
به گزارش ایرنا، بارش باران در مازندران که بنا بر گزارش هواشناسی این استان در سی سال اخیر در اواخر زمستان بی سابقه بود، باعث تخلیه تعدادی از روستاها و واحدهای مسکونی حاشیه رودخانه در برخی شهرستان ها از جمله نکاء، جویبار و سیمرغ این استان شد.
علاوه بر آن سطح آب رودخانه های بزرگ از جمله تلار در قائمشهر، تجن در ساری و بابلرود در بابل از حد معمول خود بالاتر آمده و آب در برخی ازمسیرها سرریز و سبب طغیان این رودخانه ها به داخل شهر و بسته شدن موقتی برخی از جاده های اصلی استان از جمله هراز( آمل- تهران) و کیاسر( ساری- سمنان) شد.
براساس گزارش هواشناسی مازندران در این مدت بیشترین باران به میزان ۱۵۰ میلمتر از بندرامیرآباد در شرق استان به ثبت رسید .
قطع برق تعدادی از شهرها و روستاهای مازندران و لغو پرواز فرودگاهها از دیگر خسارت های ناشی از بارش باران های سیل آسا زمستانی ۴۸ ساعت گذشته در این استان بود.
*** تشکیل ستاد مدیریت بحران
بارش باران سیل آسا و پیش بینی خسارت های احتمالی ناشی از این ریزش آخر زمستانی ستاد مدیریت بحران را مجبور به تشکیل نشست اضطراری عصر گذشته به ریاست استاندار مازندران کرد و نشست این ستاد امروز نیز با وجود فروکش کردن سیلات و نواختن آژیر سفید در این استان برای بررسی میزان خسارت ها و کمک به سیلزدگان و مسافران در جاده ها برگزار می شود.
*** فروکش کردن باران با وجود استمرار
مدیرکل هواشناسی مازندران گفت: بارش سیل آسا که در ۲ روز گذشته در این خطه شمال کشور ادامه داشت از اوایل بامداد امروز به نسبت روزهای گذشته فروکش کرد.
محمدرضا رضوی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : بارش باران و برف در ارتفاعات تا ظهر روز پنجشنبه اول فروردین ماه ۹۸ در این استان ادامه خواهد داشت.
وی پیش بینی کرد تا از عصر پنج شنبه اول فروردین به طور موقت ۲۴ ساعت هوای استان رو به صاف شدن می رود و از شنبه سوم فروردین ماه سامانه جدید بارش به این استان می رسد.
مدیرکل هواشناسی مازندران گفت : بارش بهارانه این استان به شدت اواخر زمستانی نخواهد بود.
در پنج ماهه اول سال ابی جاری حدود ۵۰۰ میلمتر در مازندران باران بارید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشت.
همچنین این بارش ها میزان آبگیری سدهای مازندران را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داد به طور که تا قبل از بارندگی اخیر میزان آبگیری سدهای این استان به ۲۱۰ میلیون متر مکعب رسید.
ظرفیت ۱۰ سد کوچک و بزرگ مازندران ۳۳۰ میلیون متر مکعب است که پیش بینی می شود با بارش سیل آسا اخیر افزون بر ۸۰ درصد از ظرفیت این سدها پر شود.
- 20
- 6