یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸:۳۹ - ۰۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۱۰۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

زنگ خطر مصرف موادمخدر؛ جوانان در دام اعتیاد

معتاد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
 کارشناسان حوزه مبارزه با مواد مخدر معتقدند؛ مصرف مواد مخدر و سهولت دسترسی به آن، زنگ خطر اعتیاد پیدا و پنهان را در بین جوانان و نوجوانان به صدا درآورده است.

به گزارش ایرنا، تا چندی قبل از معتاد به عنوان بیمار یاد می شد تا شاید خود، راه درمان را پی بگیرد و از این بیماری خلاصی یابد، اما امروزه این مساله به معضلی برای جامعه تبدیل شده چرا که علاوه بر تحمیل هزینه های هنگفت، زوال جامعه را نیز به دنبال دارد.

 

براساس گزارش های رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، مطابق آخرین شیوع شناسی مصرف مواد مخدر بیش از ۲ ‌میلیون و ۸۰۰‌ هزار نفر در سنین ۱۴ تا ۶۵ سال به صورت دائمی در ایران مواد مخدر مصرف می ‌کنند و امروزه اعتیاد نه تنها در بزرگسالان، بلکه در کودکان، نوجوانان و جوانان هم دیده می‌ شود.

 

به گزارش ایرنا، فرد معتاد کسی است که از خود و یا محیط و یا هر ۲ احساس ناخشنودی و نارضایتی دارد، معتادان در توهم های خود یک دنیای مصنوعی رضایت بخش برای خویش تصور کرده و این دنیا براساس حضور مواد در بدنشان و نیاز به آن و رفع نیاز استوار است.

 

اغلب معتادان از احساس ناامنی و بی کفایتی، تنهایی، نفرت و نوسان های افسردگی، اضطراب شدید، کشمکش و تعارض های درونی رنج می برند. 

 

یک کارشناس حوزه اعتیاد گفت: جوانی که گرفتار اعتیاد می شود ابتدا پنهان کاری و از برخورد مستقیم با افراد اجتناب کرده و با عادی جلوه دادن رفتار و ظاهر خود، به مرور زمان گروه دوستان و همسالان خود را تغییر می دهد.

سعید نادری در گفت وگو با گزارشگر ایرنا اظهار کرد: فرد معتاد متناسب با پیشرفت اعتیاد و آلوده شدن خود دیگر قادر به پنهان کاری نبوده و رفتار و ظاهرش به کلی برای همه مشخص می شود. 

 

معتاد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

این کارشناس ادامه داد: نوجوانان و جوانانی که دچار اختلاف فکری زیادی با والدین خود هستند و دائم گرفتار ترس و خشونت از سوی والدین بوده با شروع مدرسه و تحصیل در دانشگاه دچار آسیب بیشتری می شوند. 

 

به گفته وی، امروزه مواد مخدر صنعتی از جمله 'شیشه' و برخی روان گردان ها مثل 'گل' به دلیل اینکه استعمال آن راحت، بدون بو، حمل آسان و تشخیص مخدر بودن آن بسیار سخت است، افراد بیشتر به سمت آن گرایش پیدا می کنند. 

 

نادری تصریح کرد: مواد مخدر صنعتی به خصوص شیشه قدرت هوش و فراگیری را بالا می برد، بیشتر نوجوانان و جوانان به خصوص دانشجویان به سمت آن گرایش پیدا می کنند و افرد در زمان استعمال هر حالت روحی و روانی که داشته باشد با مصرف مواد شدت می گیرد. 

 

یک کارشناس روان شناسی نیز در این راستا به گزارشگر ایرنا گفت: والدین باید به نیازهای فردی جوانان و نوجوانان بیشتر توجه کنند، زیرا آنان به دنبال زندگی در شرایط با آرامش و بدون دغدغه در کنار خانواده هستند.

احمدرضا فیاضی افزود: فراهم بودن محیط امن با آرامش برای نوجوانان و جوانان بستر فراگیری علم و دانش و ارتباط سالم با همسالان را در این قشر فراهم می کند و در صورت محقق نشدن، به مواد مخدر روی می آورند. 

 

به گفته وی، جوانان و نوجوانان با ورود به دانشگاه از چهارچوب نظام خانواده خارج و گرفتار چالش و آسیب اجتماعی می شوند که روی آوری به مواد مخدر و به خصوص مخدرهای صنعتی از مهم ترین آسیب هاست.

 

این روان شناس ادامه داد: گرایش فرد به مصرف مواد مخدر به خصوصیت های روانی و شخصیتی افراد وابسته است به خصوص افرادی که اعتماد به نفس کمتری دارند بیشتر در معرض گرفتاری دوستان ناباب و اعتیاد می شوند. 

به اعتقاد کارشناسان انتظامی و مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری، محبت افراطی، عوامل محیطی، فرار از مشکلات، هیجانات کاذب، ضعف در مهارت های زندگی و مقابله ای به ویژه مهارت 'نه گفتن'، تاثیر پذیری از گروه دوستان از جمله عوامل روی آوری جوانان و نوجوانان به مواد مخدر است. 

 

این کارشناسان می افزایند: آموزش مهارت های اجتماعی و ارتباطی به والدین از طریق آگاه کردن آنان از پیامدهای زیان بار مصرف مواد مخدر، آموزش مهارت های زندگی از کودکی به نوجوانی، پرکردن اوقات فراغت با امکانات آموزشی تفریحی و اشتغالزایی و مبارزه با بیکاری، بررسی و رفع مشکلات فردی شخص معتاد، آشنا کردن مردم با علل وعوامل روی آوردن به استعمال مواد مخدر و روان گردان ها، ارتقای سطح آگاهی جوانان و احساس کارآمدی و جلوگیری از رشد تک بعدی در افراد از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از گسترش و رواج مصرف مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان است.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: مصرف مواد مخدر در گروه سنی دانش آموزی و دانشجویی در استان بسیار اندک و حتی انگشت شمار است و در موارد مشاهده شده مصرف مواد نیز مخدر 'گل' مصرف می شود.

 

سید قدیر مرتضوی در گفت و گو با گزارشگر ایرنا اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای انجام سیاست های خود در جوامع هدف از جمله نوجوانان و جوانان، آموزش ها و اقدامات فرهنگی پیشگیرانه ای را اجرا می کند، گرچه این آموزش ها باید از حداقل ۱۰ سال قبل آغاز می شد. 

 

معتاد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

به گفته وی، با به صدا درآمدن زنگ خطر مصرف مواد مخدر در گروه های سنی مختلف لزوم آگاهی سازی در خصوص مصرف و موارد پیشگیرانه برای هر سن و طیفی لازم است.

 

مرتضوی ادامه داد: در این راستا اقدامات و آموزش ها با عنوان طرح توانمند سازی دانش آموزان و پیشگیری از اعتیاد مبتنی بر فراگیری مهارت های زندگی و باورهای اساسی فردی از مدارس به خصوص در مقطع متوسطه دوم در شهرستان شهرکرد آغاز شده است.

 

وی گفت: به لحاظ آسیب پذیر بودن نوجوانان و جوانان نسبت به دیگر افراد جامعه در برابر مخاطرات اجتماعی و شاخص های سلامت روان، طرح توانمندسازی و پیشگیری از اعتیاد از این گروه هدف اجرا می شود. 

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مهارت های اساسی زندگی در راستای مبارزه با موادمخدر در سه فصل به دانش آموزان، اولیا و مربیان آموزش داده می شود. 

 

مرتضوی با بیان اینکه در آموزش ها به نوجوانان و جوانان به دنبال تقویت معیارهای اساسی از جمله خود کنترلی در افراد هستیم، تصریح کرد: اگر چه بروز مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان در استان بسیار اندک بوده ولی به عنوان آسیب جدی مطرح است.

 

وی با بیان اینکه ترس از آینده، اختلال روانی برای افراد ایجاد می کند، افزود: اختلالات روان، افسردگی، اضطراب و خشم و نحوه برقراری ارتباط صحیح با همسالان و دیگر افراد جامعه و نبود ارتباط صحیح بین والدین و فرزندان به عنوان زنگ خطری جدی در کشور مطرح است.

 

مرتضوی گفت: وقتی بین والدین و فرزندان درک صحیح از یکدیگر وجود نداشته باشد و از سوی والدین فشار و مقایسه و کنترل نامناسب باشد، آن گاه نیازهای جوانان و نوجوانان رفع نشده و آنها به سمت دیگری که گام اول دوستان ناباب است سوق یافته و به سمت مصرف مواد مخدر می روند.

 

به گفته وی، ابتدا باید علل گرایش به مصرف مواد مخدر به عنوان یکی از مولفه های اصلی پیشگیری از اعتیاد را شناخت که والدین می توانند مهم ترین گام را در این اقدام بردارند.

 

وی افزود: برای دخالت بهتر و رفع مشکل سپس باید از کتمان کردن آسیب مصرف و گرایش به مواد مخدر در ابعاد مختلف خانواده، جامعه و مسئولان پرهیز کنیم. 

 

معتاد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

مرتضوی با بیان اینکه نگاه به مصرف مواد مخدر باید توام با ترس و امید باشد، اظهار کرد: آنچه به ما کمک می کند امید به کنترل، مداخله و شناخت زمینه هاست تا بهتر بتوان کنترل کرد و باید ترس هم باشد تا احساس کنیم هر کسی در هر طیف و شغلی می تواند دچار آسیب شود. 

 

وی ادامه داد: باید به جای پس انداز برای درمان، برای پیشگیری و شناخت هزینه و اقدام شود.

 

فرمانده نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۷۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف، ۲۰ باند تهیه و توزیع مواد مخدر متلاشی و ۳۸ دستگاه خودرو نیز توقیف شده است.

 

سردار غلامعباس غلامزاده اظهار کرد: در سال جاری ۲۶ طرح پاکسازی نقاط آلوده و محورهای مواصلاتی در چهارمحال و بختیاری اجرا شد که در این طرح ۴۲۹ کیلوگرم انواع مواد مخدر در نقاط آلوده و ۸۲۰ کیلوگرم در محورهای مواصلاتی چهارمحال و بختیاری کشف و ضبط شد.

 

وی ادامه داد: امسال کشفیات در پاکسازی نقاط آلوده استان ۱۰۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و همچنین در کنترل محورهای مواصلاتی ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

به گفته سردار غلامزاده، در این مدت ۴۸۵ خرده فروش انواع مواد مخدر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی افزود: در این مدت ۹۸ درصد دستگیر شدگان مواد مخدر مرد و بقیه زن و ۶۰ درصد افراد در رده سنی ۱۵ تا ۳۵ سال قرار دارند.

 

 

 

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش