چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۷ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۷۱۳
اخبار افغانستان

توضیح طالبان درباره تغییرات سفارت افغانستان در تهران/ انتقاد تند روزنامه جمهوری اسلامی

نمایندگان طالبان در سفارت افغانستان در تهران حضور پیدا کردند.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ نمایندگان طالبان در سفارت افغانستان در تهران حضور پیدا کردند. 

شکست سیاست خارجی جمهوری اسلامی,رابطه ایران با طالبان

توضیح طالبان درباره تغییرات سفارت افغانستان در تهران

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آوا، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه دولت طالبان، یک شنبه شب با اشاره به تحولات سفارت افغانستان در تهران در صفحه توییتر خود نوشت: وزارت امور خارجه به اطلاع تمامی افغان‌های ساکن در جمهوری اسلامی ایران می‌رساند که فعالیت‌های سفارت افغانستان در تهران پس از اعزام کاردار و دیپلمات‌های جدید به آن سفارت با روحیه و تعهد قاطع در امر خدمت‌رسانی به اتباع شریف دو کشور ادامه خواهد یافت.

شکست سیاست خارجی جمهوری اسلامی,رابطه ایران با طالبان

بلخی ادامه داد: وزارت امورخارجه خاطرنشان می‌سازد که تغییر در کادر‌های دیپلماتیک، یک امر معمول اداری و حق مشروع هر کشور می‌باشد.

او خاطرنشان کرد: باور کامل داریم که با اقدامات جدید شاهد شفافیت در امور سفارت و همچنین گسترش بیشتر مناسبات در عرصه‌های مختلف میان دو کشور مسلمان، دوست و برادر خواهیم بود.

از سوی دیگر، ذاکر جلالی، یک مقام وزارت امورخارجه دولت طالبان نیز در صفحه توییترش در این باره نوشت: قرار است روز دوشنبه، ۸ اسفند، آقای فضل محمد حقانی، کاردار جدید سفارت افغانستان در تهران مسئولیت امور را بر عهده بگیرد.

او افزوده که حقانی را تیمی مجرب از دیپلمات‌های وزارت امورخارجه همراهی خواهند کرد و با آغاز به‌کار دیپلمات‌های جدید، زمینه ارائه خدمات شفاف به هم‌وطنان در ایران فراهم می‌شود.

جلالی پیش از این نیز در توییتی نوشته بود: واگذاری سفارت افغانستان در تهران به حکومت کنونی نه اولین اقدام از این دست است و نه آخرین خواهد بود.

به گفته او، در اکثریت قابل ملاحظه کشور‌های منطقه سفارتخانه‌های افغانستان یا به دیپلمات‌های جدید واگذار شده و یا دیپلمات‌های قبلی از حکومت فعلی دستور می‌گیرند.

این در حالی است که به ادعای یک منبع مطلع به خبرنگار آوا، عبدالقیوم سلیمانی، سرپرست پیشین سفارت افغانستان در تهران، با پایان دوره مأموریت خود و خروج از این سفارت، عصر روز یک شنبه، ۷ اسفند، کلید آن را در اختیار وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران قرار داده است، اما وزارت امورخارجه ایران می‌گوید که هیچ سند یا تجهیزاتی در مورد سفارت افغانستان تحویل نگرفته است.

قرار است فضل محمد حقانی، دبیر اول سفارت افغانستان و دیپلمات ارشد وزارت امورخارجه دولت طالبان فعالیت خود را به عنوان سرپرست جدید این سفارت آغاز کند.

اما به گفته این منبع، جمعی از دیپلمات‌ها و کارمندان محلی نیز سفارت افغانستان در تهران را به همراه سلیمانی ترک کرده‌اند و خروج آن‌ها ممکن است فعالیت این سفارت را در کوتاه‌مدت با اختلال مواجه کند.

اظهارات این مقامات دولت طالبان در حالی مطرح می‌شود که روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در اطلاعیه‌ای با رد برخی ادعا‌های مطرح‌شده درباره تحویل و تحولات داخلی سفارت افغانستان در تهران، تاکید کرد: موضوع تحویل و تحول سفارت افغانستان در تهران، امری داخلی (مربوط به افغانستان) بوده و به هیچ عنوان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به موضوع مزبور، ورود نکرده است.

در این اطلاعیه تاکید شده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، هیچ سند یا تجهیزات یا هر شیء دیگری که متعلق به سفارت افغانستان در تهران بوده را تحویل نگرفته است.

روزنامه جمهوری اسلامی: چرا سفارت افغانستان در تهران را به طالبان دادید؟ / همه می‌دانند که «شورای ملی مقاومت افغانستان» نماینده اکثریت قاطع مردم این کشور است

 تحویل دادن سفارت به یک گروه نامشروع و تروریستی علاوه بر مخاطرات امنیتی زیادی که دارد، به عنوان لکه سیاهی در پرونده روابط ایران و افغانستان ثبت خواهد شد و سابقه درخشان تعامل مثبت جمهوری اسلامی ایران با مردم افغانستان را زیر سؤال خواهد برد. 

شکست سیاست خارجی جمهوری اسلامی,رابطه ایران با طالبان

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تصمیم دولت جمهوری اسلامی ایران برای تحویل دادن سفارت افغانستان در تهران به طالبان، واکنش‌های زیادی را برانگیخته است. علاوه بر اصحاب رسانه و فعالان سیاسی داخل کشور، مردم افغانستان نیز از این تصمیم متعجب شده‌اند.

آنچه موجب تعجب ناظران سیاسی در داخل و خارج شده اینست که جمهوری اسلامی ایران، خواست یک گروه متکی به اسلحه که بدون انتخابات و براساس زد و بند با آمریکا بر افغانستان سلطه پیدا کرده و بعد از ۱۸ ماه هنوز هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته است را بر خواست مردم افغانستان که هرگز حاکمیت این گروه را به عنوان حکومت مشروع قبول نکرده ترجیح داده است.

همه می‌دانند که «شورای ملی مقاومت افغانستان» نمایندگی اکثریت قاطع مردم این کشور را برعهده دارد و تنها گروهی که به آن نپیوسته، طالبان است. علاوه بر این، عملکرد خلاف موازین بین‌المللی که طالبان در طول یکسال و نیم اخیر با سلطه بر افغانستان داشته، افکار عمومی بین‌الملل و مجامع جهانی را به این نتیجه رسانده که این گروه بهیچوجه شایستگی حاکمیت بر این کشور را ندارد.

بیش از همه خود مردم افغانستان باید در این زمینه نظر بدهند که داده‌اند و بارها با صراحت اعلام کرده‌اند حاکمیت طالبان را قبول ندارند و خواهان برگزاری انتخابات آزاد با شرکت عموم مردم بر مبنای هر نفر یک رأی هستند تا از این طریق افرادی زمام امور را در دست بگیرند که منتخب خود مردم باشند.

نظر صریح مردم افغانستان اینست که حکومت مورد نظرشان «جمهوری» است و حکومت قوم‌گرای طالبان که آراء جمهور را قبول ندارد و بر مبنای نظام حکومتی منسوخ و مطرود خلیفه‌گری می‌خواهد بر افغانستان حکومت کند را هرگز نخواهند پذیرفت.

برای نظام جمهوری اسلامی ایران شایسته نیست سفارت افغانستان را به گروهی تحویل بدهد که نه مقبولیت مردمی دارد و نه از مشروعیت بین‌المللی برخوردار است. مسئولان و دولتمردان ایرانی باید به این نکته بسیار مهم توجه کنند که حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان، موقت است و مردم این کشور مصمم به زایل نمودن آن هستند.

تحویل دادن سفارت به یک گروه نامشروع و تروریستی علاوه بر مخاطرات امنیتی زیادی که دارد، به عنوان لکه سیاهی در پرونده روابط ایران و افغانستان ثبت خواهد شد و سابقه درخشان تعامل مثبت جمهوری اسلامی ایران با مردم افغانستان را زیر سؤال خواهد برد.

این گروه، علیرغم لاف دوستی که با ایران می‌زند هنوز حقابه قانونی ایران را نداده، فقه جعفری را حذف کرده، به پایمال کردن حقوق هزاره‌ها و کشتار آنها ادامه می‌دهد و با تمام مردم افغانستان اعم از شیعه و سنی همچون بردگان رفتار می‌کند. راه درست اینست که جمهوری اسلامی ایران، حامی مردم افغانستان باشد و در تصمیم خود در زمینه تحویل سفارت به طالبان تجدید نظر کند.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش