جمعه ۳۰ خرداد ۱۴۰۴
۰۸:۵۶ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۳۰۹۶۷
محیط زیست و گردشگری

«بحران مدیریت» در مدیریت بحران کرمان/ وزارت کشور ورود کند

بحران مدیریت در مدیریت بحران کرمان,مدیریت بحران کرمان
هجوم ریزگردها به آسمان استان کرمان در حالی باعث ایجاد اختلال در فعالیت ادارات و زندگی روزمره مردم می شود که لزوم اتخاذ تدابیر و تصمیم گیری های سریع و به موقع مدیریت بحران ضروری است.

به گزارش مهر، آسمان استان کرمان یک بار دیگر مملو از ریزگردها شده است. خیزش گرد و خاک در این استان کویری موضوعی تازه و عجیب نیست، اینکه ریزگردها تا عمق ریه‌های مردم این استان نفوذ می‌کنند، باعث کاهش دید می‌شوند و علاوه بر سوزش چشم‌ها، زندگی روزمره مردم را دچار اختلال می‌کند شاید طبیعی باشد؛ اما اینکه علی رغم پیش بینی‌های هواشناسی و ضرورت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، هنوز در هنگام وقوع اینگونه حوادث طبیعی، مدیریت بحران استان کرمان سردرگم می‌باشد، جای تعجب بسیار است.

صبح یکشنبه ۱۸ خرداد ماه وقتی مردم کرمان و علی الخصوص کارمندان ادارات و مؤسسات دولتی و خصوصی از خواب بیدار شدند و وضعیت خطرناک هوای کرمان را به دلیل خیزش گرد و خاک و ریزگردها مشاهده کردند در حالی برای رفتن به سرکار مردد بودند که اداره کل مدیریت بحران استان کرمان در اطلاعیه‌ای از فعالیت ادارات شهر کرمان طبق روال معمول خبر داده بود.

این اطلاعیه هرچند از تأخیر دو ساعته آغاز به کار ادارات شهرستان‌های رفسنجان و انار به دلیل آلودگی هوا خبر می‌داد، اما تاکید شده بود بر اساس بررسی‌های کارشناسی و علی رغم وجود تجربه‌های گذشته مبنی بر احتمال انتقال آلودگی به شهر کرمان در ساعات میانی روز، تعطیلی ادارات در شرایط کنونی تأثیر معناداری در کاهش تماس با آلاینده‌ها نخواهد داشت.

مدیریت بحران کرمان اعلام کرده بود تفاوت چشم‌گیری میان میزان مواجهه با آلودگی در محیط منزل، کار یا تحصیل مشاهده نشده و تصمیم‌گیری درباره تعطیلی میان‌روزی می‌تواند پیامدهایی منفی برای سلامت عمومی، نظم اداری و خدمت‌رسانی به شهروندان به همراه داشته باشد، لذا بر این اساس، فعالیت ادارات شهر کرمان در روز یکشنبه طبق روال معمول ادامه خواهد یافت.

لزوم رفع سردرگمی کارکنان و مردم

مدیریت بحران استان کرمان در حالی این اطلاعیه را دقایقی پس آغاز به کار ادارات کرمان در ساعت ۶ صبح منتشر کرده بود که در یک بررسی ساده قابل پیش بینی بود با توجه به میزان گرد و غبار موجود در هوای شهر کرمان و وضعیت خطرناک شاخص‌های آلودگی هوای شهرستان‌های رفسنجان، زرند و انار که در مجاورت کرمان قرار دارند به زودی هوای شهر کرمان نیز در وضعیت خطرناک قرار می‌گیرد و بهتر است از همین ابتدای صبح با اتخاذ یک تصمیم کارشناسی و منطقی و اعلام تعطیلی ادارات و مؤسسات دولتی و خصوصی علاوه بر رفع سردرگمی کارکنان و مردمی که کار اداری داشتند، از تردد آنها در سطح شهر در این هوای ‌آلوده‬ جلوگیری شود، اما متأسفانه این تصمیم اتخاذ نشد تا خیابان‌های شهر کرمان در حالی که در تسخیر ریزگردها بود شاهد ازدحام خودورهای مردمی باشد که به محل کار خود می‌رفتند.

پاسخ به یک سوال 

اکنون این سوال در ذهن‌ها شکل گرفته است که چرا علی رغم پیش بینی و هشدارهای هواشناسی استان کرمان که از روزهای قبل نسبت به ورود ریزگردها به آسمان استان کرمان هشدار داده بود و پیش بینی خود کارشناسان مدیریت بحران استان کرمان از ورود ریزگردها به آسمان شهر کرمان، بر آغاز فعالیت ادارات کرمان اصرار شد تا اینکه دو ساعت پس از اینکه کارمندان در هوای آلوده بر سر کار خود حاضر شدند و مردم با اطمینان از دایر بودن ادارات برای انجام کار اداری خود از خانه خارج و به ادارات مراجعه کردند، مدیریت بحران کرمان در اطلاعیه‌ای به دلیل تشدید ریزگردها، فعالیت تمام ادارات و بانک‌ها در شهر کرمان را تعطیل اعلام کند و تمام فعالیت ادارات و برنامه ریزی کاری مردمی که کار اداری و بانکی داشتند و حتی از شهرهای دیگر برای کار اداری به مرکز استان سفر کرده بودند دچار اختلال شود.

تعطیلی که باعث شد در ساعات میانی روز و در اوج بالا بودن شاخص‌های آلایندگی هوا در شهر کرمان، ازدحام خودروهای کارمندانی که به خانه خود باز می‌گشتند باعث ترافیک سنگین شود و مردمی که کار اداری و بانکی آنها نیمه تمام مانده یا انجام نشده بود با عصبانیت به خانه بازگردند.

سردرگمی مدیریت بحران استان کرمان

متأسفانه این نخستین بار نیست که مدیریت بحران استان کرمان در زمان وقوع حوادث طبیعی به جای مدیریت صحیح خود دچار سردرگمی و بحران می‌شود و تصمیمات لحظه‌ای می‌گیرد.

حدود دو هفته پیش در صبح روز دوشنبه ۵ خرداد ماه نیز در حالی که شاخص‌های آلودگی هوای در شهر کرمان در وضعیت خطرناک قرار گرفته بود متأسفانه مدیریت بحران کرمان اقدام به تعطیلی ادارات و مدارس نکرد.

توپ اندازی اشتباه در زمین سایر نهادها

در آن روز مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان درباره چرایی تعطیلی نشدن ادارات و مدارس در هوای آلوده روز (دوشنبه) گفته بود که مسئولیت با محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی است.

غلامرضا نژاد خالقی، افزوده بود: مسئولیت هشدار یا تعطیلی به دلیل کیفیت نامناسب هوا بر عهده محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی است، اما برای تصمیم در خصوص تعطیلی نهادهای مربوطه باید اطلاعات مناسب را در زمان معین به ستاد بحران اعلام کنند.

وی با بیان اینکه طبق قانون بومی سازی شده، باید ۴۸ ساعت قبل از بروز شرایط اضطرار، سازمان هواشناسی شرایط جوی و وضعیت گرد و غبار و پایداری آن را به محیط زیست اعلام کند و آنها باید طبق بررسی شاخص‌ها، گزارشی از وضعیت را به دانشگاه علوم پزشکی اعلام و این دانشگاه نیز بر اساس وضعیت شاخص‌های کیفیت هوا، مراتب را برای تصمیم گیری در خصوص تعطیلی یا ادامه روند کار ادارت به کارگروه مربوطه اعلام کند و تقاضای تشکیل جلسه بدهد.

تصمیم گیری دیر هنگام!

این صحبت‌های مدیریت بحران استان کرمان در حالی حکایت از پروسه طولانی و نقش دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف برای تصمیم گیری درباره تعطیلی فعالیت ادارات و مدارس در هنگام وقوع بحران دارد که اتخاذ تصمیم سریع و به موقع از ملزومات مدیریت بحران صحیح است.

باید گفت که مدیریت بحران استان کرمان نیازمند یک تغییر رویکرد در تصمیم گیری ها در هنگام مواجه با بحران‌ها است تا خود در هنگام وقوع بحران دچار بحران مدیریت نشود. بحران‌هایی که می‌توان با یک تصمیم کارشناسی و به موقع از تشدید آنها و بروز مشکلات بیشتر برای مردم جلوگیری کرد.

به نظر می رسد وزارت کشور باید با ورود به این موضوع و پیگیری و بررسی دقیق علت این رخداد در استان کرمان ، تذکرات لازم را جهت اصلاح این رویه که منجر به گلایه مندی مردم در زمان وقوع پدیده ریزگردها شده است ، را به مسئولین ذیربط بدهد و بر اجرای دقیق آن نظارت کند.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش