشوری المپیاد به موفقیت ارزشمندی دست پیدا کرد و این‌که شهرستان بافق در تمامی سال‌های برگزاری این المپیاد در مرحله استانی حایز رتبه برتر شده است حاکی از اجرای مناسب این طرح در شهرستان است.

 

بعد از توکل بر خدا عوامل متعددی در یک تیم می‌تواند تأثیر داشته باشد می‌توان به کیفیت آموزش‌ها، تلاش و پشتکار اعضای تیم، روحیه تعاون و همکاری و همدلی در اعضای تیم، رهبری مناسب تیم، امکانات و تجهیزات در اختیار اعضای گروه، روحیه خودباوری در تک‌تک اعضا و... اشاره داشت که قطعا جمع شدن همه این عوامل موثر نیازمند ساماندهی –  برنامه‌ریزی  –  اجرا و کنترل مناسب در همه سطوح است. این موفقیت  آن هم در ابتدای‌ سال تحصیلی موجب ایجاد روحیه نشاط و البته ایجاد انگیزه مضاعف در مسئولان و دانش‌آموزان گردیده است فکر می‌کنم در‌سال تحصیلی جدید با استقبال بیشتری از طرح دادرس روبه‌رو شویم. تداوم نقاط قوت و حذف نقاط ضعف و برنامه‌ریزی دقیق‌تر و گسترش طرح در شهرستان ان‌شاءلله از برنامه‌های آتی دادرس در شهرستان خواهد بود.

طبیعتا بعد از این‌که دیدم این تیم به موفقیت دست یافت بسیار خوشحال شدم چون از طرفی زحمات اعضا و مربی تیم به ثمر نشسته بود و از طرفی متوجه شدیم مسیر طی شده تاکنون اعم از برنامه‌ها – تصمیم‌ها – سازماندهی صورت گرفته نه‌تنها درست بلکه دقیق بوده است. از این‌که آرمان‌های هلال‌احمر در رشد جوانان این مرز و بوم بدین‌گونه رسوخ می کند و آنها را با اهداف عالی آشنا می‌کند بسیار خوشحالم.

 

به امید دانش‌آموزان امدادگرمحمد قائمی- کارشناس آموزش و پرورش و همراه تیم دادرس بافقطرح دادرس یکی از طرح‌های بسیار ارزشمند و کاربردی در سطح جامعه به‌ویژه در سطح مدارس وخانواده‌ها می‌باشد. در چهارسال اخیر هلال‌احمر به منظور ارتقای ظرفیت ریسک‌پذیری مدارس و خانواده‌ها اقدام به افزایش توان مواجهه با حوادث و سوانح گوناگون و ترویج فرهنگ ایمنی با همکاری آموزش و پرورش طرح دادرس را اجرا می‌نمایند، طرح دادرس توانسته است آموزش‌های کمک‌های اولیه خونریزی. مشکلات تنفسی و خفگی. اطفای حریق. شکستگی‌ها، صدمات سر. حمله قلبی. عملیات احیای قلبی ریوی. چادرزنی. پناه‌گیری اضطراری و...... را به خوبی به دانش‌آموزان منتقل کند و آنان هم در خانواده و محلات خود به دیگران انتقال بدهند. موفقیت و نتایج حاصله نشان از تعامل و همکاری نزدیک بین هلال‌احمر و آموزش وپرورش و تلاش و همدلی بین اعضای تیم بود و قطعا اگر این تعامل و همکاری و تلاش نبود چنین موفقیت و افتخاری به‌دست نمی‌آمد.

 

ان‌شاءالله این طرح با کوشش بیشتر ادامه داشته باشد تا در آینده نزدیک شاهد باشیم غالب دانش‌آموزان آموزش دیده و در آینده امدادگر شوند و آرزومندم روزی این طرح در قالب کتاب درسی در مدارس جزو برنامه درس ملی آموزش و پرورش قرارگیرد.

 

ثمره تلاش شبانه‌روزی:ابوالفضل طالبی -   مربی تیم دادرس:من از سال ۸۳ وارد جمعیت شدم و فعالیت خود را در شاخه جوانان آغاز کردم علاقه زیاد به امداد و کمک‌های اولیه داشتم از ‌سال ۸۵ وارد شاخه امداد شده و در سال ۸۸ در بحث آموزش در خدمت واحد آموزش شهرستان بوده‌ام. بعد از انتخاب تیم برتر شهرستان با مشغله کاری زیادی که داشته‌ام تمرینات فشرده‌ای را برای آماده‌سازی تیم برای مسابقات استانی داشتم که الحق این تیم با تلاش سخت خود توانست  رتبه و مقام اول استان را کسب کند و بعد از مشخص شدن نتیجه  باید برای مسابقات کشوری آماده تیم در مدت زمانی که تا مسابقات کشوری داشتیم در سه نوبت صبح‌ها ۸ تا ۱۲ خود اعضاء تیم تمرین می‌کردند عصر‌ها ۴ تا ۷ خودم در اختیار عزیزان بودم در بحث آموزش و شب‌ها از ساعت ۱۰ تا ۱۲   بحث آمادگی جسمانی اعضای ١٤ نفره تیم را درپارک آهنشهر بافق دنبال می‌نمودم تا خداراشکر این تلاش‌های شبانه‌روزی به نتیجه رسید. در شب اختتامیه با این‌که دلم گواه می‌داد بین تیم‌های اول تا سوم هستند باز بی‌قرار بودم و منتظر تماس بچه‌ها بودم که در گروه خودمانی‌مان در فضای مجازی شاگردانم نتیجه‌ها را دانه‌به‌دانه اعلام می‌کردند چشم انتظاری خیلی سخت بود تا این‌که ساعت ٢:٣٠ شب بود .

 

مربی مدرسه آقای فتاحی با من تماس گرفت و گفت مقام اول را کسب کردیم و برای گرفتن جام داریم می‌رویم از شوق زیاد داد زدم که همسر و بچه‌هایم بیدار شدند همسرم گفت چه شده گفتم بچه‌ها برای گرفتن جام به جایگاه می‌روند جالب اینجاست که همسرم گفت چه فایده اول نشدند خندیدم و گفتم جام مقام اولی راگرفتند آن شب تا صبح خواب نرفتم با این‌که تیم بافق از نظر امکانات نسبت به استان‌های دیگر که سایت‌های تخصصی امدادی داشته‌اند در کمبود امکانات به سر می‌برد توانست ۵ مدال طلا و ۲ مدال نقره از ۸ آیتم اصلی مسابقات را از آن خود کند و عملکرد خیره‌کننده‌ای داشته باشد. طرح دادرس که ۴سال هست در کشور درحال برگزاری است بسیار عالی جواب داده است در گذشته نواقصی را داشته که درحال حاضر اصلاح شده و ان‌شاءالله با همت و پشتکار عزیزانمان در سازمان جوانان کشور این طرح در آینده نه چندان دور بتواند در تمامی مقاطع تحصیلی آموزش داده شود. خوشبختانه جمعیت هلال‌احمر با همکاری آموزش و پرورش قدم‌های بسیار عالی برای ترویج این طرح در جامعه برداشته‌اند و باید خانواده‌ها را با ساخت مستندها و پخش آن از شبکه‌های تلویزیونی آگاه کرد. هنوز این احساس مثل رویا در ذهن من پرسه می‌زند ولی در واقعیت می‌دانم که تلاش‌های شبانه‌روزی‌مان به مانند درختی به بار نشست و ماه‌عسل آن کسب مقام اولی در کشور رقم خورد.

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 20
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش