پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۲۹ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۶۹۵۶
شهری و روستایی

خسارت سیل خوزستان ۴ برابر خسارت سیل هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان

سیل در سیستان و بلوچستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

برآورد خسارت سیل اخیر به زیرساخت‌ها و کشاورزی استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان یک هزار و ۱۱۹ میلیارد تومان است. خسارت سیل بهار امسال در خوزستان ۴ برابر سیل این سه استان و حدود ۴ هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان بود. بنابراین از ابتدای سال تاکنون سیل، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان خسارت به‌کشور تحمیل کرده است.

سیل همیشه در بخش زیرساختی و کشاورزی بیشترین خسارت‌ها را برجای می‌گذارد. در سیل اخیر نیزبخش کشاورزی در استان‌های مختلف بیشترین آسیب را دید. با وجود گستردگی خسارت سیل اخیر بویژه در سیستان و بلوچستان اما آنچه مقایسه اعداد و ارقام خسارت‌های سیل اخیر و سیل بهار امسال در خوزستان نشان می‌دهد حیرت انگیز است.

در سیلاب فروردین خوزستان ۲۱ شهرستان خوزستان از سیلاب متأثر شدند. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به‌صورت جزئی و کلی تخلیه شدند در این سیلاب به ۸۰۰ واحد مسکونی شهری و هشت هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی خسارت وارد شد. کیخسرو چنگلوایی، رئیس جهاد کشاورزی خوزستان در آبان امسال برآورد نهایی از خسارت سیل خوزستان به زیرساخت‌های کشاورزی این استان را ۴ هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان اعلام کرد که به‌نظر می‌رسد این رقم ۴ برابر خسارتی است که سیل اخیر به استان کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان وارد کرده است.

خسارت کلی

بر اساس اعلام ستاد حوادث غیر مترقبه کشور، میزان خسارت سیل در کشور ما رشد ۲۵۰ درصدی داشته و ۷۰ درصد اعتبارات سالانه ستاد حوادث غیرمترقبه را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین میزان خسارت ناشی از سیل‌های بهار امسال علاوه بر تلفات انسانی میزان ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

سیل بهار امسال در ۹ استان کشور خسارت‌های زیادی به‌جای گذاشت که بیشترین این خسارت‌ها در استان‌های خوزستان، لرستان، گلستان بود.

سیدمحمد موسوی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با «ایران» درخصوص زیان سیل اخیر گفت: بیشترین آسیب‌ها ناشی از سیل به کشاورزی استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان وارد شد. برآوردهای ما حاصل گزارش مشترک استانداری‌ها و ادارات جهاد کشاورزی این استان‌ها است.

بیشترین آسیب به سیستان

 مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به آسیبی که سیل به استان‌های جنوبی و شرقی وارد کرد گفت: سیل ۷۴۷ میلیارد تومان به کشاورزی سیستان و بلوچستان، ۲۴۲ میلیارد تومان به کشاورزی هرمزگان و ۱۳۰ میلیارد تومان به کشاورزی کرمان خسارت وارد کرد.

موسوی با اشاره به سیل اخیر و مقایسه آن با سیل بهار امسال گفت: با اینکه سیل اخیر خسارت زیادی به کشاورزی استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان وارد کرد اما این خسارت‌ها با سیل بهار امسال قابل مقایسه نیست. سیل بهار امسال بویژه در خوزستان خسارتی بسیار گسترده‌تر به جای گذاشت که در سال‌های اخیر بی‌سایقه بود.

وقوع سیل اخیر، حدودیک هزار و ۱۱۹ میلیارد تومان تومان به بخش کشاورزی سه استان شامل؛ حدود ۶۹ درصد سیستان و بلوچستان، ۱۷ درصد به هرمزگان و ۱۴ درصد به استان کرمان خسارت وارد شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی، گفت: مبلغ ۱۵ هزارو ۳۳۵ میلیارد ریال غرامت سیل فروردین ماه تا ۲۲ دی ماه امسال در قالب کمک بلاعوض و تسهیلات به خسارت دیدگان بخش کشاورزی استان‌های سیلزده پرداخت شد. از تعداد ۲۴۴ هزارو ۹۷۹ پرونده به مبلغ ۱۵ هزارو ۱۷۳ میلیارد ریال در کمیته‌های تخصصی شهرستان‌های استان‌های خسارت دیده از سیل پس از بازدید میدانی، بررسی و تأیید شد و تعداد ۲۱۹ هزارو ۴۹۲ پرونده به مبلغ ۱۱ هزارو ۱۰۲ میلیارد ریال پس از بررسی، مورد تصویب کارگروه استانی قرار گرفته است.

خسارت به تفکیک بخش‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سیل به بخش‌ها و زیرساخت‌های مختلف کشاورزی آسیب جدی وارد کرده است گفت: آسیب سیل به بخش زراعت ۴۲ درصد، زیربخش‌های باغبانی ۱۷ درصد، بخش دام و طیور و آبزیان ۵ درصد و زیرساخت‌ها و آب و خاک ۳۶ درصد است. بنابراین خسارت برای کشاورزان و باغداران جدی است.

موسوی درباره اقدامات انجام شده برای جبران خسارت‌های سیل اظهار کرد: توزیع ۱۷۰۰ تن علوفه و خوراک دام، جابه‌جایی ۲۱ هزار رأس دام، دفن بهداشتی ۲۳۰۰ رأس دام، تخلیه آب ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی، تأمین ۱۰ کیلومتر لوله پلی اتیلن برای انتقال آب اضطراری اراضی کشاورزی، مرمت ۴۰ کیلومتر جاده‌های بین مزارع از جمله اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از زمان وقوع سیل تاکنون بوده است. وی افزود: همچنین، پیشنهاد طرح و تصویب تأمین منابع جبران خسارات و بازسازی زیرساخت‌ها برای ارائه در هیأت دولت تهیه و به وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است. همچنین ۵۰ تن گوشت قرمز برای مصارف انسانی و ۵۰۰ تن ذرت و ۵۰۰ تن جو برای مصرف حیوانی دام‌های استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.

سهیلا یادگاری

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش