سه شنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۴
۱۵:۱۱ - ۰۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۰۶۶
محیط زیست و گردشگری

تفریحات شیخ های عرب با پرندگان ایرانی +عکس

قاچاق پرندگان شکاری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
بازی با پرندگان شکاری یکی از محبوب ترین تفریحات شیوخ عرب است. تفریحی که چند میلیون تومان خرج برمی دارد.

تجارت مجرمانه و غیر قانونی حیوانات یکی از پرسودترین تجارت ها پس از قاچاق مواد مخدر در دنیاست که رتبه دوم از نظر منابع مالی را به خود اختصاص داده است.

 

بنابر تحقیقات و گزارش های سازمان جهانی حیات وحش، از سال ۱۹۷۰ تاکنون حدود ۵۲ درصد از جمعیت حیات وحش دنیا از بین رفته که شکار بی رویه عامل اصلی این کاهش بوده است.

 

با اینکه این مساله واقعیتی تلخ است اما این فقط نیمی از آن واقعیت تلخ در ایران است.

 

ایران یکی از قطب‌های جذب حیوانات قاچاق، کمیاب و حتی حیوانات در حال انقراض از سرتاسر دنیا به خصوص از آفریقا و آمریکای جنوبی است.

 

جذابیت حیات‌وحش برای مردم از یک‌سو و تنوع زیستی قابل‌توجه کشورمان از دیگرسو، همراه با نظارت ضعیف دولتی بر رفتار قاچاقچیان، بازار پررونقی را شکل داده که ارگان‌های مسئول از پرداختن به آن ابا دارند و گاهی اوقات قدرت قاچاقچیان در حدی است که مسئولان نیز ترجیح می‌دهند بدون برخورد، از کنار قضیه گذر کنند.

 

فقط کافی است که در اینترنت جست‌وجوی کوتاهی کنید؛ با صدها سایت، صفحه و وبلاگ با آدرس و شماره تلفن برای یافتن تقریبا بسیاری از حیواناتی که اسمشان را شنیده و نشنیده باشید رو‌به‌رو می‌شوید. این در حالی است که طبق قوانین ایران و کنوانسیون‌های بین‌المللی‌ای که ایران به آنها متعهد شده است، ورود و خرید و فروش بسیاری از گونه‌های حیوانات ممنوع است.

 

بازار حیوانات اگزوتیک که این روزها داغ است دو مبداء دارد، یکی طبیعت خود ایران و دیگری کشورهای خارجی که با توجه به گونه‌های مختلفی که در بازار زیرزمینی و آنلاین ایران دیده می‌شود، منبع اکثر آنها از آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی است.

 

در این میان نه مردم و خریداران، نه قاچاقچیان و مسئولان توجهی به حفظ حیات وحش و به خصوص گونه‌های در حال انقراض ندارند و می‌توان بسیاری از گونه‌های در حال انقراض را در تهران یافت و خرید کرد.

 

شهرداری تهران در اقدامی دست به ساخت مرکزی برای فروش قانونی پرندگان تزئینی زده است اما حالا در اطراف این مرکز، واسطه‌ها تقریبا هر حیوانی را به فروش می‌رسانند؛ از عقاب و شاهین گرفته که خرید فروش آنها کاملا ممنوع است تا انواع و اقسام سگ‌ها و حیوانات عجیب و غریب دیگر.

 

سیدمسعود حسینی رییس اداره هماهنگی و ساماندهی اداره کل حفاظت از مدیریت شکار و صید با اعلام اطلاع از اتفاق‌هایی که در حاشیه مرکز خرید و فروش پرندگان پایتخت میفتد، گفت: محیط‌ زیست در کل کشور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ محیط‌بان دارد که سهم تهران از این تعداد به انگشت‌های دو دست هم نمی‌رسد و این افراد هم دائم در ماموریت هستند.

 

بنابراین برای ما این امکان وجود ندارد که بتوانیم برای مبارزه با فروش حیوانات نایاب در این مرکز نیرو مستقر کنیم. حتی در صورت استقرار نیرو در بازار پرنده‌فروشان، تنها جلوی فعالیت دلالانی که به‌صورت غیرحرفه‌ای کاسبی می‌کنند گرفته می‌شود. چراکه حرفه‌ای‌ترها از طرق دیگر اقدام به خرید و فروش کرده و ریسک حضور در بازار را به جان نمی‌خرند.

 

قاچاق پرنده های ایرانی، مسئله ای است که هرازگاهی مورد توجه قرار می گیرد اما بعد از مدتی هم به فراموشی سپرده می شود. کشورهای عربی یکی از مهمترین مقصد سفر اجباری این پرنده ها هستند و علاقه شیخ های عرب به بازی با پرنده های ایرانی، هر روز قیمت آنها را بالاتر برده و سودجوها را برای قاچاق بیشتر ترغیب می کند. قیمت پرنده ها از ۲۰ میلیون تومان شروع می شود و حتی به دو میلیارد تومان هم می رسد.

 

هوبره، عقاب و باز، پرطرفدار ترین پرنده های شکاری ایران برای قاچاق هستند که با قیمت های بالایی به فروش می رسند و گاهی حتی قیمت های عجیب و نجومی دارند.

 

مشکل اینجاست که نسل بسیاری از این پرنده ها مانند هوبره، در حال انقراض است و با قاچاق، بیشتر هم به خطر میفتد. البته بعضی از این محموله های قاچاق کشف می شوند و قاچاقچیان هم دستگیر می شوند. اما بسیاری از این پرنده های کمیاب در جریان قاچاق و کشف، از بین می روند.

 

شیخ‌نشینان عرب علاقه خاصی به «بالابان» ایران دارند. این پرنده که تعلیم پذیر است برای این شیوخ، شکار می‌کنند و گوشت تازه شکار را به اعراب شیخ هدیه می‌دهند.

 

این پرنده خیلی کمیاب است و فقط در کوه‌های صخره‌ای کردستان پیدا می‌شود. شکارچی‌ها وقتی پرنده مادر بیرون از لانه است جوجه‌ها را برمی‌دارند.

 

برای جلوگیری از شکار و قاچاق این پرنده های شکاری جریمه هایی در نظر گرفته شده و طبق قانون Law صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین، ۲۰ میلیون تومان است اما این رقم نتوانسته قاچاقچی ها را از تجارت پر سود پرنده های شکاری و فروش آنها به شیوخ عرب، منصرف کند.

 

علی تیموری مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، پدیده قاچاق پرندگان از ایران به سایر نقاط جهان به‌ویژه کشورهای عرب‌نشین حوزه خلیج‌فارس را مورد تایید قرار داد و گفت: نگهداری پرندگان شکاری و بازی با آنها، یکی از علایق شیوخ عرب است و همسایه بودن آنها با ایران که محل زیست این پرنده‌هاست، تجارت پرسودی برای قاچاقچیان و دلال‌ها ایجاد کرده است؛ به‌ویژه در استان‌های هرمزگان، خوزستان و فارس که زیستگاه اصلی پرنده‌های شکاری ایران هستند.

 

پرندگان شکاری همچون کرکس‌ها، قوش‌ها و عقاب‌ها را به‌ عنوان پرندگان روز پرواز می‌شناسند. حال در فصل‌های مهر و آبان که آسمان ایران با پرواز پرندگان شکاری به اوج زیبایی می‌رسد، قاچاقچیان پرندگان شکاری، در کمین هستند تا این زیبایی را از آسمان کشورمان شکار کرده و در قبال درهم و دینار و دلار، به شیخ‌نشینان حوزه خلیج‌فارس هدیه کنند.

 

تیموری، درباره رد پای اتباع بیگانه در تجارت پنهان پرندگان شکاری گفت: اوج‌گیری این پرندگان زیبا با پروازهای خیره‌کننده‌شان در آسمان ایران، همیشه بهانه‌ای برای بروز و ظهور طمع شکارچیان بوده است، تا این پرندگان شکاری را تبدیل به ابزار خوشگذرانی قاچاقچیان و شیخ‌نشینان کنند.

 

تجارت پرندگان شکاری در بازارهای حوزه خلیج‌فارس، ریشه در تقویمی طولانی‌مدت دارد. متاسفانه حراج گونه‌های شکاری پرندگان ایرانی که نمادی از اقتدار طبیعت منحصر به ‌فرد ایران به ‌شمار می‌رود، دارای سابقه زمانی طولانی است. فعالیت شبکه‌های برون‌مرزی قاچاق پرندگان در ایران، مساله‌ای غیرقابل انکار است؛ به این معنا که یا خود شکارچیان و قاچاقچیان از اتباع مجاز یا غیرمجاز خارجی هستند، یا اینکه سیستم واسطه‌تراشی و دلالی این فرایند، به‌وسیله اتباع بیگانه شکل می‌گیرد.

 

آنچه مسلم است، این است که گروه‌های قاچاق پرندگان، به صورت «شبکه‌ای» فعالیت می‌کنند و با روش‌های خاص، پس از زنده‌گیری، نسبت به قاچاق این پرندگان منحصر به فرد و استثنائی به خارج از مرزها و به‌ ویژه کشورهای حوزه خلیج‌فارس اقدام می‌کنند.

 

پدیده شوم قاچاق حیات‌وحش و افزایش روزافزون باغ‌های پرندگان و اسارتگاه‌های حیوانات، نیازمند برخورد قاطع و فوری مسئولان است.

 

 

 

rokna.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش