پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۰۲۱
شهری و روستایی

ادامه بی‌آبی در خوزستان/ «بروال» هم تشنه است

بی آبی در خوزستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
بی‌آبی در خوزستان همچنان ادامه دارد و ساکنان «بروال» از این مسئله رنج می برند.

منطقه بروال (علی آباد) شهر اهواز یکی دیگر از منطقه های نفت خیز این شهر است که مثل جزیره ای میان ده ها چاه نفت محصور شده است، ولی این منطقه نیز مثل غیزانیه تشنه است و با وجود حجم بالای نفت، مردمش آبی برای مصرف ندارند.

کوی بروال (علی آباد) در محدوده منطقه سه شهرداری اهواز جنب فرودگاه این شهر قرار دارد. اولین اهالی آن در سال ۱۳۴۰، درست هنگامی که تمامی مناطق آن محدوده زیر کشت کشاورزی بود، در این منطقه حضور پیدا کردند و بعد از ۲سال یعنی سال ۱۳۴۲ نخستین چاه نفت توسط انگلیسی ها در این منطقه کشف شد. در واقع قدمت سکونت در این منطقه از قدمت استخراج نفت بیشتر است. اما این قدمت این منطقه و همجواری آن با چاه های نفت سبب نشده است تا نشان محرومیت گردن آویز «بروال» نباشد، به نحوی مدتها حتی این منطقه جزء حوزه شهری اهواز قرار نداشت تا بعد از کش وقوس فراوان بالاخره اواخر سال ۹۵ جزء طرح جامع مرکز استان خوزستان قرار گرفت، ولی با این حال هنوز ساکنان آن به امکانات اولیه دسترسی ندارند. فارغ از کمبود امکانات مثل دسترسی نداشتن به جاده ایمن و مناسب، نزدیکی به فرودگاه و حتی نبود سطل زباله در آن منطقه، موضوعی که این ایام مردم بروال را آزار می دهد کمبود آب شرب است.مردم ساکن این منطقه نفتی، آب ندارند و به همین دلیل در معرض انواع بیماریها به ویژه بیماری کرونا (corona) قرار دارند. با وجود اینکه پنج رودخانه دایمی در استان خوزستان جاری است، ولی مردمانش همیشه از کمبود آب شرب رنج می برند و با بی آبی دست وپنجه نرم می کنند.سال هاست که علاوه بر مشکل بی آبی، مشکلات دیگری مانند ریزگردها و صدها مشکل ریز و درشت دیگر دمار از روزگار ساکنان استان نفت خیز ایران در آورده و باعث شده هر از چندگاهی فریادشان را به نشانه اعتراض نیز بلند کنند. اوایل خردادماه همین امسال بود که بخش غیزانیه اهواز فریاد بی آبی سر دادند و در اعتراض به وضعیت بد آب آشامیدنی شان و نیز انجام نشدن طرح آبرسانی به این بخش پرجمعیت اقدام به مسدود کردن جاده ترانزیتی اهواز به رامهرمز کردند که با دخالت پلیس به پایان رسید.ویدیوها و تصاویر تجمع روستاییان و مجروح شدن تعدادی از آن ها در درگیری با پلیس، در آن زمان بازتاب وسیعی در رسانه ها و فضای مجازی ایران و جهان داشت.

بی آبی در گرما و کرونا (corona) 

بی آبی اکنون به بخش «بروال» اهواز نیز رسیده است، به طوری که بعضی از اشخاص محلی این منطقه خود را تشنه تر از ساکنان غیزانیه می دانند. «روح الله اکبری» یکی از اهالی بروال در خصوص بی آبی به همدلی گفت: «لوله کشی آب داریم، آب بها هم پرداخت می کنیم، اما آبی در لوله ها نیست که مردم را سیراب کند. در ۲۴ ساعت شبانه روز کم تر از ۳ ساعت آب داریم. اهواز گرم است از لحاظ کرونا هم آلوده است و وضعیت مناسبی ندارد، با بی آبی نمی شود حریف گرما و کرونا شد.»

اکبری با اشاره به فرسوده بودن سیستم آبرسانی این منطقه ادامه داد: «شبکه آب در بروال بسیار قدیمی است، جوری که در برخی از نقاط شاهد نشت فاضلاب درون آن هستیم. از سوی دیگر مردم این منطقه به دلیل فقر مالی توانایی خرید آب تصفیه یا دستگاه های آب شیرین کن یا حتی تانکر آب را ندارند، بنابراین این منطقه یا کلا آب ندارد یا در صورت دسترسی به آب، احتمال آلودگی آن زیاد است.» این شهروند خوزستانی منطقه خود را تشنه تر از غیزانیه می داند و می گوید:«بروال تشنه تر از غیزانیه است نه این که مشکل بی آبی غیزانیه حل شده باشد، ولی مشکلات غیزانیه بیشتر از مشکلات بروال دیده می شود، حتی در اعتراضات اوایل خرداد مردم این منطقه، رییس جمهور یک مقام دولتی را به صورت مستقیم مسئول حل مشکلات غیزانیه کرد، ولی مشکلات ما معمولاً دیده نمی شود و فریادمان هم به جایی نمی رسد. سالها است که می گوییم جاده بروال را تعریض و مناسب سازی کنند، ولی کو گوش شنوا! هر سال ده ها نفر بهخاطر غیر استاندارد بودن جاده جانشان را از دست می‌دهند، ولی تا حالا ندیدیم مسئولی برای حل این موضوع کوچکترین اقدامی کند. موضوع آب هم به این صورت است، هر سال مشکلات بی آبی مردم این منطقه از ماه اسفند شروع می شود و تا آخر تابستان و حتی ماه های از پائیز ادامه دارد، اما تاکنون اقدامی که منجر به حل این مشکل شود، شاهد نبودیم. اکثر اهالی این منطقه شب تا صبح بیدارند که بتوانند مقداری آب شرب ذخیره کنند، به دلیل آن که از نیمه شب به بعد آب در لوله ها جاری می شود.

افزایش مصرف دلیل قطعی آب است

چند روز پیش و پس از انتشار ویدیوهایی از مشکلات بی آبی اهالی بروال، مدیر بخش فاضلاب اهواز در مورد وضعیت نبود آب در این منطقه، اهالی بروال را مقصر دانست و به شبستان گفت: «بعضی از ساکنان بروال متأسفانه قصداً اقدام به شکستن لوله های آب برای تامین آب گاومیش ها می کنند که برای رفع آن با شهرداری، بهداشت استان و استانداری نامه نگاری هایی انجام شده ولی تا به حال راه حل مناسبی برای آن تشخیص داده نشده است.» او در خصوص اقدامات این سازمان برای حل مشکل بی آبی مردم این منطقه ادامه داد:«یک ایستگاه پمپاژ در کوی بروال قرار دارد که اپراتورهای آن از ساکنان منطقه هستند؛ تعیین اپراتورها از ساکنان منطقه به منظور افزایش ایمنی و امنیت ایستگاه بود.»

بی آبی در خوزستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

«افشین حاتمی» با بیان اینکه یک شبکه آب ۲۰۰ میلیمتری تا فرودگاه در این منطقه وجود دارد، اضافه می کند:طبق طرحی که اینک ارائه شده در نظر داریم که شبکه آبی بروال به صورت مجزا شکل گیرد، این اتفاق بزودی انجام می شود و اکنون مراحل پاياني کارشناسی را طی می کند.

او در مورد نبود آب در این منطقه در ۲۴ ساعت نیز گفت: «به منظور بررسی این موضوع افرادی را در ساعات مختلف به صورت ناشناس به منطقه اعزام کردیم که نشان از آن دارد در ساعات پیک مصرف با مشکل افت فشار روبرو هستند؛ اقداماتی در تصفیه خانه صورت گرفته که مشکل افت فشار این منطقه را بزودی برطرف می کند.» این در حالی است که دیروز افشین حاتمی به ایرنا گفت: « افزایش ۳۰ درصدی مصرف مشترکان دلیل افت و قطعی فشار آب در این شهر بوده است.»

اثیر طرح انتقال آب در بی آبی خوزستان

بسياري ریشه مشکلات بی آبی در خوزستان را به طرح مناقشه برانگیز انتقال آب میان استان ها ربط می‌دهند، طرح هایی زودگذر برای حل بحران یک منطقه به قیمت ایجاد بحران برای منطقه ای دیگر. یکی از پر سروصدا ترین این طرح ها اما، انتقال آب کارون به فلات مرکزی بوده است؛ طرحی موسوم به« بهشت آباد» که در سال های اخیر، فریاد خوزستانی ها را بلند کرده است.

نکته قابل تامل آن است که طرح انتقال آب خوزستان به سایر استان ها از جمله اصفهان، نه برای تامین آب شرب که برای مصارف کشاورزی و صنعتی بوده است. مهدی قمشی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، پیش از این در مهر ماه سال ۹۸ دراین باره به ایرنا گفته بود:« نباید خودمان را گول بزنیم؛ در عناوین این طرح ها برای انجام انتقال، موضوع تامین نیاز کشاورزی استان اصفهان از آب کارون تغییر یافته و در نهایت از آن به عنوان تامین آب شرب این استان نام برده شده است.»

 دسترسی به آب سالم و پایدار از ابتدایی ترین حقوق هر شهروند است که طبق قانون وظیفه تامین آن با شرکت آب و فاضلاب است، شرکت آب و فاصلاب نیز تا به حال نتوانسته است نیاز بسیاری از مناطق خوزستان را در دسترسی به آب مصرفی خانوارها حل کند، بدیهی است اگر مسوولان امر به خواسته های مردم توجه نکنند، تامین آب شرب که موضوعی اجتماعی است میتواند به موضوعی امنیتی و انتظامی تغییر ماهیت دهد.

  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش