
ه گزارش تسنیم، ارزش بیت کوین حدود ۹ درصد در روز پنجشنبه کاهش یافت و در صرافی بایننس، بزرگترین صرافی ارز مجازی دنیا، تا زیر ۲۵ هزار دلار یعنی ۲۴۷۱۵ دلار پایین آمد.
شاخص بیت کوین به پایینترین رقم طی دو ماه گذشته رسیده و اتر هم با ۱۱ درصد کاهش حدود ۱۶۰۰ دلار معامله میشود.
یکی از دلایل اصلی پایین آمدن ارزش ارزهای مجازی مخصوصاً بیت کوین، ادامه افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی دنیا از جمله بانک مرکزی آمریکاست.
سود اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه آمریکا ۴.۴۳ درصد افزایش یافته، یعنی بالاترین رقم از ۲۰۱۱. سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانهداری آمریکا هم ۴.۳۲ اعلام شده یعنی بالاترین رقم طی ۱۵ سال گذشته.
این شرایط نه تنها بر بازار ارزهای مجازی که بر سایر سرمایههای مخاطره آمیز هم تاثیر گذاشته است. شاخص سهام نزدک هم حدود ۶ درصد در ماه اوت پایین آمده، چون بالا رفتن نرخ بهره باعث افت سرمایهگذاری در بازار سهام میشود.
بالا رفتن نرخ بهره سرمایهگذاری در سرمایههای غیر سودده مثل طلا و ارزهای مجازی را هم تضعیف میکند.
در حالی که برخی تحلیلگران امیدوارند کمیته بورس و اوراق بهادار آمریکا به زودی صندوق قابل معامله بیت کوین را تصویب کند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این تصمیم در ۲۰۲۳ گرفته شود.
از طرف دیگر، به نظر میرسد بازار ارزهای مجازی عکسالعمل چندانی به محرکهای مثبت اخیر مثل راهاندازی پول با ثبات پیپل، یکی از بزرگترین شرکتهای خدمات مالی دنیا و همچنین درخواستهای بسیار برای صندوقهای قابل معامله در رابطه با اتر، نشان نداده است.
قیمت اتریوم نیز با ۱۱ درصد کاهش به حدود ۱۶۰۰ دلار رسید.
ایلان ماسک بیتکوین های خود را فروخت و بازار ریزش کرد
وال استریت ژورنال گزارش داد که شرکت فضایی اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک، ارزش بیت کوینی را که در اختیار داشت، فروخته است: "اسپیس ایکس در سال گذشته و در سال ۲۰۲۱ ارزش بیت کوینی که در اختیار دارد را در مجموع ۳۷۳ میلیون دلار کاهش داد و این ارز دیجیتال را فروخته است". این روزنامه میزان و زمان آن را مشخص نکرده است. در این بین ساعاتی قبل حدود ۸۰۰ میلیون دلار از معاملات فیوچرز لانگ لیکوئید شد و از بین رفت.
اورگرند چین اعلام ورشکستگی کرد
یکی دیگر از دلایل ریزش بازار، اعلام ورشکستگی یک شرکت چینی مهم بود.
شرکت چینی اورگرند دومین سازنده بزرگ املاک در چین فرم ورشکستگی را در ایالات متحده پر کرده است.
طی هفته جاری و گذشته، اخباری از نکول دیگر شرکتهای سازنده املاک چینی منتشر شد که سنتیمنت ریسکگریزی بازار را تشدید کرد و بازار سهام چین را نیز با بیش از ۱۰ درصد ریزش از ابتدای آگوست مواجه کرده است.
- 10
- 5