سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۱ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۰۹۳
خاورمیانه

واکنش‌های هشدارآمیز به خبر کشته شدن البغدادی

کشته شدن ابوبکر البغدادی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
پس از آنکه خبر کشته شدن «ابوبکر البغدادی» سرکرده داعش بسرعت در صفحه نخست رسانه‌ های جهان قرار گرفت، کشورهای مختلف، بازیگران منطقه‌ای و شخصیت‌های داخلی آمریکا نسبت به بازسازی این گروه تروریستی، خوشبینی درباره پایان عمر آن و احتمال اقدام تلافی‌جویانه عناصر باقیمانده داعشی هشدار دادند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی خبر کشته شدن البغدادی را که ساعاتی قبل در رسانه‌ها دهان‌ به‌ دهان می‌چرخید تأیید کرد. او ضمن توضیح بخشی از این عملیات که در استان ادلب سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه انجام شد، اظهار کرد: من از ترکیه، روسیه، سوریه، عراق و کُردهای سوری تشکر می‌کنم که از ما حمایت کردند.

آمریکایی‌ ها که به شیوه‌ های مختلف در ایجاد ناامنی، رشد داعش و القاعده و پا گرفتن سایر گروه‌های تروریستی در نقاط گوناگون دنیا نقش دارند، در مصاحبه با رسانه‌ ها تلاش کردند تا اعتبار کشته شدن البغدادی را به نام خود ثبت کنند.

«مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس کشته شدن البغدادی را «روز بزرگی برای آمریکا» خواند و گفت: روز شنبه اطلاعاتی دریافت کردیم که به رئیس جمهوری امکان داد تا این تصمیم را بگیرد.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای نوشت که البغدادی به «سرنوشتی دچار شد که سزاوارش بود».

وی افزود: همچنان کارهای زیادی هست که باید برای اطمینان از شکست پایدار داعش انجام شود.

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا به شبکه ای.بی.سی درباره جزئیات فنی عملیات سخن گفت و اظهار کرد که حدود یکصد نیرو در عرصه میدانی این عملیات شرکت داشتند اما افراد دیگری از جامعه اطلاعاتی نیز به این عملیات کمک کردند.

«رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز با شبکه ان.بی.سی مصاحبه کرد. او در پاسخ به این پرسش که ترامپ در صحبت‌های خود ابتدا از روسیه و سپس از کُردها تشکر کرد، گفت که مسکو «متحد ایالات متحده نیست» اما گاهی اوقات «منافع ما همپوشانی دارد».

وی افزود: کُردها نقش مهمی در این عملیات ایفا کردند و ما از این بابت متشکریم.

مأموریت تمام نشده است

کسانی که در دولت ترامپ حضور ندارند به وی هشدار دادند که حذف فیزیکی البغدادی و خلافت خودخوانده وی به معنای نابودی کامل تفکرات سیاه وی نیست. «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا به سی.بی.اس گفت: این بدان معنا نیست که مبارزه با داعش تمام شده و اینک تنها می‌توانیم بگوییم که این مأموریت تمام شده است.

«جیمز کلاپر» رئیس اسبق «اداره ملی اطلاعات» آمریکا کشته شدن البغدادی را دارای یک «معنای بزرگ نمادین» توصیف کرد اما هشدار داد که ایدئولوژی داعش فراتر از البغدادی است و با مرگ وی گروهش به اتمام نمی‌رسد.

«جو بایدن» نامزد پیشتاز دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز گفت: داعش همچنان تهدیدی علیه مردم آمریکا و متحدان ماست. ما باید فشارها را حفظ کنیم تا داعش نتواند گروهش را بازسازی کرده و یا دوباره آمریکا را تهدید کند.

عصبانیت پلوسی

کشته شدن البغدادی با خوشحالی افراد بی‌شماری مواجه شد اما در آمریکا کسانی بودند که نحوه انجام این عملیات آنها را عصبانی کرد. «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا یکی از این افراد است و علت نارضایتی‌ اش این بود که ترامپ وی و همتایانش در کنگره را از این عملیات آگاه نکرده بود. ترامپ گفته بود که به دلیل نگرانی از درز اطلاعات درباره این عملیات، رهبران کنگره را از آن مطلع نکرد.

او در بیانیه‌ای از قتل البغدادی استقبال کرد اما هشدار داد: مرگ سرکرده داعش به معنای مرگ داعش نیست. این نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا افزود: مجلس نمایندگان باید گزارشی توجیهی درباره این حمله و همچنین راهبرد کلی دولت در منطقه دریافت کند. روس‌ها از قبل درباره این حمله مطلع شده بودند اما رهبران ارشد کنگره آگاه نشده بودند.

واکنش عراق و روسیه

خارج از آمریکا، عراقی‌ها به تشریح نقش خود در عملیات و روس‌ ها به تردید در آن روی آوردند. دولت عراق در بیانیه‌ای جزئیات نقش‌آفرینی خود را توضیح داد.

این بیانیه حاکی است: نیروهای عراقی با همکاری سرویس اطلاعات ملی عراق عملیاتی را انجام دادند که به حذف البغدادی تروریست منجر شد. نیروهای مسلح و سرویس‌های اطلاعاتی عراق به همکاری با شرکای خود در ائتلاف ضدداعش ادامه خواهند داد و به طور خستگی‌ ناپذیری تروریست‌ های داعش را تعقیب کرده و ایدئولوژی آنها را شکست خواهند داد.

روس‌ها اما با تردید به ادعای آمریکا واکنش نشان دادند. «ایگو کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: وزارت دفاع روسیه از نیروهای آمریکایی اطلاعات قابل‌اتکایی درباره این عملیات دریافت نکرده است.

«کنستانتین کوساچیوف» رئیس کمیته امور خارجی مجلس علیا روسیه نیز در گفت‌ وگو با خبرگزاری اینترفاکس با اشاره به اینکه پیشتر نیز بارها اخباری درباره کشته شدن البغدادی منتشر شده بود، اظهار کرد: مقابله با تروریسم، کاری بسیار سخت‌تر از حذف فیزیکی سرکرده‌هایش است.

آماده‌باش در فرانسه

اروپایی‌ها نیز که بارها در خاک خود شاهد عملیات‌ تروریستی عناصر وابسته و همسو با داعش بوده‌اند به عملیات علیه داعش واکنش نشان دادند.

«کریستوف کاستانر» وزیر کشور فرانسه در نامه‌ای خواستار افزایش هوشیاری و آمادگی پلیس شد. کاستانر در این نامه که به رویت رویترز رسیده است، نوشت: احتمال می‌رود که پس از این مرگ، تبلیغات جهادی‌ها شدت پیدا کرده و شاید خواستار اقدامات تلافی‌جویانه شوند. بنابراین لازم است که بیشترین سطح هوشیاری، به ویژه در جریان مراسم و رخدادهای عمومی در روزهای آینده اعمال شود.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در توئیتر نوشت: مرگ البغدادی ضربه سختی به داعش است اما این فقط یک مرحله است. با همکاری شرکایمان در ائتلاف بین‌المللی مبارزه برای شکست نهایی این سازمان تروریستی ادامه خواهد یافت. این اولویت ما در خاورمیانه است.

«فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه در توئیتر تأکید کرد: مرگ البغدادی به معنای پایان داعش نیست. او افزود که کشته شدن البغدادی یعنی «بازنشستگی زودهنگام برای یک تروریست اما نه برای سازمانش».

در همین حال، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در توئیتر نوشت: مرگ البغدادی اتفاق مهمی در جنگ ما علیه داعش است اما نبرد با شیطان داعش هنوز پایان نیافته است. ما به همکاری با شرکایمان در ائتلاف ادامه خواهیم داد تا یک بار برای همیشه به اقدامات وحشیانه و کشتارهای داعش پایان بدهیم.

هشدار کُردها

«مظلوم عبدی» فرمانده ارشد نیروهای سوریه دموکراتیک ضمن هشدار درباره انتقام‌گیری داعشی‌ها اظهار کرد که یکی از اقدامات احتمالی هسته‌های پراکنده این گروه تروریستی، تلاش احتمالی برای آزادی عناصر زندانی خود است.

عبدی که گروه وی متشکل از شبه‌نظامیان کُرد است، به خبرگزاری فرانسه گفت: شبکه‌های خفته سعی خواهند کرد انتقام مرگ البغدادی را بگیرند. به همین دلیل، هر چیزی امکان دارد؛ از جمله حمله به زندان‌ها[یی که داعشی‌ها در آنجا زندانی هستند].

تخمین زده می‌شود که دوازده هزار مظنون داعشی در زندان‌های تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک قرار داشته باشند.

مظلوم عبدی یکشنبه در توئیتی گفته بود که کُردها در این عملیات همکاری اطلاعاتی داشتند. او و همفکرانش از این فرصت برای انتقاد از ترکیه که اخیراً به شمال سوریه حمله کرده است، استفاده کردند.

عبدی در ادامه مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت : روستای «باریشا» که عملیات علیه البغدادی در آنجا انجام شد «منطقه‌ای واقع در نزدیکی مرکز ترکیه است» و آنکارا در آن عملیات حضور نداشت.

«ردور خلیل» از دیگر فرماندهان ارشد نیروهای سوریه دموکراتیک گفت: «رهبران ارشد داعش از جمله البغدادی در منطقه تحت کنترل ترکیه حضور داشتند.»

وی افزود که حمله ترکیه به شمال سوریه باعث شد «عملیات کشتن البغدادی یک ماه به تاخیر بیفتد».

منتقدان ترامپ وی و دولتش را متهم کرده‌اند؛ درحالی که کُردها نقشی اساسی در مقابله با داعش داشتند، آمریکا به ترکیه برای حمله به آنها چراغ سبز نشان داد. در چنین شرایطی، «مایک راجرز» از اعضای سابق مجلس نمایندگان تلاش کرد تا نقش کُردها در مبارزه با داعش را یادآور شود. وی به شبکه سی.ان.ان گفت: بدون کمک کُردها امکان نداشت سرکرده داعش را بکشیم.

irna.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش