سه شنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
۱۳:۴۴ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۳۹۵
جرم و جنایت

پرونده مرموز در شیراز؛ «سما جهانباز» کجاست؟

مفقود شدن «سلما جهانباز»,سعید جهانبازپدر سما
پدر سما در ادامه می‌گوید: «آخرین اطلاعی که از سما داریم ویس (صدای منتشر شده) او به دوستش است. این ویس در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر شده. در این ویس که سما برای دوستش ارسال کرده، گفته بود: «خیلی احتیاج دارم الان باهات صحبت کنم. یک مشکلی پیش آمده. به من زود زنگ بزن.» قبل از این ویس هم با مادرش تماس گرفته و گفته بود: «یک ربع دیگر به خانه می‌رسد.»

یش از هفت ماه از مفقود شدن «سلما جهانباز» دانشجوی بیست و دو ساله اصفهانی، در شیراز می‌گذرد و همچنان پرونده او در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و بنابر گفته مقامات نیروی انتظامی استان فارس، این ماجرا گره‌های بسیاری دارد که هنوز باز نشده‌اند.

به گزارش فرارو، همه چیز از ساعت ۹ شب ۲۵ تیرماه آغاز شد. خانواده سما جهانباز برای سفر به شیراز و خانه عمه «سما» رفته بودند. قرار بود همان شب یا فردا صبح او به همراه خانواده‌اش به اصفهان برگردند. «سما» ساعت ۷:۲۰ عصر، از منزل عمه‌اش، برای خرید بیرون می‌رود. دو ساعت بعد، سما به خانواده‌اش خبر می‌دهد که در حال برگشتن به خانه است و ده دقیقه دیگر می‌رسد. اما پس از آن، گوشی او خاموش می‌شود و دیگر هیچ خبری از «سما» نمی‌شود تا همین امروز.

در این میان، سعید جهانباز  پدر «سما» همچنان امیدوار است که دخترش را پیدا کند. چند روز گذشته تصویری تلخ از او منتشر شد که با پلاکارد‌هایی در خیابان از مردم تقاضای کمک می‌کرد.این تصویر بازتاب زیادی در شبکه‌های مجازی داشت. با انتشار گسترده این تصویر، جزئیات ماجرا را از پدر سما جویا شدیم. و همچنین در گفتگو با مقامات انتظامی استان فارس ابعاد مختلف این حادثه را پیگیری کردیم. 

سعید جانباز در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «بیش از هفت ماه پیش دختر من به معالی‌آباد شیراز رفته بود تا یک قطعه طلا کوچک خود را بفروشد. وقتی از طلافروشی خارج می‌شود، شخصی، «سما» را تعقیب می‌کند که تصویر او به وسیله دوربین‌های مداربسته همان قسمت ضبط شده بود. این آقا هم بعد از چند ماه توسط نیروی انتظامی بازداشت شد و مورد بازجویی قرار گرفت. اما گفته بود که صرفا، چون «سما» زیبا بود دنبال او رفته بود و طبق گفته او برخوردی با سما نداشته است»

پدر سما ادامه داد: «در این مدت این تنها سرنخی بود که در ماجرای مفقود شدن دخترم تا امروز پیدا شده بود که آن هم بعد از بازجویی فنی پلیس منتفی شد.»

مفقود شدن «سلما جهانباز»,سعید جهانبازپدر سما

سعید جانباز ادامه درباره جزئیات ماجرا گفت: «به طور کلی آنچه تا این لحظه از ماجرا می‌دانیم این است که «سما» بعد از اینکه از طلافروشی خارج شده سوار خودرویی می‌شود که به خانه عمه‌اش بیاید. زیرا ما در آن روز‌ها از اصفهان به شیراز رفته بودیم و خانه خواهرم مهمان بودیم. در ماشین با همسرم تماس گرفته، و گفته بود که نهایتا تا یک ربع دیگر به خانه می‌رسد. اما دقایقی بعد، پیامی صوتی به دوستش می‌دهد و می‌گوید «خیلی احتیاج دارم الان باهات صحبت کنم. یک مشکلی پیش آمده. به من زود زنگ بزن.». اما زمانی که دوستش تماس می‌گیرد، گوشی «سما» خاموش بوده و بعد از گذشت هفت ماه هنوز روشن نشده است.»

او در خصوص ساعت وقوع حادثه و جزئیات بیشتر ماجرا عنوان کرد: «زمانی که «سما» از خیابان معالی آباد خارج شده بود و با مادرش تماس گرفته بود، ساعت حدود ۹ شب بود. بنا به گفته‌های ماموران آگاهی وقتی با مادرش تماس گرفته در خیابان تاچارای شیراز بوده است. یعنی مشخصا در مسیر بازگشت به خانه بود. حدس من این است که سما را به بیرون از شهر منتقل کرده‌اند. چون تلفن او دست کم ده دقیقه بعد از این تماس، و حوالی بزرگراهی که به بیرون شهر می‌رود، روشن بوده است.»

جهانباز در ادامه با اشاره به اقدامات پلیس آگاهی استان فارس گفت: «همین چند روز پیش برای دیدن آقای فرمانده انتظامی استان فارس رفتم. طبق صحبت‌هایی که با ایشان داشتم، یک گروهی در پلیس آگاهی تشکیل شده است تا موضوع «سما» را بررسی کنند. طبق گفته سردار حبیبی این افراد از نیروهای ویژه اداره آگاهی استان فارس هستند، اما متاسفانه تا امروز هیچ سرنخ جدیدی پیدا نکرده‌اند و معتقدند این پرونده گره‌های کور بسیاری دارد و همین‌ها تا امروز مانع از رسیدن به نقطه‌های امیدوار کننده شده‌اند.»

تا امروز ۱۲ نفر بازداشت و بازجویی شده‌اند

در همین خصوص سرهنگ حمید افرامن رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «تا این لحظه حدود ۱۲ نفر در رابطه با این پرونده بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته اند. اما تمامی اظهارات آن‌ها بعد از راستی آزمایی و تائید اظهاراتشان، آزاد و دستور منع تعقیب برایشان صادر شده است.»

سرهنگ افرامن در پایان گفت: «باید به این نکته توجه داشت که تا این لحظه خانم جهانباز، جزء افراد مفقود به شمار می‎آیند و نمی‌توان پرونده او را در دسته آدم‌ربایی طبقه بندی کرد. معتقدم باید این‌ دو مورد دستکم تا به دست آوردن نشانه یا سرنخی از یکدیگر تفکیک کرد. افرادی که ربوده می‌شوند بعد مدتی تماسی گرفته می‌شود و درخواستی از خانواده‌های آنها صورت می‌گیرد، اما درباره خانم جهانباز این اتفاق رخ نداده است؛ لذا پرونده ایشان در دسته مفقودی قرار می‌گیرد. معمولا پرونده‌های افراد مفقود شده زمان بیشتری برای رسیدن به نتیجه نیاز دارند. زیرا در این موارد باید صبر کرد دید کجا و چه زمانی از کارت‌ها و تلفن و سیم کارت ایشان استفاده می‌شود تا پلیس آگاهی بتواند اقدام کند.»

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر من همین اقای پیراهن قرمز تلفنی با کسی هم دست شده 'چون فکر کرده سما خانم از مغازه طلا فروشی 'طلا وجواهرات خریده '
مشاهده کامنت های بیشتر
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
میخایلو مودریک ستاره نوظهور در دنیای فوتبال؛ میخایلو مودریک

تاریخ تولد: ۵ ژانویه ۲۰۰۱

محل تولد: کراسنوراد - اوکراین

شهرت: میشا

حرفه: فوتبالیست 

باشگاه: چلسی

پست: وینگر

ادامه
هادی کاظمی بیوگرافی هادی کاظمی بازیگر مردمی ایران

تاریخ تولد: ۱۳ آبان ۱۳۵۵

محل تولد: تهران، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: از سال ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته بازیگری از دانشگاه آزاد

همسر: سمانه پاکدل، بازیگر

ادامه
معین زد بیوگرافی معین زد، خواننده و ترانه سرای ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۷۰

محل تولد: همدان

حرفه: خواننده 

سبک موسیقی: خواننده و ترانه سرا

شروع فعالیت: پاپ، رپ

ادامه
ویژه سرپوش