چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۰۳ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۴۶۷
محیط زیست و گردشگری

تشریح آخرین اقدامات و مطالعات صورت گرفته برای نجات خلیج گرگان

خلیج گرگان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
ششمین جلسه کارگروه تخصصی نجات خلیج گرگان در سالن جلسات شرکت آب منطقه ای گلستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، داود گیلک معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای گلستان در ابتدای این جلسه گفت: در هر اقدامی که بخواهیم برای خلیج انجام بدهیم یا انجام ندهیم، باید تبعات زیست محیطی آن را در نظر بگیریم.

 

وی با بیان اینکه خلیج گرگان، یک میراث ملی است، تصریح کرد: نوسانات آبی که در چند سال گذشته بوجود آمده، می تواند تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زیادی را به دنبال داشته باشد.

 

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای گلستان با تاکید بر اینکه با توجه به اهمیت این موضوع هر اقدامی را باید علمی و سنجیده عمل کنیم، افزود: باید از اقدامات شتاب زده در این راستا اجتناب کرد. هر اقدامی که بدون مطالعه دقیق صورت گیرد، می تواند اثرات جبران ناپذیر زیادی داشته باشد.

 

گیلک بیان کرد: اینکه مردم را حساس کنیم درست است اما نباید آنها را آشفته کنیم. مردم را باید آگاه کنیم اما نباید آنها را مستر و نگران کنیم. ایجاد اضطراب در بین مردم هر اقدامی را با کنش و واکنشی روبه رو خواهد کرد.

 

محمد نوری مدیر فنی شرکت آب منطقه استان گلستان نیز در این جلسه گفت: این ششمین جلسه کارگروه تخصصی نجات خلیج گرگان است که به میزبانی شرکت آب منطقه ای گلستان در حال برگزاری است.

 

وی با اشاره به اینکه مطالعات نجات خلیج گرگان در دو بخش مطالعات اضطراری و جامع تفکیک شد، تصریح کرد: مطالعات اضطراری شامل راهکارهای کوتاه مدت خروج از بحران بوجود آمده برای خلیج بود. در ابتدا ۷ گزینه مورد بررسی قرار گرفت که در جلسات گذشته کارگروه مطرح شد.

 

مدیر فنی شرکت آب منطقه استان گلستان ادامه داد: در نهایت از این ۷ گزینه، سه گزینه نهایی انتخاب شدند و مورد بررسی دقیق تر قرار گرفتند. مشاور طرح، مطالعات مختلف را از ابعاد گوناگون انجام داد و در جلسه امروز آن را به صورت مفصل و دقیق ارائه خواهد داد.

 

نوری بیان کرد: مشاور این طرح، لایروبی کانال آشوراده را به عنوان گزینه برتر هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ زیست محیطی دانسته است اما تا زمانی که از نظرات اعضای کارگروه استفاده نکنیم، اقدامی را انجام نمی دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه ارزیابی زیست محیطی در این مطالعات اهمیت زیادی داشت، گفت: در این راستا یک مشاور که از سوی سازمان محیط زیست معرفی شد را برای بررسی موضوعات زیست محیطی در کمیته های تخصصی که برگزار کردیم، شرکت دادیم.

 

نوری خاطرنشان کرد: مطالعاتی که توسط مشاور ارائه می شود در سه محور چگونگی برخورد با شرایط اضطرار این پروژه، گزینه های قابل اقدام با لحاظ اثرات زیست محیطی و شرح انجام خدمات مطالعات جامع، خواهد بود.

 

مدیر فنی شرکت آب منطقه استان گلستان بیان کرد: مسئله خلیج گرگان یک موضوع ملی است و در کنار مسائل فنی و علمی، بحث های مردمی دارد که باید به آن توجه ویژه ای داشت.

 

مهندس نظرعلی مشاور طرح مطالعاتی نیز در این جلسه گفت: در ۱۰ سال اخیر تا سال گذشته به طور متوسط ۸۰ سانتی متر سطح آب دریای خزر کاهش یافته است. اما از سال گذشته تاکنون تراز آب دریای خزر حدود ۴ سانتی متر بالاتر آمده است.

 

وی اظهار کرد: در سال ۱۳۵۵ نیز سطح آب خلیج گرگان پایین رفته بود، به طوری که دهانه خلیج بسته شده بود. سال ۱۳۷۷ بالاترین حالت تراز آب خلیج بوده است.

 

نظرعلی در ادامه به بررسی مسائل ریزگرد، زیست محیطی، تردد شناورها در خصوص خلیج پرداخت و  گفت: وضعیت خلیج گرگان را از نظر زیست محیطی اضطراری نمی دانیم که برای آن راهکار کوتاه مدت پیش بینی کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه ۱۸۰۰ صیاد در حاشیه شرقی این خلیج و بخش جنوبی آن در حال فعالیت هستند، تصریح کرد:  تنها اضطراری که در حال حاضر وجود دارد، بحث تردد شناورها است.

 

وی ادامه داد: در این راستا لایروبی کانال آشوراده می تواند موثر باشد تا تردد شناورها صیادی و دریابانی به آسانی صورت گیرد.

 

دکتر اوفی مشاور زیست محیطی این طرح نیز در ادامه گفت: ۱۸ زیستگاه در منطقه خلیج گرگان و تالاب میانکاله و گمیشان شناسایی شده است. دو سایت ثبت شده در کنوانسیون رامسر یعنی تالاب گمیشان و شبه جزیره میانکاله، خلیج گرگان و آب بندان زاغمرز در این محدوده وجود دارد.

 

وی افزود: در مجموع سه رودخانه اصلی گرگانرود، قره سو و نکا رود، ۱۵ رودخانه درجه و ۲۵ رودخانه درجه سه و چهار در این حوزه به ثبت رسیده است.

 

اوفی به اهمیت پوشش گیاهی، جانوری و آبزی موجود در خلیج گرگان و تالاب میانکاله پرداخت و گفت: با پوشش گیاهی که منطقه را پوشانده است، هیچ نگرانی برای کانون ریزگرد خصوصا در جبهه غربی خلیج وجود ندارد.

 

مشاور زیست محیطی این طرح  بیان کرد: با مطالعاتی که انجام دادیم، گزینه لایروبی کانال آشوراده کمترین ریسک و خطر را داشته است.

 

در ادامه نمایندگان محیط زیست مازندران، استانداری مازندران، استانداری گلستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه گلستان و تعدادی دیگر از کارشناسان نظرات خود را در خصوص طرح ارائه شده مطرح کردند.

 

امیر عبدوس مدیرکل محیط زیست استان گلستان در بخش پایان این جلسه گفت: نمی توان در کوتاه مدت تراز آب خلیج را بالا تر آورد، لذا باید به دنبال این باشیم که شرایط از وضع موجود بدتر نشود.

 

وی ضمن اینکه از اعضا خواست نظرات خود را به کارگروه ارائه دهند، تاکید کرد: قطعا نظرات تمامی اعضا مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس آن تصمیم نهایی اخذ خواهد شد.

 

در پایان مقرر شد جلسه های کارشناسی دیگر برگزار شود و در نهایت در جلسه دیگر کارگروه تخصصی نجات خلیج گرگان تصمیم نهایی در خصوص اقدام کوتاه تعیین شود.

 

 

 

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش