جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۹ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۵۹۵۴
شهری و روستایی

کردستان گرانترین استان/مسئولان دولتی مرکز آمار را قبول ندارند

نرخ تورم در کردستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
در حالی که گزارش مرکز آمار نشان می دهد کردستان طی یک سال اخیر در ردیف گرانترین استانهای کشور قرار گرفته، این موضوع از سوی نمایندگان و مسئولان در حال تائید و تکذیب است.

مرکز آمار ایران هر چند مدت یک بار و در گزارش‌های ماهانه و فصلی وضعیت تورم و سایر شاخص‌های اقتصادی و مالی در سطح کشور را مطرح می‌کند که در طی یک سال اخیر و بر اساس شاخص‌های اعلام شده کردستان در بخش‌های مختلف تورم، گران‌ترین و … در ردیف استان‌های اول کشور قرار گرفته است.

در حالی که گزارش‌های مرکز آمار به عنوان یک مرجع رسمی همواره مورد توجه ویژه کارشناسان و برنامه ریزان قرار گرفته است ولی گویا مسئولان دولت تدبیر و امید در کردستان این آمارها را قبول نداشته و بدون ذکر حتی یک آمار ساده و ابتدایی تنها در سخنرانی و حرف به تکذیب آن می‌پردازند.

در تازه‌ترین اقدام و در میانه‌های خرداد ماه سال جاری مرکز آمار ایران، شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان در اردیبهشت ۹۸ را منتشر کرد که طبق آن، تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای کشور ۵۲.۱ درصد و در کردستان ۶۳.۴ درصد است.

نگاهی ساده و بدون هر گونه عملیاتی پیچیده آمار نشان می‌دهد که خانوارهای ساکن کردستان به طور متوسط ۱۱.۳ درصد بیشتر از میانگین کشور و ۱۹.۹ درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به اردیبهشت‌ماه ۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

در گزارش، بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماهه مربوط به کردستان ۴۱ درصد اعلام و تورم نقطه‌ای مواد خوراکی و آشامیدنی هم در کردستان ۸۴.۶ درصد اعلام شده است؛ کردستان بالاترین نرخ تورم ۱۲ ماهه را هم در کالاهای غیرخوراکی و خدمات دارد.

دیروز گزارش شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان در فروردین ۹۸ را منتشر کرد؛ کردستان در تورم نقطه به نقطه کل خانوارها، بدترین وضعیت را در بین همه استان‌های کشور دارد.

نرخ تورم در کردستان ۱۲ درصد بالاتر از میانگین کشوری است

علاوه بر این گزارش دیگری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در خصوص وضعیت تورم در کشور از سوی مرکز آمار منتشر شده و نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای کشور ۵۱.۴ درصد و در کردستان ۶۳.۴ درصد است؛ و این یعنی خانوارهای ساکن کردستان به طور متوسط ۱۲ درصد بیشتر از میانگین کشور و ۲۰.۲ درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به فروردین‌ماه ۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

در بخش دیگری از گزارش آمده که تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای شهری کشور ۵۰ درصد و در کردستان ۶۰.۹ درصد است و این یعنی خانوارهای شهری ساکن کردستان به طور متوسط ۱۰.۹ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و ۱۸.۱ درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به فروردین‌ماه ۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

در گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای روستایی کشور ۵۹.۴ درصد و در کردستان ۷۱.۸ درصد است؛ و این یعنی خانوارهای روستایی ساکن کردستان به طور متوسط ۱۲.۴ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و ۲۳.۵ درصد بیشتر از آخرین استان کشور نسبت به فروردین‌ماه ۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

نرخ تورم در کردستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

در گزارش مرکز آمار، تورم نقطه‌ای مواد خوراکی و آشامیدنی در کردستان ۸۶.۷ درصد اعلام شده است؛ نکته تأسف‌بار دیگر در این گزارش رسیدن تورم نقطه‌ای مواد خوراکی و آشامیدنی در روستاهای کردستان به عدد ۹۱.۳ درصد است.

گزارش‌های منتشر شده مرکز آمار ایران در حالی با قاطعیت هر چه تمام تراستان کردستان را گران‌ترین استان کشور اعلامی می‌کنند که تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید و در رأس آنها استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون اقتصادی استاندار این آمار را قبول نکرده و هر بار اعلام می‌کنند که کردستان گران‌ترین استان کشور نیست.

تکذیب آمارهای رسمی منتشر شده از در خصوص گرانی از سوی مسئولان دولتی

در تازه‌ترین واکنش‌ها به گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران، حسین فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در جمع اصناف سنندج حاضر شده و بدون ذکر حتی یک مورد آمار ساده و ابتدای اعلام می‌کند که کردستان گران‌ترین استان کشور نیست.

وی در این نشست عنوان کرد: اخبار نادرستی که کردستان را گران‌ترین استان کشور معرفی می‌کند به اقتصاد استان آسیب می‌رساند و موجب فرار سرمایه از استان می‌شود.

وی ادامه داد: گرانی در کل بازار کشور وجود دارد اما اینکه عده‌ای کردستان را گران‌ترین استان کشور معرفی کنند موجب می‌شود خریدها از داخل استان کم شود که این امر موجب خروج سرمایه از استان شده و در این شرایط تمام اصناف، مردم و در کل حلقه‌های تولید تا توزیع متضرر می‌شوند.

معاون اقتصادی استاندار کردستان ادامه این موضوع را موجب کوچک شدن اقتصاد عنوان کرد و افزود: این اخبار بی اعتمادی‌های فراوانی نسبت به اصناف ایجاد می‌کند و علاوه بر آن بازیابی اعتبار بازاریان کار ساده‌ای نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان از بازاریان خواست در مقابل چنین اخباری از حیثیت خود دفاع کنند و نگذارند اعتماد مردم به آنها سلب شود.

نکته تاریک و مبهم داستان جایی است که معاون اقتصادی استاندار کردستان حتی بدون یک مورد اشاره به یک آمار مستند و تنها در حرف گرانی در کردستان را قبول نداشته و اتفاقاً توپ را به میدان دیگران از جمله انتشار دهندگان اخبار نادرست می‌داند.

همزمان با این مهم یکی از نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی ضمن قبول وجود مشکلات اقتصادی در این استان، گزارش‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار را مستند و قابل قبول می‌داند.

نماینده سنندج: کردستان در ردیف استان‌های گران کشور قرار دارد

سید احسن علوی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در حالی که مسئولان دولتی در کردستان شاخص‌های مشخص و علمی مرکز آمار در خصوص تورم بالای کردستان را قبول ندارند که در یک حساب ساده می‌توان این مهم را ثابت کرد.

وی افزود: بنده شخصاً گوشت را در سنندج با قیمت ۱۲۰ هزار تومان خریداری می‌کنم که قیمت این محصول در تهران، حتی استان‌های همجوار کردستان حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان است و با مقایسه قیمت تنها این محصول می‌توان به وجود گرانی در کردستان اشاره کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ضمن اشاره به اینکه از عملکرد تیم اقتصادی دولت در کردستان رضایت ندارد، یادآور شد: به نظر من دلیل اصلی آمارهای تورم، گرانی و وضعیت نابسامان بازار به عملکرد شخص استاندار و تیم اقتصادی همراه وی مربوط می‌شود.

تقابل بین تیم اقتصادی دولت در کردستان البته در حد حرف و سخنرانی‌ها و آمارهای رسمی منتشر شده از شاخص‌های اقتصادی از سوی مرکز آمار در حالی همچنان ادامه دارد که امروز تفاوت قابل توجه قیمت کالاها و اجناس در کردستان در مقایسه با سال گذشته مردم را آزار می‌دهد.

دولتمردان امروز کردستان که خود تا دیروز و قبل از سوار شدن بر اریکه قدرت مدیران وقت در کردستان را به دلیل پاسخگویی به افکار عمومی و رسانه‌ها متهم می کرده و انتقاداتشان گوش فلک را کر کرده بود که امروز خود رسانه‌ها را در نرخ بالای تورم متهم کرده و اعلام می‌کنند که کردستان گران‌ترین استان کشور نیست.

بدون شک اولین اقدام برای رفع یک مشکل در جامعه، پذیرش وجود آن است و تا زمانی که شخص استاندار و سایر تیم اقتصادی همراه وی در کردستان وجود تورم و گرانی را در این استان قبول نداشته و ندارد پس زیاد امیدی به رفع آن نیست و به همین دلیل مردم باید همچنان تحمل و صبر را در دستور کار قرار دهند.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش